Beskära En Gråtande Pil: Hur Man Klipper Kronan Korrekt, När Man Kan Utföra Formning, Hur Man Tar Hand Om Ett Träd Efter Klippning

Innehållsförteckning:

Video: Beskära En Gråtande Pil: Hur Man Klipper Kronan Korrekt, När Man Kan Utföra Formning, Hur Man Tar Hand Om Ett Träd Efter Klippning

Video: Beskära En Gråtande Pil: Hur Man Klipper Kronan Korrekt, När Man Kan Utföra Formning, Hur Man Tar Hand Om Ett Träd Efter Klippning
Video: Lär dig beskära buskar och träd - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Beskära En Gråtande Pil: Hur Man Klipper Kronan Korrekt, När Man Kan Utföra Formning, Hur Man Tar Hand Om Ett Träd Efter Klippning
Beskära En Gråtande Pil: Hur Man Klipper Kronan Korrekt, När Man Kan Utföra Formning, Hur Man Tar Hand Om Ett Träd Efter Klippning
Anonim

Weeping willow är ett vackert träd som behöver ordentlig vård. Det blir särskilt ljust och elegant först efter korrekt beskärning. En professionell "frisyr" kan göra pilen väldigt ovanlig och attraktiv. I den här artikeln kommer vi att lära oss allt om det fina med att beskära detta vackra träd.

Bild
Bild

Varför behöver du beskära?

Innan du överväger alla nyanser och funktioner i beskärning av en gråtande pil, är det lämpligt att svara på en av de viktigaste frågorna: varför behövs detta förfarande, och vad är poängen med det?

Bild
Bild

Specialister som är engagerade i professionell beskärning av sådana träd kallas arborister.

Dessa människor älskar att skämta om sitt arbete, med olika namn för "mänskliga" hårklippningar, till exempel "gavroche" eller bob. Det finns till och med en sådan beskärning, som kallas "halvlåda", när en ung pil med cirka 1 meter långa skott trimmas för att få en 20-centimeter "igelkott ". Oftast tillgrips sådana förfaranden under vårsäsongen, när trädet ännu inte hunnit vakna helt från vinterfrosten, men juicerna redan har börjat röra på sig.

Bild
Bild

Man tror att den gråtande pilen inte bör beröras under de första 4 åren av livet.

Det här är för att det är under de första åren som vissa tillväxttrender, livskraftsnivån, liksom resultaten av påverkan av yttre "stimuli" på det unga trädet bestäms.

Bild
Bild

Efter den obligatoriska beskärningen under vårsäsongen är det nödvändigt att observera pilens vegetation . I vissa träd fortsätter aktiv och snabb tillväxt av grenar efter vårprocedurer. I det här fallet måste du ta itu med sekatörerna igen, men redan under sommarsäsongen. I normaltillstånd är det vanligt att på sommaren uteslutande döda eller för svaga, praktiskt taget ofördelaktiga skott i de aktuella träden.

Bild
Bild

Korrekt beskärning av gråtande pil gör att du kan upptäcka vissa sjukdomar som har uppstått i detta träd i tid.

Ett trimmat pilträd kommer att ha en tät, men vacker och snygg bark som är fri från fläckar eller prickar . Det kommer att förbli grönt under de första åren av livet, och sedan med tiden börjar det förvärva karaktäristiska nyanser av brunt. I parkområden planteras arter som kräver en separat typ av hårklippning och beskärning.

När ska du börja?

Som nämnts ovan rekommenderas det inte att beskära eller trimma en gråtande pil innan den "fyller" 4 år. Vanligtvis, under de första åren av livet kan detta träd växa fritt tills det når en höjd av 0,8-0,9 m.

Bild
Bild

För första gången bör spetsarna av pilgranar förkortas tidigt på våren.

Du behöver inte klippa mycket. Det räcker med att ta bort 20-30 extra centimeter . Sedan kan frisyren kopieras på sommaren. Detta bör göras från år till år. Gradvis blir kronan på en gråtande pil mer och mer stark och tät.

Bild
Bild

Hur formar man rätt?

Beskärning av pil är inte en svår process, men den måste utföras i enlighet med vissa regler. Endast ett träd som är korrekt beskuret och trimmat enligt lämpligt schema blir friskt och vackert. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att själva processen med att bilda trädet i fråga tar mycket tid.

Den slutliga attraktiva formen av detta träd uppnås på cirka 8-10 år, vilket är lång tid.

Bild
Bild

För att korrekt bilda en vacker pil måste du böja dess grenar så noggrant och noggrant som möjligt i rätt riktning. För sådana åtgärder måste du använda ett rep, liksom en styv tråd . Den senare kommer att behöva böjas i riktningen mot trädgrenens böjning och sedan säkert knytas med ett rep.

Grenarna måste fixeras i enlighet med rätt, önskad riktning . Fixering bör göras utan onödig iver och grova rörelser. Om du inte arbetar med grenarna så noggrant som möjligt, kan du allvarligt skada pilen - bryt dem eller riv av barken.

Bild
Bild

Den installerade fixeringen kan säkert avlägsnas när grenarna blir styva och intar rätt stationär position, som planerades av en person . I de flesta fall händer detta närmare höstsäsongen, om en person var engagerad i bildandet av en gråtande pil på våren. För övervintring av ett sådant träd rekommenderas att du använder ett rep, eftersom den kalla tråden kan skada pilbarken allvarligt.

Bild
Bild

Trädet i fråga kan också formas på en stam . Stammen kallas stammen från rötterna till de första grenarna. Om bollen är hög, ympas grenarna från ett träd, som kännetecknas av en motsvarande gråtform.

Men man måste komma ihåg att bullen nästan inte sträcker sig uppåt, utan "växer" bara i bredd.

Bild
Bild

Det finns en annan metod för att bilda en gråtande pil, som kallas en ljusstake . I enlighet med denna metod utförs beskärning på våren. För närvarande har knopparna ännu inte börjat blomma, på var och en av grenarna i böjområdet avlägsnas den övre knoppen och grenens spets, som är något lägre, skärs också av. Från den övre knoppen, som fortfarande är på plats, börjar snart en ny skott växa fram. Till en början växer den uppåt, men efter ett tag ändras allt och skottet börjar "titta" nedåt. Således bildas ett slags ljusstake, och kronan på den gråtande pilen expanderar också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kronvård efter skärning

Det räcker inte att trimma och trimma den gråtande pilen ordentligt. Sådana handlingar kan inte försummas om du inte vill skada ett vackert träd.

Det kommer att behöva skötas ordentligt efter frisyrproceduren.

Bild
Bild

Låt oss överväga i detalj hur man korrekt tar hand om kronan på en gråtande pil efter en frisyr

  • För att effektivt stimulera den aktiva tillväxten av trädets krona kommer det under de första åren att vara nödvändigt att klippa av absolut alla unga skott inom kort (från 15 till 20 cm). I ändarna av skotten måste de övre knopparna lämnas.
  • Alla skott som utvecklas på linjen under vaccinationen måste också tas bort i tid.
  • Alla apikala knoppar måste tas bort under den kommande sommaren. Dessa åtgärder kommer att provocera den aktiva tillväxten av laterala knoppar, för vilka kronan blir så tjock och elegant som möjligt.
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Weeping willow är ett träd som måste vårdas ordentligt.

Att trimma och trimma denna gröna skönhet kräver viss kunskap och färdigheter, samt maximal noggrannhet och omsorg.

Bild
Bild

Här är några användbara tips för att beskära detta vackra träd

  • Om vi talar om en vuxen gråtande pil, är det tillåtet att klippa den först efter blomningsperioden. I detta fall måste skotten förkortas med cirka 2/3 av sin ursprungliga längd. På grund av sådana manipulationer börjar trädet förgrena sig mycket bra i framtiden.
  • Om du planerar att plantera en pil i ditt område måste du komma ihåg att det är ett ljusälskande träd. Det finns inga särskilda krav på jorden, vilket indikerar opretentiösheten hos den aktuella gröna skönheten.
  • Pilgrenar är mycket flexibla och flexibla, så det är väldigt enkelt och enkelt att arbeta med dem. På grund av detta är bildningen snabb och problemfri. Men du måste agera i varje steg så försiktigt och noggrant som möjligt. Det är mycket viktigt att inte skada den gråtande pilen för att inte undergräva dess hälsa.
  • Sanitär beskärning av ett sådant träd måste göras noggrant. Efter att ha gjort ett snitt av en specifik gren, bör den försiktigt och gradvis sänka marken. Du kan använda rep och sänka sticklingar med deras hjälp.
  • Det händer så att en person inte hade tid att bearbeta trädet, eller skjutit upp frågan för senare, varför en mycket stark gren bildades på kronorna. I sådana fall rekommenderas att du kontaktar en professionell som kommer att rätta till situationen. Bara ett besök av en specialist räcker. Om ett liknande problem upprepas om några år blir det mycket lättare att rota upp det gamla trädet och plantera ett nytt i stället.
  • Gråtande pil ska inte växa i full skugga. I en sådan miljö kan trädet praktiskt taget sluta växa. Även i en naturlig miljö, till exempel i en tät skog, kommer det inte att vara möjligt att träffa en pil som växer i skuggan.
  • För beskärning och klippning av gråtande videor måste du använda specialiserade trädgårdsredskap. Beskärare och andra enheter måste vara tillräckligt skarpa och starka.
  • Blad som har fallit från grenarna på en pil kan inte lämnas direkt under den. Willow lövverk innehåller speciella tanniner som kan ha en mycket dålig effekt på trädets tillväxt. Det är mycket viktigt att övervaka detta för att inte skada den gråtande pilen.
  • Du kan trimma pilen på egen hand, beroende på ett specifikt handlingsschema och steg-för-steg-instruktioner. Om du är rädd för att delta i sådana procedurer eller är orolig för att du kommer att skada trädet, är det bättre att inte riskera det och vända dig till specialister. Idag finns det många organisationer och proffs som erbjuder sina tjänster för beskärning och klippning av gråtande pil.

Rekommenderad: