Motor-drill Iron Mole: E73, E53, Hydrauliska Hål Och Deras Egenskaper, Borr Och Andra Reservdelar

Innehållsförteckning:

Video: Motor-drill Iron Mole: E73, E53, Hydrauliska Hål Och Deras Egenskaper, Borr Och Andra Reservdelar

Video: Motor-drill Iron Mole: E73, E53, Hydrauliska Hål Och Deras Egenskaper, Borr Och Andra Reservdelar
Video: How to easily drill big holes in steel plate 2024, Maj
Motor-drill Iron Mole: E73, E53, Hydrauliska Hål Och Deras Egenskaper, Borr Och Andra Reservdelar
Motor-drill Iron Mole: E73, E53, Hydrauliska Hål Och Deras Egenskaper, Borr Och Andra Reservdelar
Anonim

När vi behöver borra ett hål använder vi en borr. Men när de behöver göras mer än en, kräver det mycket fysisk ansträngning. Och sedan kommer Iron Mole-motorövningar till undsättning. Detta ryska företag, vars namn översätts med "Iron Mole", har etablerat sig som en utmärkt tillverkare av kompakt, högkvalitativ och billig utrustning för borrning av jord med varierande grad av komplexitet.

Bild
Bild

Särdrag

En motorborr är en liten mobil enhet, vars syfte är att borra hål i marken eller isen. Populariteten för detta verktyg beror på flera fördelar jämfört med borriggar:

  • enkel kontroll, som inte kräver särskild utbildning av operatören;
  • liten vikt på enheten;
  • rörlighet;
  • acceptabel kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer Iron Mole motorborrar bör du vara uppmärksam på viktiga punkter

  1. Enhetsmotor . Det kan vara antingen två- eller fyrtakt. Skillnaden mellan dem är densamma som för alla bensinmotorer av denna typ. För att uttrycka det enkelt är vikten på tvåtaktaren mindre. Men bullret och bränsleförbrukningen är högre än deras fyrtakts motsvarigheter. På hushållsutrustning används tvåtaktsmotorer oftare.
  2. Reducerare . Den är utformad för att öka enhetens vridmoment. Ju högre denna indikator, desto dyrare blir borren. I princip använder alla tillverkare 30 till 1, men motorborrarna av det aktuella märket kan vara med en 40 till 1 växellåda.
  3. Kraft . Den bestämmer till vilket djup enheten kan borra ett hål. Följaktligen, ju högre denna parameter, desto större borrdiameter kan ställas in.
Bild
Bild

Laguppställningen

Iron Mole erbjuder för närvarande bensindrivna motorborrar med utmärkt prestanda.

Till exempel, modell E53 har en tvåtaktsmotor med en kapacitet på 8 liter. med. Den kan borra ett hål i marken med en diameter på upp till 250 mm, väger 8, 6 kg utan förpackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell E73 utrustad med en motor med samma effekt som den tidigare enheten, men kan borra större hål (upp till 300 mm). Väger 11 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också i denna rad tillhandahålls gasborrmaskin S-5 … Även om den har en lägre motoreffekt (7 hk), har den förmågan att göra hål med en större diameter än tidigare modeller (upp till 350 mm).

Alla enheter i detta modellintervall har inte skruvväxelfunktion.

Om du behöver borra svårare och tungare jordar, bör du vara uppmärksam på den hydrauliska hålskruven från Iron Mole -varumärket. Han kan hantera jordar av den tredje kategorin av komplexitet.

Utbudet av sådana enheter är ganska brett, det finns flera enheter . De är utrustade med fyrtaktsmotorer och, viktigast av allt, de har förmågan att vända borren.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära är Iron Mole Compact och Iron Mole Profit hydrauliska hålborrar . Den första är anmärkningsvärd för sin blygsamma storlek, den kan till och med passa i bagageutrymmet på en bil, men samtidigt kan den borra ett hål i marken med en diameter på upp till 350 mm. Den här enhetens vikt är 75 kg. Drivs av två operatörer. Det andra är mycket ekonomiskt och kan göra hål upp till 450 mm i diameter i kategori 4 jord. Den är utrustad med en 7 hk motor. sek., enhetsvikt - 80 kg. Kan drivas av en person. På motorerna på alla modeller finns en skruv för blandningens kvalitet, vilket gör det möjligt att reglera motorvarvtalet på tomgång, vilket i sin tur sparar bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter och reservdelar

Företaget tillverkar reservdelar, komponenter och tillbehör till sin utrustning. Borrningens hastighet och lätthet beror på deras kvalitet. Ganska mycket av denna lista produceras på inhemska anläggningar, till exempel borrar för mekaniska och hydrauliska enheter . Företagets lager har en komplett uppsättning förbrukningsmaterial och reservdelar, de kommer att levereras till kunden så snart som möjligt.

Pålitlighet, hög kvalitet och rimligt pris är huvudkraven för produkter som företaget följer i sin dagliga verksamhet.

Rekommenderad: