Dogwood Red (20 Bilder): Beskrivning Av De Rödbladiga Sorterna "Orange Winter" Och "Compress", Plantering Och Vård Av Blodröda Buskar För Häcken

Innehållsförteckning:

Video: Dogwood Red (20 Bilder): Beskrivning Av De Rödbladiga Sorterna "Orange Winter" Och "Compress", Plantering Och Vård Av Blodröda Buskar För Häcken

Video: Dogwood Red (20 Bilder): Beskrivning Av De Rödbladiga Sorterna
Video: How to grow Dogwood - Gardening 101 by Dr. Greenthumb 2024, April
Dogwood Red (20 Bilder): Beskrivning Av De Rödbladiga Sorterna "Orange Winter" Och "Compress", Plantering Och Vård Av Blodröda Buskar För Häcken
Dogwood Red (20 Bilder): Beskrivning Av De Rödbladiga Sorterna "Orange Winter" Och "Compress", Plantering Och Vård Av Blodröda Buskar För Häcken
Anonim

En vacker välskött privat tomt väcker alltid beundran, det är ett nöje att spendera tid där för både ägarna och gästerna. Och varje gång trädgårdsmästare inte tröttnar på att experimentera, plocka upp alla nya exemplar av träd, buskar och blommor. Många människor använder olika sorter av en sådan växt som röd kornel i landskapsdesign, särskilt eftersom det är lätt att plantera och ta hand om det även för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Buskfunktioner

Derain är en buske från dogwood -familjen. Den växer i skogar vid kanterna och nära floder och sjöar. Den kan växa upp till fyra meter i sin naturliga livsmiljö. Skott av en ung buske är flexibla. De är gröna till en början. Men ju närmare hösten desto rödare blir deras färg. När alla buskar fäller sina lövverk och ser mindre attraktiva ut, förblir gräset ljust. Dess röda stjälkar sticker ut mot den allmänna bakgrunden och fortsätter att dekorera trädgården även på vintern.

Men hans beskrivning är inte begränsad till detta. Växtens blad är ovala, täckta med hårstrån. På våren och sommaren har de en mörkgrön färg, men till hösten blir de gradvis röda och mot vintern får de en vinröd nyans.

Derens löv är ganska stora och kan nå mer än fem centimeter i diameter. I slutet av våren visas blommor av en kräm eller vit nyans på den, som glädjer sig över sin skönhet i nästan en månad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att vänta på blomning måste du ha tålamod. De första blommorna visas på busken vid sju års ålder. Med god vård och ett gynnsamt klimat återkommer blommor närmare hösten. På hösten är busken täckt med små svarta bär som inte ska ätas. Håren på bladen blir röda. Det är därför busken fick sitt namn - blodrött gräs. Ett träd kan växa på ett ställe och må bra i 25 år.

På grund av dess dekorativa egenskaper är den idealisk för att dekorera häckar, olika kompositioner, alpina rutschbanor . Busken är mycket bekväm genom att den lätt tolererar både torka och frost i mittzonen. Det vill säga att den kan odlas i många regioner. Det är opretentiöst för jorden, rötternas struktur är sådan att det finns många sidogrenar. Många använder denna kvalitet av växter för att stärka backarna.

Bild
Bild

Hur man planterar?

För att busken ska växa bra, vara ljus och med en frodig krona, rekommenderas det att välja platser där det finns mycket sol för plantering. I skuggan kommer växten naturligtvis inte att dö, men i skönhet kommer den att förlora för sina kamrater som växer i ljuset.

Den rödbladiga busken ser särskilt fördelaktig ut mot en bakgrund av kontrasterande färg . Det kan vara ett grått stängsel, barrträd som växer i närheten.

De första två eller tre åren växer trädet något, men intensiv tillväxt börjar efter tre år. Då kan du börja forma kronan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att planteringen ska lyckas och trädet har rotat sig väl måste du lägga kompost till marken. Innan planteringen påbörjas placeras plantan i en hink med vatten i ett par timmar, rötterna kommer att räta ut och fuktas väl.

Gräv ett hål minst en halv meter djupt . Om jorden är för våt läggs stenar och sand på botten, vilket kommer att fungera som bra dränering. Efter plantering bör trädet vattnas regelbundet när jorden torkar.

Busken kan planteras både på hösten och våren. Det viktigaste är att hinna göra detta på hösten före den första frosten, så att trädet hinner slå rot. På våren går anpassningsperioden snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Buskvård är inte svårt. Om somrarna är varma och torra behöver den vattnas varje vecka. Om trädet inte vattnas i tid kan lövverk bli trista och slöa. När vattningen återupptas återupplivas gräset igen. Det viktigaste är att inte missa att vattna så ofta. Om vädret är normalt och solen växlar med regn, behöver du inte vattna det.

Busken behöver inte speciell dressing och ofta gödningsmedel, men de kommer också att vara användbara för honom . Andra träd växer fortfarande på platsen, vilket kräver mer noggrann vård, tillsammans med dem kan du mata gräset. Man tror att dogwood är resistent mot sjukdomar och skadedjur. Därför behöver han inte många förebyggande sprutning, förutom på hösten och våren (tillsammans med andra buskar).

Denna buske anses kallhärdig . Därför täcker de inte det särskilt för vintern. Många trädgårdsmästare hävdar att det tål frost upp till 35 grader. Men allt detta gäller äldre träd. Unga plantor efter höstbeskärning bör täckas genom att förbereda mulch och speciellt täckmaterial för detta, som kan köpas i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning och reproduktion

Allvarligt beskärning av en växt bör startas under det fjärde levnadsåret. Detta måste göras utan att misslyckas, annars kommer busken att se övergiven och oattraktiv ut. Gamla skott måste tas bort, onödig tillväxt runt rötterna måste tas bort, och dessutom måste grenarna klippas för att kronen ska bildas.

Busken förökas genom sticklingar, skiktning och delning av busken, liksom frön

Fröna placeras i jorden på hösten, plantor kommer att dyka upp på våren, groddarna måste vattnas väl, efter ett tag planteras de.

Men med sådan odling kommer ett riktigt förstärkt träd att visa sig först efter åtta år. Processen för sådan odling är mycket lång och inte alltid framgångsrik.

Bild
Bild

Det enklaste sättet är att föröka busken genom lager. En tillräckligt lång skott, böjd till marken, strö över jorden och fixa där. På hösten kommer rötterna redan att bildas, och på våren kan de planteras någon annanstans.

Klippning är också ett billigare sätt . Skott skärs av med en vass kniv i början av sommaren, de placeras i marken i ett växthus. Och bara när de slår rot väl kan de planteras i öppen mark. Detta händer vanligtvis på hösten.

För att föröka växten genom delning måste du gräva ur den helt när busken växer starkt. Sedan delas busken snyggt upp i flera buskar och planteras i separata hål på ett avstånd av minst en meter från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Derain red är en mycket original växt som många trädgårdsmästare älskar. Men han har också flera sorter som har sina egna skillnader, vilket gör att trädgårdsmästaren kan välja sin egen, vilket är mer lämpligt. Det finns många sorter, bland dem brokiga, vita, kanadensiska, japanska, Elegantissima, Sibirica, Sibirica Variegata, Aurea. De mest populära sorterna är Compressa och Orange Winter.

"Komprimera" avser kompakta sorter, når bara en meter, de högsta exemplaren når två. Ägare av små tomter uppskattar det just för dessa former. Denna sort blommar inte, men det stör inte aktivt att använda den i design. Bristen på blommor kompenseras av glansiga smaragdblad på sommaren och ljusröda skott på hösten.

Kronan är vanligtvis frodig, busken växer långsamt. Men det kan framgångsrikt användas i utformningen av alpina bilder, bredvid stenar, enbär, blommor, det ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Orange vinter" är en mer spridande buske, och dess höjd är vanligtvis minst två meter . Dess skott har en orange nyans, bladen är mörkgröna, på sommaren är buskarna dekorerade med vita sfäriska blommor. Allt detta gör det attraktivt när som helst på året. Han kommer alltid att dekorera trädgården, på våren, sommaren, hösten och till och med vintern. Och varje säsong kommer hans klädsel att vara annorlunda. Den kan användas som en häck och dekoration av olika kompositioner i kombination med andra buskar och blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Båda sorterna, som många andra, behöver inte mycket underhåll. Solen och tidig vattning i avsaknad av regn är allt som behövs för att busken ska glädja trädgårdsmästare med sitt utseende.

Rekommenderad: