Röd Hortensia (35 Bilder): En översikt över Sorterna "Red Sensei", Red Baron, Hot Red, Royal Red Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård I Det öppna Fältet

Innehållsförteckning:

Video: Röd Hortensia (35 Bilder): En översikt över Sorterna "Red Sensei", Red Baron, Hot Red, Royal Red Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård I Det öppna Fältet

Video: Röd Hortensia (35 Bilder): En översikt över Sorterna
Video: jurassic world 2024, April
Röd Hortensia (35 Bilder): En översikt över Sorterna "Red Sensei", Red Baron, Hot Red, Royal Red Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård I Det öppna Fältet
Röd Hortensia (35 Bilder): En översikt över Sorterna "Red Sensei", Red Baron, Hot Red, Royal Red Och Andra, Reglerna För Plantering Och Vård I Det öppna Fältet
Anonim

Hortensia är den typ av växt som kan dekorera alla territorier med sin dekorativa effekt. Många trädgårdsmästare anser felaktigt att den röda busken är nyckfull och svårodlad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och sorter

Kina och Japan anses vara födelseplatsen för hydrangia. Den här trädgårdsrepresentanten för flora överstiger inte 140 centimeter i höjd. Färgen på röda hortensiaknoppar kan vara olika beroende på jordens sammansättning. Blomställningarna är både rosa och eldröda.

Remontanta kulturtyper anses för närvarande särskilt efterfrågade, eftersom de kan blomma inte bara på förra årets, utan också på nya skott.

Bild
Bild

Följande är en beskrivning av de viktigaste sorterna av röd hortensia

Röd baron Är en flerårig blommande buske. Det är uppskattat för sina höga dekorativa egenskaper och uthållighet. Denna gränsrepresentant för floran har blommor bestående av 4 kronblad. Ett särdrag hos Röd baron anses vara crimson-rosa blommor med en grönaktig kärna. Blomningsfasen av denna kultur faller under perioden juli till september. Växten föredrar en neutral jord, liksom ett område som är relativt skyddat från sol och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röd ängel är en storbladig hortensia som kan nå en höjd av högst 100 centimeter. Förra årets skott har ett brunkött tillstånd, den unga är örtartad. Denna spektakulära sort kännetecknas av närvaron av utsökta rosa-röda blomställningar. Växtens dekoration är dess svarta och gröna blad. God tillgång på vatten är fördelaktigt för grödans tillväxt i ett väl upplyst område. Busken föredrar bördig, dränerad jord, men tolererar inte kalksten. Hortensiens höjd når 100 centimeter, inomhusrepresentanten är 60 centimeter.

Bild
Bild

Röd känsla . Under naturliga förhållanden kan busken växa upp till 400 centimeter, men i privata tomter är höjden högst 100 centimeter. Den globulära blomställningen av hortensia kan vara färgad vit, blå eller rosa. Knoppdiametern är vanligtvis 20 centimeter. Kulturens blommor kännetecknas av dubbel, halvdubbel och enkelhet. Kronbladet är ofta enkelt, men det finns korrugerade och ojämna. Red Senseion -blomningsfasen börjar i juli och slutar i augusti.

Bild
Bild

Het röd . Denna korta, storbladiga hortensia är en frodig buske med röda knoppar. Hattar med samlade blommor är cirka 15 centimeter i diameter och sticker vackert ut mot bakgrunden av mörkgrönt lövverk. Under 1 säsong kan växten öka i höjd och bredd med 20 centimeter. Den optimala platsen för utveckling av hortensior är en som har fuktig jord och är skyddad från vinden. Kulturen blommar lyxigt från juni till september.

Bild
Bild

Kunglig röd . Hortensia kännetecknas av en tidig blomningsfas. Var och en av hennes blommor har en diameter på 20 centimeter. Knopparnas färg beror på surheten i jorden där den växer. Denna sort är kompakt, dess höjd överstiger inte 10 centimeter. Formen på en vuxen växt är sfärisk. Kungsröd bör planteras i ett halvskuggat område som är skyddat från direkt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wim är röd - en av de vackraste sorterna av hortensia. I vuxen ålder har växten en panikulär, upprätt, tät kultur. Höjden på en representant för floran kan nå 150 centimeter. Under blomningsperioden trivs hortensia med närvaron av konformade blomställningar 0,3 meter långa. Knopparnas färg varierar från vitt till vinrött. I denna fas utstrålar Wims röda en behaglig honungsarom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en hortensia måste du bestämma en plats för dess framtida plantering. De sorter av denna växt som är kommersiellt tillgängliga idag kan kännetecknas av olika nivåer av frostbeständighet . Denna faktor bör beaktas och en växt bör väljas i enlighet med territoriets klimategenskaper.

Om det inte finns mycket utrymme på platsen, är panicle röd hortensia det bästa alternativet, eftersom de flesta av dess sorter inte överstiger 100 centimeter i höjd.

Bild
Bild

Och det är också värt att uppmärksamma kulturens dekorativa kvaliteter, eftersom det är tack vare dem som växten kommer att kunna dekorera territoriet.

När du väljer en plats för att plantera hortensior, bör du inte stanna i området nära vägen, eftersom sköra buskvistar är benägna att bryta av . Det är omöjligt att utpeka de bästa bland sorterna av denna representant för floran, var och en är vacker på sitt eget sätt. Därför, när du tänker på att välja en kultur, bör du styras av personliga preferenser och egenskaper hos växten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna regler för plantering och vård

Plantering av röd gortesia i det öppna fältet bör utföras tidigt på våren eller hösten. Det är att föredra att göra detta på våren. En mycket viktig punkt i detta förfarande är valet av plats. Kulturen behöver en sur, välfuktad jord . Belysning i detta fall är inte viktigt, eftersom busken växer bra i halvskugga och i ett soligt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på stadierna för att plantera en växt

  1. Ett hål grävs, vars djup bör vara från 0,4 till 0,5 meter och bredden - 0,4 meter. Förutsatt att det finns små hortensiaprocesser, görs hålet med mindre dimensioner.
  2. Ett underlag förbereds, vilket bör omfatta bördig jord, humus, torv. Att tillsätta 50 gram mineralgödsel kommer inte att skada denna blandning. Det beredda substratet måste lämnas i brunnen i minst en halv månad. I det fall när marken på territoriet är bördig behöver den inte förberedas i förväg.
  3. Planteringsmaterialet installeras i mitten av hålet, medan du inte ska fördjupa buskens rotkrage djupt. Det är nödvändigt att hälla jord runt plantan och tampa den. Således kommer rotsystemet att pressas väl utan tomrum runt det.
  4. Efter plantering måste hortensia vattnas rikligt. Det rekommenderas också att strö det med sågspån, bark, torv.
  5. När alla ovanstående steg är slutförda är det värt att täcka den unga plantagen från direkt solljus i flera dagar. Tack vare denna händelse kan du räkna med en snabb etablering av kulturen. Att plantera en röd hortensia kan vara antingen singel eller grupp. Trädgårdsmästare bör hålla ett avstånd på 100 centimeter mellan florarepresentanter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hand om grödan korrekt, medan det är viktigt att regelbundet vattna och mata växten. Med god vård kommer hortensian att växa frodig, vacker, med stora och ljusa blomställningar.

Denna växtsort älskar fukt, så den behöver ofta vattnas. Bevattning bör vara riklig, varje hortensia kräver 10 till 20 liter vätska.

När vädret är varmt ute är det värt att vattna hortensian en gång var sjunde dag . På torra och varma dagar rekommenderas att vattningen ökar upp till två gånger på sju dagar. Trädgårdsmästaren bör vägledas av jordens skick, med hänsyn till graden av fuktabsorption. Det bästa alternativet för bevattning anses vara mjukt, sedimenterat vatten vid rumstemperatur. Tillsätt då och då lite kaliumpermanganat i vätskan. Den bästa tiden för bevattning är morgon och kväll, när det inte finns någon värme.

Bild
Bild

För att den röda hortensian ska växa bra, utvecklas och blomma måste den matas. För detta ändamål kan du använda både organiska och mineraliska gödningsmedel. Det är särskilt viktigt att mata växten under tillväxtfasen. Trädgårdsmästare kan använda färdiga kommersiella komplex som är mättade med magnesium och ferrum . Ett foder baserat på vatten med löst fjäderfäavfall i förhållandet 1 till 10 ger ett bra resultat.

Bild
Bild

Trädgårdsmästare bör inte glömma vikten av mulching, eftersom det skyddar stamcirkeln från överdriven uppvärmning, liksom tillväxten av ogräs.

Ekologisk mulch skördas i förväg med hjälp av flis och torv. Mulching görs i ett tunt, jämnt lager runt busken. Den bästa tiden för proceduren är sen vår, när jorden är väl uppvärmd.

En röd hortensia som har nått 3 års ålder behöver beskäras . Proceduren bör utföras i början av våren till tiden för knoppbrott och saftflöde. Med en beskärare ska odlaren klippa av ¾ av varje gren och lämna minst 2 par knoppar kvar på den. Och det är också värt att skära av gamla, skadade, frostbitna skott för att bilda en vackert formad buske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereder sig för vintern

Eftersom hortensia tillhör värmeälskande växter och har låg vinterhärdighet måste växten skyddas mot frost. Unga representanter bör täckas med fallna löv, sågspån. Äldre kulturer är böjda till marken, varefter de är täckta med takmaterial . För att skydda kulturen från att blåsa bort av vinden rekommenderas att trycka ner täckmaterialet med tegel.

Bild
Bild

En vuxen hortensia behöver noggrant skydd under frysperioden . För att bevara kulturen knyts buskarna upp och täcks sedan med lutrasil. Det rekommenderas också att bygga en metallram på ett avstånd av 0,3 meter från floraens representant. Denna struktur är en garanti för hortensia skydd mot svår frost. Om värmen är stabil på våren kan alla skydd tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Det är ingen hemlighet att du kan göra en växt med blå, blå knoppar från en rosa hortensia och en lila växt av en röd. Ingen har dock ännu lyckats göra en blå kultur av vitt. Förändringen i blomställningens färg underlättas av en förändring i jordens surhet: på alkaliska jordar är de rosa och på sura marker är de blå . Färgförändringen sker när växten mognar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha planterat rosa hortensia kan blått bara ses efter några år.

För att artificiellt färga kulturen i en blå nyans måste du lägga till en lösning av aluminium eller järnalun i jorden nära busken en gång var 14: e dag. En ung representant behöver 5 liter och en vuxen 10.

Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Hortensia röd anses vara ledande bland de växter som används i landskapsdesign. På en personlig tomt eller i en stadspark bör kulturen planteras ensam. Du kan också använda denna representant för floran som en häck och en deltagare i en ljus och vacker komposition.

Röd hortensia kan planteras nära vintergröna blå granar, enbär . Längs stigarna eller inte långt från skuggiga hörn av trädgården kan du plantera hortensior tillsammans med berberis och örtartade stauder.

Rekommenderad: