Ash Willow (21 Bilder): Beskrivning Av Grå Willows Och Deras Blad, Plantering Och Vård Funktioner, Avelsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Ash Willow (21 Bilder): Beskrivning Av Grå Willows Och Deras Blad, Plantering Och Vård Funktioner, Avelsmetoder

Video: Ash Willow (21 Bilder): Beskrivning Av Grå Willows Och Deras Blad, Plantering Och Vård Funktioner, Avelsmetoder
Video: Bladets uppbyggnad och funktion 2024, Maj
Ash Willow (21 Bilder): Beskrivning Av Grå Willows Och Deras Blad, Plantering Och Vård Funktioner, Avelsmetoder
Ash Willow (21 Bilder): Beskrivning Av Grå Willows Och Deras Blad, Plantering Och Vård Funktioner, Avelsmetoder
Anonim

Många känner till pil. För majoriteten är det förknippat med ett gråtande träd som spirar på vissa ställen (någonstans vid vattendragen). Få människor vet att detta träd har sina egna sorter, som med enkel omsorg kan bli en dekoration av en personlig tomt. Ett av dessa träd är askpilen. Som ett grönbladigt träd verkar det grått på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Askpil (Salix cinerea) är en liten buske som växer i områden med överdriven fukt . Dess höjd varierar från 3 till 5 m, kronvolymen är 3 m. En sådan frodig buske kan hittas nära träsk, diken, i täta och blandade skogar som kännetecknas av hög luftfuktighet. Willow växer på olika sätt: i separata buskar eller i täta planteringar (klumpar). De finns främst i sumpiga områden, eftersom frön som fångas i denna jord snabbt slår rot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädets grenar är tjocka men spröda och har en grå färg. De är tätt täckta med lövverk, som är grönt med en gråaktig nyans på toppen och gråaktig tomentos nedan. Bladets längd varierar från 4 till 12 cm. Formen är långsträckt, något spetsad nedåt. Flera par laterala vener sticker ut från varje blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommande, som behöver värme, börjar vanligtvis i mitten av våren, men på grund av bristen på värme kan det försenas. Frukterna är små kapslar ca 3 mm långa. Skivor av brun färg, som liknar en spade, är mörka ovanför och vitaktiga under. De har en lång hårig struktur. Tätblommiga kattor är långa (ca 2 cm) och smala. Örhängen är indelade i man och kvinna.

Herr

  • De är äggformade.
  • Stammare, bestående av 2, representeras av ljusgula ståndare och en avlång nektar som ligger bakom.
Bild
Bild

Kvinnor

  • De har en cylindrisk form.
  • Äggstocken är konisk, långsträckt, grå i färgen.
  • Kolonnen är kort, något uppdelad.
Bild
Bild

Landning

Askpil tillhör kategorin opretentiösa växter. Huvudvillkoret för dess gynnsamma tillväxt är närvaron av fukt . Det är att föredra att jorden är sumpig, men busken växer bra på torvjord, på lera.

Willows behöver tillräckligt med sol för att trivas. En stark vindstöt kan förstöra den, så erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att man planterar buskar bredvid andra träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en ung planta är det nödvändigt att förbereda ett hål 50 till 50, dess djup bör vara minst 40 cm. Om jorden är sandig, lerig, eller om det inte finns någon behållare i närheten, rekommenderas för snabb rotning att fylla en del av hålet med en näringsblandning … För att göra detta, blandar kompost, svart jord, torv och gödsel i lika stora mängder. När hålet är klart kan du sänka plantan i det. Detta måste göras i mitten.

När allt är klart, strö hålet och häll vatten över det. Under de första månaderna efter plantering är det nödvändigt att se till att jorden nära plantan inte torkar ut. Beroende på väderförhållanden utförs vattning 2-3 gånger i veckan. Dessutom, om en buske planteras i regioner med ett torrt klimat, rekommenderas det att lägga dränering i form av småstenar i botten av hålet. Detta kommer att vara ett hinder för vattenflödet långt inåt landet.

Bild
Bild

För att berika jorden med syre är det nödvändigt att lossa hålet en dag efter vattning. Att plantera aska i öppen mark är möjligt på våren och hösten. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar fortfarande att plantera på våren så att plantans rötter kan förbereda sig för vintern under sommaren.

Vårdtips

Till en början, efter att ha planterat en planta i öppen mark, är det viktigt att se till att jorden inte torkar ut … För detta är det lämpligt att lägga runt hålet kompost (från gräs, löv eller spån). Mulching håller inte bara jorden fuktig, utan berikar också jorden med organiskt material. Dessutom bör mulching tillgripas på senhösten för att skydda plantans rötter från allvarliga frost.

Bild
Bild

Om pilen planterades på bördig jord för den (svart jord, kärr, torvmossar), behöver den i princip inte matas. Och om på mindre bördiga marker (sandstenar och andra), är det värt att ta hand om komplex utfodring 2-3 gånger per säsong. Det rekommenderas att inte ignorera borttagningen av torra grenar och svampar från trädet, som ibland växer på det med ett överskott av fukt, eftersom allt ovanstående kan orsaka ruttning.

Bild
Bild

När det gäller buskens utseende, om de har vuxit starkt, kan de trimmas, vilket ger busken den nödvändiga formen.

Fortplantning

Reproduktion utförs på tre sätt

Fröförökning … Metoden är enkel, men inte alltid effektiv. Om fröna är mer än 10 dagar gamla är sannolikheten för deras uppkomst mycket låg.

Bild
Bild

Rota sticklingar . Denna metod orsakar inte mycket problem. Det viktigaste är att sticklingarna inte är vinter, eftersom de inte slår rot alls. Gröna sticklingar ger 100% rot, förutsatt att de har behandlats med en speciell lösning av "Kornevin".

Bild
Bild

Fortplantning genom vaccination . Denna metod kan tillgripas av specialister, eftersom tekniken kräver vissa färdigheter.

Bild
Bild

Om askpilbuskar växer bredvid vattenkroppar, spirar de ganska snabbt på egen hand och bildar klumpar (stora och täta planteringar).

Sjukdomar och skadedjur

Eftersom askpil kräver en avsevärd mängd fukt, kan den påverkas av svamp om den bevattnas felaktigt under en regnig sommar. När det gäller skadedjur är de i regel en av dem som lever i fuktig jord. Således, för förebyggande är det nödvändigt att närma sig jordbearbetningen på rätt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att undvika övervattning. För att undvika att bränna lövverket under den varma sommaren är det nödvändigt att vattna buskarna på kvällen när värmen avtar. Så att det inte blir någon stagnation av fukt behöver jorden lossa regelbundet (en dag efter vattning).

För profylax på hösten rekommenderas att bevattna pil med 3% Bordeaux -vätska före lövfall. Med utseendet på njurarna är det två gånger nödvändigt att utföra behandlingen med 1% kopparsulfat med ett intervall på 4-5 dagar.

Bild
Bild

Fallna löv bör alltid tas bort på hösten, eftersom många insekter finns kvar i det för vintern.

Rekommenderad: