Elektriska Gräsklippare: Rankning Av De Bästa Självgående Och Handhållna Gräs- Och Gräsklipparna. Vilken Ska Man Välja? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Elektriska Gräsklippare: Rankning Av De Bästa Självgående Och Handhållna Gräs- Och Gräsklipparna. Vilken Ska Man Välja? Ägarrecensioner
Elektriska Gräsklippare: Rankning Av De Bästa Självgående Och Handhållna Gräs- Och Gräsklipparna. Vilken Ska Man Välja? Ägarrecensioner
Anonim

Användningen av bensinklippare är inte alltid den optimala och rationella lösningen. I sådana situationer är det mycket lättare och billigare att välja elektriska enheter. Sådana modeller av moderna gräsklippare är allmänt representerade på marknaden av många tillverkningsföretag.

Bild
Bild

Enhet

De så kallade push-type gräsklipparna hör nästan helt till det förgångna och blir historia. Nu lättas robotknivarna maximalt av kraftverk. Det bör noteras att enheten för en elektrisk gräsklippare är extremt enkel. Det finns dock några nyanser som du bör vara uppmärksam på.

Först och främst bör det noteras att alla gräsklippare utrustade med elmotorer har samma struktur . Designen hos dessa enheter gör det möjligt att klippa gräset så snabbt och effektivt som möjligt. Till skillnad från ljungar och trimmare håller hjulklipparen samma höjd.

Bild
Bild

De aktuella enheterna har en solid plattform på vilken motorn är monterad på ett sådant sätt att axeln är placerad i ett horisontellt plan, det vill säga parallellt med marken. Det är på den som klipparknivarna är fixerade (1 eller 2). Kvaliteten på gräsklippningen bestäms av klippelementens rotationshastighet. Och i det här fallet talar vi om direkt proportionellt beroende.

Plattformen är utrustad med hjul för bekväm rörelse av utrustning och ett handtag som kontrollerna sitter på . Idag erbjuder tillverkare modeller av elektriska gräsklippare med både styvt monterade och svängbara hjul. Det första alternativet är mindre bekvämt att använda, eftersom enheten måste lyftas för att göra svängar. Den andra typen av teknik i detta avseende är mycket bekvämare och därför mer funktionell.

Bild
Bild

Förutom att de svängbara hjulen gör att du kan använda maskinerna med minimal fysisk ansträngning, är de mindre skadliga för de behandlade gräsmattorna. Med hänsyn till designfunktionerna är det dessa slåttermodeller som kommer att vara den optimala lösningen för områden med plantager, lusthus, barns gungor och andra föremål . På grund av maximal rörlighet blir det möjligt att klippa gräs med minimal ansträngning i nästan alla områden på gräsmattan, inklusive områden under träd och buskar.

Bild
Bild

Elmotorer är täckta med skyddshöljen eller höljen . Detta minimerar risken för personskador när föremål hamnar under knivarna. Oftast är dessa element gjorda av hållbar plast, mindre ofta - av metall.

Bild
Bild

Fördelar

Precis som alla andra tekniker har elektrifierade gräsklippare sina egna tydliga fördelar och vissa nackdelar. När det gäller fördelarna är det först och främst nödvändigt att lyfta fram följande punkter.

  • Jämfört med bensinmodeller är driftskostnaderna betydligt lägre eftersom el är billigare än bensin.
  • Maximalt underhåll och minimalt underhåll beror på enkelheten i konstruktionen, som inkluderar elmotorn och arbetsområdet.
  • Brist på utsläpp av skadliga ämnen som förorenar miljön. Elektriska gräsklippare arbetar med så kallad grön energi.
  • Den mest förenklade processen att starta utrustningen.
  • Minsta ljudnivå under enhetens drift, även vid extrema belastningar. Och i det här fallet pratar vi om bekvämligheten för både operatören själv och omgivningen.
  • Relativt låg vikt, vilket avsevärt ökar utrustningens rörlighet och dess manövrerbarhet. Som praktiken visar kan även sköra kvinnor som sköter sina gräsmattor enkelt hantera en sådan teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt maximal användarvänlighet för elektriska modeller. Deras ägare behöver inte oroa sig för tillgängligheten av bränsle och beredningen av bränsleblandningen. Bland annat förenklar färre komponenter och enheter kraftigt underhåll och förebyggande underhåll.

En annan viktig punkt är att den övervägda kategorin gräsklippare kan fungera utan särskild förberedelse . I detta avseende jämförs sådana anordningar positivt med sina bensin "motsvarigheter". Med hänsyn till allt ovanstående kan vi med säkerhet konstatera att inköp av sådan utrustning avsevärt minskar kostnaderna med tillräckligt höga prestandaindikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots ett ganska brett utbud av tydliga konkurrensfördelar har elektrifierade modeller också ett antal nackdelar. Först och främst är det värt att notera att en sådan gräsklippare kommer att visa sig vara fel beslut i situationer där du behöver bearbeta stora områden . I regel är denna utrustning inte konstruerad för sådant arbete. Saken är att dess verkningsradie begränsas av sladdens längd och bärande.

Batterimodeller klarar inte heller stora volymer.

En annan viktig punkt är det fullständiga beroende av gräsklipparens prestanda av tillgängligheten av anslutningspunkter till det elektriska nätverket. Vissa användare hänvisar till nackdelarna med behovet av att ständigt övervaka trådens position. Det krävs alltid att den inte faller under knivar och inte skadas, vilket kan leda till extremt negativa konsekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat måste risken för elchock för operatören beaktas. Liknande problem kan uppstå när tråden är skadad och håller på att utföra arbete i våta områden . Det är också värt att notera att de flesta elektriska modeller är betydligt sämre än bensinmodeller när det gäller effekt. Alla ovanstående nackdelar, med förbehåll för säkerhetsreglerna, kompenseras dock fullt ut av deras obestridliga fördelar.

Bild
Bild

Vyer

Det finns nu mer än ett brett utbud av olika modeller och modifieringar av elektriska gräsklippare på marknaden, producerade av många tillverkningsföretag runt om i världen. De kan villkorligt delas in i tre huvudkategorier.

Hushåll - Anordningar som är konstruerade och används för behandling av små områden. De skiljer sig åt i överkomliga kostnader och relativt små resurser.

Bild
Bild

Semiprofessionellt perfekt för dem som behöver arbeta på medelstora tomter med minimala driftskostnader.

Bild
Bild

Professionell . I det här fallet talar vi om gräsklippare med en elektrisk kraftenhet, avsedda för kontinuerlig användning över stora områden. Denna utrustning har som regel ett metallhölje och kännetecknas av ökad tillförlitlighet, hållfasthet och hållbarhet.

Bild
Bild

Naturligtvis är storleken på de odlade områdena och användningsintensiteten inte de enda kriterierna för vilka alla befintliga modeller är indelade i kategorier. Så följande typer av elektriska gräsklippare kan särskiljas.

Rotary, där kniven är placerad på en vertikal axel . Under arbetets gång är detta element i horisontalplanet och klipper gräset med hackrörelser. Användare uppmärksammar det faktum att modeller med en direkt knivdrivning inte tillåter dig att uppnå ett perfekt gräsmatta, men samtidigt klipper de tjockt gräs med hög kvalitet.

Bild
Bild

Trummor, som är mer komplexa mönster , som inkluderar en fast och flera rörliga knivar. De senare är monterade på en cylindrisk trumma och gräset klipps med en saxmetod. Stammarna lyfts av den rörliga delen av maskinen, varefter de klipps. Sådan utrustning är effektiv, men klarar inte högt gräs.

Bild
Bild

Huvudparametern vid jämförelse av dessa två sorter är kraftenheten i kraftenheten. I överväldigande majoritet av fallen är ledarna roterande modeller. En annan skillnad är antalet hjul. Elektriska gräsklippare klassificeras också med hänsyn till motorns egenskaper. Med hänsyn till driftsförhållandena och ett antal andra faktorer kan den potentiella köparen välja följande alternativ.

Fast bil ansluten till en hushålls- eller industriell strömförsörjning med hjälp av en sladd. Sådana ändringar är relativt billiga. Samtidigt är deras främsta nackdel just närvaron av en anslutningskabel. Dess begränsade längd och behovet av att använda förlängningssladdar begränsar dess funktion avsevärt.

Bild
Bild

Sladdlös gräsklippare utrustad med ett integrerat uppladdningsbart batteri. Den senare laddas från elnätet med en speciell laddare. Sådana modeller tillhör hushåll och används oftast vid bearbetning av små ytor. Deras främsta konkurrensfördel, jämfört med trådbundna enheter, är maximal rörlighet. De, liksom trimmare, gör att du effektivt kan klippa gräs på svåråtkomliga platser och runt olika föremål.

Bild
Bild

Förutom allt ovan är klippare utrustade med elmotorer indelade i manuella, hjul och självgående. I det första fallet talar vi om de redan nämnda trimmarna, som uteslutande styrs av operatörens händer. Sådana modeller är oumbärliga vid arbete på ojämna ytor med ett stort antal olika hinder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera introduceras avancerad teknik aktivt i alla branscher . Luftkudde gräsklippare är ett av de tydligaste exemplen på innovativa lösningar. Den huvudsakliga designfunktionen för denna utrustning är knivar, som har en speciell design och samtidigt utför propellerns funktioner. Under intensiv rotation skapar de en luftström som lyfter maskinen över marken till önskad höjd.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt robotgräsklippare som kan arbeta i automatiskt läge. I detta fall kan en analogi dras med de populära robotdammsugarna . I detta fall reduceras mänskligt deltagande till att omsluta det behandlade området med rep och starta installationen. Hittills är sådana modeller i färdighetsskedet och har ännu inte blivit utbredda. En lika viktig faktor är deras ganska höga pris.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att göra varje tomt till en lyxig och välskött gräsmatta är möjlig med rätt val av lämplig utrustning. Som redan nämnts finns mer än ett brett utbud av modeller från både ledande tillverkare och små företag tillgängliga för potentiella kunder.

Vissa köpare föredrar billigare, budgetalternativ, medan för andra är tillförlitlighet, prestanda, hållbarhet och högsta kvalitet som kända märken erbjuder i framkant.

Ett av de viktigaste kriterierna för att göra rätt val i varje specifikt fall är driftsfunktionerna . Till exempel, för mini-rabatter, räcker det med en elektrisk trimmer. I situationer med stora områden är det värt att tänka på kraftfullare utrustningsdelar. Naturligtvis är driftförhållandena långt ifrån den enda avgörande faktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörelsestyp

Nu på marknaden erbjuds konsumenten 2 kategorier av elektrifierade gräsklippare.

Självgående , som är fordon utrustade med hjul och rör sig oberoende. I sådana situationer kan operatören bara ställa in färdriktningen. Kraftverket ger rotation av skärelementen och hjulen. Dessa modeller kännetecknas av ökad vikt, effektivitet och uthållighet.

Bild
Bild

Manuell , rörd av operatörens ansträngningar. Dessa gräsklippare är kompakta, lätta och enkla att använda.

Bild
Bild

Vid analys av möjligheterna och egenskaperna hos båda typerna av teknik i processen att välja en specifik modell, bör kostnaden beaktas. Självgående maskiner kommer som regel att kosta mer än enklare handhållna gräsklippare.

Vikt

Bekvämligheten med dess användning beror direkt på utrustningens vikt (både manuell och självgående). Naturligtvis kommer en lätt gräsklippare att vara så manövrerbar som möjligt och gör att du effektivt kan klippa gräs på vilken yta som helst . Enhetens vikt beror på ett antal faktorer. Tvåhjuliga modeller väger i de flesta fall inom 13 kg. Massan av deras "bröder" med 4 hjul når 40 kg. Valet i detta fall kommer att påverkas av särdragen hos utrustningens driftsförhållanden.

Bild
Bild

Kraft

I katalogerna över tillverkningsföretag finns modeller med olika kraftverk, inklusive de med asynkronmotorer. Men oavsett motorernas egenskaper är ett av de viktigaste urvalskriterierna fortfarande deras kraft. För moderna enheter varierar denna indikator i intervallet 0,3-3 kW. Man bör komma ihåg att en kraftfull gräsklippare blir mer produktiv . I detta fall blir energiförbrukningen högre.

Bland annat beror enhetens uppvärmningsintensitet på effekten. Utifrån detta rekommenderas det starkt att klargöra gränserna för tiden för kontinuerligt arbete. Indikatorn som övervägs bestämmer också platsen för själva motorn.

Så, för enheter med en effekt på upp till 600 W, är motorn längst ner, medan designen av andra modeller ger en layout med en elektrisk motor på toppen.

Bild
Bild

Typ av insamling av klippt gräs eller mulching

Det sätt på vilket det klippta gräset samlas upp och tas bort är mycket viktigt. Idag finns det tre alternativ:

  • gräsklippare med behållare (gräsuppsamlare);
  • sidoutmatningsenheter;
  • utrustning med mulchingfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som långsiktig praxis visar är det andra alternativet relevant vid bearbetning av kraftigt igenvuxna områden med högt gräs. Den senare fastnar inte på vägen till behållaren, utan kastas helt enkelt åt sidan utan att störa . Men efter det måste du ta bort snittstammarna. Några av modellerna har en mulchningsfunktion, som består i att hugga det klippta gräset och sprida det över det behandlade området. Man bör komma ihåg att sådana maskiner är utrustade med kraftfullare motorer.

Bild
Bild

Diameter, material och antal hjul

Hjul tillhör listan över viktiga delar av en gräsklippare. Utrustningens användbarhet och produktivitet beror till stor del på deras antal, designfunktioner och material. Erfarna ägare rekommenderar att du väljer modeller med stor diameter och breda hjul som orsakar minimal skada på gräsmattans yta och är avsedda för klippning av högt gräs.

Uppmärksamhet bör ägnas åt utformningen av hjulen, som måste rotera på metallbussningar . Som många års praxis har visat är lagren det mest pålitliga alternativet. Vissa modeller som för närvarande finns på marknaden har plastbussningar. Många användare byter dem till metallmotstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklipparen kan köras med både fram- och bakhjul. I detta fall har de ledande alltid en större diameter. Installation av pianohjul som roterar runt en vertikal axel maximerar enheternas manövrerbarhet, inklusive trehjuliga modifieringar. Om gräsklipparen fungerar ofta, är modellerna av utrustning med förstorade bakhjul det bästa valet.

Det mest praktiska är svängmekanismerna. Gräsklippare utrustade med dessa hjul behöver inte lyftas när körriktningen ändras. Ju större diameter, desto lättare är det att flytta apparaten. Det är också värt att överväga att de breda gummihjulen är mindre pressade och skadar gräsmattan.

Bild
Bild

typ av enhet

I det här fallet talar vi om en metod för överföring av vridmoment från kraftverket till klipparknivsystemet. Bladen är bladade, fästa vid axeln och roteras parallellt med marken. Med hänsyn till denna parameter kan två kategorier av enheter särskiljas. Modeller som tillhör den första typen har remdrift.

Det andra alternativet utan remdrivning ger plats för knivarna direkt på axeln, det vill säga det finns en direktöverföring . Dessa två typer av strukturer skiljer sig från varandra i tillverkningens komplexitet, tillförlitlighet, funktionalitet, hållbarhet och naturligtvis kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgång till gräslåda

Gräsfångaren är en speciell behållare där det klippta gräset samlas. Varaktigheten av klipparens kontinuerliga drift beror direkt på behållarens volym. Det är viktigt att komma ihåg att när du använder modeller utan gräsuppsamlare, efter arbetets slut, måste du rengöra området, vilket kräver en viss tid.

Gräsbehållarens storlek bör stå i proportion till området som ska behandlas . Om gräsmattan är liten och regelbundet klippt, kan en gräsuppsamlare med minimal eller ingen volym undvikas. Genom sin design kan dessa moderna tillbehör för gräsklippare vara hårda eller mjuka.

De förra är mycket bekvämare när det gäller användning och underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klippbredd och höjd

Avfasningsbredden bestäms av knivarnas och däckets dimensioner. Naturligtvis, ju större utrustning, desto större yta bearbetas av den. De flesta modeller skär en remsa med en bredd på 30 till 40 cm i ett pass. På dyrare och massiva enheter når denna siffra 46 cm.

Den största fördelen med de breda avfasningsmodellerna är deras prestanda och förmågan att minska driftskostnaderna . Samtidigt kännetecknas de smala anordningarna av manövrerbarhet, tack vare vilket det är bekvämt att klippa gräs runt olika föremål och hinder. För små ytor (upp till 2 "tunnland") är gräsklippare med en arbetsbredd på upp till 34 cm lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lika viktig punkt är avfasningens höjd - en indikator som visar avståndet mellan marken och den övre delen som återstår efter bearbetning av gräset. Denna parameter är justerbar och kan ställas in genom att ändra höjden på hjulen med en knapp eller en spak, omarrangera axeln i däcket och genom att aktivera ett specialsystem. I det senare fallet talar vi om central höjdreglering. Som de säger i recensionerna är sådana modeller bekvämare, men samtidigt är de dyrare.

Det bör komma ihåg att minsta avfasningshöjd bara är 2 mm . Den övre tröskeln beror direkt på konstruktionsegenskaperna hos en viss elektrisk gräsklippare.

Om det finns en möjlig förekomst av olika främmande föremål på det behandlade området, rekommenderas att man ställer in maximal höjd för att förhindra skador på knivarna.

Bild
Bild

Energikälla

Idag kan vi skilja 3 typer av utrustning, med hänsyn till detta kriterium, nämligen:

  • trådklippare som bara fungerar direkt från elnätet;
  • utrustning utrustad med laddningsbara batterier och kännetecknas av maximal rörlighet;
  • universella modeller som kan fungera både från ett 220V -nätverk när de är anslutna med en kabel och från ett batteri.

Kapaciteten hos de använda batterierna varierar från 1,6 till 6 A * h och spänningen är från 12V till 82V. Sladdlösa gräsklippare är konstruerade för maximal användarvänlighet.

När du väljer en specifik modell bör du dock vara uppmärksam på batterikapaciteten, som bestämmer varaktigheten för enhetens kontinuerliga drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däckmaterial

Bladen på elektrifierade gräsklippare finns i däcket. Detta föremål, beroende på tillverkare och priskategori som modellen tillhör kan följande göras:

  • tillverkad av plast;
  • tillverkad av aluminium;
  • av stål.

Gräsklippare med aluminiumdäck är de dyraste idag. Deras främsta konkurrensfördelar inkluderar ökad korrosionsbeständighet och hållbarhet. Plastelement misslyckas som regel ganska snabbt och är mindre pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

När du väljer någon teknik rekommenderas det att ta hänsyn till tillgängligheten och listan över ytterligare alternativ som utökar dess kapacitet. Dessa funktioner inkluderar följande.

Fällbara handtag , tack vare vilket det är möjligt att minska enhetens dimensioner, vilket i sig förenklar transporten och lagringen. Samtidigt kräver det inte mycket tid och användning av verktyg att sätta klipparen i fungerande skick.

Bild
Bild

3 i 1 alternativ . Vi talar om tillgång till tre sätt att klippa gräs. Sådana gräsklippare kan kasta snittstammarna åt sidan, flytta in dem i gräsuppsamlaren eller applicera mulching.

Bild
Bild

Luftning . Detta avser modeller utrustade med luftare - enheter som lossar marken och effektivt tar bort skräp, mossa och ogräs.

Bild
Bild

När du väljer en gräsklippare är det nödvändigt att ta ett heltäckande tillvägagångssätt för att bedöma egenskaper hos modeller och driftförhållanden. För periodisk gräsmatta är de mest enkla och billiga enheterna ganska lämpliga . Om vi pratar om regelbunden behandling av webbplatsen, bör du tänka på att skaffa mer funktionella representanter för ledningarna hos ledande tillverkare.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Med tanke på mer än ett brett utbud av utrustning, som nu presenteras i motsvarande marknadssegment, är det ganska enkelt att välja en modell som helt tillfredsställer behoven hos en potentiell köpare i varje specifikt fall. Så vissa kunder är intresserade av de minsta och mest manövrerbara gräsklipparna, medan andra försöker välja mellan billig utrustning. Med hänsyn till ägarnas nuvarande betyg och recensioner kan du bilda toppen av de mest populära modellerna.

Greenworks GLM1035 - Gräsklippare av amerikanskt märke med mulching och 40 liters gräsuppsamlare. Kilowattmotorn och roterande klippsystem garanterar effektiv gräsklippning 35 cm bred och 2 till 8 cm hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch ARM 33W / EEU Är en representant för den tyska industrin på den moderna marknaden. Den trådbundna modellen med ett plastfodral skiljer sig från sina konkurrenter i sin relativt låga vikt (11 kg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare EMAX42I-QS från det amerikanska företaget Black & Decker är utrustad med en motor på 1,8 kW och en 50-liters gräsuppsamlare. Avfasningens bredd och höjd är 42 respektive 2-7 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion EM3813 - inhemsk produktionsutrustning. Modellen fungerar på ett 22V hushållsnät och har en motor på 1,3 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Italien representeras på marknaden av många märken . Exempelvis har modellen G 48 PK Comfort Plus från det italienska företaget Oleo-Mac en 70-liters behållare för klippt gräs, mulchningsfunktion och en klippbredd på 46 cm.

Bild
Bild

Förutom de listade modellerna av kända märken, bör vi nämna produkterna från det tyska företaget Wolf-Garten, som har nästan ett sekel historia och är en av branschledarna. Tillverkare från Kina trampar alltmer i hälarna på sådana jättar . Och ett levande bevis på detta är de kompakta och funktionella modellerna av CMI elektriska gräsklippare, som först och främst skiljer sig åt med sin överkomliga kostnad mot bakgrund av god prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Genom att analysera rekommendationer från tillverkare och erfarna proffs när det gäller driften av elektriska gräsklippare kan ett antal av de viktigaste punkterna lyftas fram. Och framför allt talar vi om följande riskfaktorer:

  • hög rotationshastighet av metallskärningselement;
  • hög spänning av elektrisk ström;
  • möjligheten att falla under knivarna på olika föremål på de behandlade gräsmattorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Strikt efterlevnad av alla regler gör det möjligt att minimera alla befintliga risker. Varje gång innan du använder gräsklipparen, kontrollera noggrant läget för omkopplaren med uttag, ledningar, utrustningskropp och blad. Om möjligt under förberedelsestadiet är det nödvändigt att ta bort främmande föremål från gräsmattan.

Först efter de angivna manipulationerna kan klipparen startas . Du bör flytta runt på webbplatsen så jämnt som möjligt och bara framåt. Det är viktigt att komma ihåg att bakåt endast är tillåtet när motorn är avstängd. Det svåraste är att arbeta på sluttningar, vars rörelse endast bör utföras längs, och inte upp eller ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att använda elektriska apparater i torr jord och gräs. I annat fall ökar risken för elektrisk stöt för operatören dramatiskt. En annan viktig punkt är positionen för den elektriska kabeln, som inte får ligga i den rörliga enhetens väg.

Livslängden för någon utrustning beror på kvaliteten på vården . Efter varje användning av den elektriska gräsklipparen måste all smuts avlägsnas noggrant. I det här fallet ska du först stänga av strömmen och placera enheten på en plan, hård yta. Det är mycket oönskat att tvätta elektrisk utrustning med vatten. Resterna av jord och gräs tas bort med trasor och penslar.

Bild
Bild

Möjliga problem

Tyvärr är inte ens produkter av högsta kvalitet som tillverkas av kända tillverkare immuna mot störningar. Baserat på detta måste ägare till gräsklippare hantera situationer när utrustningen har slutat starta eller har börjat röka i processen. Man bör komma ihåg att alla haverier av sådan utrustning är indelade i mekaniska och elektriska. I det första fallet talar vi om nedbrytningar av knivar, hjul, handtag, karosserielement och i det andra - om fel på elmotorn, batteriet, kontroller och skador på ledningarna. De vanligaste problemen inkluderar följande situationer.

  • Främmande ljud i däckområdet, som är symptom på dåligt åtdragna fästelement.
  • Kraftig vibration som följer med aktiveringen av knivsystemet. Dålig fixering av knivarna eller skador kan vara orsaken.
  • Visslande ljud när gräsklipparen är i drift. Oftast indikerar detta att främmande föremål har kommit in i klippområdet.
  • Betydande försämring av kvaliteten på gräsmattan. I sådana situationer krävs skärpning eller byte av knivar.
Bild
Bild
Bild
Bild

I situationer med självgående modeller är många fel associerade med drivsystemet. Problem med maskinens enhetliga rörelse kan tyda på bältesslitage. Det är fullt möjligt att eliminera ett sådant fel (byt bältet mot ett nytt) på egen hand.

Sammanfattande, man kan dra slutsatsen att många mekaniska fel kan hanteras med egna händer med lämplig kunskap, färdighet och verktyg … Om du var tvungen att hantera elektriska driftstörningar, skulle den mest rationella lösningen vara att kontakta en specialiserad tjänst. Detta tillvägagångssätt kommer att undvika att förvärra problemet och minska de ekonomiska kostnaderna för reparationer.

Glöm inte tidigt, högkvalitativt underhåll av utrustning, vilket är nyckeln till dess prestanda och hållbarhet.

Bild
Bild

Granska översikt

Feedback från riktiga ägare av elektriska gräsklippare hjälper en potentiell köpare att bedöma utrustningens prestanda så objektivt som möjligt. Som i situationen med vilken utrustning som helst, kan du hitta både positiva och negativa uttalanden från användarna på World Wide Web. Vart i egenskaperna hos gräsklippare utrustade med elmotorer och förbränningsmotorer jämförs ofta.

Bild
Bild

Av recensionerna att döma gör många ett val till förmån för elektriska modeller, med beaktande av ljudnivån. Ur denna parameters synvinkel är bensinklippare klart sämre . Samtidigt riktas uppmärksamheten mot skillnaden i kostnaderna för bensin och el. De som bestämmer sig för att byta utrustning utrustad med en förbränningsmotor till en elektrisk analog noterar oftast frånvaron av buller under drift och lukten av bensin.

Positiv återkoppling om denna kategori av gräsmatta för vård lämnas av både vanliga människor och företrädare för företag som utför relevant verksamhet.

Bild
Bild

Samtidigt är inte allt så molnfritt och negativa recensioner finns ofta på Internet. I situationer med trådbundna modeller är deras ägare missnöjda med det begränsade arbetsområdet . När det gäller sladdlösa gräsklippare inkluderar nackdelarna de relativt korta cykeltiderna. En lika viktig faktor för vissa användare är risken för elektriska stötar för operatören.

Rekommenderad: