Secateurs Raco: Egenskaper Hos Modellerna 4218-53 / 303, 4206-53 / 142C, RT53 / 143S Och Andra. Hur Väljer Man Ett Trädgårdsverktyg?

Innehållsförteckning:

Video: Secateurs Raco: Egenskaper Hos Modellerna 4218-53 / 303, 4206-53 / 142C, RT53 / 143S Och Andra. Hur Väljer Man Ett Trädgårdsverktyg?

Video: Secateurs Raco: Egenskaper Hos Modellerna 4218-53 / 303, 4206-53 / 142C, RT53 / 143S Och Andra. Hur Väljer Man Ett Trädgårdsverktyg?
Video: Pruning Shears Explained: Choose the Best Pruners For Your Garden 2024, Maj
Secateurs Raco: Egenskaper Hos Modellerna 4218-53 / 303, 4206-53 / 142C, RT53 / 143S Och Andra. Hur Väljer Man Ett Trädgårdsverktyg?
Secateurs Raco: Egenskaper Hos Modellerna 4218-53 / 303, 4206-53 / 142C, RT53 / 143S Och Andra. Hur Väljer Man Ett Trädgårdsverktyg?
Anonim

Trädskärare är avgörande för att varje ägare av ett privat hem ska ta hand om träd och buskar. Med deras hjälp kan du klippa grenar som inte kan hanteras med en vanlig kniv. I den här artikeln kommer vi att granska modellerna av Raco trädgårdsskärare och visa dig hur du väljer rätt verktyg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Sekatörer är avsedda för beskärning av torra kvistar, formning av skott och kronor. Med verktyget kan du göra jobbet snyggt och inte skada trädet. De hjälper till att förebygga växtsjukdomar. Du kan hitta ett brett utbud av trädgårdsskärare i järnaffärer, så det finns några saker att vara uppmärksam på när du handlar.

Först och främst bör du bestämma vilken typ av arbete du behöver ett verktyg för . För att tunna ut trädkronorna behövs en stavversion; för buskar är en manuell lämplig. Det är viktigt att hålla verktyget i dina händer, klämma och släcka det flera gånger, för i trädgården måste du göra detta upprepade gånger, så du måste förstå om det är bekvämt att arbeta med det eller inte. Om du är vänsterhänt rekommenderas att du tar en modell som kan hållas i både höger och vänster hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på beskärarens vikt, särskilt om den inte bara kommer att användas av en man, utan också av en kvinna. Damer är bättre att köpa små modeller. Välj verktyg med gummerade grepp så att de inte glider under arbetet. Ange också typen av blad. Normalt utrustar Raco sina modeller med specialbelagda Hitekflon -blad.

Det är önskvärt att ett speciellt bladlås följer med beskäraren . Detta gör det möjligt att bära det snyggt i fickan.

Det är bättre att betala för lite och köpa en modell med utbytbara blad, eftersom de kan misslyckas och det blir mycket billigare att byta ut dem än att köpa ett nytt verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Varumärket Raco har ett brett utbud av kvalitets trädgårdsskärare.

  • Raco 4218-53 / 303 . Stångmodell för kronklippning, har en aluminiumkropp och gör det möjligt att snyggt forma även i höjdled. Beskärningssaxen är 180 centimeter lång. Vassa blad och handtag är gjorda av stål. Verktyget rekommenderas för köp och vid behov beskärning av höga buskar.
  • Raco 4206-53 / 142C . Detta verktyg har förstärkta aluminiumhandtag. Modellen har en hållare och en bandfjäder. Knivens skärpa och skydd säkerställs av den extra Teflon S -beläggningen, som förhindrar korrosion och bidrar till snabbare arbete. Trädgårdsskäraren har funktionen att byta ut knivarna vid behov. Modellens längd är 21 centimeter, den maximala snittdiametern är 16 millimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Raco Universal 4206-53 / 150C . Den universella modellen är utformad för att fungera med både buskar och träd. Tack vare spärrmekanismen kan tjockare grenar upp till 20 millimeter i diameter skäras. En liten smörjare inbyggd i handtaget gör det enkelt att rengöra knivarna.

Detta verktyg kan användas av både höger- och vänsterhänta-det har ett dubbelsidigt lås.

Raco RT53 / 143S . Sekatörerna är utrustade med härdade blad med en speciell korrosionsskyddande beläggning. Den maximala skivstorleken är 20 millimeter. Handtag i aluminiumbelagd aluminium. Det nedre handtaget är vridbart och återgår automatiskt till sitt ursprungliga tillstånd. Metallhållaren förhindrar att verktyget öppnar sig. Modellen är utrustad med en tejp -returfjäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • RACO 4206-53 / 139C . Det 21 cm långa verktyget har aluminiumhandtag och är idealiskt för arbete med växter upp till maximalt 16 millimeter tjocka. Handtagen är täckta med en behaglig vinyl som förhindrar att sekatörerna glider under drift. Vassa stålblad underlättar snabbt arbete med växter. Modellen har en stötdämpare av gummi, en metallhållare och en bandfjäder. Utbytbart övre blad kan slipas.
  • Raco 4206-53 / 145S . Profi-Plus-modellen är perfekt för trädgårdsarbete. Skarpa, starka blad härdas mot korrosion, aluminiumhandtag är täckta med mjuk vinyl. Remfjädern och metallhållaren gör verktyget lättare att hantera. Beskärningssaxen levereras med ett speciellt förvaringsfodral, tack vare vilket verktyget kan bäras direkt på bältet. Utbytbara blad ingår också. Instrumentets längd är 21 centimeter. Den möjliga snittdiametern är 22 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Raco trädgårdsredskap är mestadels positiva. Ägarna till modellerna är nöjda med kvaliteten på sekatörerna, användarvänligheten och det överkomliga pris som är tillgängligt för alla. Varornas säkerhet noteras också genom närvaron av hållbara fixatorer. Efter arbetet förblir snittet plant, grenen skadas inte. Användare skriver om den praktiska användningen av detta verktyg vid bearbetning av buskar och grenar av fruktträd, liksom när man skär rosor.

Den enda nackdelen som noteras i recensionerna är omöjligheten att arbeta med några beskärare för en kvinna . Vissa modeller är för tunga och lämpar sig inte för en lång belastning på kvinnors fingrar, medan andra har för stor svängning av handtagen.

Rekommenderad: