Boxwood (101 Bilder): Plantering Och Skötsel Av Ett Träd På Det öppna Fältet, Beskrivning Av Colchis Boxwood Buske. Hur Ser Buxväxten Ut Och Hur Snabbt Växer Den? Sjukdomar Och Skä

Innehållsförteckning:

Video: Boxwood (101 Bilder): Plantering Och Skötsel Av Ett Träd På Det öppna Fältet, Beskrivning Av Colchis Boxwood Buske. Hur Ser Buxväxten Ut Och Hur Snabbt Växer Den? Sjukdomar Och Skä

Video: Boxwood (101 Bilder): Plantering Och Skötsel Av Ett Träd På Det öppna Fältet, Beskrivning Av Colchis Boxwood Buske. Hur Ser Buxväxten Ut Och Hur Snabbt Växer Den? Sjukdomar Och Skä
Video: Lär dig beskära buskar och träd - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Boxwood (101 Bilder): Plantering Och Skötsel Av Ett Träd På Det öppna Fältet, Beskrivning Av Colchis Boxwood Buske. Hur Ser Buxväxten Ut Och Hur Snabbt Växer Den? Sjukdomar Och Skä
Boxwood (101 Bilder): Plantering Och Skötsel Av Ett Träd På Det öppna Fältet, Beskrivning Av Colchis Boxwood Buske. Hur Ser Buxväxten Ut Och Hur Snabbt Växer Den? Sjukdomar Och Skä
Anonim

Boxwood är en vintergrön buske, och även om den är infödd i de västra regionerna i Indien och sydöstra Asien, finns växten på nästan alla kontinenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Boxwood tillhör en av de äldsta växterna som odlas som prydnadsväxter. Busken är också känd under andra namn: buks eller buksus, grönt träd, gevan och bukshan. Forskare föreslår att buxbom är cirka 30 miljoner år gammal, men samtidigt bevarade den sin ursprungliga form och egenskaper nästan utan modifiering . Under naturliga förhållanden är buxus ett lågt träd som når högst 10–12 m i höjd. Busken tillhör kategorin långliv i växtvärlden, några av dess representanter har uppnått 500 års ålder.

Bild
Bild

Boxwood har läderartade elliptiska bladplattor som växer motsatt . Unga blad kännetecknas av en grönaktig olivfärg, men när de mognar blir de bruna och blir hårda. Växten, som har nått 15–20 år gammal, börjar blomma, blommorna är små, unisexuella, samlas i små blomställningar. Buxus avger en ganska stark lukt under blomningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frukten av denna buske ser ut som en liten rundad låda med tre grenar, där glänsande svarta frön placeras. Efter mognad öppnas kapseln och kastar ut fröna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bux klassificeras som en honungsväxt, men honung kan inte ätas, eftersom busken anses vara giftig är dess blad särskilt giftiga.

För tillväxt och välbefinnande är buxbom nog med en hundradel av det nödvändiga ljuset . Det kan kallas ett av de mest skuggtoleranta träden. I forntiden var buxbom högt värderat för att träet liknade bärnsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bux kallas också ett järnträd, eftersom dess stammar är extremt tunga och kan sjunka i vatten. Träet i det gröna trädet har en speciell styrka; en mängd hushållsartiklar är gjorda av det, kännetecknat av betydande styrka och hållbarhet:

  • käppar;
  • vävningsanordningar;
  • pjäser för schack;
  • olika kistor och resväskor;
  • musikinstrument;
  • kyrkliga armband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivningen av axeln som en växt med värdefullt trä finns i Homers "Iliad ", liksom i gamla romerska myter och folkverk i Georgien. Delar av växten, i synnerhet barken och bladen, används i folkmedicin och bokjuicen innehåller många användbara ämnen.

Bild
Bild

Olika sorter

Boxwood kännetecknas av en betydande variation av arter, i genomsnitt finns det cirka 30 av dem, men de flesta av dem tillhör inte prydnadsgrödor. De mest kända och vanliga bland trädgårdsmästare är följande typer:

  • vintergröna;
  • Colchian;
  • småbladig;
  • Baleariska.
Bild
Bild

Buxus vintergrön eller kaukasisk palm är den vanligast odlade arten som trädgårdsväxt. I naturen finns den i Kaukasus och Medelhavsområdet, där den växer både som ett litet träd, når 12-15 m i höjd och som en buske. Denna sort av buxbom växer främst i lövskog . Direkt används denna typ oftast i landskapsdesign. I trädgården kan vintergröna boxwood växa upp till 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna kultur anses vara melliferous, men honungen som samlas in från den är oätlig, eftersom denna typ av buxus är extremt giftig. Bladen är långsträckta (1,5-3 cm i längd), med en blank yta, inte pubescent. De växer motsatt, petioles är faktiskt frånvarande. Blommar i små gröna blomställningar. De vanligaste sorterna av denna typ är:

  • "Sufrutikoza" används vid utformning av staket och trottoarkanter;
  • "Blauer Heinz" - en ny sort, perfekt i form av matta;
  • Elegans kännetecknas av bra torkmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Colchis boxwood är i Ryssland under statligt skydd och är en växt i Red Data Book . Denna typ av buxus växer i höglandet i Kaukasus och Mindre Asien. Den kännetecknas av mycket långsam tillväxt, av alla sorter, den har de minsta bladen, de har en lansettform och en längd på 1-3 cm. Colchis bok är en ganska frostbeständig art och dessutom har dess representanter längsta livscykeln. Växtens höjd kan nå 20 m, och stammens diameter är i genomsnitt 25 cm.

Bild
Bild

Den småbladiga buxus tillhör dvärgarten, i höjd växer den sällan över 1,5 m . Bladplattorna är också små, deras längd är cirka 1, 5-2, 5 cm. Karaktäristiken för denna art inkluderar frostbeständighet, buskarna kan växa även vid -30º, men de är rädda för den brännande vårsolen, för detta anledning i slutet av vintern - tidig vår som de behöver i skyddet. De karakteristiska egenskaperna hos den småbladiga axellådan inkluderar kompakthet och kronans dekorativa utseende. Det anses vara den japanska eller koreanska versionen av buxus.

Bild
Bild

Distributionsområde - Taiwan. Populära sorter inkluderar:

  • Winter Jam växer ganska snabbt;
  • Faulkner sticker ut för sin vackra ballongkrona.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bolear Bux är den största arten i familjen . Boxwood fick sitt namn från namnen på öarna i Spanien. Den viktigaste platsen för dess tillväxt är Medelhavet. Representanter för denna art skiljer sig åt i ganska stora löv (3-4 cm långa, 2-2,5 cm breda) och snabb tillväxt, men absolut instabil mot frost. Växten behöver en konstant fuktig jord, den tolererar normalt direkt solljus, även i flera timmar i rad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till klimatet

Tidigare trodde man att boxwood bara kan odlas i söder och till exempel är Rysslands mittzon absolut inte lämplig för det. Men med rätt jordbruksteknik och en väl vald sort kan även en sydlig växt lätt övervintra i ett sådant klimat. Vintergröna och bolära lådträd tolererar inte frost, därför är sådana sorter endast lämpliga i söder, men småbladiga är frostbeständiga arter . För mittfältet är sådana sorter som Faulkner och vintersylt lämpliga. Mår bra i kalla klimat och sorter av Colchis boxwood.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man sittplats?

Bux tillhör en ganska opretentiös buske, detta gäller både plantering och förvaringsförhållanden. Den kan växa under solen, med otillräcklig fukt och till och med brist på näringsämnen i jorden.

Men ändå är den optimala miljön för buxusens normala tillväxt lerjord med god vattenpermeabilitet och som innehåller en tillräcklig mängd kalk.

Fuktig jord stimulerar plantans snabba rotning, men tung och för salt jord är inte lämplig för att plantera buxbom, det kommer helt enkelt att försvinna på dem. Idealisk jordsyra för normal växtbildning 5, 5-6 enheter därför är en lätt sur eller neutral jord lämplig för rotsystemets utveckling och dess tillväxt.

Bild
Bild

Axelboxen gillar inte sumpig jord och områden med stillastående vatten. Du kan prova att blanda buxbomjord själv. För honom tar de:

  • 2 bitar av lövmark;
  • 1 del barrträd;
  • 1 del sand;
  • lite björkkol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På vilket avstånd från varandra att plantera?

Boxwood planteras för olika kompositioner och därför beror avståndet mellan planteringarna på deras typ. Med en enradig häck placeras busks buskar i 4-5 bitar var 25-30 cm . Låga kantstenar eller plantering i form av matta bildas av 10-12 buskar, som placeras i rät vinkel, men i ett rutmönster. Avståndet i en sådan plantering tillhandahålls med cirka 15–20 cm mellan plantorna. Designers rekommenderar att du använder axelboxar för plantering över 10-15 cm från den beräknade höjden på kompositionen, denna lösning gör det möjligt att bilda önskad form av kronan redan på platsen.

Alltså samtidigt reglera planets enhetliga nivå och densitet, och stimulera dess vitalitet.

Bild
Bild

Hur man planterar?

Boxwood planteras främst på hösten, helst i september - början av oktober. En buske planterad vid en sådan tidpunkt kommer att kunna slå rot långt innan frosten börjar. För plantering är det värt att välja ett skuggat område, utan direkt solljus. Dagen före plantering är det värt att förbereda trädet:

  • det är bra att fukta växten, detta förfarande gör det lättare att extrahera plantan tillsammans med en jordklump, eller blöta busken med sina rötter i vatten i en dag;
  • gräva en fördjupning, vars storlek kommer att vara tre gånger storleken på en jordkoma;
  • lägg ett dräneringsskikt 3-4 cm i botten av gropen;
  • placera busken försiktigt vertikalt i hålet, räta ut rötterna väl;
  • fyll på fördjupningen med en blandning av jord och perlit i lika delar;
  • kompakta och fukta jorden runt växten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att man sprinklar ett litet lager perlit runt stammen på den planterade växten. Att vattna busken är bara nödvändigt efter en vecka, förutsatt att det inte regnade.

För att förhindra att vattnet sprids under bevattning, men för att absorberas i jorden, görs en liten jordaxel runt växten. Dess radie bör vara cirka 25–35 cm.

Bild
Bild

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Boxwood kännetecknas av en relativt långsam tillväxt, busken växer i genomsnitt med 5-7 cm per år och stammens diameter tillför cirka 1 mm. Axelboxens dekorativa egenskaper kompenserar dock avsevärt för denna långsamhet. Att ta hand om en buske är enkelt, så även en nybörjare kommer att kunna odla den i trädgården eller på landet.

Vattning

Boxwood behöver inte riklig fukt, en meter lång buske räcker till 5-7 liter vatten för en vattning. Det är nödvändigt att vattna växten på morgonen eller på kvällen; i varmare väder eller i regioner med ett torrt klimat fuktas axlarna något rikligare (en gång i veckan). Då och då är det värt att tvätta buskarna för att tvätta bort dammet från bladen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

För första gången kan du mata buskarna när de är en månad efter plantering, men om aska eller kompost tillsattes före plantering bör gödselmedel appliceras först efter sex månader. På våren och sommaren har buxbom en aktiv tillväxtperiod, då bör den befruktas med komplexa mineralblandningar och kvävegödselmedel. På hösten införs kaliumklorid och superfosfater under buskarna. Organiskt gödselmedel måste matas till bogserbåtarna vart tredje år.

Verifierade det också ett spårelement som magnesium har en gynnsam effekt på tillståndet hos buskbuskar, särskilt på dess bladplattor … Med sin brist bildas gulaktiga fläckar på bladen.

Bild
Bild

Mulching och lossning

Det är nödvändigt att täcka buskarna under den senaste vårmånaden och före övervintringen, för detta använder de ett lager torv på 5-7 cm. Det introduceras runt omkretsen av växtens stam. Det är värt att lossa marken efter varje vattning, sedan väljs ogräset som dyker upp samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning

För första gången kan en buskbuske beskäras när växten är 2 år gammal. Proceduren utförs med en trädgårdsskärare eller sax, verktygen måste tas vassa och helst med korta blad. För att skydda växten från eventuell infektion måste de endast användas rena. Som regel utförs trunking i april - maj . Boxwood lämpar sig bra för dekorativa hårklippningar, redan treåriga växter håller perfekt vilken form som helst.

Bild
Bild

Buskens krona låter dig bilda en mängd olika former, men oftast får axelboxen en geometrisk form: en kon, en kub eller en boll. Mestadels är nya grenar lämpliga för skärning, gamla skott förkortas först när busken helt tappat sin form. Experter rekommenderar att du uppdaterar buskens form varje månad, dessutom kräver det inte mycket ansträngning - du behöver bara behålla formen som sattes tidigare . Efter en sådan händelse får buxbomskronan en större volym, men växten behöver ytterligare vattning för att kompensera för förlusten av användbara element.

Det är inte nödvändigt att klippa växten när det är varmt väder, bladplattorna är då benägna att solbränna. Den optimala tiden för ett sådant förfarande är kväll eller morgon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överföra

Det är värt att plantera om buskarna på våren, i så fall kommer det att hinna bli starkare till vintern. En vuxen buske planteras tillsammans med en jordklump, medan samma manipulationer utförs som när man planterar plantor.

Bild
Bild

En sådan växt är ganska smärtfri och tål ständigt en förändring av livsmiljön. Med rätt vård kommer busken att fortsätta växa i ett nytt område.

När du köper en växt på hösten bör du inte plantera den omedelbart på platsen för tillväxt, erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att gräva den i den skuggiga delen av platsen och linda den med ett nät.

För vintern måste en sådan buske vara väl täckt för att undvika isbildning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereder sig för vintern

Även om ett grönt träd är opretentiöst, bör det tas noggrant till vintern. Förberedelserna för frost börjar i början av november . Först och främst vattnas busken rikligt, vilket ger rötterna en tillförsel av fukt för vinterperioden, och jorden runt stammen är muldd med ruttnade nålar eller torv. När du utför sådana åtgärder måste du undvika att vidröra täcken mot stammen.

Använd inte heller nedfallna torra löv som mulch, de börjar ruttna och busken kan bli smittad av röta från dem, dessutom finns ägg av skadliga insekter ofta i lövverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under det kalla vädret rekommenderas att linda in buskarna med fiberduk eller säckväv så att plantorna inte fryser. För att undvika att vinden blåser av beläggningen bör duken bindas med ett rep . Om levande staket är täckta, är det bättre att strö över lockets kanter med jord. Innan växten täcks måste den bindas med garn så att grenarna inte bryts under snötrycket. Som lock är filmen inte särskilt lämplig, eftersom fukt samlas under den och indikatorer för hög temperatur hålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha tagit bort en sådan beläggning sker en kraftig temperaturförändring, vilket påverkar plantans tillstånd negativt till dess död. Träspån, halm är väl lämpade som värmare; fallna löv kan också användas. Genom att skapa ett skydd för vintern kan du bygga en ram av lameller, i höjd bör den vara 20 cm högre än busken . Det fria utrymmet är fyllt med isolering och strukturen är täckt med takmaterial ovanpå. Med början av våren tas det isär, halmen skakas av grenarna, men detta måste göras gradvis, så att buxbomen gradvis vänjer sig vid den ljusa vårsolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finheterna att växa i olika regioner

I naturen, på Rysslands territorium, finns bara Colchis boxwood. Den växer i Krasnodar -territoriet och Kaukasus. Växten kännetecknas av långsam tillväxt och motståndskraft mot låga temperaturer . Nu kan du ofta se buskar av buxus växa på gatorna i Moskva, Vologda eller Leningrad, i södra Sibirien, Fjärran Östern och Ural. Dessa är främst frostbeständiga, dekorativa sorter som inte behöver överdriven vård, men har attraktiva egenskaper för landskapsdesign.

Bild
Bild

Moskva -regionen, som det visade sig, är en ganska lämplig region för odling av buxbom . Även om stora buskar inte kan odlas här, är de växter som odlas här väl lämpade för olika geometriska former eller för att skapa labyrinter. Kalla områden som Sibirien och Fjärran Östern är inte skrämmande för buxus. Tack vare uppfödarnas ansträngningar, nu också här, är det ganska framgångsrikt möjligt att odla vissa sorter av denna art. Det viktigaste i denna verksamhet är att välja rätt landningsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att odla buskar i sådana väderförhållanden måste du ta hänsyn till flera nyanser:

  • platsen bör vara stängd från vinden;
  • skaka av snön från skotten för att undvika att bryta av dem;
  • den sista beskärningen måste göras före början av september;
  • unga växter bör skuggas från den tidiga vårsolen;
  • utrusta ett dräneringssystem för att avlägsna överflödig fukt.

Dessa enkla regler hjälper dig att odla vackra buxbuskar även i ett så svårt klimat.

Bild
Bild

Hushållning i en kruka

Buxus är väl anpassad för att växa i krukor, men här bör man komma ihåg att buskens tillväxttillstånd direkt beror på behållarens volym. I en stor behållare växer boxwood mycket långsammare. Vattna busken under sådana förhållanden bör göras varje dag.

Som toppdressing för buskbuskar i krukväxter rekommenderas att använda speciellt gödningsmedel i flytande form. De tillsätts i vatten för bevattning och används varannan vecka.

Bild
Bild

När bladplattorna rodnar är det värt att tillsätta kvävegödsel. För vinterperioden bör ett badkar med ett träd placeras i samma, men något större, och det tomma utrymmet mellan dem ska fyllas med hackad bark. Behållarna med växten placeras på blocken för att utesluta kontakt med marken . Boxwood känns också bra hemma som prydnadsväxt, det är bra för denna typ av odling på grund av dess opretentiöshet och kompakta storlek. Vintergröna, baleariska och småbladiga buxus är populära som inhemska grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen för ett inomhus grönt träd bör väljas med måttlig belysning och konstant temperatur och luftfuktighet.

För att behålla fukt bör jorden runt stammen täckas med mossa eller små stenar, de ger också badkaret ett mer estetiskt utseende.

Omsorg för inomhus buxbom är vanligt, men inte kraftig vattning och sprutning . Dessutom används buks ofta för kompositioner i bonsai-stil, på grund av dess vackra utseende, god tolerans mot beskärning och förmågan att känna sig normal i små behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Boxwood odlas på flera sätt, även om den vegetativa metoden oftast används. Skärning anses vara det bästa alternativet för reproduktion av axelboxen . För honom kan du använda skotten som finns kvar efter skärning.

Sticklingar kan klippas under hela året, men experter rekommenderar att du gör detta i mars - juli.

Skott avskurna tidigare är för ömtåliga och tål dåligt solens strålar, därför behöver de skuggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med denna metod för reproduktion av buxus behöver du:

  • klipp av unga sticklingar tillsammans med en del av skottet (ca 10 cm);
  • i en behållare med hål i botten, häll ett universellt substrat för prydnadsväxter och sand i lika stora proportioner;
  • ta bort de nedre bladen från grenen och bearbeta själva sticklingarna i rotmaskinen (du kan använda "Kornevin");
  • lägg groddar i små hål och tryck ner med jorden;
  • Det är bra att fukta plantorna, placera behållaren på en skuggig plats (på vintern - i källaren och på sommaren - i någon mörk del av huset, men det är värt att täcka med en film).

Groddarna rotar efter 1-2 månader, varefter de kan planteras (rekommenderas tillsammans med en jordklump) på en permanent plats i öppen mark. Plantor måste fuktas och sprutas med vatten varannan dag.

Bild
Bild

Reproduktion genom skiktning utmärks av sin enkelhet och effektivitet samtidigt. För honom måste du luta ett friskt sidoskott till marken och gräva in. Vattning och utfodring sker på samma sätt som för moderbusken . När rötterna visas separeras sticklingarna från busken, grävs upp och transplanteras till en vald plats med en jordklump.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan försöka föröka buxbom med frön . För att göra detta blötläggs de nyligen skördade fröna i 5-6 timmar i varmt vatten, varefter de läggs på en fuktig gasväv eller servett och förvaras i 1-1,5 månader på nedre hyllan i kylskåpet. Fröna måste fuktas regelbundet. Efter denna period hålls deras dag i en lösning av en tillväxtstimulator, sedan läggs fröna mellan två våtservetter i ungefär en månad. Det är ständigt nödvändigt att upprätthålla en fuktig miljö, efter att denna groddar kläcks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frön sås i en behållare med lika stora mängder torv och sand, men de måste placeras i jorden med groddarna som har dykt upp. För att skapa ett mini-växthusklimat måste behållaren täckas med folie och placeras på en varm, svagt upplyst plats. Efter uppkomsten av skott (efter 2-3 veckor) kan filmen tas bort och skotten kan flyttas till en halvfärgad plats med en temperatur på + 18-20 grader . Att sköta buskarna består i att återfukta, gödsla med komplexa blandningar, ogräs. Det är värt att plantera i öppen mark på våren, efter att hotet om nattfrost har gått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Boxwood är mottagligt för attacker av ett ganska stort antal skadedjur, dessutom är det benäget för svampinfektioner, och om du inte vidtar några åtgärder kommer växten att försvinna. Bland de skadliga insekterna är den största faran för buxus buxbomgalgen, även kallad gruvfluga . Hon lägger sina ägg i unga bladplattor, som börjar bli gula, växten torkar. Behandling av växten består i dess periodiska behandling med insekticida preparat, till exempel "Karbofos" eller "Aktara" var 10: e dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra insekter skadar axelboxar:

  • filt - orsakar torkning av skott och bildning av utbuktningar på bladplattorna, kampen består i användningen av "Fufanon" eller "Tagore";
  • spindelmiten avslöjar sig genom bildandet av tunna trådar av spindelnät på bladen, skydd av växten består i behandling med preparaten "Karbofos" eller "Aktara";
  • boxwood loppan provocerar utseendet av en vitaktig blomning och klibbighet av bladplattor, behandlingen består i att bryta av det infekterade lövverket och tvätta busken med mineralolja;
  • Boxwoodvedet kännetecknas av det faktum att larverna flätar busken med en vit spindelnät, kämpar mot den med insekticider "Fury" och "Fastak".

Förutom parasitiska insekter lockar boxwood också sådana insekter, som tvärtom hjälper till i kampen mot skadedjur. Bland dem finns en nyckelpiga, en flygblad, en svävfågel, en öron.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland buxus sjukdomar anses svampskador vara de farligaste; de manifesteras av karakteristiska fläckar på apelsinblad. För att läka växten måste alla drabbade delar avlägsnas och brännas utanför trädgården. Det finns också en sådan sjukdom som skottnekros, när stjälkarnas ändar börjar dö av och bladen blir fläckiga.

Busken behandlas med flera behandlingar med fungicida preparat . Ibland kan buxus utveckla cancer, med en sådan sjukdom är det nödvändigt att ta bort alla sjuka områden, samtidigt som den friska delen skärs av. Alla sektioner måste fuktas med "Fundazol".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Boxwood är en ganska populär buske för användning i landskapsarkitektur. Dess tillämpning är ganska bred:

  • trottoarkanter;
  • levande staket;
  • mixborders;
  • alpina objektglas;
  • rockeries;
  • gröna väggar;
  • kantspår.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det gröna trädet är vackert kombinerat med olika prydnadsväxter, blommande grödor som hosta, till exempel, är vackert uppsatta mot sin bakgrund. Boxwood fungerar också som ett utmärkt tillskott till platsen nära vattendrag. Det gör fantastiska dekorationer för både trädgården och terrassen . - vanliga träd i badkar. Buskens sfäriska form på en lång stam kommer att tilltala många, och det är lätt att göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boxwood är en krävande växt, ganska resistent mot olika faktorer . - medvetet förvärvat trädgårdsmästarnas kärlek och beundran, dess kompakthet och känsliga utseende gör buxbom mer och mer populärt. Det har blivit en riktig dekoration av stadsblommor och parker och blir allt mer ett husdjur i trädgården eller sommarstugan, liksom i lägenheter.

Rekommenderad: