Electric Hoe: Ett Urval Av Elektriska Hakar För Att Rensa Din Trädgård. Egenskaper Hos Gloria (Brill) Gardenboy Plus -modellen Och Andra. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Electric Hoe: Ett Urval Av Elektriska Hakar För Att Rensa Din Trädgård. Egenskaper Hos Gloria (Brill) Gardenboy Plus -modellen Och Andra. Ägarrecensioner

Video: Electric Hoe: Ett Urval Av Elektriska Hakar För Att Rensa Din Trädgård. Egenskaper Hos Gloria (Brill) Gardenboy Plus -modellen Och Andra. Ägarrecensioner
Video: Электротяпка Gloria (Brill) Gardenboy Plus 400 Вт 2024, Maj
Electric Hoe: Ett Urval Av Elektriska Hakar För Att Rensa Din Trädgård. Egenskaper Hos Gloria (Brill) Gardenboy Plus -modellen Och Andra. Ägarrecensioner
Electric Hoe: Ett Urval Av Elektriska Hakar För Att Rensa Din Trädgård. Egenskaper Hos Gloria (Brill) Gardenboy Plus -modellen Och Andra. Ägarrecensioner
Anonim

På platsen har trädgårdsmästare alltid en säng som behöver bearbetas, men inte alla verktyg kan hjälpa till på svåråtkomliga platser. Där mekaniserad utrustning och till och med en ultralätt kultivator inte kan passera, klarar en miniatyrenhet - en elektrisk hacka.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Många riktiga användare rekommenderar att du använder en elektrisk hack i sina recensioner. Denna mångsidiga trädgårdsanordning har många fördelar:

  • utför enkelt olika trädgårdsarbete: harvning, plöjning och lossning av jorden; befruktning; utjämning av ytan;
  • lätt att hantera;
  • lätt (upp till 5 kg) och bekväm att använda;
  • det har en lång arbetstid;
  • har en lång stång (i vissa modeller, teleskopisk, anpassad efter höjd) för att avlasta belastningen på ryggen;
  • närvaron av ett D -format handtag som enkelt byter position - ytterligare bekvämlighet;
  • den elektriska hackan är skyddad från brott, arbetet stannar automatiskt om fräsarna faller i täta jordlager eller stöter på rötter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • för tillverkning av fräsar används hårdmetaller som ökar hållbarheten.
  • batterienheten gör att du kan använda en elektrisk hiss för att ge eller odla mark långt från elektrifiering;
  • sänker energikostnaderna betydligt och sparar tid vid standardarbete på marken;
  • stängs av automatiskt vid överhettning;
  • har bekväma dimensioner, som tillåter att inte tilldela ett stort lagringsutrymme.

Nackdelarna med detta trädgårdsverktyg är få och alla är inte så betydande om vi korrelerar dem med de fördelar som medförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande faktorer kan noteras som mindre nackdelar:

  • kostnaden för en elektrisk apparat är mycket högre än för en konventionell hacka;
  • utan batteri i stora områden är arbetet svårt på grund av en kort sladd (problemet löses genom att köpa en extra förlängningssladd);
  • en nätdriven hack fungerar inte om det inte finns någon strömkälla.
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Med sin design är den elektriska hackan en enkel enhet. Den liknar en trimmer - två handtag på en lång teleskopstång, motorn i botten, nätsladden och startknappen högst upp. Men det skiljer sig från en vanlig odlare i driftsprincipen. Med hjälp av en elektrisk hack utförs ytytning av markytan. En sådan rippare bearbetar jorden med släta stift som periodiskt roterar ett halvt varv runt den vertikala axeln i en eller annan riktning. Det är ett praktiskt verktyg med utmärkt funktionalitet för att utföra vissa monotona och tråkiga arbeten i trädgården och i grönsaksträdgården.

Motoreffekt från 350 till 500 W. Detta är tillräckligt för långsiktig bearbetning av storskaliga tomter.

Elektriska behållare är av två typer:

  • en elektrisk apparat som drivs av nätverket;
  • enhet med inbyggt batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att bedöma vilken som är bekvämare och effektivare. När allt kommer omkring, är frånvaron av behovet av att mata ström från nätet inte undantaget från periodisk laddning av batteriet. Dessutom gör dess närvaro verktyget mer tungt. Valet beror endast på de specifika användningsvillkoren. Lossning av jorden utförs direkt antingen med stavar eller skär.

Bild
Bild

Stavar - "fingrar"

För deras tillverkning används härdat kolstål, så att arbetselementen utmärks av betydande styrka. I slutet av den elektriska lyften finns ett par roterande skivor, som var och en har tre "fingrar" av metall. Stavarna med triangulära kanter och något rundade kanter och tio centimeter i längd säkerställer maximal prestanda.

Den triangulära sektionen underlättar en grundlig smulning av jord och ogräsrötter.

Bild
Bild

Metallskärare

Närvaron av en skärare innebär att ett djupare lager lossas. Samtidigt liknar verktyget en odlare med sin funktionsprincip - det bryter sönder jordklumpar och skär ogräsrötter med slipade roterande knivar.

Från den klassiska modellen utmärks den elektriska hackan med en skär endast av spetsen.

En trippelskärare används som ett funktionellt element. Verktyget börjar fungera när det är anslutet och On -knappen trycks in. Motorn skjuter skivorna med arbetsredskap. Fräsen eller stavarna sätts i rörelse och roterar, lossar jorden, krossar stora klumpar och torkad jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande användningsfall

Den elektriska hackan används för flera typer av arbeten i trädgården.

  • Lossar jorden - huvudsyftet med detta elverktyg. När de är i rörelse slipar stiften och slipar jordklumpar.
  • Hemsk - plöjning och utjämning av jorden efter sådd med grund nedsänkning av metallpinnar.
  • Ogräs . Det rörliga hjulet fångar upp ogräs och drar dem till markytan.
  • Trimma kanterna på rabatter eller gräsmattor . Den elektriska hackan är mycket snabbare och bekvämare än samma arbete med en gräsklippare eller manuellt.
Bild
Bild

Modellbetyg

Elektriska choppertillverkare erbjuder idag en mängd olika enheter som lockar köpare med kraftfulla batterier, vassa skär och pålitliga motorer. En av de allra första ryssarna lärde sig modell Gloria (Brill) Gardenboy Plus 400 W … Med hjälp av denna utrustning kan du enkelt bearbeta flera tunnland mark, ogräs och lossa jorden till ett djup av 8 cm. Den elektriska hackens vikt är 2, 3 kg. Fungerar från elnätet.

Laddningsbart batteri är inte mindre känt bland trädgårdsmästare. hacka Black & Decker GXC 1000.

Fördelarna med denna modell är närvaron av ett löstagbart batteri och ett justerbart handtag. Det är inte nödvändigt att använda en förlängning och böja sig medan du arbetar med verktyget.

Grundlig lossning av jorden på 10 cm djup utförs med motroterande knivar. En enhet som väger 3, 7 kg kan bearbeta en yta på 8x8 m utan laddning. Det tar 3 timmar att ladda batteriet helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt och praktisk elektrisk hack SunGarden TF 400 också efterfrågade. Recensioner av sommarboende vittnar om tillförlitligheten hos detta trädgårdsverktyg. Tack vare den förbättrade utformningen av "fingrarna" fastnar inte utrustningen genom inträngning av stenar eller fasta partiklar. Lossning, harvning, ogräs och kantning av gräsmattans kanter görs snabbt, tyst och enkelt. Enheten kännetecknas av sin höga prestanda och låga vikt - 2,5 kg. Förutom de listade modellerna kan tillförlitligheten hos Bosch trädgårdsredskap noteras. Men i den här raden är trimmern mest efterfrågad.

Nackdelen för många sommarinvånare är den höga kostnaden för ett allmänt annonserat varumärke till standardpriserna som demonstreras av liknande enheter från andra mer prisvärda företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du funderar på att köpa en sådan trädgårdsassistent som en elektrisk hack, måste du överväga flera viktiga kriterier.

  • Verktygets vikt . Det är att föredra att välja modeller med en låg vikt, som inte överstiger 5 kg. Med mödosamt arbete kommer den elektriska hackens svårighetsgrad inte att påverka produktiviteten på bästa sätt.
  • Ljudnivå . För ett fullvärdigt arbete med en elektrisk hack är det lämpligt att i förväg bekanta dig med denna egenskap som anges i databladet för verktyget.
  • Auto lås . En obligatorisk funktion som stänger av motorn om den överhettas eller täpps igen. Förhindrar sammanbrott, vilket innebär att det sparar nerver och pengar.
  • Typ av mat . Fördelen med sladdlösa hål är rörelsefriheten med verktyget runt platsen. Men den elektriska lyften, som drivs av nätverket, har också sitt eget plus - bra prestanda.
  • Arbetselement - "fingrar" eller skärare . Denna parameter väljs beroende på de planerade typerna av arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Genom att följa de grundläggande reglerna kan du uppnå den längsta möjliga driften av den elektriska hackan. Den komprimerade jorden måste förberedas för bearbetning genom att göra flera stick med gafflar på olika ställen. Därefter sänks den elektriska hackan i marken och skjuts framåt och håller den framför dig. För att riva upp ogräs pressas verktyget långsamt ner i marken med ogräs och med en skarp rörelse, ta bort dem. För införsel av gödsel eller annat gödningsmedel i jordlagret görs rörelser i en cirkel med en elektrisk hack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

För att verktyget ska fungera bra och en lång livslängd ska det regelbundet tas om hand. Noggrann användning och noggrann förvaring är också viktigt. Den elektriska hackan är ett av de mest underhållsvänliga verktygen. Behöver inte smörjas, eftersom det inte finns några gnidningsdelar. Inkluderar inte användning av bränsle och kontroll av oljenivån i motorn. Men det finns några viktiga punkter att tänka på:

  • det är tillåtet att ansluta enheten till nätverket först efter fullständig montering och verifiering av arbetsberedskap;
  • var noga med att kontrollera fästelementen på mekanismerna och alla delar för slitage och eventuella skador;
  • håll verktyget urkopplat från strömförsörjningen;
  • under drift, håll den elektriska hackan med båda händerna, kontrollera benens position för att undvika kontakt med den rörliga ytan;
  • bryt inte för stora jordklumpar med ett verktyg utan att i förväg bearbeta dem med en hönsgaffel;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • efter bearbetning av våt jord måste arbetsstiftarna (skärarna) rengöras från vidhäftande jordklumpar och låta enheten torka i luften;
  • du måste förvara en sådan hacka på en torr plats, eftersom elektriska apparater inte tål fukt;
  • efter långtidsförvaring i en fuktig, oventilerad ladugård, kommer det att ta tid att torka och ventilera utrustningen innan arbetet påbörjas;
  • det är optimalt att använda elektriska trädgårdsredskap i 20 minuter i aktion med samma paus, i varmt väder är det bättre att öka vilotiden med ytterligare 10 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt vård, användning och förvaring kan en elektrisk hack betydligt underlätta jordbruksarbete i grönsaksodlingar och fruktträdgårdar. Enheten är särskilt lämplig för äldre människor och de som har lite tid och ansträngning att odla jorden på platsen.

Rekommenderad: