Formklämma: Förstärkt Fjäderklämma För Armering Och Annan "groda", Kilkonstruktionsklämma

Innehållsförteckning:

Video: Formklämma: Förstärkt Fjäderklämma För Armering Och Annan "groda", Kilkonstruktionsklämma

Video: Formklämma: Förstärkt Fjäderklämma För Armering Och Annan
Video: Elon Musk | Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future | Ashlee Vance | Audiobook 2024, Maj
Formklämma: Förstärkt Fjäderklämma För Armering Och Annan "groda", Kilkonstruktionsklämma
Formklämma: Förstärkt Fjäderklämma För Armering Och Annan "groda", Kilkonstruktionsklämma
Anonim

För inte så länge sedan var den vanliga satsen för fixering av fönsterluckorna en dragbult, 2 vingmuttrar och förbrukningsmaterial (kottar och PVC -rör). Idag, för denna typ av uppgifter bland byggare, används fjäderklämmor (informella namn som ofta används av byggare - formslås, "groda", nitare, "fjäril", förstärkningsklämma). Externa krafteffekter som dessa enheter kan motstå bestämmer deras utbredda användning för konstruktion av formsystem av pelare, väggar i gjutna ramar av byggnader och fundament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss lista de främsta fördelarna med att använda klämmor för formning

  1. Minskad tid . Att montera och demontera ett fjäderlås är många gånger enklare och snabbare än en bult, eftersom det inte är nödvändigt att ägna tid åt att skruva och skruva loss muttrarna.
  2. Kompetent finansfördelning . Kostnaden för klämmorna är lägre jämfört med uppsättningen klämskruvar.
  3. Hög styrka . Användningen av en fjäderbelastad låsanordning gör det möjligt att utföra en stark och stabil fastsättning.
  4. Varaktighet . Klämmorna tål flera betongcykler.
  5. Enkel installation . Klämmor placeras endast på ena sidan av den monolitiska ramformen. På andra sidan av stången svetsas en hållare - en bit armeringsstång. Det visar sig att ena änden av stången ser ut som bokstaven "T", och den andra förblir ledig. Denna ände placeras i formens öppning och en klämma placeras på den, vilket säkerställer konstruktionens stabilitet på samma sätt som en mutter med en åtdragningsskruv.
  6. Sparar materialresurser . Vid montering av dragskruvarna installeras de i PVC -rör för att förhindra att fästelementen kommer i kontakt med betongbruket, vilket leder till att hål kvarstår i den monolitiska byggnadsstrukturen. När du använder klämmor behöver du inte ta bort armeringsstången - du behöver bara klippa av den utskjutande änden av den. Platsen för sågsnittet är täckt med mastik.
  7. Multifunktionalitet . Användningen av detta fästelement är tillåten för konstruktion av formsystem av olika storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots de många fördelarna har denna infästningsteknik också en mycket fet minus - begränsad belastning. Klämmorna klarar ett tryck på högst 4 ton. I detta avseende används vid konstruktion av stora strukturer nästan aldrig denna typ av fästelement.

Bild
Bild

Utnämning

Formning behövs för konstruktion av monolitiska betongkonstruktioner. Klämman används för den som en strukturfixeringsanordning. Och ju större konstruktion, desto fler delar krävs för att arbeta. … För att forma formar för gjutning av betongbruk används flera typer av material: en vanlig skiva eller stålsköldar . De senare blir mer och mer efterfrågade, eftersom de är starkare, inte förlorar sin form under påverkan av fukt, och de produceras i flera storlekar (för fundament, pelare, väggar och så vidare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns följande typer av klämmor för monolitisk ramformning (var och en har sitt eget syfte och prestanda):

  • universell ("krokodil");
  • långsträckt;
  • vår;
  • skruva;
  • kil ("krabba").

Det är omöjligt att tillverka en pålitlig monolitisk armerad betongkonstruktion utan de ovannämnda monteringselementen. De påskyndar monteringsarbetet av formen och dess efterföljande demontering. Korrekt utvalda formklämmor gör arbetet så enkelt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras installation och demontering utförs med en hammare eller nycklar, vilket ökar konstruktionsteamets produktivitet och säkerställer oförstörbarheten av betongen eller armerad betongkonstruktion.

Tillverkare

På hemmamarknaden finns både ryska och utländska produkter (som regel tillverkade i Turkiet) i en mängd olika slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska produkter

Bland inhemska tillverkare av fjäderklämmor för avtagbar formning har företaget den ledande positionen på marknaden för produkter för monolitisk konstruktion Baumak … Producerar fyndiga produkter (med en bärighet på upp till 2,5 ton). Det förstärkta Yakbizon -provet från denna tillverkare klarar extrema belastningar på upp till 3 ton: modellens tunga är kryogeniskt härdad, vilket ger den enastående styrka och garanterar en lång livslängd.

Inhemska tillverkare erbjuder också fjäderlåsning "Chiroz " ("Groda"), som klarar mer än 2 ton last. "Grodan" sätts på vanliga beslag och fixas snabbare och enklare. "Grodan" dras åt med en specialnyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter tillverkade i Turkiet

Fjäderklämmor tillverkas i detta land Håll (bärighet - 2 ton), STUDENTBAL (3 ton) och armeringsjärn ALDEM (över 2 ton).

Enheterna är utrustade med en tung tunga av härdat stål. Ytan är täckt med zink, vilket skyddar den från rostbildning. När det gäller tjockleken på själva plattformen är den lika med 4 millimeter. Samtidigt är armaturen utrustad med en kraftig, styv fjäder.

Företag Nam Demir tillverkar både enkla och förstärkta enheter. Kostnaden för produkter från en given tillverkare beror på lastindikatorerna.

Bild
Bild

Jag måste säga att sådana verktyg inte kommer till butiker bara så. Innan du säljer klämmor måste tillverkningsföretagen genomgå en hel del kontroller . Och först efter att ha fått rätt dokumentation och certifikat har de rätt att sälja sina produkter. Därför har alla anslutningskomponenter som finns på marknaden högsta tekniska prestanda och installation av högsta kvalitet och har godkänts av högkvalificerade specialister (för användning på olika byggarbetsplatser).

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och demontering

Hela proceduren är ganska arbetskrävande. För att montera formsystemet behöver du:

  • sköldar;
  • klämmor;
  • distanser (förstärkningskomponenter);
  • blandning;
  • hjälpdelar som ger strukturen stabilitet.
Bild
Bild

Installationsordningen för formsystemet är följande:

  • I-balkar (balkar) läggs på botten av den grävda diket;
  • sköldar läggs ovanpå balkarna;
  • väggar gjorda av sköldar är monterade på sidorna av diket;
  • förstärkning läggs mellan strukturelementen, som delvis avlägsnas till utsidan;
  • den yttre delen av stavarna är fixerad med hjälp av klämmor;
  • en kilanslutning är monterad ovanpå sköldarna;
  • först efter att konstruktionen är klar kan lösningen hällas.
Bild
Bild

Demontering är ännu enklare

  • Vänta på att betongen stelnar. Oftast behöver man inte förvänta sig absolut härdning av lösningen - det är bara nödvändigt att den får sin ursprungliga styrka.
  • Vi hammar på fjäderklämmans tunga med en hammare och tar bort enheten.
  • Med en vinkelslip skär vi av de utskjutande elementen i armeringsstängerna.
Bild
Bild

Användningen av klämmor minskar sannolikheten för att få en lågkvalitativ grund och andra komponenter i strukturen genom att hälla . Alla element kan fästas med egna händer utan att använda specialiserade verktyg.

Rekommenderad: