Orange Liljor (20 Bilder): Beskrivning Av Färgerna "Orange Elektriska" Och "Orange Planeter", Andra Röda Och Orange Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Orange Liljor (20 Bilder): Beskrivning Av Färgerna "Orange Elektriska" Och "Orange Planeter", Andra Röda Och Orange Sorter

Video: Orange Liljor (20 Bilder): Beskrivning Av Färgerna
Video: Image Classification Using Orange 2024, April
Orange Liljor (20 Bilder): Beskrivning Av Färgerna "Orange Elektriska" Och "Orange Planeter", Andra Röda Och Orange Sorter
Orange Liljor (20 Bilder): Beskrivning Av Färgerna "Orange Elektriska" Och "Orange Planeter", Andra Röda Och Orange Sorter
Anonim

Varje kvinna älskar blommor, särskilt om den här kvinnan är trädgårdsmästare. Några av de mest populära växterna för plantering i hemträdgårdar är liljor. Idag kan du hitta många sorter och växtsorter.

Hur skiljer sig orange liljor från andra typer? Vilka sorter innehåller denna grupp? Och hur ska man ta hand om växter på rätt sätt? Vi kommer att prata om detta i vårt material.

Bild
Bild

Beskrivning

Liljor är populära fleråriga lökväxter som finns i en mängd olika färger. Orange anses vara en av de äldsta och exotiska nyanserna. Många trädgårdsmästare planterar dessa liljor på sina tomter.

Det bör noteras att växten växer inte bara hemma, utan också naturligt. I naturen kan blomman ses i Amerika, Europa och Asien.

Bild
Bild

Stamhöjden på apelsinliljor kan variera från sort till sort. Sorten kan också bero på hur noga du följer vårdrekommendationerna och på vilket område blomman växer. Liljeblomman är anmärkningsvärd för sin extraordinära skönhet, den genomsnittliga blomtiden är drygt två veckor.

Oftast är orange liljor asiatiska hybrider . Totalt finns det ett stort antal sorter av apelsinliljor i naturen.

Bild
Bild

Olika sorter

Tänk på de mest populära sorterna av apelsinliljor.

Orange Electric

Detta är en växt som tillhör kategorin asiatiska hybrider. Huvudfärgen på liljor är vit, men mot en sådan bakgrund sticker stora orange fläckar ut särskilt starkt . Trots att sorten har ett mycket spektakulärt utseende och vid första anblicken kan verka exotiskt, är det ganska opretentiöst när det gäller vårdåtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diametern på en blomstersort "Orange Electric" kan nå 15 centimeter. Växten börjar blomma i början av juli. Trädgårdsmästare inkluderar kvaliteter som vinterhårdhet och uthållighet till sortens positiva egenskaper . Blomman kan aktivt växa och utvecklas både i solen och i skuggan.

Orange planeter

Hemlandet för denna rörformiga lilja är Nederländerna. Växtens blommor växer vertikalt. Lily börjar blomma i juli och gör ett oförglömligt intryck på alla runt omkring med sin unika doft. 1 eller 2 knoppar kan visas på en stjälk.

I sin form liknar "Orange Planets" -knoppen en grammofon . Kronbladet är ganska tätt och har en vaxartad beläggning. Stjälkarna är smala, men har starka, smala och långa blad.

Bild
Bild

Dubbel Orange

Populärt fick denna typ av apelsinblommande växter smeknamnet dubbel asiatisk lilja. Växtens huvudfärg är orange, med en brun fläck på ytan.

Representanter för arten reproducerar och växer mycket snabbt, så de väljs ofta av trädgårdsmästare för att plantera på sina tomter (och inte bara erfarna utan också nybörjare).

Liljan är ganska tidig, den börjar blomma i juni eller juli.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange cocotte

Detta är en känslig blomma av ljusorange, vars storlek inte överstiger 15 centimeter. Växten har ståndare utan ståndare. För avstigning måste du hämta en solig och varm, men något skuggad plats. Det mest optimala jordalternativet är en dränerad jord mättad med näringsämnen . Lös, sandig, lerig, kalkad kommer att göra.

Bild
Bild

Orange nisse

Höjden på representanterna för sorten kan nå 60 centimeter, och blommorna på Orange Pixie är större än andra arter. Deras diameter är 17 centimeter. För att plantera liljor är ett soligt område, skyddat mot vind och drag, lämpligt . Det är viktigt att se till att det inte finns stillastående vatten i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange tvillingar

Representanter för sorten är morotfärgade frottéhybrider. Blommans diameter kan variera från 6 till 14 centimeter. Vid blommans botten kan vinröda fläckar finnas.

Det är viktigt att notera att denna växt är praktiskt taget luktfri, vilket är mycket viktigt för dem som lider av allergier och individuell intolerans.

Bild
Bild

Tiger

Blomman lever helt upp till sitt namn. Den har en ovanlig form och antalet kronblad kan nå 30 stycken. Samtidigt, i processen med hur blomman öppnas, böjs de första kronbladen tillbaka. Växtens höjd kan nå imponerande siffror (från 100 till 120 centimeter) . Blomningsprocessen sker i slutet av juli. Växten tolererar väl kalla och negativa lufttemperaturer, därför kan den växa även i de norra delarna av vårt land.

Bild
Bild

Chalmoid

Växten bildar ett stort antal knoppar som växer från botten av stammen till toppen. Blommorna har en ljus och rik rödaktig nyans . När de öppnas krullar kronbladen gradvis tillbaka.

Bild
Bild

Vårdregler

För att växten ska utvecklas är det nödvändigt att ta hand om den under sin tillväxt, och också ta hand om att följa alla nödvändiga rekommendationer vid plantering. Så förbereda jorden för att plantera en apelsinlilja bör börja 14 dagar i förväg. Under denna tid måste humus, torv, aska, urea och superfosfat tillsättas till jorden. Det rekommenderas att gräva upp jorden till ett djup av högst 40 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liljelök bör planteras utomhus på våren . Den mest gynnsamma månaden är maj. Det rekommenderas att plantera lökarna på ett avstånd från varandra (minst 30 centimeter). När du har placerat lökarna i hålen måste du täcka dem med trädgårdsjord.

Bild
Bild

När det gäller avresa inkluderar det följande aktiviteter:

  • ogräs;
  • vattning;
  • lossnar;
  • toppdressing;
  • bekämpning av skadedjur och sjukdomar (vid behov).

Således, med korrekt plantering och rätt vård, kan exotiska apelsinliljor bli en riktig dekoration av din trädgård, vilket kommer att bli avundsjuk för alla grannar.

Rekommenderad: