Högkvalitativ Beläggning För Taket På Loggian (22 Bilder): Sträcktak, För Att Göra Taket

Innehållsförteckning:

Video: Högkvalitativ Beläggning För Taket På Loggian (22 Bilder): Sträcktak, För Att Göra Taket

Video: Högkvalitativ Beläggning För Taket På Loggian (22 Bilder): Sträcktak, För Att Göra Taket
Video: ✅ Roof Sealant: Best Roof Sealant Reviews 2021 : Top Roof Coatings 2024, April
Högkvalitativ Beläggning För Taket På Loggian (22 Bilder): Sträcktak, För Att Göra Taket
Högkvalitativ Beläggning För Taket På Loggian (22 Bilder): Sträcktak, För Att Göra Taket
Anonim

Inredning spelar en mycket viktig roll i utformningen av balkonger och loggior. Idag säljs ett stort antal olika material som du kan dekorera väggar, golv och tak med. Det senare kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du kan inte klara dig utan högkvalitativa och vackra finish, särskilt om loggian är en förlängning av bostäder och används som ett fullvärdigt rum. Inte en enda del av rummet bör lämnas utan uppmärksamhet. Detta gäller även taket. En ful och bar betongplatta ovanför kan förstöra även den mest harmoniska interiören, som består av lyxiga vägg- och golvbeläggningar.

Korrekt utvalda material för att avsluta taket kan effektivt omvandla utrymmet och visuellt göra det mer rymligt. Detta gäller särskilt för små loggior.

Ett ljust tak i kombination med vacker inglasning gör rummet inte bara bredare, utan också mycket ljusare. Glödlampor och små ljuskronor kan byggas in i många material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det många alternativ för att dekorera takplattan på loggian. Klassiska papperstapeter är absolut inte lämpliga för detta, därför erbjuder tillverkare kunder speciella material utformade för sådana ytor. Varje konsument kan välja det perfekta alternativet. Dessa kan vara billiga plastpaneler i olika färger eller ett dyrare sträcktak med en blank yta.

Det finns beklädnader som du kan installera själv. Men det finns andra alternativ som endast installeras av proffs. Till exempel, för att installera ett vackert sträcktak, behöver du inte bara vissa färdigheter och erfarenhet, utan också speciella enheter som osannolikt kommer att finnas i din arsenal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära alternativ

Det finns flera populära alternativ för att dekorera taket på loggian. Låt oss titta närmare på var och en av dem.

Takpaneler i MDF har miljövänlighet och visuell attraktion. Med hjälp av sådana element kan du skapa en intressant och modern inredning. I sådana material finns det speciella fästelement som kallas tunga och spår, som ger en enkel och snabb installation av paneler i taket. Ramar för en sådan finish är ganska enkla att göra. Du kan enkelt utföra allt installationsarbete med dina egna händer. Dessa paneler är mycket ekonomiska och hållbara. De kräver ingen särskild vård

Men glöm inte att MDF-paneler av hög kvalitet inte tål överdriven fuktighet i rummet. Med tiden kan detta leda till deras svullnad och naturligtvis förlust av deras attraktiva utseende. Det kommer inte att vara möjligt att använda de skadade panelerna ytterligare och måste bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den billigaste och mest populära efterbehandlingsmetoden är att täcka taket med PVC -paneler. Dessa material är tillverkade av säker polyvinylklorid. De är väldigt enkla och krävande att ta hand om. Sådana takbeklädnader är inte rädda för hög luftfuktighet. Kondens ackumuleras inte på ytan och svampavlagringar eller mögel förekommer inte. Du kan installera en sådan finish på valfri loggia. Det kan vara antingen varmt eller kallt. Detta gäller också för loggias placering. Plasttaket utsätts inte för deformation på grund av extrema temperaturer, så det kan användas för att dekorera ett rum både på soliga och skuggiga sidor

Installationen av sådana efterbehandlingsmaterial är mycket enkel. Även en person som är långt ifrån något reparationsarbete kan hantera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stretchtak har ett elegant utseende. Du kan bara installera en sådan struktur på en varmglasad loggia. Moderna alternativ tål lätt temperatur extremer och är inte rädda för exponering för ultraviolett strålning. Sträcktak är praktiska och hållbara. De har ett vackert och effektivt utseende. Det finns en mängd olika färger och dyrare glitteralternativ. De installeras endast av erfarna specialister som har all nödvändig utrustning.
  • Foder är lämpligt för att avsluta taket. Sådant trämaterial har ett intressant utseende. Med ett sådant tak kan du bilda en mycket mysig och välkomnande interiör i loggian. Men detta material har sina nackdelar. Till exempel måste fodret då och då behandlas med speciella impregneringar som förlänger materialets livslängd. Utan dem kommer taket att förlora sitt attraktiva utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor används för att installera undertaket. Det rekommenderas att välja vattentäta material. De är endast lämpliga för slutna och inglasade rum. Innan installationsarbetet är det nödvändigt att göra en ramstruktur med imponerande dimensioner, så du bör först förstärka takplattan

Huvuddragen i ett undertak är att efter installationen kan du välja vilken dekorativ beläggning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impregnering

Vattentätning krävs för alla typer av loggior. Få människor vet, men smält snö och vatten sipprar ofta in i rum genom de minsta sprickorna och sprickorna i de övre taken. Detta kan leda till skador på väggarna och taket på loggian. Även mycket dyra reparationer kommer inte att kunna lösa ett sådant problem, eftersom inredningen försämras igen efter de första regnperioderna.

En enkel metod för vattentätning är att behandla sprickor och skarvar med silikontätningsmedel . Skivorna kan behandlas med en hydrofob primer. En sådan lösning är lämplig för rum över vilka det finns angränsande loggior med inglasning och vattentätning.

Om lägenheten ligger på översta våningen måste loggian skyddas inifrån och ut. För att utföra sådant arbete är det värt att kontakta specialister. De kommer att genomföra vattentätning av taket och installera taket.

Bild
Bild

DIY PVC -takinstallation

Du kan mantla taket på loggian med dina egna händer. Låt oss överväga installationsprocessen i etapper med exempel på PVC -paneler

  • Skynda dig inte att börja installera paneler. Se först till att det befintliga planet inte korsar fönstrets öppningslinje (om loggian har glas).
  • Ofta står människor inför mycket obehagliga konsekvenser i form av omöjligheten att öppna dörrarna på grund av det installerade taket.
  • Sedan kan du fortsätta med installationen. Först måste du installera startdelen. Detta arbete är enkelt, men mycket viktigt. Om du först beräknar antalet delar som krävs för att få en fast yta, kommer du att märka att små luckor har dykt upp i kanterna.
  • Det finns tillfällen då luckorna är för stora. De kan bara stängas genom att klippa plankan.
  • Om gapet är litet (högst 2 cm) kan det döljas bakom en dekorativ golvlist.
  • Därefter bör du installera följande delar i spåren på de föregående, anslut dem tätt till varandra.
  • Varje element måste säkras med en häftapparat och självgängande skruvar.
  • Således är hela takytan täckt.
  • Mindre problem kan uppstå med installationen av den sista panelen. Det måste sättas in med ansträngning. Men försök att inte bryta delen.
  • Det sista steget i arbetet blir installationen av vackra dekorativa golvlister. De kommer att täcka de områden där taket kolliderar med väggen.

Om du använde plastmonteringselement när du installerade panelerna behöver lederna inte dekoreras.

Vi erbjuder dig att titta på de detaljerade instruktionerna för installation av taket med PVC -paneler med egna händer.

Exempel på vackra lösningar

Låt oss titta närmare på de vackra designlösningarna på loggian

  • Ett vitt sträcktak i tandem med gula putsade väggar kommer att se fantastiskt ut. Mot en så trevlig bakgrund kan du ordna ett litet hörn för tedrickning, utrustad med en liten röd soffa och en hylla för temuggar.
  • En mysig plats för avkoppling kan visa sig från en loggia, dekorerad med eurofoder. Detta material kan användas för att täcka tak och väggar. Det är värt att lägga laminat på golvet. Ställ fåtöljer med ett soffbord mot väggen. Du borde ha ett mycket trevligt relaxrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dekorera väggar och tak med blå och vita plastpaneler och lägg brungrön gräsliknande matta på golvet. Lägg en liten soffa mot väggen, ordna lampor och blommor. En sådan ensemble kommer att se kontrasterande och mycket attraktiv ut.
  • På en smal loggia kan du utrusta en liten matplats. Ett litet vitt bord och ett par höga grå stolar ska placeras framför glaset. Golvet kan kaklas med kontrasterande mönster, väggarna med ljusgrått gips och ett vitt gardintak. Det blir väldigt ljust i ett sådant rum. Du kan äta middag på loggian eller chatta med vänner över en kopp kaffe.
  • Du kan skapa en futuristisk design med vita väggar med imiterad tegel och ett askbrunt laminatgolv som löper längs sidoväggen och passerar till taket.

Rekommenderad: