Huvuden För Skruvhögar: Måtten På Materialets Diameter är 108, 89 Och 57 Mm, Samt Fastsättning Av Virket Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Huvuden För Skruvhögar: Måtten På Materialets Diameter är 108, 89 Och 57 Mm, Samt Fastsättning Av Virket Med Egna Händer

Video: Huvuden För Skruvhögar: Måtten På Materialets Diameter är 108, 89 Och 57 Mm, Samt Fastsättning Av Virket Med Egna Händer
Video: OrganoWood® | Hur fungerar produktionen av OrganoWoods virke? 2024, Maj
Huvuden För Skruvhögar: Måtten På Materialets Diameter är 108, 89 Och 57 Mm, Samt Fastsättning Av Virket Med Egna Händer
Huvuden För Skruvhögar: Måtten På Materialets Diameter är 108, 89 Och 57 Mm, Samt Fastsättning Av Virket Med Egna Händer
Anonim

Under konstruktionen av fundamentet, bland andra typer av stöd, används ofta skruvhögar. Den största fördelen med denna typ av hög är dess måttliga kostnad. Dessutom gör sådana stödelement det möjligt att justera höjden på hela strukturens bas och att bygga byggnader på ett område med en inhomogen avlastning. I slutskedet av konstruktionen av fundamentet installeras huvuden på de övre ändarna av stödkonstruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

Ett byggelement som kallas huvud är en metallplatta med ett kort rör och förstyvningsribbor svetsade på det. Högens övre ände är täckt med ett huvud efter att den har begravts. Den fästs på stödelementet genom svetsning eller bultning.

Kapslarnas funktion är att stödja de efterföljande nivåerna av överbyggnaden och jämnt fördela belastningen på fundamentet från hela strukturen . Byggplattor och balkar vilar på huvudets plan. De kan också användas för fixering av virket. I detta avseende måste alla stödelement placeras på samma nivå i förhållande till varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i de flesta fall är det helt enkelt omöjligt att köra pålarna till exakt samma djup. För att tillhandahålla ett plan för installation av plattor och balkar skärs högarnas övre ändar på samma nivå med en enda horisontell linje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare installationen av ett ändlock reduceras också graden av korrosionsskador på pålen avsevärt

Huvuden kan ha olika former och typer beroende på typ och konfiguration av högarna som används i konstruktionen.

Ändelement är tillverkade av höghållfast konstruktionsstål. För ytterligare skydd är huvuden belagda med alkydbaserade primrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av stödelement:

  • Skruva . Sådana pålar är metallrör med olika diametrar med en skruvbas. När metallstödet roterar sjunker det ner i marken till önskat djup. För att fixera stödelementet hälls betongbruk i rörets hålighet efter fördjupning. Diametrarna på sådana stödstrukturer sträcker sig från 108 mm till 325 mm.
  • Borrad eller betongbas . Installation kräver stansning av jorden med en borr. En armeringsram placeras i urtagen och betong hälls.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med skruvhögar:

  • hålla strukturen väl under omfattande översvämningar;
  • kan användas för konstruktion på instabil mark och ojämn terräng;
  • installation av stödelement kan utföras under alla väderförhållanden, inklusive frost;
  • jämn fördelning av lasten från hela strukturen, med undantag för överbelastning av grunden och snedvridningar;
  • möjliggöra en justerbar höjning av strukturen över marknivån.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Huvuden för skruvhögar har en bas i form av ett runt kort rör med olika diametrar.

Stapeländelementen skiljer sig främst i form av topplattan. De kan vara U- och T-formade.

U-formade element har häftklamrar på ytan . De är monterade på högar för efterföljande läggning av balkar eller balkar på dem. Dessutom är det viktigt att välja bredden på fästena som är strikt lämplig för balkarnas dimensioner.

Den andra typen av huvud har en helt slät yta. En kaklad grill kan också läggas på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa parameter för pålkåporna är plattans och rörets basdiameter . Dessa dimensioner beror på diametern på stödelementen installerade vid basen av fundamentet för strukturen som uppförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta diametern på det runda röret längst ner på huvudet är 57 mm. Den maximala belastningen som kan läggas på en sådan bas är högst 800 kg. Sådana tunna högar används vanligtvis för konstruktion av lätta byggnader och strukturer: garage, skjul, lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste inom privat konstruktion är högar av medelstorlek och styrka. Deras diameter är 89 mm. De används även i torv och våtmarker för byggande av hus på landet, bad, staket, garage.

Maximal huvudstorlek är 108 mm . Den är monterad på ett tjockt och robust stöd. Sådana strukturer tål en massa på upp till 3,5 ton. De kan begravas i alla typer av jord. De används för konstruktion av stöd för tunga byggnader och strukturer, inklusive broar.

Huvudbonaden kan också svetsas eller tas bort. Den första typen fästs på basen genom svetsning. Avtagbara ändstycken kan skruvas fast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högmontering

För att göra stödelementen av samma höjd, klipps eller trimmas de. Denna process är lite mödosam och kräver skicklighet, men vi kan fortfarande göra det själva.

Arbetstrinn:

  • I början bör en kontrollstödshög väljas. Det är på sin höjd som det kommer att vara nödvändigt att orientera sig när man korrigerar längden på andra stödelement.
  • På resten av stöden dras en linje med en markör längs vilken röret skärs eller skärs. Den horisontella linjens enhetlighet bör kontrolleras mot en laser- eller hydraulnivå.
  • Stödelementens ändar är skurna med en kraftig hammare. Skärlinan rengörs preliminärt med en fil. Slaget appliceras horisontellt längs rörets övre kant.
  • Du kan skära basrören med en slip- eller slipsåg. Snittet görs längs linjen markerad med markören genom att flytta längs basens diameter eller till högen.
  • Ett annat alternativ för att klippa påländarna är att använda hydraulisk utrustning. Att hyra den, än mindre köpa den, är inte billigt. Denna metod gör det dock möjligt att göra ett snitt mycket jämnt, utan att skada eller flisa hela basen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av ändar:

  • Beredda pålar bör rengöras från färg med sliputrustning.
  • Huvudet skjuts på basen. Med hjälp av en nivå bör du kontrollera dess horisontalitet.
  • Elementet är försvetsat på 3-4 platser genom punktsvetsning.
  • Med en svetsmaskin svetsas huvudet längs hela omkretsen. En liten yta på 5-10 cm bör lämnas osvetsad. Det är nödvändigt för luft och ventilation inuti basröret.
  • Svetssömmen ska rengöras och målas eller grundas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Priset för varje specifikt skruvstapelhuvud kan variera betydligt. Först och främst kommer kostnaden att bero på materialets storlek, kvalitet och tillverkarens plats. Utländska ändelement är ofta dyrare på grund av tillverkarens kostnader för att transportera sina produkter.

I genomsnitt kostar runda huvudbonader från 200-250 rubel. Förstärkta huvuden med stor diameter har en lägre prisgräns på 350 rubel.

Bild
Bild

När du planerar kostnaderna för byggnadsarbeten bör du också inkludera kostnaden för leverans till platsen. Om du inte har egen utrustning för svetsning och pålskärning måste du hyra den.

Rekommenderad: