Vilken Gräsklippare är Bättre: Bensin Eller Elektrisk? Vad Ska Man Välja För Gräsklippning? Jämförelse Av Gräsklippare

Innehållsförteckning:

Video: Vilken Gräsklippare är Bättre: Bensin Eller Elektrisk? Vad Ska Man Välja För Gräsklippning? Jämförelse Av Gräsklippare

Video: Vilken Gräsklippare är Bättre: Bensin Eller Elektrisk? Vad Ska Man Välja För Gräsklippning? Jämförelse Av Gräsklippare
Video: How To Choose The Right Lawn Mower for Your Yard | Lawn Mower Buying Guide 2020 2024, April
Vilken Gräsklippare är Bättre: Bensin Eller Elektrisk? Vad Ska Man Välja För Gräsklippning? Jämförelse Av Gräsklippare
Vilken Gräsklippare är Bättre: Bensin Eller Elektrisk? Vad Ska Man Välja För Gräsklippning? Jämförelse Av Gräsklippare
Anonim

Mode för att klippa gräsmattorna nära ditt hem kom från västerländska länder. I Ryssland rotade detta fenomen först med ankomsten av gräsklippare på den inhemska landskapsdesignmarknaden. Inte alla människor skulle slösa tid på att klippa en tomt, använda en lie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja gräsklippare

Gräsmatta är en av fördelarna med en snygg och flitig ägare. Helst bör klippningen av din gräsmatta ta max en timme eller två, snarare än en halv dag eller en hel dag . Varje, mest funktionell modell uppfyller kraven från den mest kräsna ägaren av webbplatsen. En gräsklippare är inte en leksak: en universell och fullt fungerande enhet kostar inte ens 10 tusen rubel, men mycket mer. Gräsklippare finns i två kategorier: bensindrivna och rent elektriska.

Dyra alternativ är hög prestanda . Modeller med låg budget tolererar inte brott mot reglerna för användning: du riskerar snabbt, på några dagar, att skada mekanismerna. En sommarboende eller en gräsklippare som arbetar på vägen väljer den enhet som är optimal för priset och hans behov.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du besöker en stormarknad som säljer rengöringsutrustning, är det lämpligt att i förväg klargöra vad området på "rutorna" som ska skäras är och hur själva enheten styrs. Särskilda frågor om enhetens drift, som bör avgöras i förväg:

  • vad är den totala ytan på platsen där gräset klipps;
  • på vilken typ av jord växer gräset och vad är strukturen i själva jorden;
  • om platsen har en sluttning längs horisonten;
  • om träd planteras, om stigar passerar genom platsen, om rabatter är trasiga;
  • Vilken familjemedlem (eller servicepersonal) klipper gräset oftare - och vilka fysiska egenskaper har denna person?

Om du redan har bestämt vilken typ av enhet som är rätt för dig, kolla in vad de potentiella besparingarna kommer att bli.

Bild
Bild

Skillnad mellan elektrisk och bensinklippare

Först och främst kräver bensinmotortypen ingen extern strömförsörjning. Benzokos gör mycket mer buller än en elektrisk. Hörlurar krävs ofta för långvarigt arbete med gräsklipparen. Det producerar avgaser - oavsett hur högkvalitativ bensin det är, det kommer inte att bränna 100 procent, men säg 98 procent.

Bensinmotorn är autonom: den använder inte ett uttag som energikälla, från vilken tiotals meter nätsladd sträcker sig med en stor tomtstorlek . Här är energibäraren bensin, som hälls i tanken.

Bild
Bild

Prestandan hos en bensinklippare är flera gånger högre än en elektrisk skärmaskin, vilket gör det möjligt att klippa gräs i stadsparker och gränder med ett stort område. Till skillnad från borstade elmotorer är bränslemotorer mer lämpade för kontinuerlig drift flera timmar i rad.

Den elektriska ljungen, även om den inte använder effekt över 1,8 kW, är i allmänhet kapabel att hålla en normal rotorhastighet med en kniv . Den minsta elektriska lie använder bara 0,9 kW. Om köparen fortfarande bestämde sig för en elektrisk fläta, är ett viktigt kriterium närvaron av en termostat - den stänger av motorn på grund av överhettning när sessionen överstiger 15 minuter. Elmotorn behöver i bästa fall byta ut borstarna - om det är en kollektormotor, och inte till exempel en stegmotor (med förare) eller en vanlig variabel.

Bild
Bild

Egenskaper hos gräsklippare

Gasgräsklippare använder tre motornivåer.

  • Inhemsk . Dess livslängd, eller motortid mellan fel, för gasmotorer är 700 timmar. Därefter behöver själva motorn spola, byta olja, justera (och eventuellt byta ut några) ventiler, byta ut delar (eller alla) av tändstift. Storleken på den underhållna gräsmattan är 8 tunnland.
  • Semiprofessionellt . Det totala området med gräsmattor är upp till 20 tunnland. Resursen före det första felet är 1200 timmar.
  • Avancerad - 20-60 tunnland gräsmattor åt gången, 2500 timmars aktivt arbete före den första servicen eller reparationen av motorn.
Bild
Bild

Efter typ av enhet skiljer sig två typer av enheter:

  • icke-självgående-måste drivas av gräsklipparen själv;
  • självgående - endast klipparens riktning till oklippta platser krävs.

I rörelseriktningen är enheterna bak-, fram- och fyrhjulsdrivna. På så sätt liknar de bilkörningar. Bak- och fyrhjulsdrift är bekvämare- när du går framåt vänder klipparen bort från den avsedda banan. Motoreffekt - från 3 till 16 hästkrafter. Avfasningsbredd - upp till 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av penselklippare med en trimmer

Om gräsmattan som helhet är platt, ger en jämn och jämn klippning av gräset exakt borstklipparen. Det skär ogräs och ogräsbuskar på en split sekund. Kraftfulla penselklippare används för att klippa ogräs i obebodda sommarstugor som serveras av en vinsch som drivs av traktormekanismer.

Om jorden är ojämn (platsen har inte odlats på länge), klarar trimmern denna uppgift bättre: han klipper gräset med fiskelina, inte knivar. Detta eliminerar djupa snitt på trädet, ibland oförenligt med det senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längd och vikt

Efter att ha bestämt vilken kraft och dimensioner som är rätt för dig, hitta en enhet med ett skjuthandtag. Hur du visar det beror på din höjd. Om du ignorerar dessa kriterier visar det sig att en och samma enhet visade sig vara för hög för andra, för låg för andra, händerna är i limbo och liknande. Enhetens övervikt - till exempel Hyundai L5500S med sina 40 kilo massa - kommer inte att tillfredsställa alla användare . Men den elektriska enheten AL-KO Classic 3.82 SE väger bara 13 kg.

Men oavsett vikt, i princip är gräsklipparen efterfrågad endast under semesterstädningen eller tidsinställd för att sammanfalla med ankomst av gäster. Andra dagar används den helt enkelt inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsmatta landskap

Utan hänsyn till gräsmattans lutning och ojämnhet kommer du med största sannolikhet att välja fel maskin som du vill köpa. Att klippa gräs längs stigar, under träd, längs omkretsen av en tomt eller på en ojämn gräsmatta är lättare med en bensinmotor . På en plan gräsmatta kommer arbetet att gå lättare på alla maskiner utrustade med hjul. Bredden på en mekanisk lie, som drivs av en bensinmotor, är lämplig för gräsklippning i alla områden. För rektangulära områden som inte har zoner med snygga kanter är en elektrisk enhet med en klippt bandbredd på 45-60 cm lämplig.

Bild
Bild

Hjul

Ju större hjuldiameter, desto bättre framkomlighet över stötar och stötar. Bakhjulen ska vara betydligt större än framsidan. Pianohjul, eller svängbara hjul, gör att klipparen enkelt kan komma ur vägen när du kommer till kanten av din egendom eller förbi träd eller rabatter.

Lagerhjul är hållbara - en hjulbas på kullager kommer att gå hundratals kilometer . Kullager är enkla att justera - om hjulet dinglar, "spelar" när det roterar, är det enkelt att justera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Materialet från vilket fodralet är tillverkat påverkar avsevärt enhetens kostnad. Stålhöljet kommer att skydda enhetens mekanismer och moduler betydligt bättre. I behov av skydd:

  • själva motorn;
  • roterande vinsch (utom knivar);
  • självgående drivenheter (om sådana finns);
  • bensintank, startmotor och batteri (om gräsklipparen är bensin), "pusher" (i enheter med manuell sladdstart);
  • Motorns ECU (med motorer utrustade med elektronisk styrning);
  • hjulbas (delvis, men inte på alla modeller).
Bild
Bild

Lådan, helt tillverkad av rostfritt stål, används sällan. Oftast använder de rostfritt stålsprutning på svart stål. Ett sådant fall bör övervakas noggrant: när det skrapas rostar basstålet på några dagar.

Högkvalitativ ABS-plast, även om den är resistent mot sprickor och flis vid positiva temperaturer, kan bete sig oförutsägbart i svår frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsuppsamlare

Fack för uppsamling (valfritt - tampning och huggning) klippt gräs, som en dammsugare, är tillverkat i form av en plastbehållare eller en syntetpåse. Gräsuppsamlarens design kan också kombineras. En stel behållare, som en hink eller kolv, är lätt att rengöra . Behållarens kapacitet vid den elektriska gräsklipparen är 27-75 liter, bensinenheten har också ett fack på 90 dm3.

Bild
Bild

Strimling

Mulching, eller strimling, är en extra funktion som inte alla modeller av gräsklippare har. Det kan rädda ägaren från behovet av att slänga det klippta gräset - krossas, det senare kommer snabbt att ruttna och ge ytterligare humus till jorden.

De eftermonterade modellerna av gräsklippare har möjlighet att fästa ett extra blad och tillfälligt stänga gräsuppsamlaren med en separat plugg . Då kommer gräset inte bara att klippas, utan smulas ihop till ett slags gräsmjöl.

Om behållaren inte är täckt kommer hackat gräs att passa mycket mer än bara klippt gräs.

Bild
Bild

Exempel på modeller som drivs av el

Mest sålda elektriska modeller (2019).

  • MTD Smart 32 E . Klippare med en spårvidd på 30 cm. Motoreffekt - endast 1 kilowatt. Samling för klippt gräs - 28 dm3. Vikt - mindre än 11 kg. Var och en av hjulen är justerbar manuellt.
  • Honda HRE 330 A2PLE . Märkesmotor. 27 liters gräsuppsamlare, vikt mindre än 10 kg för hela enheten.
  • Gardena PowerMax 37 E - lämplig för högt, 50 cm och mer gräs. Genomskinlig gräsuppsamlare, lätt att rengöra. Strimlar gräset. Fällbart handtag.
  • Viking ME 443.1 - modellen rör sig inte självständigt, men är lätt att använda, har en fällbar gräsuppsamlare för 20 dm3.
  • MTD 48 ESP HW - utåt elegant modell, har ett stålfodral. Ljudnivån reduceras avsevärt.

Avfasningens bredd för alla elektriska gräsklippare är upp till 0,6 m. Kostnaden är från 8 till 70 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på bensinmodeller

  • Champion LM512 - 4-takts 3,5 hk motor sek., klippbredd 51 cm, vikt - 25 kg, justerbar klipphöjd (28-74 mm), justerbart handtag, slitbanan på hjul för bättre manövrerbarhet.
  • Hammare KMT145SB - 74 mm klipphöjd, 3,5 l. med. på en 4-taktsmotor, 35 kg enhetsvikt, 60 liter i gräsetanken.
  • Daewoo DLM5100SP - 4-takts 6 hk motor s., 35 kg vikt på hela enheten, gräshack, 70-liters gräsuppsamlare, klipphöjd från 26 mm.

Priset på bensinklippare varierar från 10 till 250 tusen rubel.

Rekommenderad: