Höga Gräsklippare: Gräsklippare Och Andra Typer För Tjockt Gräs På Ojämn Mark. Urval Av Självgående Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Höga Gräsklippare: Gräsklippare Och Andra Typer För Tjockt Gräs På Ojämn Mark. Urval Av Självgående Modeller

Video: Höga Gräsklippare: Gräsklippare Och Andra Typer För Tjockt Gräs På Ojämn Mark. Urval Av Självgående Modeller
Video: Gräsklippare med Jankov Månsson 2024, Maj
Höga Gräsklippare: Gräsklippare Och Andra Typer För Tjockt Gräs På Ojämn Mark. Urval Av Självgående Modeller
Höga Gräsklippare: Gräsklippare Och Andra Typer För Tjockt Gräs På Ojämn Mark. Urval Av Självgående Modeller
Anonim

Sommaren fortsätter som vanligt, när gräset växer på tomterna. På dagens agenda är ämnet för bearbetning av webbplatsen, närmare bestämt gräsklippning. Nämligen: överväg klippning av högt gräs. När du skär just sådan växtlighet måste du vara försiktig och känna till några funktioner om du nyligen har börjat använda trädgårdsutrustning.

Bild
Bild

Olika sorter

Tänk på de viktigaste typerna av verktyg för att arbeta med en gräsmatta

Odlare - skiljer sig åt genom att de har en enkel struktur. De fungerar som regel på förbränningsmotorer (ICE). Tillräcklig kraft gör att de klarar sommarstugearbetet på en anständig nivå. Perfekt för ogräs. Deras fördel är också i driftstiden. De kan fungera länge, vilket är lämpligt för stora områden.

Enheter som kallas "LopLosh" är populära.

Bild
Bild

Gräsklippare - en mer funktionell och komplex representant för trädgårdsutrustning. De skiljer sig åt i typ av strömförsörjning (el och bränsle), och de är självgående och icke-självgående. En kvalitetsgräsklippare hjälper dig att skapa en mycket jämn och välskött gräsmatta. Den största skillnaden från trimmare är att gräsklippare har hjul.

Tack vare rörelsefunktionen underlättar de en persons arbete, eftersom de bara behöver försiktigt skjutas framåt.

Bild
Bild

Trimmare -penselklippare som kan användas även på ojämna områden. På grund av att en person rör sig direkt med honom ger detta rörlighet. Bland ägare av tomter växer tendensen att använda trimmare alltmer, eftersom de till skillnad från gräsklippare gör att du kan ta bort gräs på svåråtkomliga platser, och professionella gräsklippare kan till och med hjälpa till att bearbeta trädgrenar. Det finns ett urval av skärelement: skiva eller linje.

Bild
Bild

Ett annat plus med trimmern är förmågan att arbeta på höjd och klippa grenar, vilket också kan hjälpa till mycket vid rengöring på ditt territorium.

Eftersom trimmare är elektriska och bensin, måste du organisera sitt arbete beroende på deras typ. El ska anslutas till strömförsörjningen och laddas om den inte laddas, och bensin bör tankas om det behövs.

Bild
Bild

Funktioner i arbetet

För att klippa en gräsmatta med högt gräs effektivt och snabbt måste du följa tekniken och känna till några funktioner som sparar tid och ansträngning. Du kan arbeta snabbare.

Dela först området i zoner. Detta hjälper dig att förstå hur mycket volym du behöver uppnå. Och du kommer inte att ha några vanföreställningar om du redan har arbetat på detta territorium och om du inte passerar en andra gång.

Om vi pratar om klipphöjden är det vanligtvis 4-5 cm. För en vackrare gräsmatta kan du ta upp till 3-4 cm, men detta kräver speciell utrustning

Det är nödvändigt att välja gräsklipparen som är bekvämare för dig i landet. Glöm inte bensinutsläpp för bensinmodeller och tillgång till elnätet. För- och nackdelar med elektriska och bensinmodeller är desamma som för trimmare. Vissa behöver en nära och konstant elkälla (eller användning av bärare, vilket inte är särskilt bekvämt), andra behöver späda ut bränslet i en särskild andel.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet krävs här. Högt gräs behöver mer grundlig odling än en gräsmatta … Faktum är att det finns en effekt av att linda vegetationen på en spole. I det här fallet ligger gräset kvar på det och tillåter inte mekanismen att rotera med full effekt. Detta bromsar processen avsevärt.

För att förhindra att detta händer, gå igenom vägen i flera steg. Skär gradvis ner en viss mängd längs höjden, gå ner och ner i stammen. Som regel har den höga grönskan därför en mycket tjockare och starkare bas av stammen Förutom lindning kan du skada skärelementet med hårda stjälkar.

Man bör också komma ihåg att om din teknik har fungerat nyligen måste du klippa särskilt kraftfullt och högt gräs gradvis. I genomsnitt kan arbetet pågå i cirka 15 minuter och sedan vila under lika lång tid.

Bild
Bild

Eftersom det är bättre att klippa gräset i flera steg, då glöm inte gräsuppsamlaren och andra filter . De kommer att börja täppa till mycket snabbt och detta kommer att leda till problem med instrumentet. Rengör helt så att det inte tar för lång tid innan nästa rengöring.

Och du kan också arbeta med sådana verktyg, inte bara på gräs, vilket kan vara hårt och kraftfullt, utan också på andra ansamlingar av vegetation. Till exempel ogräs. Men eftersom det kan vara långt är det till exempel viktigt för en trimmer att gräset inte sveper runt den roterande mekanismen.

Välj enligt din budget och baserat på typen av webbplats. Någonstans är gräset mjukare, någonstans hårdare . Glöm inte heller om du kommer att använda det här verktyget ofta.

Professionell utrustning är utformad för att användas ständigt.

Bild
Bild

Nyanser av val

Bland de viktigaste parametrarna som du kan stöta på när du väljer ett verktyg kan vara:

  1. kraft;
  2. varvtal;
  3. antal funktioner;
  4. pris;
  5. typer av utrustning.

Valet bör baseras på mängden arbete.

Om du köper en kraftfull maskin för en enkel gräsmatta kommer du att spendera extra pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Om vi talar om tillverkare kan följande bland gräsklippare och trimmare identifieras:

  • Huter;
  • Daewoo;
  • Mästare;
  • Patriot;
  • Bosch;
  • DDE;
  • Viking;
  • AS-motor.

Det finns många tillverkare av trädgårdsutrustning. Alla är inte listade här, bara en lista över dem som ganska ofta finns på den moderna marknaden publiceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör ett val till förmån för miljövänlighet och köper elektrisk utrustning, glöm inte att sådan utrustning inte kan användas under regnförhållanden - detta kan orsaka skador på grund av kortslutning. Detta gäller även dagg, särskilt om motorn är under.

Om vi pratar om typer av bränsle, då detta Bensin AI-92 och olja SAE 10W-30 . Rör om bränsle (olja med bensin) i förhållandet 1 till 50. Det vill säga 1 liter bensin bör ta 20 ml olja.

Vissa enheter är utrustade med en mätkopp där den kan blandas, men om den inte finns där måste allt göras manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Valet begränsas endast av din position och din webbplats. Det viktigaste är att inte glömma säkerhetsåtgärder och om enhetens funktioner. Gräsklipparen kan vara skadlig om den används felaktigt.

Överväg och studera möjliga alternativ på ett ansvarsfullt sätt och kontakta specialister som känner till deras verksamhet vid eventuella sammanbrott. Teknik är en allvarlig sak som kan både hjälpa och skada.

Välj användbar trädgårdsutrustning för dig själv som kommer till nytta och kommer att hålla länge.

Rekommenderad: