Siemens Ugn: Ett Urval Av Elektriska Och Gasinbyggda Kompaktugnar. Egenskaper För IQ700, HB634GBS1 Och Andra Skåp

Innehållsförteckning:

Video: Siemens Ugn: Ett Urval Av Elektriska Och Gasinbyggda Kompaktugnar. Egenskaper För IQ700, HB634GBS1 Och Andra Skåp

Video: Siemens Ugn: Ett Urval Av Elektriska Och Gasinbyggda Kompaktugnar. Egenskaper För IQ700, HB634GBS1 Och Andra Skåp
Video: Функция activeClean SIEMENS, духовка iQ700, как работает самоочистка. 2024, April
Siemens Ugn: Ett Urval Av Elektriska Och Gasinbyggda Kompaktugnar. Egenskaper För IQ700, HB634GBS1 Och Andra Skåp
Siemens Ugn: Ett Urval Av Elektriska Och Gasinbyggda Kompaktugnar. Egenskaper För IQ700, HB634GBS1 Och Andra Skåp
Anonim

Siemens är ett transnationellt företag från Tyskland. Ett av arbetsområdena är tillverkning av hushållsapparater av hög kvalitet. I produktionsprocessen använder företaget endast komponenter av hög kvalitet, tack vare vilka ugnarna kan skryta med stabil prestanda och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett särdrag hos Siemens ugnar är deras funktionalitet. I företagets katalog hittar du modeller för både hemmabruk och professionellt bruk.

Märkets produkter kännetecknas av attraktivt utseende och otroligt hög byggkvalitet.

Det är värt att notera flera huvuddrag i modellen av det tyska märket

  • Dyra modeller monteras i Tyskland, men montering av budgetalternativ utförs i Spanien. Oavsett monteringsland är alla ugnar gjorda på en hög nivå. Även budgetvarianter kan skryta med hållbarhet och tillförlitlighet.
  • Under produktionsprocessen lägger specialisterna på det tyska företaget stor vikt vid att säkerställa tillförlitligheten hos enheter och komponenter. Det råder ingen tvekan om att styrsystemet och kontrollerna kommer att kunna fungera korrekt i många år. Tyska enheter misslyckas nästan aldrig, även under förutsättning av aktiv drift.
  • Alla ugnar i företaget är en komplex enhet ur teknisk synvinkel, därför behöver de en professionell anslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enorma populariteten för varumärkets modeller förklaras av en hel uppsättning inneboende fördelar med produkten, bland vilka följande kan särskiljas:

  • ett stort urval av installationsplatser - modellerna är så mångsidiga att de kan installeras i vilken del av köket som helst; det viktigaste är att det finns en plats i närheten för anslutning till strömförsörjningen;
  • en imponerande volym av kammaren, där du kan placera ett stort antal brickor, medan ugnarna är kompakta i storlek; detta resultat uppnåddes tack vare professionellt genomtänkt ergonomi;
  • energieffektivitet, vilket ger besparingar i användningen på grund av förbrukningen av en minsta mängd el;
  • många driftlägen och möjligheten att ställa in olika temperaturförhållanden;
  • avancerat styrsystem - de flesta modeller har inte pekskontroller, men det finns olika vridomkopplare och många andra användbara alternativ;
  • hög tillförlitlighet och funktionalitet - även vid aktiv användning fortsätter Siemens ugnar att utföra sitt arbete stabilt utan problem och fel.

Den största nackdelen med detta märkes ugnar är deras höga kostnad jämfört med modeller från andra tillverkare. Detta beror dock på enheternas hållbarhet, liksom användningen av exklusivt högkvalitativa material i produktionsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ugnar från Siemens presenteras i ett stort sortiment. Företaget erbjuder flera typer av ugnar.

Gasmodeller , som representeras av endast ett fåtal alternativ. Det tyska märket ägnar inte stor uppmärksamhet åt produktionen av gasugnar, eftersom de anses vara ineffektiva. Faktum är att oavsett design kan sådana modeller inte skryta med förmågan att jämnt värma rummet. Även installation av en elektronisk värmare löser inte detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska ugnar Siemens, som anses vara optimala och pålitliga. Huvuddragen i sådan utrustning är att temperaturen är jämnt fördelad i ugnen. Dessutom kan sådana modeller bibehålla en väldefinierad temperatur. Till skillnad från gasugnar har elektriska tillval ett brett utbud av ytterligare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos elektriska modeller är att de får ytterligare funktioner. Bland de viktigaste är följande:

  • ett tåligt dubbelglasfönster, vars användning gör det möjligt att hålla dörrarna svala även vid en hög temperatur inuti ugnen, vilket är extremt viktigt om det finns barn hemma, eftersom de kan bränna sig; Siemens särpräglade fördel ligger i det faktum att den installerar en dubbelglasad enhet på nästan alla modeller;
  • funktionen att kyla dörren och väggarna - tack vare närvaron av en sådan funktion kan du inte vara rädd för att bli bränd även när enheten är mycket varm; Dessutom är det mycket viktigt när du använder den inbyggda modellen, eftersom för mycket uppvärmning kan skada möblerna;
  • blockera inkluderingen och ändra inställningarna, vilket också är viktigt i närvaro av barn;
  • teleskopiska guider och en rörlig TV, som är utformad för att skydda en person vid användning av kaminen; detta element förenklar processen med att dra ut bakplåten;
  • en grill på vilken du kan steka kött, fisk och olika grönsaker;
  • mikrovågsfunktionen förvandlar ugnen till en mikrovågsugn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Siemens erbjuder sina kunder ett stort utbud av modeller, bland vilka det är värt att notera de som är mest populära.

iQ700 - en avancerad elektrisk ugn som har ett attraktivt utseende och tillförlitlighet. Enheten finns i svart och drivs mekaniskt. Temperaturreglering utförs med infällda brytare. En särskild fördel med denna modell är att den ger möjlighet att laga två rätter samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

HB634GBS1 - en oberoende ugn som går på el. Denna modell är känd för sina dimensioner - volymen på insidan är 71 liter. Enheten har ett attraktivt utseende, en snabb uppvärmningsfunktion, ett varmluftssystem, en konvektionsgrill och ett ekonomiskt driftsätt. Ugnen lockar uppmärksamhet med sin höga grad av säkerhet, inklusive barnlåsfunktioner, säkerhetsavstängning och restvärmesensorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

HB23AB620R - denna ugn kännetecknas av en bra uppsättning funktioner, attraktiv design, mångsidighet och snabb uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en Siemens -ugn måste du vara uppmärksam på många kriterier. Endast i det här fallet är det möjligt att köpa en enhet som fullt ut kommer att utföra de funktioner som tilldelats den. Först och främst bör du vara uppmärksam på typen av enhet. Oberoende modeller köps bäst av personer som har en spis.

Ett särdrag hos sådana enheter är att de kan placeras i valfri del av rummet. Detta är en stor fördel eftersom inte alla modeller kan monteras på bröstnivå.

För att installationen ska kunna ske utan problem måste utrustningens storlek beaktas. Fördelen med det tyska företaget är att det ger tydliga rekommendationer för installation, särskilt om du behöver lämna ett litet gap mellan väggen och ugnen. Stor uppmärksamhet bör också ägnas åt ugnars energieffektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av de moderna Siemens -modellerna erbjuds i klass "A", vilket ger ganska imponerande besparingar i användningen . Detta är extremt viktigt, med tanke på att märkets modeller kan värma upp till +300 grader Celsius, och detta kräver stor energiförbrukning.

Närvaron av en sådan temperaturregim gör att du kan förbereda en enorm mängd rätter, vilket är en sällsynthet för moderna ugnar avsedda för hemmabruk.

Den etablerade typen av kontroll är också viktig . Trots att företaget erbjuder sina kunder endast avancerade modeller, saknar de alla beröringskontroll. Nästan alla Siemens ugnar är utrustade med vridbrytare, varav några är infällda. Enligt utvecklarna är en sådan lösning mycket tillförlitlig under långsiktig drift av utrustning.

Men displayerna finns på alla modeller. Här visas inte bara tiden, utan också det valda driftsläget, samt information från timern. När det gäller timern erbjuds den i de flesta modeller med automatisk avstängning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du också ta hänsyn till arbetssätten. Om budgeten är begränsad, planerar du inte att förbereda kulinariska mästerverk, du kan köpa en vanlig modell för 5 driftlägen. Om värdinnan planerar att laga mat ofta och älskar att experimentera, är det bäst att välja avancerade modeller med 10-15 driftslägen.

När du väljer en Siemens -ugn måste du också vara uppmärksam på tillgängligheten av ytterligare funktioner. De ger maximal komfort när du använder ugnen.

Det är värt att lyfta fram några av de viktigaste

  • Antalet glasögon . Det är bäst att välja modeller som har dubbelglas. Med tanke på den utmärkta värmeisoleringen är en sådan lösning tillräckligt för att säkerställa den mest bekväma och säkra användningen. Naturligtvis, om du värmer insidan till +300 grader, börjar ugnens och glasets yta värmas upp, men även om du rör det kommer du inte att bränna dig.
  • Om du vill förenkla ditt liv så mycket som möjligt, kan du välja modeller som skiljer sig åt i det pyrolytiska rengöringssystemet … Hydrolys är också bra, men mer besvärande.
  • Motljus Är en av de viktigaste funktionerna för människor som bakar ofta. Tack vare bakgrundsbelysningen behöver du inte övervaka vad som händer inuti kameran.
  • Säkerhetsavstängning - en viktig funktion som gör att ugnen kan stängas av automatiskt om du glömmer att göra det själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av användning

För att Siemens -ugnen ska kunna utföra sina funktioner så länge som möjligt och inte gå sönder måste du vara noga med korrekt användning. Det är värt att följa följande rekommendationer:

  • Innan du börjar använda, var noga med att skölja insidan för att bli av med skräp och smuts;
  • det är viktigt att använda rätt fat - en keramikbehållare anses vara idealisk för en elektrisk spis; valet beror i alla fall på exakt vilken temperatur tillagningen kommer att äga rum, eftersom varje material endast kan användas vid en viss temperaturregim;
  • för att rätten ska bli som den ska är det mycket viktigt att övervaka den inställda temperaturen; i de flesta fall är det nödvändigt att förvärma ugnen och skicka bakplåten när den når en viss temperatur;
  • för att nå bakplåten rekommenderas det att använda specialtillbehör: tång eller handskar.

Siemens ugnar är toppmoderna enheter med en intressant design och många ytterligare funktioner. Ett stort sortiment från det tyska märket ger alla möjlighet att köpa det mest lämpliga alternativet för sig själva. Modeller med dubbelpanna, inbyggda kompaktversioner och ugnar med mikrovågsfunktion är mycket populära idag.

Rekommenderad: