Spår För Neva Walk-behind Traktor: Hur Lägger Man Den Gummispårade Modulen På Den Bakomliggande Traktorn?

Innehållsförteckning:

Video: Spår För Neva Walk-behind Traktor: Hur Lägger Man Den Gummispårade Modulen På Den Bakomliggande Traktorn?

Video: Spår För Neva Walk-behind Traktor: Hur Lägger Man Den Gummispårade Modulen På Den Bakomliggande Traktorn?
Video: Кентавр walk-behind tractor 2024, Maj
Spår För Neva Walk-behind Traktor: Hur Lägger Man Den Gummispårade Modulen På Den Bakomliggande Traktorn?
Spår För Neva Walk-behind Traktor: Hur Lägger Man Den Gummispårade Modulen På Den Bakomliggande Traktorn?
Anonim

Motoblock har redan blivit en välkänd teknik för ryska öppna ytor. De tillverkas av en mängd olika fabriker, kraften och funktionaliteten hos enheterna skiljer sig också åt. Men för att garantera ökad flotation måste du använda spår - och först välja dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

En väl matchad spårad modul är inte bara ett sätt att "köra där andra fastnar." han gör att du kan göra den bakomliggande traktorn mer stabil under alla förhållanden … Denna tillsats är oumbärlig om du vill arbeta på lös snö eller våt mark. Även vid borttagning av stora mängder snö klarar sig dessa maskiner mycket bra.

Genom att välja rätt spår för den bakomliggande traktorn Neva kan du öka kontaktytan avsevärt med ytan, även om du jämför det med prestanda för de bästa hjulen.

Bild
Bild

Vilka är de olika typerna av spårade system?

I ett fall är spårmodulen utformad som en axel. I botten kompletteras den med fyra rullar. Och redan med hjälp av rullarna bildas den nödvändiga mekaniska påkänningen av spåret. Till vänster och höger finns ett par växlar. När de faller i spåren på spåren drar de åt dem och låter enheten röra sig.

Växlarnas rörelse sker horisontellt på grund av en speciell ram. Den fästs med bultar. Ena sidan av axeln utrustad med kugghjul kompletteras med en växellåda. Genom en speciell krets överför den ansträngningen till den spårade enheten. V-formade delar är inbyggda i löpbältet, vars vassa kant ser ut längs den bakomliggande traktorns väg.

Det finns också en annan version av enheten. Det återspeglas inte på själva spåret. Endast hjulen har ersatts med ett stort kugghjul fäst vid axeln. I den nedre delen är ramen utrustad med åtta rullar. Syftet med att använda dessa rullar är att hålla bältet spänt och se till att det går smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkare och funktioner hos enheter

Innan du väljer ett specifikt märke måste det tydligt anges: set-top-boxen levereras alltid förmonterad på fabriken. Detta eliminerar buggar och problem som orsakas av självmontering.

Skillnaderna mellan de enskilda modellerna gäller:

  • tejpens storlek med larver;
  • egenskaper hos material;
  • antalet klipp;
  • startmetoder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkt bland ryska företag bevisade sig "Ant", "Lynx" och "Buran "; från utländska leverantörer bör föredras Klo.

Montering av spår är endast möjlig på bakomgående traktorer med kraftfulla fyrtaktsmotorer som kan blockera axlar. Denna lösning möjliggör en sväng på plats utan att slutföra en hel cirkel.

Du kan lägga gummispår på den bakomliggande traktorn Neva för cirka 28 000 rubel.

Om du monterar förarstolarna kan du föra strukturen närmare den spårade minitraktorn . Om designen berövas möjligheten att lägga till en förarstol kommer det att kosta lite mindre.

Trots den försvagade funktionaliteten fungerar sådana propellrar tyst under vinterförhållanden. De övervinner med säkerhet både terrängpartier och snöband … Ett stort problem är den relativa höga kostnaden för strukturer. Ofta kämpar de med det och försöker göra larver med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självständigt arbete

Experter rekommenderar dig att först försöka göra en larv från ett vanligt transportband. Det är bara nödvändigt att komplettera den med en hylsrullekedja. Den uppsättning verktyg som krävs är begränsad.

För att transportbandet ska fungera så länge som möjligt sys dess kanter med fiskelina i steg om 1 cm.

Förberedelsen av ringen från tejpen sker genom att blinka i ändarna eller använda ett gångjärn.

Hur tjockt transportbandet ska vara bestämmer alla ägare själva. Tjockleken väljs vanligtvis enligt belastningen på enheten. I de flesta fall rekommenderas det att välja mönster som inte är tunnare än 0,7 cm. Du måste också sätta 1 hjälphjul på varje sida … Du kan ta hjul från bilar, men förutsatt att diametrarna sammanfaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan man höra att spåren för den bakomliggande traktorn är gjorda av bildäck. Men för att konstruktionen ska vara tillräckligt pålitlig måste du noga välja dessa däck. Produkter som tas bort från traktorer eller tunga fordon fungerar bäst … Dessa däck har ett optimalt slitbanemönster. Man måste komma ihåg att klippa ett spår för larver är ett ganska långt och tråkigt jobb, men det kan inte undvikas.

Skärning sker med en grundligt slipad stövelkniv. Erfarna människor har alltid en hink med tvålvatten i närheten: att doppa kniven där då och då förenklar arbetet. Klippning av sidoväggen från däcken görs enklast med en sticksåg med små tänder. Mycket hårda däck måste frigöras från inre förstärkande element ..

Spåren som görs på detta sätt får inte vara längre än däckets längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre att köpa?

Berättelsen om självgjorda larver visar att det inte är så enkelt att göra dem som det verkar. Därför köper den överväldigande majoriteten av människor fortfarande färdiga produkter. Många bönder och invånare i lanthus föredrar CAM-märkta bandpaket.

Det är viktigt att tänka på att varje produktserie är strikt utformad för ett specifikt märke av motoblock.

Bild
Bild

Det finns ingen anledning att oroa sig för installationen: allt beskrivs i detalj i instruktionerna för de bakomgående traktorerna och bandspaken själva. Och för tekniskt kunniga människor är allt intuitivt. Thrusters med en triangulär kontur har en viss popularitet. Deras fördel är ökad stabilitet i längsplanet.

Experter rekommenderar att du alltid tar hänsyn till:

  • vilken snötäckning som larverna är avsedda för;
  • vad är permeabiliteten genom lera och slask;
  • hur hög bärförmåga (med hänsyn tagen till den bakomliggande traktorns egenskaper och dess tillämpning);
  • planerad körhastighet.

Rekommenderad: