Vilken Trimmer är Bättre: El Eller Bensin? Jämförelse Av En Bensinklippare Och En Elektrisk Gräsklippare. Vad är Det Bästa Valet? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vilken Trimmer är Bättre: El Eller Bensin? Jämförelse Av En Bensinklippare Och En Elektrisk Gräsklippare. Vad är Det Bästa Valet? Recensioner

Video: Vilken Trimmer är Bättre: El Eller Bensin? Jämförelse Av En Bensinklippare Och En Elektrisk Gräsklippare. Vad är Det Bästa Valet? Recensioner
Video: Här är gräsklipparen som är bäst i test - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Mars
Vilken Trimmer är Bättre: El Eller Bensin? Jämförelse Av En Bensinklippare Och En Elektrisk Gräsklippare. Vad är Det Bästa Valet? Recensioner
Vilken Trimmer är Bättre: El Eller Bensin? Jämförelse Av En Bensinklippare Och En Elektrisk Gräsklippare. Vad är Det Bästa Valet? Recensioner
Anonim

Att välja ett lätt verktyg för att klippa gräs på plats är en skrämmande uppgift, även för en erfaren trädgårdsmästare. Ett brett utbud av effektiva och säkra motoriserade analoger av den klassiska handljuren är allmänt tillgänglig till försäljning idag. Men att förstå deras skillnader utan en detaljerad studie av alla egenskaper är ganska svårt.

Att klara uppgiften kommer att hjälpa en jämförelse av en bensinkniv och en elektrisk klippare för gräs, samt studera recensionerna av ägarna till varje typ av trädgårdsredskap.

Bild
Bild

Beskrivning av bensokos

Fungerar utan anslutning till elnätet bensintrimmern ser ganska attraktiv ut mot bakgrund av sina motsvarigheter som kräver anslutning till ett uttag … En sådan ljå har en mer komplex design (med en tank, en motor som roterar arbetselementet), ökad vikt och vissa underhållskrav som sannolikt inte kommer att uppfyllas av alla användare. Tankens volym för bränsle i hushållsprodukter kan vara från 0,5 till 1,5 liter.

Bensinklipparens standardeffekt är ganska stor - från 1 till 2,5 kW, men även de enklaste alternativen kommer att räcka för bearbetning av en trädgårdstomt eller ett lokalt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har detta verktyg skillnader i ett antal kriterier

  1. En slags motor . Tvåtakts är mer bullriga, där bensin och olja hälls ihop i de proportioner som anges av tillverkaren. Fyrtaktsmotorn kräver separat fyllning av bränsle och smörjmedel. Kraften hos sådan utrustning är mycket högre, men det är mindre buller under driften.
  2. Bommen design typ . Den raka linjen låter dig omedelbart överföra det vridmoment som genereras av motorn till växellådan utan förluster, det ger större styvhet och ökad tillförlitlighet. Plaststavar är böjda, mindre tillförlitliga på grund av förekomsten av böjningar i strukturen. Under tryck kan en sådan anslutning skadas och helt enkelt gå sönder. Gasfräsmodeller med en hopfällbar konstruktion är bekvämare vid transport - de kan placeras i bagagerummet på en bil under transport.
  3. Typ av skärelement ingår . En klassisk rulle med line - sladd kan användas här. Det används oftast som ett botemedel mot gräs med tunna och flexibla stjälkar. Plastknivar med flera "blad" är mer styva, lämpliga för att hantera täta tjocklekar av sortgräs. Tandad metallskiva med skärelement runt omkretsen är lämplig för klippning av små buskar, gräs eller andra växter med en tjock rörformad stam.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje bensinborste har ett skyddshölje, en speciell infästning ovanför den roterande verktygsspetsen. Det är värt att uppmärksamma det faktum att arbete utan det är strängt förbjudet på grund av den höga risken för skada vid klippning.

Bland de uppenbara fördelarna med bensintrimmare är:

  • oberoende av utbudet av strömkällor kan du fritt röra dig på webbplatsen;
  • möjligheten att utöka funktionaliteten: från trädfällning till snöröjning;
  • snabb och effektiv behandling av alla områden;
  • inga problem med att klippa kanter längs staketet eller i hörnen;
  • hög prestanda på utrustningen.
Bild
Bild

Det finns också tillräckligt många nackdelar med bensinknivar: de kräver ständigt inköp av bränslen och smörjmedel, som måste köpas separat. Dessutom måste de förvaras någonstans och samtidigt följa vissa säkerhetsregler. Linjekonsumtion för dessa trimmare kan också vara en obehaglig överraskning.

I händelse av haveri måste bensinklipparen lämnas över för reparation, och ibland är det ännu enklare att köpa en ny . Underhåll av trädgårdsutrustning, bränslepåfyllning och smörjning kräver viss teknisk kunskap. Ljudnivån skapar också ytterligare svårigheter - du måste arbeta i speciella skyddande hörlurar.

Men den största nackdelen med bensinklipparna är närvaron av avgaser, som är farliga för människokroppen och ganska skadliga för växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos elektrokoserna

Lätt och kompakt den elektriska streamern använder som strömkälla den el som tas emot via nätverkskabeln eller från det inbyggda batteriet … Det finns budgetmodeller med låg effekt - från 250 watt. Men det mest efterfrågade segmentet av försäljning är elektriska gräsklippare från 800 W, kraftfullare, med en motor i den övre delen av strukturen.

Bomdesign spelar också roll. Raka metallvarianter används i elektriska lie med knivar. Men de flesta modellerna som presenteras i butikerna är utformade för att fungera med sladd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med elektrokoserna är det möjligt att notera:

  • låg vikt på utrustningen - det finns ingen tung belastning på rygg och armar;
  • mångsidighet - kan användas av äldre, ungdomar;
  • överkomlig kostnad - de enklaste alternativen har ett pris på mindre än 2000 rubel;
  • enkel start utan ytterligare tweaks;
  • låg ljudnivå - inget behov av skyddsanordningar i form av hörlurar;
  • frånvaro av skadliga utsläpp till atmosfären;
  • låg vibrationsbelastning, säker för hälsan;
  • inga särskilda lagringskrav;
  • för laddningsbara modeller - oberoende av platsen för eluttaget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också tillräckligt många nackdelar. Man bör komma ihåg att elektriska flätor som drivs från nätet kräver användning av förlängningssladdar, tillgång till ett uttag. De får inte användas under perioden efter regn eller på morgonen (efter dagg): det finns risk för kortslutning. Låg effekt begränsar märkbart utbudet av möjligheter att använda elektriska gräsklippare på platsen - deras uppgift är att ta bort tunna stjälkar av gräsbevuxna växter.

En annan allvarlig nackdel är den svagare konstruktionen av utrustningen, den går sönder mycket oftare och både motorn och stången kan bli en sårbar nod. Laddningsbara produkter är mycket mer massiva, väger upp till 4,5 kg och kräver att de bärs på en speciell axelrem.

Elektriska trimmare gör det svårt att klippa områden med höjdskillnader - de gör bara inte jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse och urval

Först och främst bör uppmärksamhet ägnas åt den praktiska sidan av frågan. Att ta ett beslut det räcker att helt enkelt jämföra alla relevanta parametrar för bensin- och elektriska trimmare och kraven för deras arbete.

Syftet med förvärvet . En grästrimmer kan vara ett sätt att regelbundet ta bort gräs nära huset, på viloplatser - i det här fallet räcker det med att använda en elektrisk trimmer, vilket gör att du framgångsrikt kan klara av uppgifterna utan att bli trött. Men om du måste klippa mycket och regelbundet, bör du välja en mer kraftfull modell som kan fungera länge utan att stanna och överhetta motorn.

Det finns en viktigare punkt - om du planerar att skörda örtfoder för djur är det bättre att välja miljövänligare elektriska trimmare.

Bild
Bild

Praktiskhet . I en dacha eller hushållsgård som bedrivs löpande kommer det att vara mer praktiskt att ha en klassisk elektrisk scooter med ett batteri till hands. Det är lätt för henne att underhålla en gräsmatta hemma eller att odla en trädgård. Det är rationellt att använda bensokos för stora gods eller för att rensa territoriet.

Bild
Bild

Webbplats typ . För gräs på en liten gräsmatta eller som försöksstuga kan du välja en kompakt elektrisk trädgårdstrimmer. Det blir billigare, och om det i framtiden behövs ett alternativ för att utöka utbudet av uppgifter, kommer det att vara möjligt att välja en gräsklippare. Om platsen är icke -elektrifierad, har ett stort område, ojämn relief eller växter med heterogen struktur på sitt territorium, så finns det bara ett alternativ - en bensokos.

Bild
Bild

Tillhörande kostnader . Kostnaderna för bensin och elektriska trimmare är ungefär desamma. Om vi tar hänsyn till bränsleförbrukningen - elektrisk laddning eller olja och bensin, blir alternativet med elnät eller batteri mer ekonomiskt när det gäller kostnader. Alla dessa punkter är av stor betydelse i utrustningsprocessen.

Dessutom är tillgången på bränsle och olja lägre än el.

Bild
Bild

Hållbarhet . Om vi överväger vilken trimmer som är mer pålitlig kommer bensinversionen definitivt att komma överst. Sådana flätor bryts verkligen mindre ofta och har i allmänhet ett mer seriöst arbetsliv. Men vid skador blir reparationer dyrare.

Bild
Bild

Miljövänlighet . Här är elektriska flätor definitivt framåt, eftersom de inte avger skadliga ämnen i atmosfären. Detta är viktigt om gräset används som djurfoder i framtiden. Dessutom är inte alla redo att andas höga koncentrationer av avgaser, och detta är oundvikligt med lång kontinuerlig användning av borstklipparen.

Bild
Bild

Bensin och elektriska trimmare, även om de har stora likheter, är fortfarande utformade för att utföra uppgifter av olika storlekar. Med alternativet med en bränsletank kan du ta hand om områden utan tillgång till el, bokstavligen gå ut på fältet, ta bort gräs av vilken höjd och densitet som helst. Bensinklipparen har fler möjligheter att använda vid lösning av problem med att hugga små träd, klippa buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Enligt ägare till bensin och elektriska trimmare är lågeffektsanordningar i allmänhet, i vilken version som helst, inte särskilt användbara vid arbete på ett stort område. 500 W-apparater räcker för att ta hand om små, tunnstammade gräsmattor. Trimmerägarens praktiska erfarenhet tyder på att billiga modeller förr eller senare måste ändras till mer professionella och effektiva. Det är ingen idé att spara pengar här - både elektriska och bensinflätor från marknadsledare kan fullvärdigt ta hand om en sommarstuga eller bakgårdsområde.

En obehaglig överraskning för många är linjekonsumtionen - den är riktigt hög, och det är bättre att fylla på specialskivor i förväg för att skära hårdare stjälkar. När du väljer kraftfulla modeller är det bättre att föredra alternativ med ett axelband eller fäste av ryggsäck. Annars är sannolikheten stor att ryggen och axlarna kommer att uppleva smärtsamma känslor efter att ha arbetat med instrumentet.

Rekommenderad: