Murbrukmixer: Rörliga Omrörare För Murbruk, Modeller För 65 L Och Annan Volym Av Murbruk, Tvångsblandare Och Annan Omrörning

Innehållsförteckning:

Video: Murbrukmixer: Rörliga Omrörare För Murbruk, Modeller För 65 L Och Annan Volym Av Murbruk, Tvångsblandare Och Annan Omrörning

Video: Murbrukmixer: Rörliga Omrörare För Murbruk, Modeller För 65 L Och Annan Volym Av Murbruk, Tvångsblandare Och Annan Omrörning
Video: SoRoTo 100L Forced Action Mixer - Introduction 2024, April
Murbrukmixer: Rörliga Omrörare För Murbruk, Modeller För 65 L Och Annan Volym Av Murbruk, Tvångsblandare Och Annan Omrörning
Murbrukmixer: Rörliga Omrörare För Murbruk, Modeller För 65 L Och Annan Volym Av Murbruk, Tvångsblandare Och Annan Omrörning
Anonim

Med relativt små volymer är det möjligt att förbereda en blandning för olika byggarbeten manuellt. Men även i en sådan situation kommer vi att prata om betydande tidskostnader och fysiska ansträngningar. Utifrån detta förblir frågan om att välja en murbrukblandare relevant för många. Detta avser enheter som används i vardagen, liksom på stora byggarbetsplatser.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Ursprungligen anger själva namnet på enheterna vad de tjänar. Principen för bruksblandaren är så enkel som möjligt . Alla komponenter i den framtida blandningen laddas i en behållare med lämplig volym, i vilken de blandas av bladen som är installerade inuti. Samtidigt är moderna modeller i de flesta fall utrustade med elmotorer. Naturligtvis finns det också manuella prov på utrustning, men de efterfrågas allt mindre.

Modifieringar av de beskrivna enheterna som presenteras nu på marknaden kan kompletteras med en hel lista med ytterligare element som avgör deras funktionalitet . I det här fallet talar vi till exempel om skärmar för siktning av torra och halvtorra blandningar. Förresten kan den färdiga lösningen helt enkelt hällas ut från mixern eller matas in i pumphylsan med flödesmodeller.

Det är viktigt att ta hänsyn till att betongblandare fungerar enligt en liknande princip . Dessutom beror skillnaden mellan dessa två typer av utrustning på egenskaperna hos de använda komponenterna. Som regel laddas betongblandare med komponenter av lösningar med partikelstorlekar från 1, 5 till 2 cm.

Om vi talar om en mindre bråkdel, så kommer det att vara mer rationellt att använda mortelblandare.

Bild
Bild

Översikt av arter

Alla modeller av mortelblandare som finns tillgängliga idag förenas av den maximala enkelheten i driftsprincipen och därmed driften. Vart i det finns olika typer av sådana enheter, allt från hushållsapparater i form av tillbehör för perforatorer och mini-tillbehör för borrar och slutar med stora eller stationära enheter.

Bild
Bild

Enligt arbetsprincipen

Först och främst bör uppmärksamhet ägnas åt kategorierna av blandare, beroende på deras driftsprincip. I det här fallet talar vi om två typer av åtgärder - konstant, det vill säga kontinuerlig och periodisk, det vill säga cyklisk . Den första typen är kraftfull utrustning, som vanligtvis används på stora byggarbetsplatser. Den har lämplig prestanda och kan blanda och mata blandningar under lång tid.

Satsblandare skiljer sig från sina äldre motsvarigheter i en enklare design . Det handlar om att blanda lösningar och ge dem regelbundna pauser. Sådana modeller kommer att vara det bästa valet för privat konstruktion och relativt små föremål.

Deras främsta fördel är deras överkomliga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom blandningsmetod

Som redan nämnts, i den typ av blandare som övervägs för olika byggnadsblandningar, flyttas komponenterna i den senare med hjälp av blad. I sin tur kan dessa strukturella element vara olika. Med hänsyn till denna nyans är utrustningen indelad i gravitation och tvångsverkan (skruv) . Den senare typen kännetecknas av närvaron av en stationär trumma med blad som roterar inuti den. I praktiken är sådana installationer mycket effektivare och används i stor utsträckning för framställning av nästan alla typer av lösningar, kännetecknade av hög kvalitet.

Samtidigt ger denna funktionalitet utrustning med motorer med lämplig effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ur en sådan designfunktion som enhetskroppens placering är de indelade i två typer

  1. Horisontella axelnheter . I detta fall är utrustningen tillverkad i form av en "liggande" cylinder, vid vars ändar det finns en axel (axlar) med fasta blad. Sådana modifieringar utmärks av högkvalitativ blandning av nästan alla komponenter i den framtida blandningen. Den enda nackdelen (inte särskilt stor) är att de är lite tyngre än sina motsvarigheter.
  2. Blandare med vertikala axlar . En viktig designfunktion är närvaron av en ihålig cylinderinsats i tankens centrala del. Denna del förhindrar ackumulering av oförblandade komponenter i lösningen. Sådana modeller av blandare är ganska utbredda på grund av deras mångsidighet och maximala användarvänlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gravitationsblandare fungerar lite annorlunda . Huvudskillnaden ligger i orörligheten hos bladen runt vilka trumman roterar. Det visar sig att innehållet i behållaren under påverkan av gravitation faller i rotationsprocessen från en vägg till en annan. I detta fall faller komponenterna oundvikligen på bladen, på grund av vilka de blandas. Intensiteten och effektiviteten i hela processen regleras genom att ändra trumens lutningsvinkel i förhållande till vertikalen. Dessutom är bladens antal, storlek och form och rotationshastighet viktiga faktorer.

För många är den ekonomiska sidan av frågan i framkant, och därför bör det noteras att tyngdkraftsrörare är relativt billiga. Lika viktigt är utrustningens användarvänlighet . Och du bör också ta hänsyn till effektiviteten, eftersom sådana modeller är utrustade med mindre kraftfulla elmotorer jämfört med skruvmotorer. Till exempel, för trummor med en kapacitet på 130 och 180 liter, kommer 650- respektive 900-wattsmotorer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter överföringstyp

Alla modeller för blandningsmixare på marknaden vad gäller designfunktioner och utrustning indelas i två kategorier - krönt och redskap . Förresten, i den senare är själva växellådan placerad i ett separat hölje för att skydda den från smuts och skador. Parallellt gör detta att du kan reducera ljudnivån avsevärt från enheten under drift. Samtidigt är reparationen och utbytet av denna enhet betydligt komplicerad, och kostnaden för sådant arbete ökar också.

Kron- eller bältemodeller har en tydlig egenskap . Vi pratar om närvaron av en krona med tänder och ett redskap på trumkanten. En sådan mekanism är praktiskt taget inte skyddad på något sätt från inträngande av smuts och partiklar i blandningen. Men dess reparation och underhåll blir mycket enklare och billigare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket kronan är gjord.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande kan följande tre alternativ urskiljas

  1. Stål . Det optimala valet för dem som fokuserar på styrka, tillförlitlighet och hållbarhet. Du måste dock komma ihåg om den finansiella komponenten, eftersom sådana blandare kommer att kosta mer.
  2. Gjutjärn . När det gäller hållfasthet är materialet betydligt sämre än stål. Samtidigt kan det kallas det "gyllene medelvärdet" när det gäller förhållandet mellan pris och grundläggande prestationsindikatorer.
  3. Plast - det här är det mest budgetmässiga alternativet för att utrusta mortelblandare. Mot bakgrund av uppenbara brister kan två viktiga fördelar urskiljas - pris och låg ljudnivå. Med hänsyn till alla egenskaper är sådana modeller främst lämpliga för privata reparationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjlig volym

Numera kan du hitta en mängd olika modifieringar av de beskrivna enheterna. Beroende på syfte och driftsförhållanden är de dessutom utrustade med trummor med olika kapacitet. Så du kan hitta kompakta blandare med en volym på 65 liter och fasta enheter, vars fat kan rymma flera hundra liter. Det är viktigt att ta hänsyn till att den färdiga lösningens verkliga volym kommer att vara mindre än den angivna parametern, och denna skillnad kan vara från 20 till 40%. Konventionellt är murbrukare i detta fall uppdelade i ett antal kategorier.

  1. Upp till 100 liter . Modeller avsedda för sällsynt utförande av arbete med små mängder blandningar.
  2. Upp till 150 liter . Ett universellt alternativ som, på grund av det optimala förhållandet mellan pris, kvalitet och prestanda, är lika lämpligt för hantverkare och professionella byggare.
  3. Från 150 till 300 liter . I det här fallet pratar vi om professionell utrustning, som kännetecknas av sin solida vikt och ett imponerande pris.
  4. Från 300 liter . Sådana installationer används på stora byggarbetsplatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Först och främst, när du väljer denna typ av anläggningsutrustning, uppmärksammas kraften i kraftverket. Denna parameter beror direkt på volymen på trumman i mortelblandaren. När du studerar egenskaperna hos specifika modeller rekommenderas det att tänka på några viktiga punkter.

  • För hushållsapparater räcker det med en motor med en effekt på 1 kW. Förresten, det är ganska svårt att hitta en enhet som drivs med 220 V mer kraftfull än en kilowatt. Oftast köps enheter med högst 600-700 watt för sådana ändamål.
  • Mer kraftfulla installationer är som regel anslutna till ett nätverk med en spänning på 380 V. De kan fungera vid maximal belastning och praktiskt taget utan avbrott under lång tid.

Förutom effekt ingår andra egenskaper i listan över viktiga kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

typ av enhet

De allra flesta moderna lösningsblandare är utrustade med elektriska kraftenheter som kännetecknas av praktisk och tillförlitlighet. Handhållna enheter börjar redan bli historia, eftersom deras drift innebär betydande fysiska och tidskostnader mot bakgrund av relativt låg produktivitet . Och även till försäljning kan du hitta modeller med pneumatiska och hydrauliska drivenheter som arbetar genom att skapa luft- och vätsketryck. Sådana anordningar är dock dyra, inklusive underhåll. Motordrivna omrörare drivs av bensin- eller dieselförbränningsmotorer.

En sådan lösning är inte den vanligaste, eftersom dess främsta nackdelar är bränslekostnader och oförmåga att arbeta inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumtjocklek

I det här fallet, ju tjockare, desto bättre, men naturligtvis inom rimliga gränser, eftersom vikten och därför belastningen på drivenheten direkt beror på denna parameter.

Bild
Bild

Utrustningens färg

Det är anmärkningsvärt att vi i det här fallet inte talar om den estetiska komponenten, utan om säkerheten. Rörarens färg, liksom annan utrustning, i ljusa färger gör dem så synliga som möjligt på stort avstånd och i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säsongsbetonad drift

Det bör noteras att många modeller är konstruerade för användning vid positiva temperaturer. men Det finns också helårsenheter som effektivt klarar de tilldelade uppgifterna under nästan alla förhållanden.

Naturligtvis kommer sådana modeller, med hänsyn till materialkvaliteten, att kosta mer.

Bild
Bild

Installationsrörlighet

Förekomsten av hjul förenklar avsevärt driften av utrustningen. Samtidigt görs kraftfulla och högpresterande enheter stationära.

Bild
Bild

Metoder för lastning av komponenter och lossning av färdiga blandningar

Dyrare modeller av utrustning är utrustade med automatiserade system.

Bild
Bild

Förekomsten av funktionen för nödavstängning av enheten vid överbelastning

Detta minimerar risken för mixerfel.

Bild
Bild

Det bör erinras om att den avgörande faktorn oftast är den potentiella arbetsomfattningen . Baserat på detta gör hantverkare ett val till förmån för de mest kompakta modellerna.

Samtidigt föredrar professionella byggare mer effektiva enheter.

Rekommenderad: