Glasfiber (78 Bilder): Vad Det är, Användningen Av En Spindelväv, En Färgprodukt För Att Måla I Taket, Oscar- Och Wellton -produkter

Innehållsförteckning:

Video: Glasfiber (78 Bilder): Vad Det är, Användningen Av En Spindelväv, En Färgprodukt För Att Måla I Taket, Oscar- Och Wellton -produkter

Video: Glasfiber (78 Bilder): Vad Det är, Användningen Av En Spindelväv, En Färgprodukt För Att Måla I Taket, Oscar- Och Wellton -produkter
Video: New design for roof ceiling and wall paint / Ceiling / Paint / Subscribe and like / 2024, Maj
Glasfiber (78 Bilder): Vad Det är, Användningen Av En Spindelväv, En Färgprodukt För Att Måla I Taket, Oscar- Och Wellton -produkter
Glasfiber (78 Bilder): Vad Det är, Användningen Av En Spindelväv, En Färgprodukt För Att Måla I Taket, Oscar- Och Wellton -produkter
Anonim

Det händer ofta att reparationen som görs inte glädjer sig länge med ett oklanderligt utseende. Målade eller putsade ytor är täckta med ett nätverk av sprickor, och tapeten börjar röra sig bort från väggarna och blir täckta med "rynkor". Preliminär förberedelse av ytor gör det möjligt att undvika sådana problem - förstärkning (förstärkning), utjämning, applicering av en komposition för att förbättra vidhäftningen - en ganska stor mängd arbete.

De kan ersättas med limning av glasfiber baserat på glasfibergängor . Det hjälper till att stärka väggarna och taket, bli av med små sprickor. Topplacken kommer att ligga platt, inga defekter uppstår även om byggnadens väggar krymper.

Materialet är lämpligt för användning i både bostäder och kontors-, industrilokaler. Det viktigaste är att välja rätt typ av glasfiber.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Glasfiber används för grov efterbehandling för att förhindra sprickbildning av slutmaterialet, dess deformation under krympningsprocessen. Materialet är fiberdukark baserade på glasfiberfilament som är komprimerade. Materialsläppform - rullar 1 m breda. Materiallängd - 20 och 50 m.

GOST dikterar olika tjocklekar på trådar och deras sammanflätning på ett kaotiskt sätt , som ger en förstärkande effekt. Materialets densitet är 20-65 g / m2. Beroende på materialets syfte väljs rullar med en eller annan densitet. Glasfiber med en densitet på 30 g / m2 är optimalt för interiörarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin låga densitet ser materialet ut som en genomskinlig duk, för vilken det fick ett annat namn - "spindelnät". Ett annat namn är glasfleece.

En egenskap hos materialet är närvaron av fram- och baksidorna i det. Framsidan är placerad på insidan av rullen, den är mjukare. Baksidan är mer suddig för bättre vidhäftning till ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber kan fästas på alla typer av ytor, inklusive för kitt, målning, dekorativt gips. Materialet förhindrar sprickbildning i ytan och gör att väggarna kan "andas".

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med materialet är förmågan att eliminera sprickor och deformationer i finishen. Glasfibern har god vidhäftning, vilket säkerställer en tät vidhäftning till olika typer av ytor.

Materialet är allergivänligt eftersom det är baserat på naturliga ingredienser (kvarts eller silikatsand), så den kan även användas i barnomsorg. Tack vare god ångpermeabilitet är det möjligt att få "andningsbara" ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra "plus" finns följande:

  • bra fuktbeständighet, så materialet är lämpligt för användning i rum med hög luftfuktighet (badrum, kök);
  • brandsäkerhet, eftersom materialet inte är brandfarligt;
  • påverkas inte av svampar, mögel;
  • materialets icke-hygroskopicitet, på grund av vilket det optimala mikroklimatet alltid bibehålls i rummet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • drar inte till sig damm och smuts;
  • hög densitet, vilket ger effekten av förstärkning och lätt utjämning av ytor;
  • brett temperaturintervall (-40 … + 60C);
  • möjligheten att använda på olika typer av ytor, ansöka om målning, kitt, tapeter;
  • förmågan att använda på ytor som utsätts för ökad vibrationsbelastning;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • brett omfång - förutom förstärkning av ytor kan glasfiber, som glasfiber, användas i tak- och vattentätningsarbeten;
  • hög elasticitet och låg vikt, vilket förenklar installationen av glasfiber;
  • lättviktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen är bildandet av de minsta glasfiberpartiklarna som uppträder under skärning och installation av bladet. De kan orsaka brännskador om de kommer i kontakt med huden. Detta kan undvikas genom att skydda de utsatta områdena i huden och andningsorganen med ett andningsskydd.

Glasfiber kallas ofta en typ av glasfiber . Sådana uttalanden är dock felaktiga. Materialen skiljer sig åt i produktionsteknik: glasfiber tapeter är gjorda av glasfiber genom vävning och glasfiber är gjorda av glasfiber trådar genom att pressa. En liknande skillnad bestämmer också ett annat tillämpningsområde för material: glas tapeter används för ytbeläggningen, medan duk används för att förbereda ytan för vidare efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Att måla glasfiber kan ha olika densiteter. Baserat på detta finns det tre grupper av "spindelväv":

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet 25 g / m2

Materialet är idealiskt för limning i taket för målning, därför kallas det också för tak. Canvasens lätta vikt belastar inte ytan och absorberar mindre färg. Den kan användas på ett relativt plant tak med små sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet 40 g / m2

Ett mångsidigt glasfiber, vars användning rekommenderas på ytor som är mer skadade av sprickor än taket. Prestandaegenskaperna möjliggör användning av glasfiber med denna densitet för väggar, för tak som är färdiga med förfallet gips, samt på ytor med hög vibrationsbelastning. Topplacken är också varierad, gips, färg, tapeter, baserat på glasfiberbeläggningar eller fiberduk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet 50 g / m2 eller mer

Tekniska egenskaper gör att materialet kan användas i industrilokaler, garage och på ytor som utsätts för stora förstörelser med djupa sprickor. Denna typ av "spindelväv" är den mest hållbara och dess användning är dyrare. Kostnaderna är förknippade med inköp av själva materialet (ju högre densitet, desto dyrare), liksom den ökade förbrukningen av lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag på byggmarknaden kan du hitta glas tapeter av olika märken. Vi erbjuder dig ett urval av tillverkare som har vunnit köparnas förtroende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitrulan

Det tyska företaget har en ledande position inom tillverkning av glasfiber. Vitrulan bedriver tillverkning av tapeter, inklusive vattenaktiv, sortimentet är fyllt med material och verktyg för målning, samt variationer av glasfiber. Tillverkaren tillverkar också redan målade dukar, glasfiber, som imiterar tygstrukturer, har en varierad lättnad.

Köpare noterar materialets högpresterande egenskaper och, framför allt, frånvaron av glasfiberflis vid skärning och installation av duken. Slutligen tillverkar tillverkaren material med en stor variation i densitet - från 25 till 300 g / m2,

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget uppdaterar regelbundet sitt sortiment med innovativa lösningar . Så de som inte vill krångla med lim kan köpa glasduk från Agua Plus -kollektionen. Den innehåller redan en limkomposition. Det kan "aktiveras" genom att fukta det med vanligt vatten. Därefter visas limet på ytan på "spindelnätet", det är klart för limning.

Nackdelen med produkten kan betraktas som ett högt pris. Kostnaden för även omålade dukar börjar på 2 000 rubel per rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wellton och Oscar

Produkterna tillverkas av Alaxar -produktionsgruppen, som förenar ledande företag från Tyskland, Finland och Sverige. Huvudaktiviteten är tillverkning av vägg- och takbeklädnader. Dessutom produceras relaterade produkter och verktyg.

Varumärket har ett brett utbud av premiummaterial samt billigare alternativ. Bland funktionerna - ett brett urval av material när det gäller densitet (från 40 till 200 g / m2), möjligheten att köpa material per meter, liksom dess högpresterande egenskaper, inklusive möjligheten till flera färgningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med glasfiber kan du plocka upp lim för att fixa det från samma tillverkare, vilket är mycket bekvämt.

Kostnaden för materialet är lägre (cirka 1500 rubel per rulle), men det tenderar att smula ihop och kräver därför speciella kläder för installation. Det finns mindre defekter på glasfiberns yta.

Av de inhemska tillverkarna förtjänar produkterna från företagen "Technonikol", "Germoplast", "Isoflex" uppmärksamhet . Den första tillverkaren erbjuder glasfiber med ökad hållfasthet, som framgångsrikt används för dekoration av industrilokaler, takisolering samt kraftigt skadade ytor. Fördelen med de flesta inhemska glasfibrer är deras överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ryska tillverkaren X-Glass är en av dem som tillverkar fiberduksfoder av glas i enlighet med europeiska krav. Det kännetecknas av sin mångsidighet i användning, förstärker ytor perfekt, döljer små och medelstora sprickor och förhindrar uppkomsten av nya defekter. Märkets kollektion är inte lika mångsidig som jämfört med europeiska konkurrenter, men X-Glass-produkter är kända för sin överkomlighet. Med andra ord är detta ett utmärkt alternativ för billiga reparationer utan att kompromissa med beläggningens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt oberoende konsumentbetyg besätts de ledande positionerna av glasvävar av Oscar -märket, något sämre än dem är produkterna från Wellton -företaget. Många användare noterar att kostnaden för rullen är över genomsnittet, men det högre priset kompenseras av materialets oklanderliga kvalitet och användarvänligheten.

Wellton glasfiber rekommenderas aktivt för klistermärken på tak och gipsskivor .noterar enkel applicering, god vidhäftningshastighet, förmågan att utföra efterföljande efterbehandling nästa dag. Bland nackdelarna är utseendet på stickande glasfiberpartiklar under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som är professionellt engagerade i renovering av lägenheter rekommenderar starkt att använda Wellton, särskilt i nya byggnader. Det är viktigt att noggrant skydda dina händer och ansikte mot glasdamm, helst att bära skyddskläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att vägra att köpa billiga kinesiska och inhemska glasfibrer. Materialet smyger iväg under inverkan av lim, kräver betydande ansträngningar för att fixa det, och med ytterligare målning vid lederna fastnar det ibland vid rullen och hänger efter väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

Limning av glasfiber är en enkel process som du kan göra själv. Innan du påbörjar arbetet, se till att dina händer är skyddade med handskar och att dina andningsorgan skyddas med en andningsskydd. Detta beror på att glasfiber kan bilda partiklar när de skärs. De kan orsaka brännskador om de kommer i kontakt med huden.

Användningen av materialet börjar med att det skärs . Storleken på materialbiten du behöver är en som är bekväm att arbeta med. Som regel limmas glasfiber på väggen direkt från tak till golv. Du kan dock dela den i 2 delar och limma dem ovanpå den andra. För att fixa "spindelnätet" i taket rekommenderar proffs att du skär en duk som inte är mer än 1-1,5 m lång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm materialets framsida innan du klistrar fast det. När rullen rullas ut kommer den att vara inuti. Utsidan (som limet appliceras på) är grovare.

Även vid förberedelsestadiet bör limmet spädas ut enligt instruktionerna. Lim som är utformade speciellt för glasfiber bör användas. Varje typ av duk har sitt eget lim. Lim för fiberduk tapeter är också lämplig, det kommer att hålla glasfleece av vilken densitet som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Glasfiber används i många typer av konstruktion och efterbehandling:

  • väggarmering för bättre finish;
  • förhindra bildning av sprickor i topplacken och dölja befintliga sprickor;
  • förberedelse av väggar för dekorativ beläggning - när du använder glasfiber behöver du inte spackla ytorna med en efterbehandlingskitt;
  • inriktning av väggar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skapande av originaleffekter på ytskiktet (till exempel marmoreffekt);
  • användning i takarbeten som grund för bitumenmastik (speciella typer av material används som förbättrar vidhäftningen av taket och mastik);
  • rörledningsskydd;
  • vattentätning - glasfiber används för att förstärka och skydda polyetenplåtar;
  • organisation av dräneringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är lämpligt för applicering på vilken yta som helst - betong, gipsskivor och kan till och med fastna ovanpå ett lager gammal färg (det är bättre att repa spår på det för att förbättra vidhäftningen).

Användningen av "spindelnät" rekommenderas särskilt för de ytor som utsätts för konstant mekanisk påfrestning . Tapeter, färg och andra material, fixerade ovanpå glasfiber, kommer att hålla dig längre utan att ändra det ursprungliga attraktiva utseendet, även om strukturen krymper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den limmade banan av "spindelväv" låter dig överge många operationer. Du behöver inte grunda ytorna, du behöver inte heller avsluta spackling (om du inte planerar att limma tapeten). Om väggarna är relativt plana, utan gropar, är det tillräckligt att fixa glasfibern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det limmade glasfiberet torkar snabbt och appliceringen av efterföljande efterbehandling blir snabbare. Detta sparar tid och ansträngning för reparationer.

Den är idealisk för applikationer under tak eftersom den ger en perfekt finish till din finish. Glasfibermattan limmad på de yttre hörnen hjälper till att snabbt och vackert fästa tapeten i detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du applicerar limet på glasmattan är det bättre att applicera det lite bredare än materialets bredd, eftersom det absorberar limmet snabbt. När du limmar duken på väggen, stryk den väl med en ren trasa, och när den "tar tag" lite - kör den med en spatel. Detta hjälper till att eliminera luftbubblor från utrymmet mellan banan och basen. Efter att glasfibern är ordentligt fäst på väggen, applicera lim på framsidan så att det mörknar med limmet.

Dukarna limmas med en överlappning, och efter att de har torkat ska alla utskjutande delar av överlappningen skäras av med en vässlipad vass kniv. Som ett resultat bör en plan yta vara kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När duken är helt torr kan du fortsätta till efterbehandlingen. Eftersom "spindelnät" absorberar färg, måste du applicera den i 2-3 lager, var uppmärksam på lederna. Det rekommenderas att köpa en speciell "vinge" för att färga dem. Preferens bör ges till vattenbaserade färger, applicerade med en rulle eller bred pensel. Applicering av nästa lager rekommenderas 10-12 timmar efter appliceringen av det föregående.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan glasfiberna klistras över med tapeter, men först ska ytan vara spackel . Förresten, att applicera ett lager kitt före målning hjälper till att minska färgförbrukningen.

När du väljer glasfiber för taket bör material med lägre densitet föredras - 20-30 g / m2 är tillräckligt. För väggdekoration är tätare dukar lämpliga. Vanligtvis räcker det med glasfiber med en densitet på 40-50 g / m2 för reparationer i ett privat eller flerfamiljshus.

När duken torkar är det oacceptabelt att det finns drag i rummet eller värmare och andra extra värmekällor slås på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Huvudsyftet med glasfiber är en förstärkande funktion, men med vissa tekniker kan du uppnå intressanta stillösningar. För dem som vill uppnå originalytor rekommenderas att uppmärksamma europeisk glasfiber med en viss konsistens.

Du kan uppnå en intressant effekt genom att applicera färgen direkt på "spindelnätet" i ett tunt lager. Resultatet är en original texturerad yta. Bilden på fotot ges med hög förstoring, i verkligheten är strukturen inte så uttalad

Bild
Bild

Om du behöver helt släta ytor för målning eller tapeter, använd ett kitt . Tack vare denna teknik kan du få ett felfritt tak och väggar. På sådana ytor kan du säkert använda ljusa blanka nyanser, som, som du vet, är mycket krävande för jämnheten i arbetsbaser.

Bild
Bild

Du kan få intressanta effekter genom att applicera präglat glasfiber och applicera färg direkt på dem. För strukturmaterial rekommenderas att välja rika nyanser - vinrött, choklad, blått, violett. På ljusbeige ytor är lättnaden vanligtvis "förlorad".

Bild
Bild

Användningen av glasfiber för målning är en utmärkt lösning för badrum. Det kommer att kosta mycket mindre än kakelbeklädnad, men det kommer inte att se mindre attraktivt ut. På grund av dess vattenbeständighet och hållfasthet kommer beläggningen dessutom att hålla i mer än ett år. Och om du tröttnar på badrumsdesignen behöver du bara måla om glasfibern. Både en helt slät vägg och en kombination av släta och texturerade ytor ser organiska ut.

Bild
Bild

En lika intressant effekt kan uppnås genom att måla samma reliefytor med olika nyanser.

Slutligen, med hjälp av glasfiber, kan du uppnå effekten av marmorytor.

Rekommenderad: