Stihl Elektrisk Lie: Elektrisk Och Sladdlös Grästrimmer. Hur Tar Man Bort Rullen Från Den Elektriska Lie Och Tankar Linan?

Innehållsförteckning:

Video: Stihl Elektrisk Lie: Elektrisk Och Sladdlös Grästrimmer. Hur Tar Man Bort Rullen Från Den Elektriska Lie Och Tankar Linan?

Video: Stihl Elektrisk Lie: Elektrisk Och Sladdlös Grästrimmer. Hur Tar Man Bort Rullen Från Den Elektriska Lie Och Tankar Linan?
Video: Hur man tankar sin trimmer eller röjsåg från STIHL. Guide och instruktionsvideo. 2024, Maj
Stihl Elektrisk Lie: Elektrisk Och Sladdlös Grästrimmer. Hur Tar Man Bort Rullen Från Den Elektriska Lie Och Tankar Linan?
Stihl Elektrisk Lie: Elektrisk Och Sladdlös Grästrimmer. Hur Tar Man Bort Rullen Från Den Elektriska Lie Och Tankar Linan?
Anonim

Stihls trädgårdsutrustning har länge etablerat sig på jordbruksmarknaden. Elektriska trimmare i detta företag kännetecknas av kvalitet, tillförlitlighet, stabil drift även under hög belastning. Stihl elektriska kos -sortimentet är lätt att använda och lätt att underhålla. Detta ger ett utmärkt tillfälle att använda tekniken även för en nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utbudet av företagets gräsklippare är varierat. Företaget förbättrar ständigt sina produkters effektivitet. Tänk på huvuddragen i de populära alternativen för gräsklippare i det presenterade företaget.

Sladdlös gräsklippare

Perfekt för dem som inte vill andas bensinavgaser och också är beroende av el. Maskinen består av ett robust plasthus och en kompakt gräsuppsamlare. Gräsuppsamlarens volym beror på modellen.

Sådana enheter är tysta, pålitliga och säkra att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk version av lie

Den självgående formen för dessa enheter kan användas var som helst, men bara bredvid strömförsörjningen. Tyst, de används ofta nära skolor, dagisar, liksom sjukhus och kliniker. De används ganska aktivt på privat territorium.

Modellerna är lätta att använda, har låg ljudnivå, hög tillförlitlighet och dessutom ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Populära elektrokosmodeller

Ett av de populära alternativen övervägs elektrisk lie Stihl FSE-81 … Detta är en av de mest kraftfulla gräsklipparna som finns. Denna enhet inkluderar klippare headset AutoCut C5-2 utformad för att fungera i små områden. Det är bekvämt att klippa med det bredvid rabatter, gränser. Hon rengör området runt buskar och träd väl, och arbetar också noggrant med stigarna.

Denna fläta har ett antal fördelar genom att den elektroniskt justerar varvtalet . Designen gör att du kan hålla träd från skador. Det cirkulära handtaget låter dig utföra högkvalitativt arbete, manövrera och klippa även på svåråtkomliga platser. Det är lätt att transportera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra alternativ som har bevisat sitt värde i trädgårdsodlingar.

FSE 60

Klipper gräs upp till 36 cm. Hastighet upp till 7400 rpm. Effekten är 540 W. Kroppen är av plast. Teleskopiskt handtag. Ett billigt men praktiskt verktyg.

Bild
Bild

FSE 31

Lätt och billig enhet. Perfekt för små områden . Det är bättre för dem att samla, klippa gräset efter gräsklipparen.

Bild
Bild

FSE 52

Mekanismen är gångjärn, på grund av vilken enheten lutar åt olika håll. Fräsrullen kan placeras vinkelrätt mot marken . Det finns inga ventilationsöppningar som skyddar enheten från att vatten tränger in, så gräset kan klippas tidigt på morgonen (när det är dagg) eller direkt efter regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa trimmeralternativ

Sladdlösa lie är enkla att använda och hjälper aktivt till att rensa området runt ditt hem från gräs. Sådana enheter innehåller batterier med en indikator för laddning. Stången och handtaget kan enkelt justeras.

Fördelar med sladdlösa trimmare:

  • utan buller, liksom ledningar, kan du ta hand om gräsmattor;
  • perfekt för amatörbruk;
  • har en låg vikt och håller balansen bra.
Bild
Bild

Utrustningen kommer i serie, och den innehåller följande

  • Höjdjusterbar stång. Det kan justeras när som helst. Perfekt för de förhållanden där maskinen används av flera personer, och alla kan anpassa den till sig själva.
  • Handtaget är cirkulärt och lätt att justera. Den har sex positioner.
  • Klippenheten är justerbar. Detta kan göras i fyra positioner.
  • Kanten kan beskäras vertikalt. I detta fall kan vinkeln ändras upp till 90 grader.
Bild
Bild

De mest kända batteridrivna flätorna listas nedan.

FSA 65

Enhetens längd är 154 cm. Strömmen är 5, 5 A. Den lättaste av de andra gräsklipparna. Detta verktyg kan användas över stora ytor.

Bild
Bild

FSA 85

Längden är 165 cm. Strömmen är 8 A. Perfekt för klippning på ett litet område.

En bekväm anordning för gräsklippning, rabatter, staket etc. Motorn är tyst nog, det finns ingen avgaser.

Bild
Bild

FSA 90

För tufft gräs och stora områden. Det finns två handtag på handtaget. Avfasningen i diameter är 26 cm. Lågt ljud, vilket är fördelaktigt för effektiv drift . Det finns två blad på skärbladet.

Bild
Bild

Reparationsrekommendationer

Mekaniska problem i samband med skador på trimmerhuvudet. Denna komponent är oftast utsatt för slitage, och även detta element är ofta i kontakt med miljön. Det finns flera alternativ för uppdelning, som är mekanisk.

  • Linjen är över . Den kan bytas ut enligt tillverkarens instruktioner.
  • Linjen är trasslig . Det är nödvändigt att varva ner, om det inte fungerar, lägg sedan en ny spole.
  • Nylontråd som klibbar . Spola bara tillbaka raden igen. Detta beror på överhettning av enheten.
  • Spolens botten har gått sönder . Du kan köpa den i butiken, du kan göra den själv.
  • Huvudet roterar inte . Motorn fungerar inte som den ska.
Bild
Bild

Fyller linan i den elektriska lie

Låt oss överväga hur du trådar in rullen själv. Först måste du ta bort spolen och skyddshöljet från den. Välj en linje, klipp av det erforderliga beloppet.

Vi börjar linda på rullen: för detta fixar vi ena änden av fiskelinan i gapet, lindar försiktigt fiskelinan . Linan måste lindas så att skyddshöljet stängs tyst, linan kan varva av sig själv. Vi sätter in den andra änden i hålet i skyddshöljet. Vi tar spolen och täcker. Vi drar änden av linan i hålet i locket och drar linan lite.

Vi satte denna design på trimmern. Vi vrider spolen medurs tills ett specifikt klick. Vi fixar det. Vi ansluter flätan till nätverket. Trimmern ska vara i sitt ursprungliga läge. Vi slår på den. Extra centimeter linje kommer att klippas av av trimbladet.

Vid skärning bör linan inte komma i kontakt med hårda föremål, eftersom de sliter linan. Om radmatningen i enheten inte är automatisk måste föraren stanna ofta, ta bort rullen och spola tillbaka linan.

Bild
Bild

Det bör noteras att det finns linjealternativ som är anpassade för grovt ogräs. Det ser ut som en pigtail, den har sin egen specifika spole.

Rekommenderad: