Självexpanderande Bevattningsslang: Välj Den Expanderbara Trädgårdsbevattningsslangen, Funktioner I XHose Utdragbara Slangar

Innehållsförteckning:

Video: Självexpanderande Bevattningsslang: Välj Den Expanderbara Trädgårdsbevattningsslangen, Funktioner I XHose Utdragbara Slangar

Video: Självexpanderande Bevattningsslang: Välj Den Expanderbara Trädgårdsbevattningsslangen, Funktioner I XHose Utdragbara Slangar
Video: Bevattningssystemet kommer på plats, del 1 2024, Maj
Självexpanderande Bevattningsslang: Välj Den Expanderbara Trädgårdsbevattningsslangen, Funktioner I XHose Utdragbara Slangar
Självexpanderande Bevattningsslang: Välj Den Expanderbara Trädgårdsbevattningsslangen, Funktioner I XHose Utdragbara Slangar
Anonim

Som förberedelse för den nya sommarstugtsäsongen, för många trädgårdsmästare, blir frågan om byte och inköp av inventarier till deras tomter relevant. En viktig aspekt är bevattningsslangarna, som kännetecknas av aktivt slitage eller knäck. Men under förutsättningarna för modern vetenskaplig framsteg presenteras denna typ av inventering i ett brett sortiment: du kan välja både vanligt gummi, korrugerat, med speciella munstycken och ganska nya självsträckande modeller. Det handlar om dem som kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild

Vad det är?

Denna självutvidgande bevattningsslang levereras med ett speciellt munstycke. Det orsakar inga svårigheter vid drift, men det har ett tillräckligt antal fördelar. Till exempel kan vattentrycket kontrolleras med en speciell stupor. Dessutom kan driftstiden med enheten vara ganska lång, och detta kräver inte mycket ansträngning från trädgårdsmästaren. Användare noterar att även barn kan vara involverade i vattningsprocessen, som entusiastiskt hjälper sina föräldrar.

Sådana munstycken kan användas både för vattning av känsliga och ömtåliga planteringar och för träd . Den kan fungera i 5 olika lägen, som alla används efter behov. Du kan vattna plantorna med en tunn stråle, dela vattentrycket i 3 strömmar med hjälp av olika mängder vatten.

Vatten kan också sprutas som en dusch och skapa en sprayeffekt, som erhålls vid en delvis fastspänning av slangen. Dessutom kan du slå på standardläge om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta trädgårdsmästare rekommenderar för användning och talar väl om arbetet med sådana multifunktionella redskap. Med en speciell önskan kan den naturligtvis placeras på en vanlig gummislang, men det blir inte lätt alls. Dessutom rekommenderar experter inte att göra detta. Detta beror på det faktum att enkla slangar som regel är gjorda av inte särskilt högkvalitativt material, vilket hotar att spricka fälgarna ganska snabbt. Detta måste beaktas vid arbete, med maximal noggrannhet respektive, vattningsprocessen kommer att försenas och blir inte så bekväm för trädgårdsmästaren.

Idag är XHose mycket populärt bland trädgårdsmästare . Hon är specialiserad på tillverkning av självexpanderande slangar. Produkter kan vara upp till 30 meter och till och med överskrida detta märke, vilket förlängs i processen.

Enligt konsumentrecensioner är slangar av detta märke mycket bekväma (när du använder dem lider händerna inte av ett starkt vattentryck) och är också utrustade med strömbrytare för att stänga av strålen. Detta hjälper till att ta bort tillbehöret om det behövs och använda produkten som standard.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat tveklöst plus av slangarna är möjligheten att skarva dem . Om du tar flera produkter kan de kombineras för att uppnå önskad längd. Dessutom är det inga problem med fixering av munstycken och högtrycksfördelare.

Tillverkningsnyanser

De självexpanderande slangarna är tillverkade av naturlig latex. Det valdes för att det klarar betydande belastningar och är också mycket elastiskt. Detta material är av utmärkt kvalitet, vilket gör att det tål olika vattentryck utan att äventyra tillståndet. Dessa slangar kan användas i flera säsonger, vilket är mycket ekonomiskt och bör glädja trädgårdsmästare.

Utifrån ser den självförlängande slangen ut som ett dragspel . Tillverkningsmaterialet är inte rädd för yttre påverkan, stötar och eventuella veck, vilket undviker skador på produkten. Det beror på ett sådant skal att produkten viks och fälls ut så snabbt som möjligt utan problem, vilket har blivit dess funktion. En böjning eller ofullständig demontering hindrar inte vattnet från att passera fritt, vilket också är en distinkt nyans.

Bild
Bild

Tillverkaren, som värderar sitt rykte, kan ge en långsiktig garanti för dessa produkter, eftersom materialet som slangarna är tillverkade av praktiskt taget inte är rädd för yttre påverkan - det är extremt svårt att skada det.

En kvalitetsprodukt kan tjäna en trädgårdsmästare i flera decennier utan att kräva reparation eller byte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

För att avgöra om en trädgårdsmästare behöver en självexpanderande slang för att ge, måste han ha en fullständig förståelse för produkten, ta hänsyn till dess fördelar och nackdelar. Enligt recensioner på Internet har modellen många fördelar, som bör diskuteras mer detaljerat.

Huvuddragen är slangens förmåga att snabbt öka i längd medan vatten rinner genom den . I torrt tillstånd är den ganska kompakt, lätt att förvara och tar inte mycket plats, men under arbetets gång kan den bli 3 gånger större. Så snart vattningen är slut kommer produkten automatiskt att krympa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras sådana punkter som lätthet, flexibilitet och elasticitet.

Slangen kan vara från 7 till 75 meter lång utan att vrida sig . Produkterna är också anslutna med en adapter och kan bli mycket längre. Sprutan har flera lägen, så att du kan använda den för att vattna absolut vilken växt som helst: från den mest ömtåliga till den starkaste. Dessutom är priset på slangen ganska överkomligt.

Bild
Bild

Brister

Om vi pratar om nackdelarna är det relativt få av dem. Sällan talar trädgårdsmästare negativt om självexpanderande slangar. För objektivitetens skull bör det dock noteras att det finns sådana åsikter. Bland nackdelarna markerar konsumenterna det faktum att inte alla ytor är lämpliga för en enhetlig ökning av produkten. Slangen sprider sig mest effektivt på en plan yta.

Dessutom noteras dålig tolerans för produkten med låg temperatur . Ytterligare klämmor kanske inte passar slangstorleken. Experter noterar dock att sådana stunder bara kan inträffa vid arbete med produkter av låg kvalitet, medan betrodda tillverkare inte tillåter sådana brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en självexpanderande bevattningsslang är det första en trädgårdsmästare behöver göra att bestämma hur länge han behöver. På hyllorna presenteras slangar i spolen och platt. I det första fallet erbjuder tillverkarna alternativ för 15, 20, 25, 30 och 50 meter, i det andra kan längden bestämmas oberoende. Diameter spelar också en viktig roll.

Experter rekommenderar att inte driva en låg kostnad, eftersom det i det här fallet är lätt att stöta på en falsk och köpa en produkt av låg kvalitet . Enkla enkelskiktsvarianter kan inte heller skryta med lång livslängd. Om pumpen inte är planerad att användas för bevattningsarbete kan du spara pengar och inte ta modeller med ökat arbetstryck.

Ett annat viktigt förtydligande - med en längdökning måste produktens diameter också öka, annars fungerar den defekt. Halvtums slangar bör inte vara längre än 15 meter. Om vattentrycket är svagt, blir tvärtom en liten siffra ett vinnande alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om trädgården är stor, för användarnas bekvämlighet, rekommenderas att ansluta korta slangar till de stationära ledningarna, vilket kommer att spara tid och förenkla arbetet. För att produkten ska fungera så länge som möjligt, lämna inte vätska inuti efter arbetet och lämna den även i direkt solljus.

För att slangen ska fungera optimalt måste det finnas tillräckligt med vattenflöde. Det är 2-7 atmosfärer. Med en lång period av vattning kommer slangen gradvis att minska, och detta är normalt när trycket avviker från 6 atmosfärer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att trädgårdsmästare ursprungligen inte litade på den här nya produkten, har de nyligen börjat använda den mer och mer aktivt, och uppskattar de obestridliga fördelarna och den höga funktionaliteten. Konsumenterna överger i allt större utsträckning de vanliga vanliga gummivattningsslangarna, vilket ger deras komfort och bekvämlighet.

Rekommenderad: