Gör-det-själv Skjul I Lanthuset 3x6 Med Sluttande Tak: Projektritning, Konstruktion Av Ett 6x3 Ramverktygsblock

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Skjul I Lanthuset 3x6 Med Sluttande Tak: Projektritning, Konstruktion Av Ett 6x3 Ramverktygsblock

Video: Gör-det-själv Skjul I Lanthuset 3x6 Med Sluttande Tak: Projektritning, Konstruktion Av Ett 6x3 Ramverktygsblock
Video: Bygga Lekstuga / litet förråd 2024, April
Gör-det-själv Skjul I Lanthuset 3x6 Med Sluttande Tak: Projektritning, Konstruktion Av Ett 6x3 Ramverktygsblock
Gör-det-själv Skjul I Lanthuset 3x6 Med Sluttande Tak: Projektritning, Konstruktion Av Ett 6x3 Ramverktygsblock
Anonim

Det är välkänt att det är praktiskt taget omöjligt att leva utan ladugård på landet, eftersom det alltid finns ett behov av att lagra olika verktyg, byggmaterial för byggandet av ett lanthus, utrustning som samlats in på skörden och mycket mer. Samtidigt är det mest populära formatet för en sådan struktur dimensionerna 3x6 m, och den vanligaste arkitektoniska lösningen är en träbyggnad med ett sluttande tak.

Bild
Bild

Platsval och design

Ladan är definitivt en hjälpstruktur, därför är arkitektoniska läckerheter olämpliga under konstruktionen, och det är inte nödvändigt att den på något sätt sticker ut i den allmänna landskapsdesignen.

Den mest rationella placeringen kommer antingen att vara utvidgningen direkt till lanthuset eller byggandet av ett sådant skjul någonstans i utkanten av platsen . Platsen för dess konstruktion bör vara bekväm, och byggarbetsplatsen är bäst organiserad där jorden är minst lämplig för plantering.

Bild
Bild

En förutsättning bör vara tillgängligheten för en bekväm ingång och infart till ett sådant grovkök, och den bör placeras från platsen för huvudstugans arbete så att verktyg, trädgårdsutrustning och andra massiva föremål in i den åtföljs av de lägsta fysiska kostnader.

Varje konstruktion, även om den inte är särskilt komplicerad, bör börja med ett projekt . Det är ganska dyrt och opraktiskt att rikta en sådan fråga till proffs, men dina egna ritningar och skisser kommer att vara mycket användbara. Speciellt för att beräkna mängden material och som grund för tekniska lösningar under konstruktionen är ett sådant schema helt enkelt nödvändigt.

Det är också dyrt och orimligt att anställa professionella byggare för detta arbete, eftersom sådant arbete i huvudsak kan utföras av varje man med en minsta uppsättning byggkunskaper. Därför måste byggandet av en ladugård göras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmaterial

Det mest budgetmässiga och tekniskt avancerade alternativet skulle vara att bygga ett sådant skjul från OSB -plattor. Denna förkortning står för Oriented Strand Board. Flerlagermaterialet består av 3-4 ark. Den är tillverkad av aspspån limmade med hartser med tillsats av borsyra och syntetiskt vaxfyllmedel.

Bild
Bild

Sådana plattor används för väggbeklädnad, som avtagbar formning för betong, kontinuerlig takmantel, tillverkning av golv och olika bärande konstruktionselement som I-balkar.

Detta material har betydande mekanisk styvhet och hög ljudabsorption . Det utmärks av sin förmåga att motstå snölast och vindsegel. Alla dessa egenskaper gör det möjligt att använda OSB-plattor som grund för olika takmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramskjul

Efter markering, rensning och utjämning av byggarbetsplatsen måste du utrusta fundamentet. Den enklaste lösningen skulle vara att göra det från grundblock som läggs ut längs strukturens omkrets. Du kan bygga en pelargrund. För detta ändamål grävs gropar och en kudde placeras på botten för att installera färdiga block i vertikalt läge.

Stolparna kan vara gjorda av betong . De ska fördjupas till 0, 4-0, 5 m. Efter att ha markerat strukturens kontur på ett måttband, körs pinnar i platsens hörn och ett rep dras mellan dessa insatser, varefter platserna för installationen av pelarna är markerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gropar för dem grävs med en spade, eller hål görs i marken med en borr . Ovanifrån installeras en formning som stiger över ytan med 0, 2-0, 3 m. Sedan ordnas en grus-sanddyna, förstärkning uppförs och hällning utförs.

Ett annat alternativ är ett bandfundament av betong som hälls i formen. Nackdelen med denna metod är en mycket lång väntetid för krympning och fullständig härdning av betongblandningen. Om du vill kan du inte begränsas till en rektangulär struktur, utan bygga ett skjul med en veranda, observera byggnadens övergripande dimensioner 6 x 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att arbetet på basen är avslutat monteras den nedre selen och behandlas med en antiseptisk komposition. Golvet läggs på detta band av OSB eller kantade brädor. Den första ramstolpen är också installerad här. Den är fixerad med ett stålhörn. För att öka konstruktionens styvhet är en tillfällig distanshållare fäst vid selen.

Därefter fästs ett OSB -ark på basen och på det första racket . Arken ska fästas i botten av ramen med ett inslag av 5 cm. För detta ändamål fästs en stång på den nedre remmen, på vilken OSB -arket stöds. Detta blad fixas genom att överföra detta styrblock ytterligare.

Bild
Bild

Därefter utförs installationen av det andra stället . Den fästs på ett förinstallerat ark. Nu avlägsnas distanshållaren och alla manipulationer upprepas i samma sekvens.

På samma plats på platsen utförs montering av det övre virkesbandet, varefter hela strukturen placeras på ställen och fixeras, och sedan monteras spärkonstruktionen, lådan fästs och skjulet täcks med wellpapp eller annat takmaterial.

Tak

Konstruktionen påbörjas i slutet av ramenheten. I det här fallet är det nödvändigt att beräkna spärrens längd. För detta ändamål läggs längden på de dubbelsidiga överhängen, lika med 40-50 cm, till avståndet mellan väggen.

Sedan börjar de göra huvudspärren . För att göra detta skärs ett fragment av den önskade längden från brädet, en plats för fästspåren prövas och markeras och det erforderliga antalet spärrar görs.

Spärbenen är monterade på ramen och anslutna till varandra med en tät tråd.

Installationen av de återstående spärrelementen utförs på tidigare markerad nivå. De fixeras med spik eller ett hörn.

Vattentätningen fixeras med en häftapparat med en överlappning på 15 cm av bandkanterna mellan varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta följs av svarvanordningen, kapning av takmaterialet och installation av det på gårdsbyggnaden

Man bör komma ihåg att steget mellan de enskilda spärren är 60–80 cm. Därför krävs det åtta takben för ett skjul på 3x6 m.

Därefter mantlas ramen, fönsterkarmarna monteras och dörren installeras.

Det sista steget är att måla strukturen, göra hyllor, leverera el och göra steg.

Således är byggandet av en så enkel ladugård på egen hand en ganska genomförbar uppgift. Det enda du bör tänka på är de lagstadgade kompensationerna från närliggande fastigheter med 3 m och 5 m från närmaste väg.

Rekommenderad: