Slang För Motorpump: Sugslangens Egenskaper. Användning Av 50, 75 Och 80 Mm Intag Och Förstärkta Slangar. Hur Väljer Man En Tryckslang?

Innehållsförteckning:

Video: Slang För Motorpump: Sugslangens Egenskaper. Användning Av 50, 75 Och 80 Mm Intag Och Förstärkta Slangar. Hur Väljer Man En Tryckslang?

Video: Slang För Motorpump: Sugslangens Egenskaper. Användning Av 50, 75 Och 80 Mm Intag Och Förstärkta Slangar. Hur Väljer Man En Tryckslang?
Video: SIMP - Slang Words Definition & Meaning - Urban Slang #shorts 2024, April
Slang För Motorpump: Sugslangens Egenskaper. Användning Av 50, 75 Och 80 Mm Intag Och Förstärkta Slangar. Hur Väljer Man En Tryckslang?
Slang För Motorpump: Sugslangens Egenskaper. Användning Av 50, 75 Och 80 Mm Intag Och Förstärkta Slangar. Hur Väljer Man En Tryckslang?
Anonim

Motorpumpen är en vanlig teknik som presenteras på marknaden i ett stort sortiment. För drift av en sådan anordning är det nödvändigt att dessutom köpa slangar. Eftersom de finns i flera typer och kännetecknas av olika tekniska indikatorer är det viktigt att kunna välja den typ som motsvarar enhetens storlek och trycket i systemet.

Bild
Bild

Särdrag

En motorpump är en pumputrustning som ofta används inom verktyg, jordbruk och konstruktion. Dessutom är denna teknik oumbärlig i vardagen när man pumpar vatten från brunnar, källare och när man arbetar på land. Slangar anses vara huvudkomponenten i en sådan enhet, eftersom utrustningens prestanda beror på dem.

Bild
Bild

Slangar för en motorpump är urladdnings- och sugslangar. De kan också skilja sig åt i tillverkningsmaterial och storlek. Slangar (slangar) har en flerskiktsstruktur som ger dem styrka och skyddar dem från att riva.

Bild
Bild

Särskilda krav ställs på motorpumpars slangar

  • motståndskraftig mot böjning och kompression;
  • motståndskraftig mot den pumpade vätskan;
  • anpassad för långsiktig drift;
  • bekvämt att gå med.
Bild
Bild

Sug- och tryckslangarna måste också klara både låga och höga temperaturer. Som regel säljs alla ärmar komplett med fästelement som förenklar installationen.

Bild
Bild

Dessutom fäster tillverkaren en förstärkt slangadapter på produkten, ett filterelement, ett rör och en backventil. Tack vare filtret skyddas pumpen från intrång av stora partiklar och backventilen förhindrar att vätska läcker ut under pumpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på syftet finns pumpslangar av flera typer: sug, tryck och trycksug. Sugslangarna ansvarar för tillförsel av vätska från källan till utrustningens inlopp. Trycksugningsenheter används för både sug och vattenförsörjning. När det gäller tryckslangarna skiljer de sig från sugslangarna med större hållfasthet, de klarar temperaturfall, den kemiska effekten av vätskor och högt tryck.

Bild
Bild

Sugslangarna är gjorda av slätt gummi med ett textilskikt. Trycksughuvuden är gjorda av flexibel plast, de har en korrugerad form. Tryckslangarna kompletteras med förstärkta metallringar.

Bild
Bild

Alla typer av ärmar har samma design. Det representeras av inre (gummi) och yttre (latex) lager, mellan vilka en textilram placeras. I sin tur kan textilier vara enkla eller flerskiktade. Ju fler lager, desto mer hållbar anses slangen.

Bild
Bild

Dessutom tillverkar många tillverkare ett mellanlager av tyg eller specialgarn. Den mest pålitliga i drift är trådramen. Slangarna, som är konstruerade för pumpning av vätskor under högt tryck, har en speciell metallväv. De kan användas för pumpning av kemiska vätskor, slipmedel, oavsett klimatförhållanden.

Bild
Bild

Lämplig för pumpar som tryckslangar och brandslangar. De är gjorda av nylon, som tål hård frost, och är utrustade med en speciell mutter som håller fast utloppsröret. Sådana slangar är hållbara och enkla att använda, eftersom anslutningshuvudet är mycket lättare att använda än klämklämmor.

Bild
Bild

Dessutom är pumpslangarna klassificerade efter längd och diameter . Nu till salu kan du hitta ärmar med en diameter på 25, 40, 50, 75, 80, 100, 125 och 150 mm. När det gäller längden varierar den från 4 till 10 m. Ärmarna är strikt utvalda för en specifik pumpmodell, eftersom de måste motsvara motorns effekt och säkerställa enhetens prestanda. Så, slangar med en diameter på 25 till 50 mm används oftare för att vattna små ytor. Produkter med en diameter på 75 mm eller mer är lämpliga för större arbeten.

Bild
Bild

Förstärkta slangar med en diameter på 50, 75 och 80 mm kännetecknas av ökad hållfasthet, eftersom deras konstruktion består av silikon, inuti vilken det finns en styv spiral och PVC. I vissa typer av förstärkta ärmar finns en metallspiral. Sådana produkter är konstruerade för olika vätsketryck.

  • 4SP - designad för medeltryck. Det finns fyra lager ståltråd i sin konstruktion.
  • 4RS - används för pumpning av vätskor under högt tryck. Dessa slangar har fyra lager i form av en stark spiral.
  • R12 - tål medelhögt tryck och hög temperatur.
  • R13 och R15 lindas i sex lager, på grund av vilka de är resistenta mot extrema temperaturer och högt tryck.

Hur väljer man?

När du köper slangar till en motorpump är det viktigt att inte bara ta hänsyn till recensionerna om tillverkaren, utan också att vara uppmärksam på storleken på produkterna. Om hylsans diameter skiljer sig från grenrörets, minskar pumpanordningens prestanda avsevärt. Slangarna måste också klara belastningen när vätskan tillförs. Ärmlängden spelar också en stor roll. Ju större den är, desto bekvämare blir det att driva pumpen. De produkter som säljs komplett med kopplingar bör ges företräde. Detta sparar kostnader för ytterligare fästelement och ger slangen ökad hållbarhet.

Bild
Bild

Förutom att ta hänsyn till de yttre egenskaperna, innan du köper, måste du klargöra vilken temperatur på vätskan hylsan tål. Som regel är de flesta arter resistenta mot temperaturer från -5 ° C till + 60 ° C. Det finns också mer hållbara ärmar som inte är rädda för hårda förhållanden. De kan användas under förhållanden från -35 ° C till + 90 ° C.

En viktig indikator är nivån på tillåtet tryck. Om du planerar att utföra olika typer av arbete är det bättre att välja slangar med maximal trycknivå. De kommer att hålla längre och förbättra pumpens prestanda.

Rekommenderad: