Aglaonema "Silver" (13 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "Silver Bay" Och "Silver Queen", "Silver Frost" Och "Silver King". Sjukdom

Innehållsförteckning:

Video: Aglaonema "Silver" (13 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "Silver Bay" Och "Silver Queen", "Silver Frost" Och "Silver King". Sjukdom

Video: Aglaonema
Video: Chinese Evergreen (Aglaoneama): A Complete Care Guide! 2024, Maj
Aglaonema "Silver" (13 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "Silver Bay" Och "Silver Queen", "Silver Frost" Och "Silver King". Sjukdom
Aglaonema "Silver" (13 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "Silver Bay" Och "Silver Queen", "Silver Frost" Och "Silver King". Sjukdom
Anonim

Aglaonema är en växt som först relativt nyligen introducerades för förhållandena i hemmet. Denna artikel diskuterar nyanser av grödvård, liksom en beskrivning av de mest kända växtsorterna.

Bild
Bild

Växande funktioner

Hemsjukvård för olika sorter av aglaonema är densamma. Huvudprincipen är att odla växten inomhus. Naturligtvis är detta valfritt, men om du bestämmer dig för att flytta aglaonema till det fria måste du skapa en speciell atmosfär för det.

  • Kapacitet och jord . Det rekommenderas att plantera en ung växt i en behållare med en diameter på högst 15 cm. Därefter placeras krukan i en ännu större behållare, som innehåller en blandning av mossa och torv. För denna jord bibehålls konstant fukt. På våren bestäms aglaonema för en permanent plats.
  • Belysning . Dessa växter tolererar ljusförändringar neutralt, så de placeras oftast på ett väl upplyst ställe. Detta stimulerar växtens tillväxt något, även om det inte påverkar processen signifikant.
  • Temperatur och luftfuktighet . Växten tål en minskning av värmenivån till +10 grader, men en förutsättning för tillväxt och utveckling av en blomma är hög luftfuktighet. Den optimala temperaturregimen är 14-16 grader Celsius med måttlig luftfuktighet. På sommaren - 20-24 grader över noll med hög luftfuktighet.
  • Vattna anläggningen utförs två gånger i veckan . På vintern krävs bevattning mindre ofta.

I avsaknad av den nödvändiga luftfuktigheten är det nödvändigt att fukta plantans löv från en sprayflaska.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

En växt av alla sorter kan påverkas av samma skadedjur och sjukdomar. Detta förklaras av det faktum att krukväxternas sorter bara har yttre signifikanta skillnader.

  • Spindelmider förekommer ofta på växten . Detta händer på grund av torr luft eller omvänt, överdriven luftfuktighet. Bladens svaghet, utseendet på en spindelnät - det här är vad som kan användas för att bestämma förekomsten av denna parasit. De blir av med det mekaniskt: genom att tvätta lakan med tvålvatten.
  • Bladlöss kan endast infektera omogna växter . Det bestäms av metoden för att kontrollera arken. Vridning av ändarna, förlust av pigment - det här är konsekvenserna av bladlössskada.
  • Mjölken avlägsnas på samma sätt som spindelmiten . Det bestäms av arkens för tidiga fall och förlusten av deras elasticitet.
  • Riklig fukt leder till att lakan gulnar . Detsamma gäller bristen på värme i rummet. För att utrota problemet är det nödvändigt att minska mängden bevattning, ändra anläggningens plats.
  • Att vika ark i ett rör är en följd av drag . Om växten utsätts för direkt solljus uppträder bruna fläckar på bladen, varefter ändarna börjar krulla.
  • Aglaonema kan, precis som alla andra växter, ruttna . Anledningen till detta är för mycket vattning. För att åtgärda problemet måste du minska antalet vattningar. Det är också lämpligt att torka av arken efter varje bevattningsprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aglaonema juice är giftigt. Därför, när du arbetar med denna växt, måste du komma ihåg om säkerhetsåtgärder: skydda öppen hud, se upp för juice i ögonen.

Olika sorter

De mest utbredda bland blomsterhandlare är sådana sorter av aglaonema som Silver Bay, Silver Queen, Silver Frost och Silver King. De mottogs först under de senaste decennierna av XX -talet. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild

Silver Bay

Denna sort har en ovanlig bladform - mer rundad än sina motsvarigheter. "Silver Bay" har en blomma, men mot bakgrunden av ljusgröna blad med grå fläckar är den nästan osynlig. Kulturen växer inte snabbt, men når en höjd av 1 meter. Blad varierar i storlek från 25 till 35 cm. Denna Anglaonema -sort älskar det utrymme den behöver för att växa.

Bild
Bild

Silver Queen

Denna sort kännetecknas av en relativ diminutivitet, dess blad når bara 15 cm. Vackra silverfärgade fläckar finns på varje blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silver King

Denna representant för aglaonema är ganska kompakt. På grund av de många hybridiseringarna finns det representanter som bara når 0,4 meter i längd. Växtens färgintervall är rikare än dess motsvarigheter. Kulturen kan vara antingen grön eller röd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silver Frost

Denna sort har breda löv. På det mörkgröna lövverket syns gråa strimmor. Växten växer inte till stora storlekar, men det ger den en fördel i tillväxttakten.

Aglaonemes fortsätter att växa och utvecklas under de första tre åren. Trots sin storlek och några av nyanserna i vården är dessa blommor mycket populära bland finsmakare av hemgrönska.

Rekommenderad: