Motorpump För Kraftigt Förorenat Vatten: Hur Man Väljer En Lerpump? Egenskaper Hos Diesel- Och Bensinmodeller För Pumpning Av Slam Och Smutsiga Vätskor

Innehållsförteckning:

Video: Motorpump För Kraftigt Förorenat Vatten: Hur Man Väljer En Lerpump? Egenskaper Hos Diesel- Och Bensinmodeller För Pumpning Av Slam Och Smutsiga Vätskor

Video: Motorpump För Kraftigt Förorenat Vatten: Hur Man Väljer En Lerpump? Egenskaper Hos Diesel- Och Bensinmodeller För Pumpning Av Slam Och Smutsiga Vätskor
Video: Hävert - Gör tankning till ett nöje! 2024, April
Motorpump För Kraftigt Förorenat Vatten: Hur Man Väljer En Lerpump? Egenskaper Hos Diesel- Och Bensinmodeller För Pumpning Av Slam Och Smutsiga Vätskor
Motorpump För Kraftigt Förorenat Vatten: Hur Man Väljer En Lerpump? Egenskaper Hos Diesel- Och Bensinmodeller För Pumpning Av Slam Och Smutsiga Vätskor
Anonim

Motorpumpar är högpresterande pumpar med ökad effekt. De är utformade för att pumpa ut onödig vätska från behållare, till tomma pooler, bevattna fält. Det finns också speciella typer av motorpumpar som används vid brandbekämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Ett särdrag hos dessa enheter, i jämförelse med vattenpumpar, är sättet att leverera energi. Konventionella pumpar drivs av elektricitet, medan motoriserade pumpar är bränsleutrustning. De flesta körs på bensin eller diesel. Utan tvekan är detta ett plus, eftersom det inte alltid är möjligt att ansluta utrustning till kraftledningar. Och på byggarbetsplatser eller inom jordbruksindustrin är fristående enheter alltid en prioritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselmotorpumpar är dyra. Man bör dock komma ihåg att kostnaden för diesel är mycket lägre än bensinkostnaden. Så att köpa en dieselmotor är ett smart beslut. Bensindrivna enheter är mycket billigare och mer kompakta.

Det är värt att välja en enhet baserad på föroreningsnivån för den bearbetade vätskan . Motorpumpar finns för både rent och mycket förorenat vatten. Smutsiga vattenmaskiner kan tillåta vätskor att passera genom dem som innehåller stenar, gräsbitar, smuts, slam etc.

Sådana bakomliggande traktorer kan pumpa vätska även från ett sumpigt område, tömma små dammar eller pumpa vatten från en översvämmad källare.

Bild
Bild

Applikationsområde

I de flesta fall används motorpumpar för smutsigt vatten inom ekonomins kommunala byggsektor. Tack vare dem, efter vinterkylan, dräneras källare i sommarstugor, i förortsbyggnader och stadshus. Med deras hjälp kan du pumpa vatten från avloppsbrunnar. Enheten har blivit mycket utbredd inom byggverksamhet

Det finns tillfällen då det är planerat att resa en liten byggnad eller lägga vägar på ett träskigt område. Här är lerpumpen helt enkelt en oersättlig assistent vid tömning av territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om vi överväger jordbruksfältet, kan det användas för att rengöra lador eller andra lokaler där boskap uppföds. Motorpumpar används för att pumpa de tjockaste massorna. Det viktigaste är att för stora eller vassa element som kan skada enheten inte kommer in i vätskan.
  • Denna enhet används också av ministeriet för nödsituationer. Dessutom, inte bara för att släcka bränder, utan också för att pumpa ut smutsig vätska, vid olika katastrofer i gruvor.
  • På grund av enhetens autonomi kan den användas när man bygger nya bostäder utanför staden, när kraftledningarna ännu inte har lagts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken och modeller

På den moderna marknaden för denna typ av pumpar finns det ett stort utbud av enheter från en mängd olika tillverkare. Idag i Ryssland är enheter tillverkade i Europa eller Japan särskilt populära.

  • Japanska modeller är mycket efterfrågade på grund av deras höga kvalitet och små dimensioner. Enheten har en ungefärlig livslängd på 5500 timmar. Motorpumpar tillverkade i Japan kan köras på både bensin och diesel. Dessa enheter är något dyrare än sina motsvarigheter. Den mest populära japanska tillverkade modellen övervägs Yanmar YDP 30 STE .
  • Ett annat gediget företag för tillverkning av motorpumpar är företaget Fubag … Produkterna från denna tillverkare är också efterfrågade i Ryssland. De mest populära modellerna är Fubag PG 950 T och Fubag PG 1300 T. Fubag är ett tyskt märke. Och även om komponenterna skapas i Kina påverkar detta inte på något sätt produktens kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under de senaste åren har Ryssland också tillverkat motorpumpar. Varumärket är mycket populärt " Kaliber " … Dessa enheter är idealiska för hemmabruk när du behöver pumpa ut vatten från en pool eller bevattna ett område. Alla produkter som tillverkas av detta märke är också monterade i Kina.
  • Förutom produkterna från märket "Kaliber" är aggregat populära i Ryssland " Vepr" från "Light" -serien … Lombardini -motorer är inbyggda i enheterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att modeller tillverkade i Ryssland inte har kapacitet för analoger gjorda utomlands

  • Modeller av kinesiska märken är mycket populära på den ryska marknaden idag. En av de högsta kvalitetsrepresentanterna för sådana produkter är modellen DDE PTR80.
  • Man kan inte heller låta bli att nämna företaget Hyundai, som sysslar med tillverkning av bilar i världsklass. Det tillverkar också pumpar för mycket förorenat vatten. Dessa är mycket hållbara, kraftfulla och effektiva modeller.
  • Om vi pratar om budgetposten är varumärket Green Field i spetsen. Företaget har en god efterfrågan på sina produkter och ett stort antal positiva recensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

  • Alla enheter för arbete med smutsigt vatten har speciella tillbehör - filter. De är maskor i olika storlekar. Vilken typ av filter som ska installeras beror på graden av förorening av vätskan.
  • Beroende på massan som levereras till enheten erbjuder tillverkarna 2 typer av mekanismer: centrifugal och membran. Det första alternativet är för den tjockaste massan. Med denna pump tömmer arbetarna avloppet eller städar lokalerna där boskapsuppfödning sker.
  • Enhetens ram är gjord av en tillräckligt stark legering, tack vare vilken enheten är pålitligt skyddad från yttre skador. "Fyllningen" är också gjord av en gjuten legering, som nästan inte har några skarvar. Därför kan du vara säker på att din motor är säker.

Om det behövs kan ramen från vilken tillverkare som helst demonteras oberoende och inspekteras hemma. Enhetens insida bör regelbundet rengöras från smuts. Det rekommenderas att byta filtret regelbundet och rengöra det efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Motorpumpar för starkt förorenat vatten bör väljas baserat på följande egenskaper:

  • pris;
  • prestanda;
  • mått;
  • motorvy;
  • storleken på munstyckena;
  • sughöjd;
  • graden av kontaminering av vätskan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och några fler tips som hjälper dig att välja det bästa motorpumpalternativet

  • Om ditt mål är att köpa budgetutrustning för arbete med smutsigt vatten, välj sedan bland bensinmodeller. Observera att kostnaden för en produkt är direkt proportionell mot prestanda. Ta inte de billigaste alternativen.
  • De mest produktiva modellerna av enheter används på byggarbetsplatsen. De kan bearbeta upp till 110 kubikmeter vatten på 60 minuter. De mest köpta alternativen är de som är avsedda för hemmabruk. Och om du behöver tömma källaren bör du inte betala för mycket för sådan kraft.
  • Observera att mängden bearbetad vätska per tidsenhet på varans förpackning inte anges i kubikmeter, utan i liter. Den genomsnittliga parametern anses vara ett överflöde av 8-9 liter på 1 sekund.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Priset för hempumpar varierar från 15 000 till 50 000 rubel. Högpresterande modeller kostar från 100 000 rubel och mer.
  • Om du inte planerar att använda pumpen löpande kan du klara dig med en hyrd enhet. Detta blir en mer lönsam lösning.
  • Strukturer gjorda för hemmabruk väger vanligtvis inte mer än 45 kg. När allt arbete har slutförts kan enheten flyttas manuellt.
  • Dieselversioner ger mindre höga ljud än bensinmotstånd.
  • Om du använder en bensinmotorpump förbrukar den cirka 0,7 liter bensin per timme. Diesel kommer att ta ännu mindre.

Rekommenderad: