Svart Björk (18 Bilder): Hur Ett Fjärran östra Björkträd Ser Ut, Där Det Växer I Ryssland

Innehållsförteckning:

Video: Svart Björk (18 Bilder): Hur Ett Fjärran östra Björkträd Ser Ut, Där Det Växer I Ryssland

Video: Svart Björk (18 Bilder): Hur Ett Fjärran östra Björkträd Ser Ut, Där Det Växer I Ryssland
Video: Ryska Nationalsången (Russia's National Anthem) 2024, Maj
Svart Björk (18 Bilder): Hur Ett Fjärran östra Björkträd Ser Ut, Där Det Växer I Ryssland
Svart Björk (18 Bilder): Hur Ett Fjärran östra Björkträd Ser Ut, Där Det Växer I Ryssland
Anonim

Ett av de vackraste träden i Nordamerika är svart björk. Dess andra namn är flod. Faktum är att växten har tagit en fantasi till flodstränderna, träskens kanter, våta dalar. Svart björk är den mest termofila i sitt slag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av trädet

Trädet tillhör björkfamiljen. Namnet "svart" och "flod" samexisterar fredligt. Även om Ryssland traditionellt anses vara björkens födelseort, är denna åsikt något stereotyp.

Svart björks hemland är USA. Den växer bra i närheten av popplar, lönnar och vide.

Låt oss överväga huvuddragen i svart björk

  • Detta lövträd kan bli upp till 30 m . Dess krona är äggformad, och de som kallar kronan på ett flodbjörk öppet kommer inte att misstas.
  • Trädets bark är rosa-brun, men den kan vara gråbrun och svartbrun . Barken skalas av i lager eller lockar. Unga skott är släta, har en silvergrå ton. Sidogrenarna böjs bågformade och de viktigaste är spetsiga.
  • Svarta björkblad är mörkgröna, alternerande, med korta bladblad … Men de kan vara ovala, äggrunda-rombiska, i stort sett kilformade vid basen. De är trubbiga och spetsiga, med en ojämn kant. Bladets längd når 12 cm. På insidan är bladen ganska gråaktiga, men det finns också benvita. Pubescens passerar längs venerna i bladets inre del. På hösten blir bladen mörkgula.
  • De vanliga kattorna är blomställningar av svart björk, de har en avlång-cylindrisk form . Örhängen är utrustade med en stjälk, och deras längd varierar från 2,5 till 5 cm. Skivorna är kantade, de är fjälliga.
  • Trädets frukt är en nöt som ser ut som ett ägg . I den övre delen har muttern också en kant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots namnet "flod" kommer svart björk att växa bra i torra områden. Det är intressant att trädet i sitt historiska hemland växer sig högt, men Fjärran Östern svart björk kommer inte att växa till den höjden. I Rysslands regioner är det nästan hälften av storleken på den amerikanska versionen av samma träd. Björkar kan växa i grupper om 2-3 träd. Kulturen är väldigt termofil, men gillar inte den stekande solen. Det kommer att växa bättre i halvskuggade områden.

I allmänhet är detta ett vackert och relativt sällsynt träd som ser bra ut på en stor tomt, växer snabbt och inte har några speciella krav för att växa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växtförhållanden

I landskapsarkitekturen i amerikanska städer är svart björk en ära och älskad av många kulturer. Älvbjörk är extremt jordtålig. Den kan växa på fuktiga platser, den är inte rädd för översvämningar (bara om de är kortlivade), den kommer att växa tyst på en måttligt torr plats. Det vill säga att trädets överlevnad är initialt hög.

Det finns några tips och observationer om att odla svart björk

  • Trädet är inte rädd för sjukdomar . De virus och patogener som kan förstöra närliggande träd är inte rädda för det. Kulturen har initialt god immunitet, så den kan planteras bredvid sjuka träd, om behovet uppstår.
  • I stadsförhållanden känns svart björk också tryggt . Det vill säga för att förbättra innergården, parken, den offentliga trädgården blir det ett bra alternativ. Vindar och mycket kalla regn, hagel kommer inte heller att bryta trädet. Det finns ingen anledning att täcka det, vilket också förenklar odlingen.
  • Barken på detta träd är lockig , det exfolierar mycket vackert, nyanser av den bredaste paletten erhålls.
  • Både biologiskt och stilistiskt kombineras svart björk med ett stort antal växter . Hon blir ingen stygg granne. Björk passar bra med olika typer av lönn, al, röd ek, poppel, lindar, vide, hortensior och många andra.
  • I naturen är fukt det föredragna odlingsmediet . På torr jord växer trädet också, som redan nämnts, men i detta fall ökar risken för skadedjur.
  • Du kan plantera björk norr eller öster om arkitektoniska byggnader … Där kommer hon att känna sig trygg.
  • Eftersom ett träd kan växa betydligt måste du ta hänsyn till detta i samband med placeringen av ledningarna . - om det blåser starkt kan toppen av trädet göra ont.
  • Jord för plantering av svart björk bör inte komprimeras … Trädets rotsystem är grunt, och i en sådan jord kommer det att vara obekvämt. Men den lite sura jorden, lös, rik på humus - de bästa förutsättningarna för snabb och hälsosam tillväxt av trädet. På tunga leriga, alkaliska jordar, liksom jordar med en mycket sur reaktion, har svart björk svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppenbarligen finns det fler fördelar med att odla ett så vackert träd, värdefullt för sin fantastiska bark, än minus.

Fortplantning

Älvbjörk reproducerar sig genom frö . Det är intressant att det här är ett mycket fruktbart träd: det har rikligt med självsådd, därför hindrar ingenting den svarta björken från att gripa territorier på egen hand. De första veckorna växer svart björk, sakta, till och med trögt.

Vid denna tidpunkt är plantorna också extremt sårbara: de är rädda för brist på ultraviolett strålning, de gillar inte riklig vattning (såväl som knappa), och om de är skuggade av ogräs kommer de också att reagera på detta genom hämning av tillväxt och utveckling.

En person som bestämmer sig för att odla en svart björk måste noggrant förbereda en plats för sådd. Alla rhizomer av växter som är oönskade på platsen bör tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera särdrag hos sådd

  1. Det finns ingen anledning att förbereda fröna , om det händer på hösten. Men på våren finns det en fördel med stratifiering, eftersom med sin hjälp spiringsgraden justeras.
  2. Innan sådd måste fröna torkas .… De måste förvärva det så kallade fritt flödande tillståndet. Och så fort fröna har torkat måste de sås. Men att hålla våta frön hemma är inte värt det - de börjar snabbt gro och så dör de.
  3. Såning är lika framgångsrik i öppna mark- och växthusförhållanden … Såning är vanligtvis att föredra med en linje, vilket gör ett avstånd mellan linjer på 20 cm.
  4. Det är omöjligt att så frön djupt i jorden . Under en vecka ska grödorna täckas med polyeten, vilket annat täckmaterial som helst.
  5. Jorden måste hållas fuktig . Det är mer praktiskt att vattna den med en sprayflaska, eftersom du enkelt kan tvätta bort grödor med vatten från en vanlig vattenkanna.
  6. Om alla villkor är uppfyllda kan plantor förväntas om 2 veckor .… Kanske två och ett halvt. Till hösten växer unga björkar upp till 30 cm. Och de starkaste, under goda förhållanden, kommer att hinna växa upp till en halv meter.
  7. För vintern bör unga träd isoleras med fallna löv .som inte låter dem frysa i kylan.
  8. Nästa vår kan svart björk dykas in i skolor med ett intervall på 7 cm , och mellan raderna - 35 cm.
  9. På sensommaren eller tidig höst kan redan mogna träd överföras dit de ständigt växer … Om några björkar visade sig vara underutvecklade skickas de för odling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur snabbt plantorna växer beror på många faktorer: väder, luftfuktighet, temperatur. Men det viktigaste är att jorden hos unga björkar inte torkar ut. Och då kommer de att växa, bli starkare, få styrka och bli en dekoration av territoriet.

Rekommenderad: