Gräsklippare Med Gräsuppsamlare: Typer Av Påsar För Uppsamling Av Gräs. Hur Väljer Jag En Gräsklippare För Ojämna Områden?

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare Med Gräsuppsamlare: Typer Av Påsar För Uppsamling Av Gräs. Hur Väljer Jag En Gräsklippare För Ojämna Områden?

Video: Gräsklippare Med Gräsuppsamlare: Typer Av Påsar För Uppsamling Av Gräs. Hur Väljer Jag En Gräsklippare För Ojämna Områden?
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Gräsklippare Med Gräsuppsamlare: Typer Av Påsar För Uppsamling Av Gräs. Hur Väljer Jag En Gräsklippare För Ojämna Områden?
Gräsklippare Med Gräsuppsamlare: Typer Av Påsar För Uppsamling Av Gräs. Hur Väljer Jag En Gräsklippare För Ojämna Områden?
Anonim

För att ge trädgården och bakgården ett estetiskt utseende är det nödvändigt att regelbundet klippa gräset. Det önskade resultatet uppnås med hjälp av en speciell enhet utformad för att snabbt och vackert forma gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gräsklipparen gräsklippare är en mobil klippmaskin med påmonterad uppsamlingsbehållare. Den praktiska designen gör att du kan spara tid på att rengöra området från det klippta gräset som finns kvar när du klipper med en manuell gräsklippare, som inte samlar gröna i en behållare utan sprider det på marken.

Livslängden för en gräsklippare med gräsbehållare påverkas av materialet från vilket kroppens kropp är tillverkad . Starkast är stålkonstruktionen, men den är känslig för korrosion. Aluminiumkroppen är hållbar och lätt. Nackdelarna med en plastprodukt inkluderar dess bräcklighet.

Bild
Bild

Gräsklippare är indelade i elektriska och bensinprodukter beroende på vilken typ av energi som förbrukas. Den elektriska enheten är utmärkt för små områden . Fördelen med bensinaggregat är rörlighet, oberoende av el och möjligheten att använda dem på stora områden. När tanken fylls med bensin är det nödvändigt att utesluta inträngande av främmande ämnen i behållaren: vatten, olja, smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Rengörings- och tvättprocessen är inte densamma för olika modeller. Det är viktigt för konsumenten att hitta en design med en minimal investering av tid för rengöring av en behållare avsedd för klippt grönska.

Detta beror direkt på materialet från vilket produkten är konstruerad.

Plastalternativ

Plasttankar är mycket praktiska. Lätt och hållbart material spricker inte, bleknar inte i solen. Plastlådan är vanligtvis inbyggd i elektriska och bensinstrukturer. Jämfört med andra typer av behållare har den styva behållaren vissa fördelar, beskrivna nedan.

  • En klar fördel med modellen är bekväm lossning: enkel och lätt att skaka ur gräset från behållaren.
  • Produkten är lätt att rengöra: vissa mönster är utrustade med en spolningsslang med beslag.
  • Plastbehållaren är väl ventilerad på grund av att luften passerar genom hålen i väggarna. God ventilation främjar komprimering av grönska. Modeller som skapats med den senaste luftflödestekniken har en mycket hög grästäthet. En sådan produkt behöver inte rengöras ofta.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar periodisk igensättning av ventilationsspåren med greener. Som ett resultat reduceras luftflödets passage, det klippta gräset tränger knappast in i behållaren. För att undvika sådana problem produceras konstruktioner med en uppsamlare som bara rymmer 30-40 liter.

Det tyska företaget AL-KO tillverkar stora tankar med ett kraftfullt ventilationssystem . Behållarens kapacitet är 70-80 liter. Tanken är avsedd för bensinbilar.

Bild
Bild

Tygväska

Den lättaste produkten är klipparen med en tygklippt väska. Behållaren är tillverkad av starka vävda trådar eller syntetmaterial. Väskan är vanligtvis fäst på bensinmodeller. Textilkollektioner har flera positiva aspekter:

  • den mjuka gräsuppsamlaren tillför inte klipparen ytterligare vikt;
  • under drift vibrerar enheten nästan inte;
  • den demonterade väskan tar inte mycket plats, vilket påverkar bekvämligheten av dess förvaring;
  • det finns en möjlighet att öka volymen upp till 90 liter;
  • gräsuppsamlaren kan enkelt lossas från strukturen och har ett enkelt sätt att skaka ut greenerna.

Den tveklösa nackdelen är svårigheten och varaktigheten att hämta innehållet i påsen. En lång och grundlig skakning krävs.

Bild
Bild

Vissa modeller levereras med en speciell borste för rengöring av växtbaserade växtbaserade behållare.

Luftgenomströmningen minskar på grund av bristen på ventilationssystem.

Kombinerat alternativ

Gräsklipparens kombisamlingsbox är tillverkad av plast och tyg. Stabilt material placerat på toppen och botten ger väskan en bra form. Den övre delen är utrustad med ventilationshål. Vissa modeller har ett inbyggt filter för att fylla en stor behållare helt med gräs. Den universella samlingen har otvivelaktiga fördelar:

  • kombinationen av tyg med plast ger produkten lätthet;
  • plast hjälper till att bibehålla strukturens form;
  • ett utmärkt ventilationssystem skapas med hjälp av plast;
  • vid en mycket hög densitet faller inte gräset ur behållaren utan komprimeras;
  • greener skakas mycket lätt ur samlingen;
  • snabb rengöring av behållaren är lätt.
Bild
Bild

Populära modeller

De företag som förser den moderna marknaden med gräsklippare finns i olika länder.

Varumärket ska inte vara huvudkriteriet när du väljer en enhet, eftersom vissa kinesiska enheter också kan vara av utmärkt kvalitet.

Gräsklippare av välkända märken Makita, Hyundai, Stiga, Bosch, Viking är mycket populära. De enheter som beskrivs nedan är erkända som de bästa moderna modellerna.

Självgående gräsklippare Makita PLM4621 utrustad med en anordning för mulching av gräs. Klippbredden är 46 cm, höjden är från 2 till 7,5 cm. Maskinen väger 32,5 kg.

Bild
Bild

Självgående bensinklippare Hyundai L4310 har ett mulchmunstycke. Det finns en central justering av klipphöjden. Samlingens volym är 45 liter. Ger klippning av grönska 42 cm bred och 2, 5-7, 5 cm hög. Bränsletanken rymmer 1 liter bensin.

Bild
Bild

Självgående elektrisk gräsklippare Stiga Combi 48 ES har ett justerbart handtag och ett fällbart handtag. Plusserna inkluderar en stålkropp, ett munstycke för gräsklippning, utmärkt manövrerbarhet, en stor hjuldiameter (fram - 18 cm, bak - 24 cm), bra kapacitet för gräsuppsamling (upp till 60 liter).

Bild
Bild

Modell AL-KO 119617 Highline 46/5 SP-A har 7 klippnivåer. Gräsmattans höjd är justerbar från 3 till 8 cm. Enheten väger 32 kg. Det mycket robusta höljet ger enheten hållbarhet. Gräsklipparen har otroligt slagfasthet. Det finns en möjlighet till mulching. Ett extra munstycke låter dig slipa gröna till ett tillstånd som är lämpligt som gödningsmedel för jorden.

Bild
Bild

Bosch ARM 37 har ingen anordning för att hugga gräs. Den stela uppsamlaren rymmer 40 liter. Det finns en central justering av klipphöjden från 2 till 7 cm. Klippbredden är 37 cm.

Bild
Bild

Österrikisk bensinklippare Viking MB 248 utmärker sig genom kompakthet och utmärkt manövrerbarhet. Kroppen är tillverkad av stål. Den tygmjuka påsen rymmer 45 liter. Enheten väger 28 kg.

Bild
Bild

Tips

När du väljer en gräsklippare bör du vara uppmärksam på möjligheten till mulching. Det är bättre att välja en produkt med en kniv eller en speciell kil som hugger det klippta gräset vid klippning . Gröna som skärs i små bitar blir en fuktkälla, vilket har en positiv effekt på rengöring av behållaren med örter. Kniven måste ha ett vass och hållbart blad, så ett stålblad är idealiskt.

Bild
Bild

Diametern på modellens hjul har ingen liten betydelse. Designen med stora hjul kan röra sig enkelt och snabbt över planet.

Framhjulsdriven gräsklippare med gräsbag har god manövrerbarhet, men när tanken är fylld med gräs skiftar tyngdpunkten, glider framhjulen på greenens yta. Bakhjulsdriftstekniken är den mest praktiska. Under driften av bensinenheten utsätts bakdelen för tung belastning, vilket skapar extra komfort under arbetet.

Bensin gräsklippare är inte lämpliga för ojämn terräng . Varje trettio graders lutning gör det mycket svårt att använda en sådan gräsklippare. Elektriska modeller är väl lämpade för arbete på avlastningsytor. De utmärks av sin tystnad, manövrerbarhet och lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett ojämnt område som är övervuxet med ogräs måste du välja en enhet med en kraftfull motor. För att undvika överhettning är det nödvändigt att ta en paus var 15-20: e minut. Glöm inte längden på sladden och förlängningssladden, eftersom elektriska strukturer har ett begränsat intervall. De är mer lämpliga för ett litet område.

För ett litet område passar Viking MB 248 bra . Gräsklipparen klarar sig utmärkt mellan rabatterna och undviker skickligt alla hummocks. Det stora området kan enkelt hanteras av AL-KO 119617 Highline 46/5 SP-A. Den klarar sig bra med högt gräs och ojämna ytor.

Rekommenderad: