Eldfasta Plåtar: Brandbeständigt Arkmaterial För Bad Och Väggbeklädnad, Gaspanna, Plast- Och Gipsskivor

Innehållsförteckning:

Video: Eldfasta Plåtar: Brandbeständigt Arkmaterial För Bad Och Väggbeklädnad, Gaspanna, Plast- Och Gipsskivor

Video: Eldfasta Plåtar: Brandbeständigt Arkmaterial För Bad Och Väggbeklädnad, Gaspanna, Plast- Och Gipsskivor
Video: Maxxgard mouthguards-self-impression 2024, Maj
Eldfasta Plåtar: Brandbeständigt Arkmaterial För Bad Och Väggbeklädnad, Gaspanna, Plast- Och Gipsskivor
Eldfasta Plåtar: Brandbeständigt Arkmaterial För Bad Och Väggbeklädnad, Gaspanna, Plast- Och Gipsskivor
Anonim

Värmeutrustning kräver noggrant underhåll och korrekt installation. För detta finns det ett stort antal byggmaterial förberedda för användning under höga temperaturförhållanden. Dessa element inkluderar eldfasta ark, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst är det mycket viktigt att lista huvuddragen i eldfasta ark, som kan hjälpa både i valet av material och i dess installation

  • Eldfast . Eftersom i bad, bastur och platser där spisar och värmeutrustning finns kan värmeeffekten nå 300-400 grader, det är mycket viktigt att installera särskilt stabila ark. Det finns flera typer av dem, men de har alla en funktion - skydd av miljön från högtemperaturuppvärmning. Detta minimerar risken för brand och andra situationer som förhindras genom överensstämmelse med säkerhetskraven.
  • Motståndskraft mot miljöförhållanden . Eftersom de flesta brädor och deras sorter är tillverkade av kemikalier är de skyddade från effekterna av alkalier, syror och andra element som deformerar ytan på konventionella material. Dessutom skapar tillverkare råvaror som förhindrar mögel och mögel och är resistenta mot smuts. Denna funktion gör underhållet av eldfasta ark enklare och billigare.
  • Styrka . De kemiska föreningar som utgör grunden för beklädnad av högtemperaturutrustning är ganska täta och uppfyller kraven för erforderlig hållfasthet i förhållande till olika installationsmetoder. Vissa typer av plattor har hög motståndskraft mot fysiska skador, vilket gör dem mer pålitliga och hållbara.
  • Ljudisolering . En egenskap hos inte alla, men bara vissa typer av eldfasta material. Som regel har ljudisoleringsmaterial en tät, fylld inre struktur, på grund av vilken denna effekt uppnås. Detta val är att föredra för dem som hanterar bullrig värmeutrustning, vars drift kan vara obekväm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det mest kända och tills nyligen utbredda plåtmaterialet som tål höga temperaturer var stål. När den slipas till högglans reflekterar den värme och förhindrar att värme når väggar och golv där det finns en värmekälla . Det är värt att säga att stål kan användas för installation av olika typer av utrustning för ett bad, en gaspanna och spisar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asbestskivor är också kända och används ofta inom olika områden för installation av värmeutrustning

Detta material är mycket enkelt att installera för beklädnad och kräver inga särskilda kostnader. Bland fördelarna kan man notera höga värmeisoleringsegenskaper, som uttrycks vid användning vid temperaturer upp till 500 grader.

Som regel är dessa skivor baserade på krysolitasbest, som ger mekanisk hållfasthet och motståndskraft mot olika kemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan finns det basaltplattor, som är en universell lösning för ägare av kraftfull värmeutrustning. Förutom utmärkta värmeavledande egenskaper har detta material bra ljudisolering . Denna funktion har blivit tillgänglig på grund av kvaliteten på råvaror, som anses inte bara vara lätt att använda, utan också miljövänlig. Det är värt att notera att basaltplattor tål höga temperaturer upp till 900 grader, och är också resistenta mot effekterna av olika ämnen. Naturligtvis är detta material dyrare än de flesta andra, men denna kostnad beror på bekvämligheten med att installera plattorna och förekomsten av ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

GVL, även kallat gipsfiberark, är ett råmaterial där glasfiber dominerar . Det är resistent mot fysisk påverkan och har också höga värmeisoleringsegenskaper. Andra fördelar inkluderar enkel installation och användning, liksom ett stort antal monteringsalternativ på andra material. GVL är känt för det faktum att det efter användning har lämnat lite avfall, vilket är mycket bekvämt för bearbetning och användning i beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

LSU eller glas-magnesiumplåt är en analog av GVL, kännetecknas av sin speciella struktur . Sammansättningen av detta material inkluderar ett stort antal kemiska föreningar, till exempel magnesiumoxid, perlit, magnesiumklorid, liksom olika kompositmaterial.

Närvaron av dessa komponenter tätar inte bara LSU: s inre del, utan ger den också unika brandhämmande egenskaper, som är högre än för alla andra material.

Dessutom är glas-magnesiumråvaror resistenta mot fukt, så att de inte tappar sina nyckelegenskaper efter att ha varit under vatten i flera timmar.

LSU är hållbart, lätt, förhindrar bildning av svamp, mögel och bakterier . Detta material har testats dåligt på hemmamarknaden, eftersom ursprungslandet är Kina. Ändå rekommenderas att använda GVL och andra typer av tallrikar, som har studerats och klassificerats fullständigt, vilket gör dem säkrare och mer begripliga för konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vermikulitpaneler används främst på grund av deras dekorativa komponent . Om du vill göra beklädnaden samtidigt som du behåller ett attraktivt utseende, kommer detta material att passa dig bäst. Huvudkomponenten för infästning är värmebeständig mastik, vilket avsevärt förbättrar det eldfasta området upp till +1200 grader. Själva strukturen är en tät panel, som skiljer sig åt i struktur och toppskikt. Det är värt att notera att vermikulitpaneler finns i olika varianter, så deras val beror på vilket alternativ du gillar externt.

Bild
Bild

Ansökningar

Eldfasta plåtar används oftast för beklädnad av värmeutrustning, till exempel pannor och spisar i bad eller bastu. Huvudorsaken till efterfrågan är det faktum att utrustningen kan vara nära väggarna. För att den höga temperaturen inte ska påverka dem krävs installation i form av beklädnad och skapande av skyddsskärmar . De täcker hela utrymmet från vilket värme kan spridas. Dessa processer har sina egna egenskaper och skiljer sig åt i den tekniska sekvensen, men de flesta plattorna installeras på ett liknande sätt.

I detta fall beror den strukturella beklädnaden på specifika förhållanden, till exempel platsen för ugnen / pannan, deras dimensioner, samt materialet i själva rummet.

Förutom privat och hushållsbruk används brandbeständiga ark i produktions- och industriområden . Vissa områden som innehåller sprängämnen av något slag behöver säkerhet och skydd. Det är dessa material som förhindrar brandspridning vid bränsletändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa byggnadsstrukturer är helt gjorda av lågbrandbeständig plast och dess derivat, så det närmaste utrymmet är ibland mantlat med brandsäkra ark. Och även rum med ett stort antal kommunikationer, till exempel serverstationer, är kantade med skyddsplattor som förhindrar överföring av eld från en typ av utrustning till en annan.

Glöm inte eldstäder . Detta dekorelement behöver också korrekt installation och drift.

Samtidigt kan vermikulitskivor med en dekorativ komponent användas för efterbehandling av lokaler som är mer krävande när det gäller skydd mot höga temperaturer.

Idag finns det många liknande material på hemmamarknaden, så deras val beror på vissa egenskaper och fördelar som arken är utrustade med.

Rekommenderad: