Pink Astilba (21 Bilder): En översikt över Sorterna "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Pink Astilba (21 Bilder): En översikt över Sorterna "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård

Video: Pink Astilba (21 Bilder): En översikt över Sorterna
Video: Blak pink 2024, Maj
Pink Astilba (21 Bilder): En översikt över Sorterna "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård
Pink Astilba (21 Bilder): En översikt över Sorterna "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård
Anonim

När man arrangerar tomter, föredrar trädgårdsmästare ofta en sådan växt som den örtartade fleråriga astilba. Namnet översatt betyder "mycket glänsande", vilket bekräftas av den frodiga blomningen, men även efter det ser buskarna ljusa och imponerande ut . Vi kommer att prata om de mest populära sorterna, deras beskrivning och vårdmetoder i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

Denna fleråriga är olika i storlek. Trädgårdsmästare erbjuds dvärg, underdimensionerade, medelstora sorter med en höjd av 30, 60, 90 centimeter, respektive höga, som kan nå en och en halv meter. Blomningstiderna kan också variera. Frodiga blommor kan dyka upp på buskarna i början av juni och sluta blomma först mot slutet av säsongen. Det finns bara cirka 200 sorter av astilba. Det bör noteras att de tillhör 10 sorter. Rosa astilbe ser mild och samtidigt spektakulär ut; den lockar ofta med sitt utseende. Tänk på de mest populära sorterna.

" Unikt silverrosa " representerar buskar upp till 35-45 centimeter höga. Blommorna är ljusrosa, öppna i juni och vissnar i juli. De har en mycket behaglig delikat doft.

De kännetecknas av förmågan att hålla formen i snittet under lång tid. Sorten är avsedd för både grupp- och enkelplantering.

Bild
Bild

Variety "Vigins "når en höjd av 25-30 centimeter. Det är perfekt för plantering i torra och soliga områden. Knopparnas färg är lila-rosa, och lövverket är djupt grönt. De har en sen blomningstid.

Bild
Bild

Hybrid astilba "Gloria Purpurea " är en medelstor buske upp till 60 centimeter och hyllas mycket av sommarboende för sitt attraktiva utseende och opretentiösa vård. Blomningsperioden är juni och juli. Blomställningarna har en hallonrosa nyans och bladen är gjutna i brons.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg, men inte mindre populär variation av rosa astilba - "Perkeo " … Den når bara 20 centimeter, har lockigt lövverk och små, ljusrosa blomställningar. Bladen får en bronsfärg på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varieté "Rosa belysning " avser undermått. De fluffiga buskarna är prickade med laxrosa blommor som blommar i juni.

För denna sort är den mest föredragna planteringsplatsen skugga eller halvskugga.

Bild
Bild

Persikoblomma den har en mycket frodig blomning som börjar i juli. Blommorna har en korallrosa nyans, medan de är ganska stora, trots att buskens höjd bara är cirka 60 centimeter. Bladen är ljusgröna.

Bild
Bild

Tidig astilba "Rhythm and Blues " uppskattas också av trädgårdsmästare. Små buskar är utsmyckade med pyramidala paniklar, som är strödda med spektakulära crimson-rosa blommor. Växten når 45 centimeter i höjd.

Bild
Bild

Kännare av långa perenner väljer ofta om betyget "Strauss Feder " … Den kan nå 90 centimeter i höjd. Astilba blommar från juli till augusti, knopparna är rosa-korall, som påminner visuellt om strutsfjädrar, vilket återspeglas i namnet.

Bild
Bild

Landning

Det rekommenderas att plantera denna fleråriga närmare mitten eller slutet av maj, beroende på vädret. Först och främst är det nödvändigt att organisera platsen där rabatten kommer att ligga . Sorter med medellång blomning är bäst placerade på platser skyddade från solen; för sena och tidiga spelar detta ögonblick ingen särskild roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med grävs jorden upp, ogräs tas bort, gödningsmedel appliceras, som kan användas till exempel gödsel eller humus. Du behöver 2 skopor för 1 m2. Därefter görs hål med ett djup av cirka 20-30 centimeter. Ett avstånd på minst 30 centimeter bör hållas mellan buskarna. Tillväxtlökarna är täckta med jord med 5-6 centimeter.

Efter att plantorna har planterats täcks de med jord och komprimeras . Mulch introduceras, vilket är att föredra att ta humus eller torv. Detta hjälper till att skydda unga skott från ogynnsamma väderförhållanden, extrema temperaturer och direkt solljus.

Dessutom kommer de att förses med de näringsämnen som är nödvändiga för korrekt tillväxt och utveckling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det bör noteras att rosa astilba är en ganska opretentiös växt, så det finns inga speciella svårigheter att ta hand om den. Den anpassar sig mycket lätt till nya förhållanden efter plantering. Det finns dock ögonblick som måste övervakas så att stauden trivs med en frodig och ljus blomning. De viktigaste är skapandet av nödvändig luftfuktighet och tillräcklig belysning.

Till att börja med bör det sägas om vattning . För att en blomma alltid ska se bra ut får du inte glömma den. Förfarandet bör bli regelbundet, och uttorkning av jorden leder till att blomman torkar och blir matt. En långvarig torka kan döda honom, därför, på särskilt varma sommardagar, kommer vattning av astilba att krävas 2 gånger om dagen, på morgonen och kvällen.

Vissa sorter känner sig bekväma i solen, men det finns de som föredrar halvskugga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller temperatur finns det inga särskilda begränsningar här. Men under det kalla vädret rekommenderar trädgårdsmästare att täcka rötterna, detta skyddar dem från att frysa. Mulching kan göras med torv- eller grangrenar. Vi får inte glömma utfodring. På våren tillsätts kvävehaltiga föreningar under busken. Efter att växten har bleknat kommer kaliumgödsel från fosfor att kunna förbereda den för vintern.

Beskärning av växten lämnas till trädgårdsmästarens gottfinnande. Du kan begränsa dig till det vanliga nypandet av skott. Om möjligt, med erfarenhet, kommer det att vara möjligt att skapa hela kompositioner av rosa astilba. Så att buskarna inte fryser på vintern skärs de av vid roten före frost.

Stauder kan skadas allvarligt av insekter som nematoder och slentrande slantar . Om detta inte förhindras kan växten dö. Och om det är omöjligt att bota nematoden (den drabbade astilben bör förstöras för att förhindra spridning), kan du bli av med slanten. Larverna skördas antingen för hand, eller så sprutas växten med medel som Karbofos eller Aktara.

Rekommenderad: