Gör-det-själv Skruvstycke Från En Kanal: Ritningar Av Hemgjorda Låssmedlaster Från En T-kanal Och Ett Hörn. Hur Gör Man Det I Ett Garage? Verktygsstorlekar

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Skruvstycke Från En Kanal: Ritningar Av Hemgjorda Låssmedlaster Från En T-kanal Och Ett Hörn. Hur Gör Man Det I Ett Garage? Verktygsstorlekar

Video: Gör-det-själv Skruvstycke Från En Kanal: Ritningar Av Hemgjorda Låssmedlaster Från En T-kanal Och Ett Hörn. Hur Gör Man Det I Ett Garage? Verktygsstorlekar
Video: Тиски с Быстро Зажимным Механизмом Своими Руками 2024, April
Gör-det-själv Skruvstycke Från En Kanal: Ritningar Av Hemgjorda Låssmedlaster Från En T-kanal Och Ett Hörn. Hur Gör Man Det I Ett Garage? Verktygsstorlekar
Gör-det-själv Skruvstycke Från En Kanal: Ritningar Av Hemgjorda Låssmedlaster Från En T-kanal Och Ett Hörn. Hur Gör Man Det I Ett Garage? Verktygsstorlekar
Anonim

Hemmagjord skruvstäd - en värdig ersättning för köpta. Kvalitets laster är gjorda av högkvalitativt verktygsstål. De är hållbara - de kommer att fungera i tiotals år. Tung "hemlagad", gjord med sin egen hand av ett enklare legerat stål, klarar vardagliga uppgifter inte sämre än ett industriellt verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Industriella laster - särskilt snickerier - är nära kraften (appliceras på delarna av downforce) till en vertikal press. Den vanligaste ersättaren för industriella låssmedstörningar är skruvstycke baserat på en T-formad eller enkel vinkelprofil, gjord på basis av en kanal.

De är gjorda av alla i en garagemiljö - mekanismen är ganska enkel, och om det behövs kan de omvandlas till en mekanisk jack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Botten på skruvstaven är stationär fixerad på arbetsbänken säng med ett städ längs vilket den rörliga delen rör sig. Hon är driven bultad axel , driven av Portar - tvärstången införd i blyskruvände inför den arbetande befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

För att göra en gör-det-själv låssmeddisk behöver du:

  • kanal;
  • bultar med muttrar som inte är tunnare än standardstorlek M10;
  • två hörn eller en tee -profil;
  • stålplåt inte tunnare än 5 mm;
  • en skruv (tapp) av en standardstorlek större än M15 och flera muttrar för den;
  • stålstång inte tunnare än 1 cm.
Bild
Bild

Det är att föredra att ansluta delar av den framtida skruven svetsad sätt. Förutom en elektrisk svetsmaskin (helst en växelriktare) och elektroder behöver du:

  • kvarn med en uppsättning skär- och slipskivor för metall;
  • fyrkantig (högervinkellinjal);
  • konstruktionsmarkör eller penna;
  • linjal-måttband;
  • borr med en uppsättning borrar för metall;
  • ett par justerbara skiftnycklar (för muttrar och bultar med en maximal storlek på den roterande delen på 25-30 mm).

Snåla inte med delarnas storlek och tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsinstruktion

Som en teckning - det enklaste schemat tillverkning av snickerier. Med hänvisning till ritningen gör du följande.

  1. Markera och skär metallplattan, kanalen och hörnet, styrt av måtten enligt diagrammet. Kanalen och vinkeln är lika långa, plattan är 1,5 gånger längre.
  2. Såg av ytterligare ett segment från metallplåten som matchar kanalens bredd och höjd. Svetsa den från en av kanalens ändar.
  3. Använd en slipmaskin för att göra ett längsgående snitt i mitten av den svetsade plåten under plattan. Tappens diameter kan vara mindre än tiondelar eller hundradelar av en millimeter än täckbredden - detta gör att skruven kan rotera fritt.
  4. Borra ett ögla under porten i ena änden av ledningsskruven. Sätt i en stapel i den.
  5. Svetsa en mutter eller några brickor i stångens båda ändar för att förhindra att stången faller ut. Nu kan du rotera skruven med grinden - precis som i en konventionell industriell skruvstång.
  6. Efter att ha kontrollerat att porten fungerar korrekt, svetsar du två låsmuttrar på insidan av kanalen och placerar dem nära varandra. Muttrarna är placerade längs kanalens längsgående mittlinje.
  7. Sätt i skruven och vrid den genom att skruva fast den i muttrarna. Dess rörelse ska vara lätt - detta är en indikator på att muttrarna är svetsade korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den rörliga delen av skruven redo. Gör följande för att göra en säng (fast del).

  1. Svetsa hörnen till den större stålplåten (tidigare avskurna) och placera dem så att kanalen enkelt kan röra sig längs dem. Både hörnen och kanalen är placerade exakt i mitten av bottenplattan (stålplåt).
  2. Borra i exakt samma metallplatta som är svetsad till kanalen, ett hål för ledningsskruven. Det ska vara i mitten.
  3. Svetsa plattan till hörnen på andra sidan av skruvstycket där ledningsskruven kommer att passera.
  4. Flytta skruven till plattan. När dess ände (bör vara med en marginal på 10 eller mer centimeter) är gängad i hålet, skruva muttern exakt samma som låsmuttern. Rulla den tills kanalen skjuts helt mellan hörnen och vilar mot ändplattan.
  5. Efter att ha kontrollerat att muttern är helt skruvad, svetsar du den på plattan. Försök att inte avvika från kanalens mittlinje, ledningsskruven.
  6. Kontrollera att ledskruven vrids utan märkbar ansträngning och att strukturen inte vinglar. Skruvens bas - de rörliga och fasta delarna - är klara.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följ dessa steg för att installera klämplanen

  1. Skär lika delar från den återstående plattan. Det är lämpligt att använda 2-3 på varje sida - på de rörliga och stationära delarna. Detta kommer att ge vice en extra marginal för säkerhet och downforce.
  2. Svetsa ihop de skurna bitarna av plattan. Till exempel får du en trippeltjocklek (15 mm stål). Ju tjockare, desto mer klämande, klämning kommer att ge ut en skruv. Men överdriv inte - ett dussin eller fler plattor kommer att öka vikten på skruven märkbart, och överskott av stål kommer inte att göra något i arbetet.
  3. Placera plattorna parallellt med arbetsbänken, som så småningom kommer att hålla skruven. Före svetsning kan du fixa dem med klämmor och ställa in den horisontella nivån. Skruven måste vara stadigt placerad på arbetsbänken utan förvrängning. Svetsa en platta till den rörliga delen och den andra till den stationära delen.
  4. Se till att plattorna stängs ihop när ledningsskruven är helt skruvad utan att skapa luckor.
Bild
Bild

Skruven är klar . Smörj gängade anslutningar litol eller fett - detta eliminerar för tidigt slitage av ledskruven och muttrarna. Borra vidare basplatta (tallrik) skruva sex hål (3 vardera till vänster och höger) - för M10 -bultar. Använd dem och borra samma hål i arbetsbänkens bänkskiva. Fäst skruvstaven på arbetsbänken med M-10 muttrar med fjäderbrickor.

Det hemgjorda verktyget är helt klart. Dess dimensioner när de är vikta är cirka 20x20 cm (utrymme upptagna på arbetsbänken), och i höjd (utan grind, med hänsyn till svampar) når de 12 cm.

Bild
Bild

Slutsats

Arbetsbänkskruv Är ett ganska enkelt verktyg att enkelt replikera. Genom att välja en tillräckligt tjock skruv och bultar ger du en anständig säkerhetsmarginal. Detta verktyg kommer att tjäna dig hela livet. Vise med vertikala käkar … Och tar du ännu kraftfullare delar får du en manuell press.

Rekommenderad: