Pololnik "Strizh": Hur Man Använder En Platt Skärare? Funktioner Hos Stora Och Små Hakar. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Pololnik "Strizh": Hur Man Använder En Platt Skärare? Funktioner Hos Stora Och Små Hakar. Ägarrecensioner

Video: Pololnik
Video: Полольник СТРИЖ! Облегчаю труд на даче. 2024, Maj
Pololnik "Strizh": Hur Man Använder En Platt Skärare? Funktioner Hos Stora Och Små Hakar. Ägarrecensioner
Pololnik "Strizh": Hur Man Använder En Platt Skärare? Funktioner Hos Stora Och Små Hakar. Ägarrecensioner
Anonim

Närvaron av en personlig tomt innebär inte bara friluftsliv, utan också vård av marken för trädgårdsändamål. Naturligtvis gäller detta dem som använder webbplatsen för att skörda frukt och grönsaker. För att underlätta landarbete finns det många speciella motoriserade enheter, men inte alla har tillgång till köp av mekaniserade enheter. Oftare använder sommarboende improviserade medel för att odla sina tomter. I artikeln kommer vi att berätta om funktionerna hos "Strizh" plattskärare.

Bild
Bild

Weeder funktioner

Ett populärt och effektivt trädgårdsverktyg i sin klass producerat av AZIA NPK LLC. En enkel design, vars huvudsakliga egenskap är kantens skärpa, som inte behöver slipas på länge eller självslipas under drift. Denna typ av plattfräs är lämplig även för arbete på tät, lerig jord som är svår att påverka.

Verktyget består av ett handtag och ett par skärelement inriktade i form av ett hjärta . Enligt längden på handtaget och bladet är "Strizh" dividerat med storlek: stora, medelstora och små. Miniatyrmodellen har en stjälk 65 centimeter lång, vilket är nästan 2 gånger mindre än den för den största modellen. Skaftet kan göras personligen av önskad storlek. Lämpligheten av att använda varje specifikt verktyg beror på hur långt plantorna planteras från varandra. Med ett litet avstånd är en liten ogrässtorlek mer lämplig och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En ogräs tillverkad av legerat höghållfast stål 65G föredras för:

  • plasmahärdning av skärande delar;
  • självslipande blad;
  • dubbelsidig skärpning av skärdelen;
  • tillförlitligheten för basen som handtaget är fäst på.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till vassa knivar "Strizh" är skyldig en speciell teknik för kanthärdning , så att du kan använda verktyget under lång tid utan rädsla för att knivarna kommer att bli tråkiga. Men även om de skärps i arbetsprocessen kommer det inte vara överflödigt att vässa dem innan den nya säsongen börjar. Fördelen med dessa knivar är också i deras lilla tjocklek, vilket gör det lättare och lättare att komma in i jorden, vilket gör det lättare att arbeta i båda riktningarna.

Eftersom denna typ av kultivator tillhör kategorin handverktyg är det viktigt att fäst tillbehöret korrekt på handtaget. Dess längd måste väljas i enlighet med höjden på den person som ska använda den i trädgården.

Detta måste beaktas för effektivitet i arbetet och för att undvika kroppströtthet under träning. Om handtagets längd är för kort måste du böja dig, ryggen blir snabbt trött av överbelastning. I det här fallet ska trähandtaget vara slätt, utan flis och splitter, för att inte skada händerna när du arbetar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Lossar

Jordbearbetning 10-15 cm djup utförs vanligtvis under vårsäsongen före sådd eller strax innan plantor planteras. På samma sätt förbereds en sajt för höstsäsongen. Ytlossning utförs upp till 5 cm djupt i jorden under sommarsäsongen, strax efter bevattning eller regn och för att ta bort ogräs i ett tidigt tillväxtstadium. I växthus är denna uppgift lättare att lösa med en liten planskärare på ett förkortat handtag.

Manuell kultivator "Strizh" reducerar arbetstiden på marken avsevärt speciellt när man jämför med att använda vanliga ogräsverktyg som hacka och hacka. Det kommer snarare att noteras att han kombinerar och ersätter dem. Att lossa med en sådan ogräs är relaterad till "torr bevattning", så att du kan behålla fukt i de övre jordlagren och mätta den med syre.

Bild
Bild

Borttagning av stora ogräs med starka rötter

Stora och medelstora ogräsanläggare gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. För detta är skarpa blad anslutna till handtaget på skärelementets övre öppning. Naturligtvis garanterar denna metod knappast fullständigt bortskaffande av rotade ogräs som flerårig sömnighet, men om sådana behandlingar utförs regelbundet kommer ogräsens rötter gradvis att tömmas och skadedjuren dör helt.

Bild
Bild

Hilling grönsaksgrödor

För denna process är alla storlekar på "Strizh" planskärare lämpliga. Men under förhållandena för växthus och liknande strukturer med sluten mark kommer det att vara effektivt att använda en liten planskärare med ett förkortat handtag. Det är mer bekvämt att krama kål och liknande låga grönsaksgrödor med hjälp av en genomsnittlig ogräs. Och för ett stort blad på mitten av hålen på skärelementet finns det arbete i form av kullning av potatisplanteringar. Den snabba låter dig snabbt skopa upp marken utan onödig belastning på ryggraden med parallell beskärning av färska skott av ogräsgräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klippa gräs

Strizh hanterar också utrotningen av malurtväxande växter med sin inneboende lätthet. Arbetet utförs på samma sätt som med den traditionella flätan. Men plattskäraren kommer att hålla längre än ljungen, särskilt eftersom du efter en kort användning av "Swift" inte längre vill använda den gamla analogen för avfasningen. I stort bör alla tillgängliga modifieringar av det beskrivna verktyget finnas i trädgårdsmästarens arsenal. Plattskärare säljs ofta i ett set bestående av två eller tre storlekar. Men om ett trädgårdsverktyg bara behövs för en eller två operationer, skulle en medelstor universell "Swift" vara ett rimligt köp.

Bild
Bild

Hur man använder?

Platt skärning - korrekt hantering av jorden, med hjälp av sådan bearbetning skapas mulch och jorden blandas mindre. Dess struktur bevaras och fertiliteten förbättras. Processen med platt skärning av jorden är mindre mödosam och snabbare än arbetet med en hacka. Den enda svårigheten är att vänja sig vid att arbeta med ett okänt verktyg. Om du tar den i handen för första gången måste du arbeta i ungefär en och en halv timme för att förstå i vilken position det är bekvämare att göra det, för att vänja sig vid ovanliga rörelser och vissa ansträngningar. Efter det återstår att utvärdera resultatet och känna skillnaden.

Många trädgårdsmästare försöker använda ogräsaren som en hacka . Men den här enheten är inte avsedd att bearbeta jungfruliga marker, klippa ogräs, bryta härdade klumpar och arbeta på tunga leror. De kan lossa jorden upp till 8 cm djup, men förutsatt att jorden är tillräckligt lös. Annars är det inte möjligt att använda "Strizh" på länge.

För en ogräs är det bra att förbereda gångar med en viss bredd. Det är önskvärt att de är ungefär en tredjedel bredare än hans häftklammer (för lök, dill, koriander, basilika, persilja) eller hälften (för morötter, sallad, rödbetor, kålrabba och pekingkål, sorrel). Ogräsning i ett drag blir roligt och inte mycket ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under jordodling är det lättare att dra ogräsaren mot dig och skjuta ifrån dig med lätt tryck på handtaget. Dess lutning och presskraft bör underlätta enkel nedsänkning av bladet i jorden i ett par centimeter, samtidigt som djupet bibehålls. Det finns ingen anledning att göra hackrörelser och sätta för mycket press på verktyget.

För en rörelse anses det vara normen att trimma en remsa på 60-80 cm. Om möjligt bör du försöka att inte trampa de lossade områdena utan att lossa spåren bakom dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Manuell ogräsodlare "Strizh" talas om som en pålitlig assistent vid odling av marken. Det går inte sönder, kräver inte regelbundet byte av reservdelar och tar minst ett utrymme under lagring. Självslipande blad gör livet enklare för ensamma hemmafruar och äldre. Vid bearbetning av ytjordskiktet behöver verktyget bara förberedas för arbete en gång om året. Om vi lägger till ett rimligt pris till detta, kan vi rekommendera "Strizh" till alla bönder.

Alla verktygsägare noterar att det effektivt bekämpar ogräs . Roter enkelt ogräs på markens yta och i djupare lager. Ett väl valt handtag minimerar trötthet under arbetet och gör saker mycket snabbare och mer effektivt. Det finns också negativa recensioner från ägarna till "Strizh" manuell ogräs. De hänger ihop med att han inte klarar allt jordbruksarbete. Men sådana åsikter ger inte anledning att betrakta "Swift" som värdelöst och onödigt verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid köp rekommenderas att du noggrant väljer en platt skärare.

De försöker ofta förfalska det, och efter att ha använt en falsk kvalitet av låg kvalitet uppstår klagomål om instrumentets funktion. En egenskap hos en falsk från den ursprungliga handkultivatorn är plasmahärdning av skärdelen och frånvaron av skärpning, liksom ett material av lägre kvalitet istället för legerat stål. Alla originalprodukter är patenterade i Ryska federationen.

Rekommenderad: