Täckmaterial "Agrospan" (37 Bilder): Egenskaper, Vad Det är, Svart "Agrospan 60" Och "Agrospan 30", Andra. Vilken Sida Ska Täckas?

Innehållsförteckning:

Video: Täckmaterial "Agrospan" (37 Bilder): Egenskaper, Vad Det är, Svart "Agrospan 60" Och "Agrospan 30", Andra. Vilken Sida Ska Täckas?

Video: Täckmaterial
Video: The Markets We Cover | Black Pepper Properties 2024, Maj
Täckmaterial "Agrospan" (37 Bilder): Egenskaper, Vad Det är, Svart "Agrospan 60" Och "Agrospan 30", Andra. Vilken Sida Ska Täckas?
Täckmaterial "Agrospan" (37 Bilder): Egenskaper, Vad Det är, Svart "Agrospan 60" Och "Agrospan 30", Andra. Vilken Sida Ska Täckas?
Anonim

Oväntade vårfrost kan orsaka kaos på jordbruket. Många sommarboende och yrkesmässiga trädgårdsmästare undrar hur man kan hålla växter från ogynnsamma förhållanden med omväxlande väder och säkerställa en skörd. För att lösa det här problemet det är lämpligt att använda skyddsutrustning i form av täckmaterial, till exempel "Agrospan ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Täckmaterial är av olika typer, men de har ett allmänt syfte - skapa de mest bekväma förutsättningarna för tidig mognad av frukter … Växtskydd är fiberdukar i olika storlekar som täcker de planterade växterna.

Ett bra täckmaterial är tillverkat av kvalitet kemisk fiber . Förutom, skillnader i sidor och polymertäthet ger skydd mot både kall luft och vittring, och från de skadliga effekterna av ultravioletta strålar.

Bild
Bild

Egenskaper

Agrospan finns med på listan över de mest populära täckmaterialen som lämpar sig för användning under olika tider på året . Syntetiskt fiberduk består av många polymerfibrer och har en genomskinlig vit, svart eller annan färg.

"Agrospan" kännetecknas av sin egen märkning , tack vare vilket det är möjligt att bestämma webbtäthet … Exakt beror på densiteten grad av skydd mot penetration av kall isig luft på vintern och förbränning av ultravioletta strålar på sommaren. Tunna fibrer gör att du kan skapa ett material med en jämn täthetsfördelning över hela panelens bredd.

" Agrospan" har fått sitt namn från den unika tekniken att skapa agroteknik . Denna teknik kallas spunbond, på grund av vilken duken är helt motståndskraftig mot verkan av olika kemikalier och bekämpningsmedel som används för jordodling, skadedjur, farligt surt regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra agrotyger har Agrospan vissa fördelar och nackdelar. De obestridliga argumenten för att välja detta material inkluderar följande:

  • klarar perfekt huvuduppgiften - skapandet och underhållet av det mest gynnsamma klimatet för enhetlig tillväxt av växter;
  • reglering av graden av markfuktighet på grund av dess förmåga att perfekt passera vatten och avdunstning, samtidigt som den erforderliga mängden fukt underkondenseras;
  • reglering av temperaturregimen (utjämning av skillnaderna mellan den genomsnittliga dagliga och genomsnittliga lufttemperaturen i natt) och därigenom säkerställa ett tillförlitligt skydd för den framtida grödan från överhettning och plötslig kylning;
  • säkerställa tidig mognad av frukter, vilket ger bönderna en chans att få en gröda under hela säsongen och samla den utan onödigt bråttom;
  • användningstiden beror på hur noggrant materialet hanteras - helst kan Agrospan pågå ännu mer än 3 säsonger i rad;
  • rimligt pris och absolut tillgänglighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mycket få nackdelar med detta tyg, men de finns fortfarande:

  • med fel val av märke kan problem uppstå i samband med otillräckligt mottagande av solljus av växter som förblir täckta under lång tid;
  • värmeisolering, tyvärr, lämnar mycket att önska, eftersom materialet kan vara helt värdelöst om allvarliga frost börjar i kombination med en kall skavvind.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Agrospan är brett används i olika jordbruksområden … För sin låga kostnad, användarvänlighet, är detta agrotyg älskat inte bara av enkla sommarboende som använder det för att skydda sina trädgårdar och bygga små växthus, utan också av stora bönder och jordbrukare som använder spunbond för att täcka stora åkrar.

Detta material kan användas under vilken säsong som helst . Låt oss börja tidigt vår … För nyplanterade frön är det värsta nattfrost. När du använder ett sådant skydd kommer plantorna att få ett bra skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommar skrämmer med sin värme. Luften värms upp så mycket att solen bokstavligen värms upp och försöker döda allt levande. I detta fall förhindrar täckmaterialet penetrering av ultraviolett strålning, reglerar temperaturen och för det närmare det dagliga genomsnittet.

Med början på den första höstkalla vädret Jag vill fortsätta skördetiden, som den kemiska duken verkligen kan hjälpa till med.

Bild
Bild
Bild
Bild

På vintern växter behöver också pålitligt skydd. Fleråriga växter kanske inte tål hårt väder, så skyddsrum används för bärgrödor som jordgubbar.

Och även "Agrospan" fungerar bra i kampen mot ogräs och skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på syfte, metod, tillämpningsområde finns det flera varianter av detta material. Agrospan klassificeras efter märke (modifieringar - densitetsvärde i g / m²) och färg.

varumärke

De mest populära modifieringarna, där Agrospan är mest tillämpbart inom jordbruket, är Agrospan 60 och Agrospan 30 … Samma spunbond finns i järnaffärer med mellanmarkeringar. Agrospan 17, Agrospan 42.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att täcka plantor och skydda dem mot små temperaturfluktuationer tidigt på våren i varma områden är det lämpligt att använda spunbond märkt 17 eller 30. En sådan duk är genomskinlig, vilket innebär att den lätt släpper in spridda solljus och ger ett stabilt luftutbyte, samtidigt som nattfrost hindrar frön och plantor. Växter är täckta med en sådan film, strö på toppen med jord eller sand. När den genomsnittliga dagliga lufttemperaturen stiger bör duken avlägsnas gradvis. Om det behövs kan jordgubbar och andra kalltoleranta grödor endast täckas på natten.

Bild
Bild

Agrospan 42 och Agrospan 60 varumärken är främst avsedda för fixering på växthusets ram. Många ivriga sommarinvånare är vana vid att använda vanlig polyetenfilm, men ersätter den med en spunbondduk av polypropen med liknande densitet, de är övertygade om att driften av växthus verkligen underlättas flera gånger.

Ju svårare klimat och väderförhållanden, desto tätare spunbond måste du välja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

"Agrospan" som täckmaterial skiljer sig inte bara i dukens täthet utan också i dess färg. Samtidigt har valet av färg en enorm effekt på resultatet av skyddet.

Vitt genomskinligt material den är avsedd direkt för skydd mot kyla, och även beroende på modifieringen - från snö på vintern, hagel på sommaren, från fågelanfall och invasioner av små gnagare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart spunbond är ett polypropenmaterial med tillsatt kol i form av svart kol. Den svarta färgen på en sådan duk garanterar snabbast möjliga uppvärmning av jorden. Huvudsyftet med den svarta Agrospan är dock att bekämpa ogräsodling. Det är nödvändigt att täcka åsen med en svart film och lämna den där tills de skadliga växterna har tagits bort helt. Lättälskande ogräs dör mycket snabbt under sådana förhållanden.

En annan användbar egenskap hos den svarta filmen är skyddet av frukter från ruttnande och skador på deras integritet av insekter.

Tack vare spunbond förhindras kontakt mellan vegetativa och generativa växtsorgan med marken.

Således, svart "Agrospan" har bevisat sig som en kompost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom polypropen vita och svarta färger , det finns många andra färgalternativ, som var och en utför en specifik funktion och ger motsvarande resultat. Existera:

  • tvålagers "Agrospan " - att kombinera funktionerna hos vita och svarta material;
  • röd vit - en ökning av värmeegenskaperna;
  • aluminiumfoliefilm - materialet reflekterar solens strålar och ger dessutom växter diffust ljus;
  • förstärkt flerskiktsmaterial - den högsta tätheten, tillförlitligheten hos skyddet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja det mest lämpliga materialet behöver du uppmärksamma dess egenskaper … De funktioner som duken utför måste motsvara filmens avsedda användning. Kanske behöver grödorna som växer i trädgården foliering eller förstärkning, vilket är viktigt för områden med riskfylld jordbruk, som kännetecknas av kraftiga, allvarliga förändringar i natt- och dagtemperaturer.

Agrospan -tillverkare är aktivt engagerade i skapande och produktion av olika färgade material. Röd film påskyndar metaboliska processer, det vill säga fotosyntes och växttillväxt sker mycket snabbare. MEN gul duk , på grund av sin ljusstyrka, lockar olika insekter och andra skadedjur, slår dem ur vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att uppnå önskat resultat inom trädgårdsodling och trädgårdsodling, det är viktigt att använda materialet korrekt . Tillverkaren måste inkludera i förpackningen instruktion , där du vid behov kan hitta svar på många intressanta frågor. I allmänhet räcker det med att använda "Agrospan" i ett år för att förstå om det finns någon effekt av det. Vid olika tider på året, för olika växter, måste samma material användas på olika sätt . Kombinationen av filmer i olika färger och modifieringar är inte uteslutet.

Jordunderhåll bör börja på våren, direkt efter att snön har smält. För att påskynda groningstiden för tidiga och tidiga grödor är det nödvändigt att jorden värms upp till en behaglig varm temperatur. Perfekt för detta enkelskikt svart spunbond … Ogräsväxten stoppas omedelbart och de första plantorna kommer att kunna gro genom de små hålen som gjorts i förväg. I april, mars är luften fortfarande ganska kall, nattfrost är därför inte ovanligt skyddet som används måste ha en hög densitet (Agrospan 60 eller Agrospan 42).

Bild
Bild
Bild
Bild

När sommaren börjar kan du börja använda dubbelsidig svart och vit eller svart och gul spunbond . I det här fallet måste växterna täckas med en svart sida för att skapa ett visst mikroklimat, för att skydda mot skadedjur, och filmens ljusa sida ska vända mot solen, eftersom det är den vita färgen som är ansvarig för temperaturen och ljusförhållanden.

Du kan lägga Agrospan direkt på växterna och strö försiktigt kanterna på duken med jord.

När det växer kommer materialet att stiga av sig själv. Naturligtvis är en spunbond med lägre densitet lämplig för denna tid på året.

Bild
Bild

Många undrar hur man skyddar träd och buskar under den kalla årstiden, till exempel på senhösten eller vintern, när de första svåra frosten kommer, men det finns fortfarande ingen snö. Att täcka druvor och andra termofila grödor är verkligen ett måste, annars kan plantorna frysa. Detta kräver vit film med hög densitet, förstärkt "Agrospan" är också väl lämpad . Alternativt kan du köpa rammaterial , vilket förenklar skyddsprocessen avsevärt.

Rekommenderad: