Hur Man Bygger Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Med Egna Händer? 35 Foton Fasbyggnad Av En Gårdsbyggnad Från Wellpapp Enligt Ritningen, än Att Täcka

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Bygger Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Med Egna Händer? 35 Foton Fasbyggnad Av En Gårdsbyggnad Från Wellpapp Enligt Ritningen, än Att Täcka

Video: Hur Man Bygger Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Med Egna Händer? 35 Foton Fasbyggnad Av En Gårdsbyggnad Från Wellpapp Enligt Ritningen, än Att Täcka
Video: 12 x 16 Floating shed build: installing the gambrel roof 2024, Maj
Hur Man Bygger Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Med Egna Händer? 35 Foton Fasbyggnad Av En Gårdsbyggnad Från Wellpapp Enligt Ritningen, än Att Täcka
Hur Man Bygger Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Med Egna Händer? 35 Foton Fasbyggnad Av En Gårdsbyggnad Från Wellpapp Enligt Ritningen, än Att Täcka
Anonim

På dacha kan du inte klara dig utan ett skjul, där du kan ta bort all trädgårdsutrustning, en hängmatta och lätta möbler. Det finns också en plats för vinterförnödenheter. Samtidigt är det inte nödvändigt att bygga en övergripande struktur: allt du behöver passar i en liten skjul med ett sluttande tak.

Särdrag

En bod med ett sluttande tak kännetecknas av sin enkelhet och konstruktionshastighet. Det kan antingen byggas av skrotmaterial, eller så kan du köpa allt du behöver i en järnaffär och betala ett rimligt pris för det. Denna lilla byggnad skyddar på ett tillförlitligt sätt hushållsartiklar från vädret, och även en icke-professionell kan montera den.

En sådan bod har ett antal nackdelar jämfört med en byggnad med gaveltak . Så ett skjultak kan bäras bort av en kraftig vindstöt, så bygg en struktur bakom huset eller fäst den på ditt lanthus för större tillförlitlighet.

Ett sluttande tak låter dig inte bygga ett vindsutrymme, och själva byggnaden ser ofta inte särskilt attraktiv ut. Moderna efterbehandlingsmaterial hjälper till att åtgärda saken, med hjälp av vilken du kan passa in byggnaden i den övergripande designen av din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Först och främst, hitta en plats för en framtida byggnad: den ska placeras antingen i utkanten av sommarstugan eller nära huset, och för den bör du välja områden som är minst lämpliga för jordbruksarbete.

Detta kan antingen vara ett avstånd från huset eller en mycket skuggig plats . Det är viktigt att det ligger nära huvudets främre del av arbetet: detta gör att du snabbt kan få och ta bort nödvändig utrustning. Om möjligt, placera byggnaden på en kulle, vilket ger ytterligare skydd mot vatten och förlänger dess livslängd.

En bod med ett sluttande tak kommer organiskt att passa in i det befintliga eller projekterade komplexet av sommarstugor. Det framtida grovkammaren bör inte störa fordonets passage och dina rörelser runt platsen. För konstruktion av en ladugård krävs inga särskilda avtal, men byggnaden måste uppfylla sanitära och brandsäkerhetsstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt SNiP är avståndet från din byggnad till huset i grannområdet minst tre meter. Om du planerar att placera några levande varelser i annexet, håll ladan fyra meter från grannarna. Boden bör placeras en meter från närmaste uthus och buskväxter, två från medelstora och fyra från höga träd.

När du bestämmer dig för en plats, rita en ritning på papper eller ett 3D -projekt på en dator för att bäst föreställa dig den framtida byggnadens dimensioner, dela den i flera funktionella rum och bestämma enheten för elnät. Den optimala storleken på strukturen anses vara 3x6 parametrar - även ett sådant blygsamt område gör att inte bara ett verktygsblock kan placeras inuti skjulet, utan också att utrusta en utomhusdusch eller ett sommarkök.

Om området på platsen tillåter, bygg ett större skjul - 4x6 eller 4x2 . Den rymliga designen är en utmärkt lösning om du vill ha djur eller fjäderfä. Om uppfödning av levande varelser inte tillhandahålls, kommer byggnaden att rymma sommarstugans inventering, och alla funktionella rum som dusch eller kök, och pickles kommer att äga rum fritt på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

På konstruktionsstadiet, bestäm vilka material du behöver för konstruktion. Kostnaden för framtida konstruktion beror trots allt på dem. Ett budgetalternativ är en trä- eller metallramkonstruktion.

I det första fallet är ramen av trä, vilket kräver behandling med speciella antiseptiska medel . I det andra - från mer hållbara stålprofilrör som kräver korrosionsbehandling efter installationen.

Oavsett dina preferenser behöver du brädor, sidor eller profilerade ark för manteln av byggnaden. Den obestridliga fördelen med ramstrukturen är inte bara installationshastigheten och en lång livslängd, utan också möjligheten att transformera skjulet genom att byta ut höljet utan att röra ramen.

De mest populära är byggnader gjorda av sådana skrotmaterial som brädor och träbjälkar. En ram är konstruerad av en stång, mantlad med brädor. Resultatet är en lätt men kortlivad design med en livslängd på högst fem till sex år. Byggnaden bör ständigt uppdateras och övervakas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en pålitlig, hållbar och brandsäker struktur, ge företräde åt grundläggande tegelstrukturer. Skapandet av ett sådant förändringshus kommer att kosta en vacker slant, men det kommer att tjäna mer än en generation.

I stället för dyra tegelstenar är konstruktion av mer budgetskum och block också tillåtet . Jämfört med tegelbyggnader väger de mindre, har större styrka och värmekapacitet. Väggar av block "andas" inte sämre än trä, och de utmärks också av säkerhet och giftfrihet.

Den enda nackdelen med en blockbod är ett otäckt utseende, som bara kan korrigeras med dekorativa efterbehandlingsmaterial som tegel, sidospår, gips samt natur- eller konststen.

Efter att ha bestämt materialet för skjulets väggar, fortsätt med valet av takbyggnadsmaterial, vilket bestämmer taklutningens lutningsvinkel. Så, lutningsvinkeln för ett mjukt tak är 5 grader, wellpapp - 8, metallplattor och bittaksmaterial - 25 och skiffer - 20-35 grader. Lutningsvinkeln under de angivna värdena görs inte, annars leder det till takläckor och skador på fastigheten som lagras i byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ordna taket är det tillåtet att använda monolitiska polykarbonatark med egenskaper som hög slaghållfasthet, ljusöverföring och motståndskraft mot väderleksgrunder.

En skyddande beläggning mot ultraviolett strålning kommer att förlänga materialets livslängd, och termisk expansion anses vara dess största nackdel. Detta fenomen uppstår på varma sommardagar när solen bränner taket. För att undvika materialdeformation, lämna ett litet mellanrum när du drar åt varje fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det billigaste alternativet för takläggning anses vara rullat takmaterial. Den är enkel att installera och designad för takläggning av alla komplexiteter. Men det ser inte estetiskt tilltalande ut, och det måste läggas i flera lager. Till exempel när taklutningens lutning är upp till 15 grader behöver du fyra lager takmaterial. Om lutningsvinkeln är upp till 45 grader läggs takmaterial i tre lager. I slutändan påverkar "skiktning" kostnaden för byggmaterial.

Byggnad

De nödvändiga beräkningarna har utförts, materialen har valts ut. Det är dags att börja direkt med byggnadsarbeten, för det är fullt möjligt att bygga en sådan förlängning som en lutad skjul med egna händer. För att förstå hur man bäst gör detta, överväg byggprocessen i etapper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss börja med grunden. Den pelarformade grunden är utformad för lättkonstruktioner (den är särskilt ofta utrustad för rambyggnader). För dess enhet bör du göra en markering av marken med ett rep och pinnar. Runt omkretsen och i hörnen grävs hål med ett djup av minst 50 centimeter. Ett lager sand och grus hälls i botten av varje hål. Sedan installeras en av de typer av stolpar av tegel, betong, asbeströr från 150 mm i diameter, PVC -rör och till och med järnvägsslipar. Pelare av rör bör hällas med betong, och tegel- och blockstöd med en porös yta bör behandlas med mastik eller något annat vattenavvisande medel.

För att ordna en bandfundament runt omkretsen av den framtida byggnaden grävs en dike 25-40 cm på bredden och 40-60 i djupet (med hänsyn till djupet av jordfrysning under den kalla årstiden). Sedan hälls sand, krossad sten och grus på botten av diket, som ska tampas noggrant, plankformning installeras, armering fixeras och betong hälls. Därefter lämnas stiftelsen ensam i två till tre veckor, de väntar tills det hårdnar och fortsätter sedan till nästa steg i byggnadsarbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de välkända typerna av fundament är det tillåtet att ordna basen från bildäck . Förutom skjul kan du också bygga lusthus, bad, garage och till och med sommarkök på däck. Samtidigt bör strukturerna som ska uppföras vara lätta och små, eftersom konstruktion av stora föremål på en sådan grund kan leda till oförutsägbara konsekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är däck ett billigt och prisvärt material som enkelt kan installeras. Det tillåter inte att fukt passerar igenom, skyddar byggnaden från sprickbildning och dämpar också markvibrationer, vilket gör den oumbärlig i alla seismiskt instabila områden.

Däckfundamentet kan vara pelartat eller monolitiskt.

Den första är som följer:

  • Skräp tas bort från byggarbetsplatsen och det bördiga jordlagret tas bort.
  • Om det är planerat att installera en begravd bas grävs brunnar för däck.
  • Pinnar körs in längs omkretsen av den framtida byggnaden, och sedan kontrolleras att de installerades i samma plan genom att mäta diagonalerna.
  • Barer installeras och däck sätts på dem (eller de läggs i gropar).
  • Däckens yttre ytor är planade så att de är jämna.
  • Inifrån är däcken fyllda med krossad sten, grus och annat tätt material. Avståndet mellan däcken fylls på samma sätt.
  • Nästa steg är att hälla betongbruk i däcket. Cementet bör periodiskt fuktas och täckas med polyeten.
  • Därefter bör du täcka däcken med takmaterial, montera skivformen med en höjd av 100-150 millimeter, installera armeringen inuti och häll betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infällda eller upphöjda monolitiska däckfundament är idealiska för områden med höga grundvattennivåer.

Ordna det så här:

  • Ta bort ett 20-30 cm djupt jordlager och jämna ut byggarbetsplatsen horisontellt med ett utjämningsverktyg.
  • Ett eller två lager däck placeras nära området för det markerade området. Däckens höjd och diameter har en positiv effekt på materialets stötdämpande och vattentäta egenskaper.
  • Däckens inre delar och intervallerna mellan dem är fyllda med krossad sten och grus (vilket tätt byggmaterial som helst är också lämpligt), tampas noggrant och hälls med cement.
  • Takmaterial sprids över hela de lagda däcken och reserver finns kvar på alla fyra sidor av den framtida grunden.
  • Formning med en höjd av 100-150 millimeter monteras längs omkretsen av den framtida strukturen, med hänsyn till dess skiljeväggar. Metallbeslag installeras i den och hälls med betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha ordnat grunden börjar de skapa den nedre remmen, gjord av en stång med en sektion på 100 med 100 eller 150 med 150 millimeter. För att göra detta bör virkets ändar hackas av med "halvträ" -metoden och anslutas med metallklammer.

Nästa steg i arbetet är montering av ramen: för att göra det, installera vertikala stolpar och jämna dem med en byggnadsnivå. Installation av frontväggen utförs så att önskad lutningsvinkel på taket uppnås. Ställningarna bör förstärkas med tillfälliga sluttningar och samtidigt skissera placeringen av framtida fönster och dörrar, så att du senare inte lider av att såga ut dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan ska golvstockarna monteras på ramen och fästas med 60-120 centimeters mellanrum. Golvet läggs med kantade eller specialspårade brädor.

Därefter installeras golvbalkar på stöden (den så kallade topplisten eller Mauerlat) och taket monteras:

  • Beräkna takbjälkens längd genom att lägga till dubbelsidiga överhäng till avståndet mellan väggarna. Ofta överstiger denna parameter inte 400-500 centimeter.
  • De börjar göra ett kontrollspärreben: de tar ett bräda, skär det till önskad längd, försöker och skisserar en plats för fastsättning.
  • Det erforderliga antalet takbjälkar görs enligt provet.
  • Installation av de främre och bakre spärrbenen utförs, och sedan dras tråden tätt mellan dem.
  • Resten av elementen installeras längs tråden med ett steg på 600-800 centimeter, fixerat med spikar och stålhörn.
  • Vattentätningsmaterial som film eller takpapp fästs på spärren med en överlappning med en konstruktionshäftapparat.
  • En rack -svarv läggs på spärren, vars delning bestäms av takmaterialets egenskaper.
  • Det sista steget i arbetet är golvläggning och fixering av takmaterial i enlighet med bruksanvisningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bygget klart. Det återstår att installera dörrar och fönster, samt behandla ladan med skyddsutrustning och mantla den med eventuellt efterbehandlingsmaterial för att ge byggnaden ett estetiskt utseende.

Framgångsrika exempel och alternativ

Den lilla byggnadens mörka panel står i kontrast till den pulserande grönska och krukväxter. Den optimala lösningen inte bara för förvaring av sommarstugor, utan också ett värdigt komplement till utformningen av en sommarstuga.

Den kompakta byggnaden har inte en ovanlig design, men det är bekvämt att placera allt du behöver för en trädgård och en grönsaksträdgård i den . Ett utmärkt alternativ för ägare av medelstora och små tomter.

Strukturen som fästs i huset kommer att förkorta vägen från köket till matvarorna och från grönsaksträdgården till nödvändig utrustning. Ett skickligt organiserat utrymme gör att du kan ordna alla attribut för en sommarlov på ett sådant sätt att de vid rätt tidpunkt direkt kommer till hands. Och under taket på en ladugård utrustad i enlighet med alla regler kommer de att bevaras i rätt form.

Rekommenderad: