Typer Och Sorter Av Fuchsia (46 Foton): "Anabel" Och "Ballerina", Deep Purple, "Natasha Synton" Och Voodoo, Blue Angel Och Lenny Erwin, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Typer Och Sorter Av Fuchsia (46 Foton): "Anabel" Och "Ballerina", Deep Purple, "Natasha Synton" Och Voodoo, Blue Angel Och Lenny Erwin, Andra

Video: Typer Och Sorter Av Fuchsia (46 Foton):
Video: Multithreading в swift с нуля: урок 13 - GCD Dispatch Barrier 2024, Maj
Typer Och Sorter Av Fuchsia (46 Foton): "Anabel" Och "Ballerina", Deep Purple, "Natasha Synton" Och Voodoo, Blue Angel Och Lenny Erwin, Andra
Typer Och Sorter Av Fuchsia (46 Foton): "Anabel" Och "Ballerina", Deep Purple, "Natasha Synton" Och Voodoo, Blue Angel Och Lenny Erwin, Andra
Anonim

Trädgårdsmästare är alltid intresserade av nya och ursprungliga växter. Men även de som verkar vara väl bekanta kan avslöja sig från en oväntad sida, och du ska inte bara ge upp dem. Var noga med att känna till typer och sorter av fuchsia för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

Det är mer praktiskt att överväga de mest populära sorterna av fuchsia i alfabetisk ordning.

Bolivianska

Detta namn fick ett helt släkte av blommande växter. Denna vintergröna buske har elliptiska blad. Kultur uppskattas för sitt överlägsna utseende. Det var inte utan anledning som den ansågs vara en helig växt av den gamla inka -civilisationen. Bolivianska fuchsiablommor samlas i eleganta klasar, och längden på peduncles kan nå 30 cm.

Bild
Bild

Graciös

Denna typ av växt är också extremt dekorativ. Buskens höjd kan inte överstiga 1 m. De rödaktiga skotten ser mycket bra ut.

Ett karakteristiskt drag hos graciös fuchsia är bildandet av 4 djupröda blad. Samtidigt målas kronbladen i en lila ton; på grundval av arten har ett antal hybrider uppfödts, inklusive de med ökat motståndskraft mot kyla.

Bild
Bild

Lutande

Typisk rik kultur. Ljungande fuchsia finns bara i den ursprungliga naturliga versionen. Sortväxter baserade på det har ännu inte erhållits. Buskens höjd, även när den är som högst, är begränsad till 50 cm. Bladen är alltid ovala eller runda.

Andra funktioner är följande:

  • bladlängd mindre än 4 cm;
  • ljusgul färg på blommor;
  • röda frukter som liknar ett bär (men de förekommer ganska sällan).
Bild
Bild

Magellan

Men detta namn är redan en mycket högre (upp till 3 m) typ av fuchsia. En massa grenade skott bildas på buskarna, rikligt täckta med ludd. Lövverket är relativt litet - 4 cm långt. Blommor har en rörformad struktur, hängande.

Oftast växer de enskilt, men ibland noteras blomgrupper med 3 eller 4 knoppar.

Bild
Bild

Tunn

Höjden på tunna fuchsior hemma kan nå 3 m. Men om utseendet på en sådan buske inte passar in i trädgårdsmästarens planer kan den alltid klippas av. Peduncles är alltid långsträckta och mycket tunna (därav namnet). Blommor på dem samlas i grupper. Färgen kan variera mycket - det finns både ljusa magenta och violetta varianter.

Bild
Bild

Sköldkörteln

Denna typ av fuchsia kommer från Sydamerika. I sin naturliga livsmiljö kan den växa upp till 5 m. Buskens grenar växer alltid raka och jämna. De rödaktiga blomställningarna liknar kluster, och deras yta tycks vara täckt med ludd. Varje blomställning har alltid flera knoppar som inte slutar blomma hela sommaren och hösten.

Bild
Bild

Hybrid sorter

Även om det finns många sorter av fuchsia idag, fortsätter uppfödare att skapa nya sorter.

Blå ängel

Färgen på sorten kännetecknas uttömmande av dess namn.

Det är värt att överväga att denna typ av fuchsia rekommenderas för odling i hängande korgar.

Blandningen av blommans lila och blå toner, i kombination med en ren vit kopp, ser förtrollande ut. Blommorna själva brukar tillskrivas den dubbla typen. Viktiga funktioner:

  • ampelstruktur;
  • dålig lämplighet för kallt väder;
  • daglig färgförändring (mycket original);
  • överkänslighet mot värme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Djup lila

Liksom den tidigare sorten tål denna fuchsia inte extrem värme. Samtidigt noteras att överdriven fukt i jorden också har en dålig effekt på den . Dubbla blommor bildar vita kronblad. "Kjolen" är blåviolett, och längst ner har hon rena blå områden. Deep Purple -skott förknippas snabbt; därför är standardodling inte ett problem.

Knopparna av denna sort är märkbart långsträckta. Växten som helhet är opretentiös, perfekt för mycket hektiska trädgårdsmästare. Deep Purple tillhör en flerårig grupp av prydnadsgrödor.

Sorten tolererar perfekt ganska starka vinterförkylningar, vilket praktiskt taget inte kräver något särskilt skydd. Är det i ganska hårda regioner.

Bild
Bild

Lenny erwin

Detta är en annan rik fuchsia. Den kännetecknas av stora dubbla blommor. Sepaler är vita. Dessutom har de alltid grönaktiga tips. Den rosa "kjolen" är något uppblåst.

Bild
Bild

Rosa marshmallow

Detta är en attraktiv utåt ampelös fuchsia. Återigen, den karakteristiska kombinationen av kupabladets vita yta och deras gröna spetsar. Bladen är stora. De är vanligtvis ljusgröna.

Odlare och agronomer noterar att rosa marshmallow blommar mycket rikligt; kjolen kännetecknas av en lätt rosa nyans.

Bild
Bild

Raketer

"Missilsalven" bildar randiga blommor. Eftersom fuchsia växer mycket kraftigt rekommenderas stora hängande krukor. Vita kronblad är karakteristiska för denna sort. Men de har en något märkbar mjuk laxvatten. När blomman blommar får den en rik orange färg.

Bild
Bild

Voodoo

Detta namn gavs till en vacker busktyp av fuchsia. Röda blad går bra med en mörklila kjol. Blommorna är inte bara frotté, utan av en ökad tätt fördubblad sort. Bladen är medelstora gröna, stora i storlek.

I allmänhet är sorten praktiskt taget en jätte av blomstervärlden.

Bild
Bild

Anabel

Detta är en medelstor sort. Den blommar tidigt och tillhör den självgrenande gruppen. Lövverket har alla nyanser från ljusgrönt till saftigt mörkgrönt. Stammarna kännetecknas av snabb lignifiering.

"Anabel" kommer att växa snabbt, och det kommer att blomma ganska tidigt; i beskrivningen av blommor nämns det ofta att de verkar vara gjorda av porslin.

Bild
Bild

Ballerina

Fin buskefuchsia med rundade knoppar. Kronbladet är skarlet, och den här färgen är mycket ljus. Rosa ränder visas på kjolen. Sorten har fötts upp ganska länge. Men det är fortfarande populärt bland trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Natasha Sinton

En annan ampel i den allmänna listan. Växten blommar nästan kontinuerligt. Först under den sista delen av sommaren gör han en kort paus. Bladen är relativt små, och därför är fuchsia bra att buska.

Natasha Sinton kännetecknas av en nästan problemfri utveckling.

Bild
Bild

Övrig

Dark Eyes är en lysande, visuellt attraktiv sort . Det kännetecknas av bildandet av en massa dubbla blommor. Växter ser smarta och ljusa ut. De ljusröda kullbladen kommer definitivt att tilltala besökare i trädgården och även de som bara går förbi.

Det är också värt att notera att detta är en "industriell" sort, det är inte svårt att köpa plantmaterial.

Bild
Bild

Marinka -sorten har också karakteristiska ljusa skarletblåblad. Täta blommor med en enkel struktur gillar många trädgårdsmästare. Blommande är alltid rikligt.

Busken ser ljus ut som en helhet. Blomningstiden är lång; vid behov kan en ampel också bildas.

Bild
Bild

Bella Rosella kan utmana de tidigare sorterna . Växten föddes i USA 1989. Kultur hör till kategorin semi-ampel. Sepals är vita, och insidan av dem är rosa.

Blommor når en enorm storlek och är fenomenalt stabila, håller länge.

Bild
Bild

Cecilekulturen är inte värre . Växten kommer från tropiska regioner i Sydamerika. Den blommar rejält från vår till höst. Ljuset måste spridas, annars är det stor risk för solbränna.

Lämplig för både uteplatser och balkonger.

Bild
Bild

Ampel fuchsia Basseveldse Ezels Hundratals människor gillar det också. Men denna underart dök upp relativt nyligen.

Det rekommenderas att plantera flera växter av denna sort på en gång i blomkrukor. Då får du en elegant och samtidigt lakonisk komposition. Det är lämpligt att lägga det på terrassen, balkongen; du kan också dekorera en ganska lång vägg hemma.

Bild
Bild

Rohees New Millennium -buskar blommar rejält och når medelhöjd . Sorten kännetecknas av lila-röda kronblad. Kjolen är målad i svart och körsbärston. Växten är termofil. Rotning av sticklingar är mycket snabb.

Bild
Bild

Och här " Margarita " skiljer sig åt i mycket mer aktiv utveckling. Busken kan bli hög. Kronbladen är krämiga i färgen. En lite märkbar rosa ton blandas med den. Bladen är måttligt gröna i färgen, olika i strukturtäthet.

Bild
Bild

Amerikanskt förspel producerar stora avlånga blommor. De är vita i färgen. Den blå "kjolen" ser attraktiv ut. Fuchsia tillhör den halvampeliga gruppen.

Växten anses praktiskt taget som skönhetsstandarden.

Bild
Bild

" Little Witch" sorter existerar inte, är detta namnet på en populär utländsk tecknad film. Men Izabela Cieszynska är en helt annan sak. Sorten föddes i Belgien. Uppfödarna själva ställer det som ampelöst, men i själva verket bildas en ganska anständig buske.

Även om blommorna inte är särskilt stora, ser de attraktiva ut på grund av deras täta dubbelstruktur.

Bild
Bild

En variation som t.ex. Brokwood glädje , skiljer sig också åt att tillhöra den ampelösa gruppen. Växten utvecklar mycket stora knoppar. De kännetecknas av en rundad form. Lövverket har en medelgrön färg. Blomningen är ganska intensiv.

Bild
Bild

Veenlust har - vita kullblad med något gröna spetsar. Den ljusröda kjolen har uttalade vita drag. Stora blommor har en dubbel struktur.

Plantens ljusstyrka är fantastisk. I allmänhet är utseendet lätt och trevligt.

Bild
Bild

Och här Swingtime ger också stora dubbla blommor. Rekommenderas för hängande krukor med en diameter på 25 cm. Sen blomningstid är karakteristisk. Sorten föddes i USA 1950.

Trots sin långa historia är den fortfarande efterfrågad idag.

Bild
Bild

En annan amerikansk sort Snöbrännare uppfödd 1975. Utseendet på växter glädjer bokstavligen alla människor. Även nybörjare trädgårdsmästare använder det aktivt. Typiska egenskaper är ljusröda kronblad. Rödaktiga ränder syns tydligt i den vita kjolen.

Bild
Bild

Jillian Althea subtyp - bildar en aktivt växande buske. Dess höjd är upp till 50 cm. Sepalerna är täta rosa och når nästan röda. Rotning av sticklingar sker utan problem. Vintering orsakar inte heller några svårigheter.

Bild
Bild

Anmärkningsvärt är också Walz Jubelteen . Den nederländska sorten, som utvecklades 1990, har vita sepalspetsar. En mängd icke-dubbel typ. Busken växer rakt.

I gott ljus kommer det bokstavligen att täckas med blommor.

Bild
Bild

Rohees New Millennium -medelstor holländsk fuchsia. Buskens höjd överstiger inte 35 cm. Kraftfulla dubbla blommor bildas på den.

Rekommenderas för nybörjare uppfödare. Lignifieringen av skotten sker ganska snabbt så att standardtillväxten kan bildas.

Bild
Bild

Halvampel form "is "har ett officiellt namn Blåa ögon . Kronan grenar rikligt. Hon böjer sig bokstavligen under vikten av de resulterande blommorna. Hallonknoppar är formade som en boll. Växten är inte för nyckfull.

Bild
Bild

Rörande Pinto de blue , då är detta en av busksorterna. Skotten ger stora blommor med en dubbel struktur. Terry "kjolar" har en speciell charm. Sepaler kännetecknas av en vit nyans. Sorten föddes i USA 1996.

Bild
Bild

En Holly Beauty - medelstor växt. Hans löv blir till en måttlig grön färg. Den lila-blå "kjolen" har en förtrollande effekt på människor. Vita kullblad blir gradvis rosa, särskilt i strålande sol.

Bild
Bild

Några fler välförtjänta sorter är värda att nämna:

  • Stor kille;
  • Peachy;
  • Wattenpost;
  • Bicentennial;
  • Maxima.
Bild
Bild
Bild
Bild

Archie owen - en växt med mörkrosa kronblad. Kjolen kännetecknas av en karamellrosa färg. De har medelstora "tänder".

Växten är lämplig för odling i en sval miljö. Den ljusa solen är kontraindicerad för honom.

Bild
Bild

MEN Kunglig mosaik det utmärks särskilt av blommornas lila färg. Tillsammans med huvudfärgen har de rosa fläckar. Tillväxten är intensiv, blomningen är sen. Stammhärdningen är långsam och motvillig.

Eftersom växten klassificeras som en ampelös grupp kan den planteras i en hängande behållare.

Bild
Bild

Det är lämpligt att slutföra granskningen av alternativen på Vit kung … Den "vita kungen" kännetecknas av enorma snövitblommor. Tillväxten är ganska kraftfull. Blomningen börjar tidigt. Sorten föddes i USA 1968.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av gröda att odla beror på många faktorer, inklusive var det odlas.

För rummet

För inomhusodling är det naturligtvis värt att fokusera på sorter med små storlekar. Även om rummets totala yta tillåter dig att inte uppmärksamma det. I avsaknad av erfarenhet, entydigt det är värt att ge företräde åt de minst nyckfulla sorterna av fuchsia.

Det rekommenderas att uppmärksamma inte bara fröleverantörernas löften utan också på recensioner från andra trädgårdsmästare. Det är till och med lämpligt att besöka flera olika forum för att få en balanserad poäng.

Bild
Bild

För trädgården

I trädgårdsförhållanden och på dacha kan du köpa en större växt än för huset . För dem som uppskattar sofistikering är naturliga vyer lämpliga. Från odlade växter kan Thalia, Mantilla, Stella Anne rekommenderas . Det är värt att tydligt skilja mellan buske och rikliga sorter, i förväg ta reda på vilken av dessa grupper sorten tillhör. För bildandet av originalfigurer är buskexemplar med hängande grenar bättre lämpade, men det är mer korrekt att ta en upprätt fuchsia för bonsai och stam.

Stora sorter är nu på topp i popularitet. De används för odling i badkar. De största är lämpliga för bagageutrymmet. Medelstora och små växter behövs främst som krukodling. De rekommenderas också att använda dem för att bilda bonsai -kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra brokiga sorter utvecklas inte för mycket . Blommande är inte heller intensivt nog. Lövverkets nåd kompenserar dock helt för denna brist. Viktigt: även de mest vinterhärdiga fuchsia-sorterna, till exempel Magellan-sorten, behöver solid skydd.

För utomhusodling är det lämpligt att använda sorter som är resistenta mot värme och kortvarig torka.

Rekommenderad: