Hur Klipps Gräs Med En Trimmer? 26 Foton Hur Håller Jag Den Vid Klippning? Hur Använder Man Det Korrekt När Man Klipper Högt Gräs På Gräsmattan?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Klipps Gräs Med En Trimmer? 26 Foton Hur Håller Jag Den Vid Klippning? Hur Använder Man Det Korrekt När Man Klipper Högt Gräs På Gräsmattan?

Video: Hur Klipps Gräs Med En Trimmer? 26 Foton Hur Håller Jag Den Vid Klippning? Hur Använder Man Det Korrekt När Man Klipper Högt Gräs På Gräsmattan?
Video: Klippteknik, grunderna vid högt gräs. Röjsåg och trimmer. Guide och instruktion från STIHL. 2024, Maj
Hur Klipps Gräs Med En Trimmer? 26 Foton Hur Håller Jag Den Vid Klippning? Hur Använder Man Det Korrekt När Man Klipper Högt Gräs På Gräsmattan?
Hur Klipps Gräs Med En Trimmer? 26 Foton Hur Håller Jag Den Vid Klippning? Hur Använder Man Det Korrekt När Man Klipper Högt Gräs På Gräsmattan?
Anonim

Mitt i sommarsäsongen har människor som har egna tomter problem. Det ligger i det faktum att efter vinter och vår växer gräs och annan vegetation mycket snabbt i dessa områden. Idag kommer vi att överväga alternativ för gräsklippning. Till exempel är det bättre att demontera vanliga trimmare, eftersom de ger en person mer handlingsutrymme på grund av direkt rörelse med denna teknik och är relativt billiga.

Bild
Bild

Allmänna användarvillkor

De allmänna användningsreglerna bör definitivt påminnas till dem som först funderar på hur man tar bort gräs med en trimmer och ännu inte vet hur man använder det. Det är dessa grunder som hjälper dig att börja städa din webbplats med hög kvalitet.

Bland sommarboende växer en tendens att använda trimmare alltmer, eftersom Till skillnad från gräsklippare kan du rensa gräs på svåråtkomliga platser, och professionella modeller kan till och med hjälpa dig att hantera trädgrenar . Ett annat plus med trimmern är förmågan att arbeta på höjd och klippa grenar, vilket också kan hjälpa till mycket vid rengöring på ditt territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta bort främmande föremål från gräset. Se till att gräset är fritt från stenar, rep, stål eller andra hårda material innan arbetet påbörjas. Om det träffas kan skärelementet skadas; det kommer att bli nödvändigt att reparera eller byta ut det.

En annan viktig punkt är säkerhet . Eftersom penselhuggare har en hög rotationshastighet (de når flera tusen varv per minut) kan till och med en liten sten flyga ut med hög hastighet och skada en arbetande person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla trimmerdelar kontrollera och granska innan arbetet påbörjas . Se till att trimmern fungerar. Eftersom de är elektriska och bensin, måste du organisera sitt arbete beroende på utrustningstyp. El ska anslutas till strömförsörjningen och laddas om den inte laddas, och bensin bör tankas om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt trimmern springa in för första gången . Om du köpte en ny enhet måste du låta den gå i några minuter utan belastning för att motorn, knivarna, fiskelina och roterande element ska starta. Detta kan kallas en slags uppvärmning för utrustning, och det kan också hjälpa till att förhindra vissa problem före direktarbete, eftersom monteringen och kvaliteten på trädgårdsutrustning är olika.

Trimmerns motor måste köras in i förväg. Att köra i en bensinmotor är följande: slå på trimmern på tomgång, men först vid ett lågt varvtal och öka sedan antalet.

Bild
Bild

Att köra i en elektrisk trimmer innefattar flera steg

  1. För att komma igång, börja och arbeta med trimmern under en kort tid, bokstavligen 5 minuter.
  2. Du kan sedan öka drifttiden upp till 10 minuter, men du måste övervaka motorn så att den inte överhettas.
  3. Efter några försök med den elektriska trimmern kan du använda den permanent. Glöm inte motorkylsystemet, som finns som tilläggsfunktion på vissa modeller.

Om du inte vet vilken typ av klippning som är bäst att börja med, då det är bättre att försöka klippa en låg gräsmatta med en linje . Detta gör att motorn kan fungera smidigt. Det finns ingen anledning att omedelbart ladda den med en stor mängd arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter jag på och håller rätt?

Kvaliteten på ditt arbete beror också på vilken teknik du använder. För korrekt teknik måste du kunna hålla enheten och för enkelhets skull sätta på den korrekt. Detta beror på att inte alla trimmare har ett axelband. Om du har en så måste du sätta på den så att du känner dig bekväm. Det finns enhetsmodeller vars rem kan vara obekväma, så försök att ta på dig trimmern så bekvämt som möjligt.

Under långt arbete händer det också att smärtor i ryggen och muskler uppstår, så det mest bekvämt slitna verktyget kan minska antalet sådana problem.

Bild
Bild

En annan funktion är att justera detta bälte . På modeller av högre kvalitet fick dess bekvämlighet en speciell roll och speciella positioner gjordes som gör att ljåföraren kan känna sig bekväm. Du kan justera bältet i höjd och välja det du behöver.

Bild
Bild

Låt oss nu prata om hur du håller enheten ordentligt. Olika typer av trimmare har olika handtag. För vissa är det tillverkat i form av ett cykelstyr (vilket säkerställer fördelningen av lasten på båda händerna). På vissa enheter kan du se handtaget i form av bokstaven D. Cykelversionen måste hållas stadigt med båda händerna.

Trots närvaron av gummerade handtag är det bäst att lita på dig själv och inte hoppas att de inte kommer att glida. Håll det D-formade greppet med en hand och handflata för att ge ett bredare grepp . Detta ger dig full kontroll över stickan, vilket kommer att ha en positiv inverkan på hanteringen.

Bild
Bild

Klippregler

För att klippa gräsmattan effektivt och snabbt måste du följa tekniken och känna till några funktioner som sparar tid och ansträngning. Du kan arbeta snabbare, nu ska vi berätta hur.

Dela din webbplats i zoner. Detta hjälper dig att förstå hur mycket du behöver åstadkomma. Du kommer inte att ha några vanföreställningar om du redan har arbetat här och om du inte går igenom andra gången. För första gången på säsongerna klipps gräsmattan i en nivå av 4-5 cm, gradvis minskar till 3-4. Ställ in klipphastigheten själv. Du kan lämna mer, mindre. Allt beror bara på dig.

Bild
Bild

Nackdelen med elektriska trimmare är att om du klipper vegetation under dagg kan vatten komma in i motorn på din utrustning.

Om motorn är placerad under är sannolikheten för fuktinträngning ännu högre. Det rekommenderas inte heller att arbeta med trimmern i regnet av samma skäl. Vatteninträngning kan orsaka kortslutning, vilket i framtiden kan utvecklas till ett fel på enheten. därför det är bättre att vänta på gynnsammare väder för arbetet.

Bild
Bild

Det rekommenderas att arbeta medurs . Det är denna riktning som kommer att lämna gräset klippt av dig på utsidan av hela det klippta området. Håll spolen minst 5 centimeter under drift . Detta är ett säkert klippalternativ som fungerar bra för dem som är nya på denna typ av verktyg. När det gäller att arbeta nära ett staket eller andra platser där du bara behöver klippa en liten del, använd linens kant. Detta säkerställer att motorn inte överbelastas och slits ut.

Bild
Bild

Under höet

Använd en skiva som skärelement eftersom ängvegetationen är tuffare än vanligt. Det är bättre än fiskesnöret specifikt för hö genom att det skär igenom torrt gräs bättre. På så sätt fastnar inte gräset på linan, vilket kan leda till dålig motorprestanda. Höet behöver inte klippas litet, det ska vara ganska högt, så försök klippa höet vid roten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slät gräsmatta

För att skapa en jämn gräsmatta, försök att bearbeta grönskan med trädgårdsutrustning så lågt som möjligt .… Så allt gräs kommer att ha samma höjd, vilket kommer att göra beläggningen jämn och vacker. Glöm inte lutningen. För bästa resultat, luta enheten minst 30 grader mot gräsytan. Detta kommer att klippa gräset så lågt som möjligt. Alla andra oegentligheter kan avlägsnas med trädgårdssaxar, om sådana finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klipper högt gräs

Detta kräver särskild uppmärksamhet. Högt gräs behöver mer noggrann bearbetning än enkelt gräs. Faktum är att det finns en effekt av att linda vegetationen på en spole. I det här fallet ligger gräset kvar på det och tillåter inte mekanismen att rotera med full effekt. Detta bromsar processen avsevärt och minskar antalet varv.

För att förhindra att detta händer gå vägen i flera steg . Skär gradvis ner en viss mängd längs höjden, gå ner och ner i stammen.

Som regel är stammens bas mycket tjockare och starkare i hög grönska, så förutom lindning kan du skada skärelementet med hårda stjälkar.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att om din teknik är ny kan det vara ännu svårare att klippa högt gräs … Arbeta därför inte länge för att inte överbelasta motorn. Det kommer att räcka 15-20 minuter med en paus på 15 minuter. Eftersom det är bättre att klippa gräset i flera steg, glöm inte gräsuppsamlaren. Det kommer att börja täppa till mycket snabbt och detta kommer att leda till problem med instrumentet. Rengör helt så att det inte tar för lång tid innan nästa rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Innan du använder tekniken är det lämpligt att läsa instruktionerna från tillverkaren själv och bekanta dig med trimmerns allmänna funktioner och struktur. Funktionerna ska placeras på manöverpinnen . Att förstå byggstenarna och komponenterna är till hjälp i den meningen att du vet hur du kan och bör hantera det. Välj last för motorn, arbeta för skärelementen - allt detta kommer att vara användbart för dig under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på följande punkter

  • Först och främst är detta teknik . Hon har funktionsstörningar och haverier. Innan arbetet, kontrollera noggrant alla komponenter i din teknik, för att klippa gräsmattan med sådana verktyg är en viktig fråga. Du måste kontrollera filtren (rengör vid behov), bränslenivån, skärelementen (vid ett fel är det bättre att ta knivarna till befälhavaren), motorn och andra delar. Detta kan göras efter arbete, men vissa tillverkare rekommenderar det före det.
  • Vissa trimmare har ett motorkyl- och vibrationsdämpningssystem, men de finns inte överallt . Var därför uppmärksam på uppvärmningen av motorn under drift, eftersom dess överhettning kan leda till problem. Ibland uppmärksamma bultar och andra föremål. Även om släckningssystemet kan fungera, men på vissa representanter för trädgårdsassistenter, rullas gemen fortfarande upp gradvis, i slutändan kommer det att leda till ett sammanbrott.
  • Ibland händer det också att omsättningen sjunker . I det här fallet, kontrollera först alla filter och försök sedan att arbeta. Det är mycket bättre att testa tekniken innan den omedelbara åtgärden.
  • Om delar är trasiga är det bättre att kontakta ett tekniskt center . Försök inte reparera utrustningen själv, eftersom detta bara kan påskynda störningen. Mekanik har en fullständig förståelse för denna teknik, du litar bättre på dem.

Rekommenderad: