Hur Väljer Man En Odlare? Betyg Av De Mest Pålitliga Och Populära Enkla Odlarna För Att Ge Och Rensa En Trädgård. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Odlare? Betyg Av De Mest Pålitliga Och Populära Enkla Odlarna För Att Ge Och Rensa En Trädgård. Ägarrecensioner

Video: Hur Väljer Man En Odlare? Betyg Av De Mest Pålitliga Och Populära Enkla Odlarna För Att Ge Och Rensa En Trädgård. Ägarrecensioner
Video: How to choose the right tractor for you! Buying right the first time! Save $$ 2024, April
Hur Väljer Man En Odlare? Betyg Av De Mest Pålitliga Och Populära Enkla Odlarna För Att Ge Och Rensa En Trädgård. Ägarrecensioner
Hur Väljer Man En Odlare? Betyg Av De Mest Pålitliga Och Populära Enkla Odlarna För Att Ge Och Rensa En Trädgård. Ägarrecensioner
Anonim

Att arbeta på marken (plöjning, ogräs och liknande aktiviteter) tar mycket tid och ansträngning. Men nu finns det många specialverktyg och utrustning som är utformade för att underlätta det, i synnerhet - en kultivator. Denna enhet har flera olika modifieringar och har redan förtjänat respekt för många människor.

Hur väljer man rätt odlare och vad ska man vara uppmärksam på i första hand? Du kommer att lära dig mer om detta från vårt material.

Bild
Bild

Vilka typer finns det?

Odlare, liksom alla andra jordbruksmaskiner, förbättras och modifieras ständigt. Alla modeller av denna jordbruksanpassning som finns idag är indelade i flera olika grupper beroende på huvuddragen.

Efter vikt

Enligt detta kriterium är odlare indelade i 3 grupper.

  • Lungor , väger upp till 40 kg (de kallas också handhållna). Dessa modeller är idealiska för att arbeta på små tomter.
  • Modeller med medelhög effekt , har en vikt på upp till 60 kg. De anses vara mer funktionella jämfört med enheter med låg effekt.
  • Tung enheter som väger mer än 60 kg anses vara de mest kraftfulla och de hänvisas ofta till kategorin manuella bakåtgående traktorer. En sådan anordning är helt enkelt oersättlig för bearbetning av stora markytor, liksom för att utföra ett brett spektrum av arbeten.

Varje typ av sådana odlare är utformad för att utföra vissa typer av arbete och under vissa förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av enhet

Enligt detta kriterium kan enheten vara:

  • självgående, det vill säga kopplad till en traktor;
  • manuell (mekanisk);
  • stav;
  • motorkultivator.

Den senare typen är inte en bakomliggande traktor, utan dess reducerade kopia, som har ett större antal tillbehör och kan utföra ett större antal olika operationer.

Motorkultivatorn har stora dimensioner och kan endast användas för bearbetning av stora tomter och utför endast en begränsad lista över operationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter motortyp

På grundval av detta är odlare indelade i flera sorter.

  • Bensin enheten är mobil, obegränsad i åtgärdsområde, multifunktionell.
  • Uppladdningsbar enheten fungerar autonomt på laddningen av sitt batteri, har en låg vikt och genomsnittlig funktionalitet.
  • Diesel odlaren är oumbärlig för långvarig jordbearbetning - plöjning eller lossning. Fungerar vid låga hastigheter.
  • Elektrisk enheten är den mest miljövänliga enheten i medelklassen och har bra funktionalitet. Den kan bara fungera med direkt anslutning till det elektriska nätverket.

Ju större tomt som ska odlas, desto tyngre och mer mångsidig måste odlaren själv vara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med makt

Detta kriterium låter dig dela upp alla typer och modeller av denna jordbruksanordning i följande grupper:

  • låg effekt - upp till 1,5 liter. med.;
  • medeleffekt - upp till 5 liter. med.;
  • kraftfull - upp till 6 liter. med.;
  • hög effekt - upp till 9 liter. med.

Men när du väljer en odlare för personligt bruk är det viktigt att inte bara ta hänsyn till en sådan uppdelning av enheten i typer, utan också ta hänsyn till listan över egenskaper som är nödvändiga för att utföra arbete: området för odlad mark, deras typ, liksom typen av växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer efter syfte

För att inte bli besviken på den förvärvade odlaren och verkligen underlätta ditt arbete på marken med dess hjälp, är det nödvändigt att välja rätt odlare.

  • Marktyp Är en av nyckelfaktorerna. Ju tyngre jorden och ju tätare den är, desto kraftigare måste maskinen vara. Detsamma gäller för fall då enheten köps för jungfruliga länder, eller snarare för dess behandling. Bättre att föredra kraftfulla och högpresterande kultivatorer som kör på bensin eller diesel.
  • Plats för vidare användning … Enheten kan köpas för ett sommarboende, för en grönsaksträdgård, för en trädgård eller till och med för ett växthus. Därför, för behandling av sommarstugor, gräsmattor, små rabatter eller mark i växthus, är det värt att köpa kompakta odlare som går från ett batteri eller ett elnät och har en låg vikt och medel eller låg effekt.

Om du planerar att odla en trädgård är det bästa valet modeller med medelhög effekt som körs på batterier eller bensin med extra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Typ av arbete som ska utföras … De kommer trots allt att vara nyckeln när man väljer modeller med olika tillbehör. Så till exempel kan en kultivator avsedd för att plöja en grönsaks trädgård inte användas för ogräs eller gödsling. Det är därför det är viktigt att först bestämma typen och mängden arbete som ska utföras, och först då välja en kultivator av en viss typ och med vissa funktioner.
  • Typ och typ av trädgårdsgrödor bör också beaktas när du väljer en enhet. Till exempel är en potatismaskin inte lämplig för vård av blommor eller vitlök. Praktiskt taget alla trädgårdsgrödor bör behandlas med speciella tillbehör som inte är lämpliga för trädgårds- eller gräsmattaunderhåll.

Att välja en odlare för en personlig dottergård är inte en lätt uppgift som kräver ett seriöst förhållningssätt. Men om du lyssnar på rekommendationer från experter och också korrekt bedömer volymen, frekvensen och typen av kommande jordbruksarbete, kommer det inte att finnas några svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en modell för kvinnor?

Mycket ofta faller vård av en trädgård, dacha eller grönsaks trädgård på kvinnors axlar - för att underlätta det kan du också använda en kultivator. Men för att användningen verkligen ska underlätta arbetet på marken är det nödvändigt att välja denna jordbruksanordning korrekt. Så, det är bättre att föredra lätta eller medeltunga enheter … Med en sådan odlare blir det lättare för en kvinna att hantera och hon blir mindre trött. De bästa modellerna kommer att vara elektriska eller batterier eftersom sådana enheter är mycket enkla och praktiska att använda.

I allmänhet är det bättre att välja manuella odlingsmodeller som har låg vikt, medelhög effekt, ett litet antal universalfästen och den enklaste typen av mat.

Med en sådan enhet, eller snarare, med principen för dess drift, kommer varje kvinna att räkna ut det snabbt och enkelt. Och arbetet med själva kultivatorn kommer att vara enkelt och roligt, liksom att utföra rutinmässiga uppgifter på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa märkena

Odlare är populära jordbruksassistenter idag. De produceras och säljs av både kinesiska och ryska, samt tyska och andra tillverkare runt om i världen. Därför står köpare ofta inför en fråga inte bara om valet av en specifik typ av denna enhet, utan också om valet av produkter av ett visst märke.

Och för att göra köpet enklare måste du bekanta dig med betyget, som innehåller de mest populära odlingsmodellerna i olika kategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populär

De flesta av kunderna, som gör ett köp, är just baserade på odlarnas popularitet. I det här fallet bör du vara uppmärksam på följande modeller.

  • " Neva " … Odlare av detta märke produceras av en inhemsk tillverkare och vi kan lugnt säga att enheterna för dess produktion är en av de bästa, pålitliga och praktiska i drift. Samtidigt efterfrågas enheterna hos den ryska tillverkaren inte bara i vårt land utan också i grannländerna. De mest populära modellerna är: MB-2K (tung, kraftfull enhet), MK-200 (kraftfull, medelvikt), MK-80 (medeleffekt och vikt). Varje kultivator "Neva" realiseras tillsammans med flera redskap, vilket garanterar en bekväm multifunktionell användning.
  • Patriot … Detta är ett amerikanskt märke som har tillverkat sådan jordbruksutrustning i över 40 år. Produkterna från dess produktion skiljer sig åt i kraft, stort antal tillbehör och ganska överkomliga priser. Sortimentet representeras av kraftfulla och tunga odlare, som bäst används vid arbete på stora tomter. Särskilt populära bland köpare är modeller som: "T2030 Denver" (lätt maskin med medelhög effekt), Patriot Arizona (medeleffekt med låg vikt och minimalt ljud), T 6, 5/900 FB PG Florida (tung, högeffektsmaskin) …
  • Daewoo Är en sydkoreansk tillverkare med över 50 års erfarenhet. Dess produkter kännetecknas av sin ursprungliga och snygga design, mångsidighet, användarvänlighet och underhåll. Dessutom är kostnaden för odlare av detta företag ofta mycket lägre än priset på konkurrenters produkter. Populära modeller: DAT1800E (lätt, lågeffektsenhet med kompakta mått), DAT3530 (lätt, medeleffekt), DAT3555 (med medelvikt och effekt).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hyundai Är en kinesisk tillverkare som i praktiken har bevisat att den kan producera riktigt högkvalitativa och prisvärda odlare av olika modeller. Användningen av avancerad teknik och noggrann kontroll i alla stadier av montering gör att vi kan producera högkvalitativa enheter som är mycket efterfrågade bland köpare. De mest populära modellerna är T 700 (medeleffekt, lätt, mångsidighet) och T 1200 (tung, hög effekt, multifunktionell).
  • Elitech - ett världsberömt märke från Ryssland, som har ett nära samarbete med de bästa tillverkarna från Japan och Amerika. Alla odlare kännetecknas av sin rika funktionalitet, höga byggkvalitet och användarvänlighet. Kostnaden för sådana enheter, i jämförelse med vissa analoger, är mycket högre, men samtidigt är kvaliteten hög. Populära modeller: KB 72 (hög effekt, tung) och KB 60R (hög effekt, medelvikt).

Det är dessa pålitliga företag som har varit verksamma i flera decennier som producerar kultivatorer som efterfrågas högst idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av tillförlitlighet

Men inte bara popularitet är det viktigaste urvalskriteriet. Mycket viktigare är odlarens hållbarhet och dess tillförlitlighet. Därför bör finsmakare av just dessa kvaliteter i hushållsmaskiner för jordbruk uppmärksamma produkterna från följande märken.

  • Kajman … Odlare av denna franska produktion har ansetts vara de mest hållbara och pålitliga i mer än ett dussin år. Tillverkaren använder endast de bästa materialen och avancerad teknik, vilket gör det möjligt att skapa verkligt högkvalitativa enheter. Varje originalodlare är garanterad i 2 till 5 år, vilket bara återigen bekräftar dess tillförlitlighet och hållbarhet.
  • Daewoo … Odlarna från denna tillverkare från Sydkorea är inte bara populära utan också hållbara. Precisionstillverkning, användning av innovativ teknik och noggrann kvalitetskontroll gör det möjligt för tillverkaren att förse sina kunder med utrustning av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mästare … Denna amerikanska tillverkare bedriver produktion och försäljning av inte bara populära, utan också hållbara och pålitliga odlare. Nyckeln till framgång är noggrann kontroll över produktionen i alla produktionsstadier och användningen av endast material och komponenter av hög kvalitet. Tillverkaren ger minst 3 års garanti för varje odlare.
  • GreenWorks Är ett internationellt varumärke med kontor i Amerika. Det är tack vare det nära samarbetet mellan de bästa specialisterna från hela världen som företaget kan förse marknaden med de mest pålitliga, moderna och multifunktionella odlarna.
  • " Neva " … Det inhemska varumärket är inte sämre i kvaliteten på sina produkter än utländska konkurrenter. Odlarna av detta märke är enkla att använda, pålitliga och hållbara. Deras produkter skiljer sig från liknande företag genom ett lägre pris, eftersom tillverkning och montering av enheter sker direkt på vårt lands territorium.

Vi kan med säkerhet säga att betyget för populära odlare inkluderar de utrustningstillverkare som erbjuder sina kunder mycket pålitliga och hållbara enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Billig

Men ofta är odlarnas livslängd, deras byggkvalitet och till och med popularitet inte nyckelfaktorerna när man väljer. Ofta är detta priset. När allt kommer omkring är inte alla människor redo att betala en stor summa pengar.

Om du behöver spara pengar, men samtidigt köpa en bra odlare, måste du vara uppmärksam på följande tillverkares produkter.

  • Patriot … Den amerikanska tillverkaren försöker expandera sin försäljningsmarknad så mycket som möjligt och erbjuder därför kunderna mycket billiga odlare. Vanligtvis är dessa enheter lätta och har låg till medelhög effekt. Dessutom är de inte bara billiga utan också hållbara. Lägsta kostnad för en enhet är 5500 rubel.
  • Sturm Är en koreansk tillverkare av budget, lätta odlare med medelhög, låg och hög effekt. Enheterna säljs inte bara till ett överkomligt pris, som ibland är flera gånger lägre än kostnaden för liknande konkurrenters produkter, utan har också goda tekniska egenskaper, samt modern snygg design. Minimipriset för en odlare är 5000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • DDE … En annan amerikansk tillverkare som levererar odlare av olika klasser och modeller till världsmarknaden. Lägsta pris för en enhet är 4900 rubel. Varje jordbruksapparat kännetecknas av en minimalistisk design, enkel drift och underhåll och en 12-månaders garantiperiod.
  • PRORAB Är ett kinesiskt varumärke som har sålt sina produkter på hemmamarknaden under lång tid. Trots den låga kostnaden för odlare (minimipriset är 4500 rubel) är produkterna av hög kvalitet, har en bra montering och själva enheterna är praktiska att använda, men ganska lite funktionella. De är bättre lämpade för användning i trädgården eller på landet.
  • PROFI Är ett annat kinesiskt märke som erbjuder sina odlare till kunder över hela världen. Enheten kan köpas för 5300 rubel. Samtidigt blir själva enheten lätt att använda, pålitlig och har en garantiperiod på 12 månader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den låga kostnaden för utrustning, särskilt odlare, är inte alltid en indikator på dess dåliga kvalitet. Och detta betyg bevisar detta, eftersom det inkluderar märken som producerar populära och pålitliga jordbruksenheter.

När du köper en odlare från någon tillverkare från detta betyg bör du definitivt ta hänsyn till alla tips för att välja en specifik modell av enheten, samt noggrant studera enhetens tekniska egenskaper och tillverkarens rekommendationer.

Detta är det enda sättet att köpa en riktigt högkvalitativ, hållbar och lättanvänd enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Experter rekommenderar att du alltid följer ett antal regler innan du gör ett köp och efter det. Efterlevnad av dem hjälper inte bara att göra rätt val utan också förlänga kultivatorns livslängd och låter dig njuta av dess oavbrutna drift under lång tid.

  • Det är nödvändigt att studera erbjudanden från närliggande butiker i förväg. Det händer ofta att kostnaden för samma enhet i angränsande butiker är väsentligt olika. Denna köpmetod hjälper dig att spara pengar.
  • Du bör noggrant studera märkningen av odlaren själv och information om tillverkaren. Det är ofta möjligt att köpa en falsk av lägre kvalitet än originalet, och bara hemma märks skillnaden på ett brev från originaltillverkaren. Detsamma gäller ursprungslandet. Om Amerika anges, men tillverkat i Kina, är det bättre att vägra köpet.
Bild
Bild
  • När du köper en tungodlare med medelhög eller maximal effekt bör du välja modeller som inte har kameror på hjul. Dessa köps bäst separat. Annars måste dessa kameror ständigt pumpas upp och lappas upp.
  • Det är absolut nödvändigt att använda olja, men inte någon, utan bara den som motsvarar taktiliteten hos motorn hos den förvärvade kultivatorn.
  • Kvaliteten på alla komponenter bör studeras noggrant. Om det väcker det minsta tvivel bör du vägra att köpa en kultivator. Det är möjligt att det blir allvarliga driftsproblem.
  • Vid sällsynt drift av bensinenheter, omedelbart före användning, måste de få köras med låg hastighet i 5 minuter. Så odlaren kommer att kunna värma upp, och dess livslängd kommer att hålla.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du bör inte spara på kvaliteten på det bränsle som enheten drivs från. Billiga oljor och bensin kan försämras för snabbt, och kostnaden för reparationer kommer att bli högre än priset på kvalitetskomponenter.
  • Om kultivatorn är ur funktion ska den endast för reparation föras till ett servicecenter, särskilt i fall där orsaken till haveriet är okänd och det inte finns någon erfarenhet av att utföra sådant reparationsarbete. Annars kan du helt enkelt bryta enheten, och orsaken som ledde till felet är aldrig känd.

Livslängden och kvaliteten på odlarens arbete påverkas också starkt av lagringsplatsen. Det ska vara torrt och varmt. Ett isolerat garage eller en vanlig ladugård passar bäst.

Bild
Bild

Recensioner

Odlare är mycket efterfrågade idag, och deras ägare lämnar bara smickrande recensioner om dem. De flesta köpare talar positivt om sin mångsidighet. När allt kommer omkring gör användningen av en sådan enhet det lätt inte bara att odla marken utan också att ta hand om gräsmattan, rabatterna och trädgården. Som ett plus utmärks också närvaron av ett större antal modeller med olika kraft och vikt. Detta gör det trots allt möjligt att välja en lämplig odlare inte bara beroende på syftet med dess fortsatta användning, utan också på kön, liksom åldern för enhetens ägare.

Enligt köpare har dock en sådan enhet inga nackdelar, om den naturligtvis väljs och fungerar korrekt.

Rekommenderad: