Bensinhackaren: Egenskaperna Hos Motorsågskäraren För Beskärning Av Träd. Kännetecken För Enhands Små Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bensinhackaren: Egenskaperna Hos Motorsågskäraren För Beskärning Av Träd. Kännetecken För Enhands Små Modeller

Video: Bensinhackaren: Egenskaperna Hos Motorsågskäraren För Beskärning Av Träd. Kännetecken För Enhands Små Modeller
Video: Träd beskärning för utsiktens skull. 2024, Maj
Bensinhackaren: Egenskaperna Hos Motorsågskäraren För Beskärning Av Träd. Kännetecken För Enhands Små Modeller
Bensinhackaren: Egenskaperna Hos Motorsågskäraren För Beskärning Av Träd. Kännetecken För Enhands Små Modeller
Anonim

För att skapa en vacker trädgård behövs speciella kantverktyg. För inte så länge sedan var en bågfil och beskärare sådan utrustning. Med tillkomsten av loppers (träskärare, penselklippare) har trädgårdsarbete blivit roligare och enklare. Loppers är av tre huvudtyper: mekanisk, elektrisk och bensin. Artikeln kommer att fokusera på bensinutrustning för kapning av grenar.

Särdrag

Bensinskäraren är ett professionellt verktyg, den har en två-, tre- eller fyrtakts luftkyld motor. Dessa typer varierar i kraft, vikt och kostnad. Alla styrelement, tillsammans med skydd mot oavsiktlig aktivering, är placerade på bommen. En sådan enhet är den kraftfullaste av trädbeskärningsutrustningen och kan bearbeta en stor trädgård eller skogspark på kort tid.

Lätta, korthanterade loppers för skärning av små grenar . Med det här verktyget beskärs trädgården med en hand. Med borstfräsar med en stång kan du arbeta på upp till 4 meters höjd.

Man bör komma ihåg att bensinutrustning inte kan användas med en trappstege eller sätta sig i ett träd, den är endast avsedd för att klippa grenar när man står på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bensinmodeller har stora fördelar jämfört med elektriska eller mekaniska delimbers. Tillgängligheten av ett sådant verktyg för en trädgårdsmästare kommer att underlätta det rutinmässiga arbetet med att beskära träd och buskar. Fördelen med bensinutrustning är följande.

  • Den mycket effektiva förbränningsmotorn gör bensinskäraren till ett av de mest kraftfulla beskärningsverktygen som finns.
  • Den har hög produktivitet och kan bearbeta stora planteringar i en trädgård eller ett parkområde.
  • Till skillnad från en elektrisk borstsax är bensinutrustning mobil och beror inte på nätkällan.
  • Elverktyg ska inte användas under vått väder, och bensinavskiljare påverkas inte av vädret.
  • För mekaniska häcksaxar bör den maximala tjockleken på grenarna som ska klippas inte överstiga 5 centimeter. Och bensinerna är tillräckligt kraftfulla för att ta itu med tjocka och hårda grenar och ta bort dem i alla vinklar.
  • Alla ytor på träskäraren har en pålitlig korrosionsskyddande beläggning, vilket är mycket viktigt när man arbetar med färskt trä som producerar syrlig saft.
  • Perfekt vassa blad gör det möjligt att utföra beskärning utan att "krossa" grenarna och utan att skada växten.
Bild
Bild

Tyvärr finns det också nackdelar:

  • bensintapparen gör ett ljud;
  • han behöver bränsle;
  • det kräver periodiskt underhåll;
  • mer kraftfulla modeller är tunga;
  • bensinutrustning överträffar alla andra modeller av delimbers i kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Trädskärningsutrustning bör vara mångsidig eftersom den utför olika uppgifter. Ibland måste du klippa grenar, "dyka" i taggiga buskar eller hålla verktyget ovanför huvudet och arbeta med torra grenar på en höjd av 3-4 meter. För färsk och torr tillväxt, för tunna grenar och tjocka grenar, för den vanliga skärningen av material och bildandet av lockiga buskar, bör det finnas olika grenskärare.

Trimmare

Detta är en mycket kraftfull bensindriven utrustning som helt kan ta bort buskar, tunna ut trädgården eller skära stora omfattande grenar. Arbetsdelen av en sådan enhet befrias från motorn, som flyttas bakåt och inte stör arbetsmomentet. Skivskäraren är tillverkad av hållbart höglegerat stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

För underdimensionerade buskar

Lätta modeller används med tillbehör som liknar en frisörmaskin och D-formade handtag. De är avsedda att bilda buskar, med deras hjälp kan du utföra lockig beskärning, du behöver bara byta bilagor. Skärverktyget kan se ut som en lång kam eller gaffel, eller det kan ha ett enkel- eller dubbelsidigt blad. Ensidiga modeller är mer produktiva, men tvåsidiga modeller är överraskande manövrerbara och kan ge busken vilken form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bildandet av "häckar"

En skivstång används för att skära av "levande väggar" på höga höjder. Innan arbetet påbörjas ställs knivstången i en lämplig vinkel för att ytterligare underlätta och påskynda bildandet av staketet. Samma skärverktyg kan användas för att trimma ett lågt "levande staket", men utan stången. Den roterande enheten kommer att underlätta arbetet, såväl som motorn, vilket skapar en bekväm balansering som fungerar som en motvikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta bensintappar

De används om du behöver ta bort grenar med en diameter på mer än 30 mm. Hitachi CS33ET12-tekniken eller Patriot 2515 minikedjesågsliparen klarar denna uppgift väl. Sådan utrustning klarar upp till 80% av hushållsarbetet, den kan bilda träd, ta bort små grenar, såga grenar. Verktyget har låg vikt, små dimensioner och bra manövrerbarhet, i de flesta fall är det enhandsmodeller. Volymen på lätta verktygs bränsletankar gör att du kan arbeta utan avbrott i en timme, eftersom den är utrustad med en primer för att pumpa bensin.

Torkaren fungerar lika snabbt med torra såväl som färska grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinstånggevär

Du måste bära skyddsglasögon när du arbetar med avgränsare, särskilt för stångsågar. De ser ut som sågar med motorer på långa teleskopstavar. I slutet av det långsträckta handtaget finns ett fast däck med en rörlig järnkedja och spetsiga tänder. Ansluter motorn och skärverktyget, en metallaxel som är placerad inuti stången. Oftast är stolparna utrustade med motorer med två sluttningar. Redskapen kan bytas ut på avverkaren efter behov.

  • Diskskärare kan ta bort små träd och klippa buskar vid roten, med hjälp av dem, avlägsnas grenar av medeltjocklek.
  • Trimmare används för tunn tillväxt och löv. Man kan lyfta fram den framgångsrika modellen av Husqvarna 531RS klipptrimmer från Japan. Utrustningen har en snabb och enkel start, rimlig vikt och snabb bearbetningshastighet för den övre trämassan.
  • Motorsågar hanterar de tjockaste grenarna.
  • För grov bearbetning av massivt trä behövs cirkulära knivar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

När du väljer en bensintapp kan du vara uppmärksam på modellen Champion PP126 , präglad av ergonomi och användarvänlighet. Den har ett överkomligt pris med en tillräckligt hög motoreffekt. Starka grenar, upp till 20 centimeter tjocka, lämpar sig för det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populär modell Husqvarna på grund av dess lätta vikt och förmåga att beskära grenar även på de svåraste platserna. Trots hög effekt och lång drifttid är bränsleförbrukningen minimal samtidigt. Modellen är utrustad med ett tröghjul, vilket gör det möjligt att minska vibrationer och förbättra kvaliteten på beskärningen.

Österrikiskt företag Stihl blev känd för sina bekväma och säkra träskärare. "Shtil" -enheten är rekordhållare bland alla kända tornskärare på grund av stångens maximala längd, vilket gör att man kan stå i marken och arbeta i ett träd på en höjd av upp till 5 meter. Utrustningen har en reducerad ljudnivå och vibrationer. "Lugn" kan producera konstnärlig beskärning, idealiskt utjämna "häcken", bilda kronorna på dekorativa träd.

Sådant arbete blir tillgängligt tack vare det stora antalet tillbehör som tapparen är utrustad med. Bensinskäraren är en professionell utrustning, den är inte bunden till en strömkälla, har en kraftfull motor och kan klippa träd i alla svårighetsgrader. Det bör väljas för stora planteringar och storskaliga arbetsmängder.

Rekommenderad: