Motoblock Med Differential: Egenskaper Och Val Av En Bakomliggande Traktor Med Kraftuttag Och Låg Växel. Vad är En Differentiell Förlängningssladd För?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Med Differential: Egenskaper Och Val Av En Bakomliggande Traktor Med Kraftuttag Och Låg Växel. Vad är En Differentiell Förlängningssladd För?

Video: Motoblock Med Differential: Egenskaper Och Val Av En Bakomliggande Traktor Med Kraftuttag Och Låg Växel. Vad är En Differentiell Förlängningssladd För?
Video: Hur man delar en M90 växellåda (Uppföljning svetsa 3ans stoppring + Spärra växlar?) 2024, Maj
Motoblock Med Differential: Egenskaper Och Val Av En Bakomliggande Traktor Med Kraftuttag Och Låg Växel. Vad är En Differentiell Förlängningssladd För?
Motoblock Med Differential: Egenskaper Och Val Av En Bakomliggande Traktor Med Kraftuttag Och Låg Växel. Vad är En Differentiell Förlängningssladd För?
Anonim

Den bakomliggande traktorn är en oumbärlig assistent för de flesta sommarboende, eftersom utan den är det omöjligt att utföra några omfattande uppgifter. För att inte bli besviken på köpet bör du studera mer detaljerat vad motoblock med differential är och vad som är deras skillnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför en differential behövs

De flesta sommarboende föredrar att köpa sommarstugutrustning med differential, och nybörjare förstår inte riktigt hur en sådan bakomliggande traktor skiljer sig från den vanliga. På enklare och icke-professionellt språk är det vanligt att kalla en differential för en blockerande svängförlängning. Huvudfunktionen som utförs av den beskrivna komponenten i den bakomliggande traktorn är att minska radien vid vridning av utrustningen. Följaktligen blir det möjligt att göra en större hjulbas för att öka plöjningsbredden. Tekniken välter inte när du svänger, medan den visar fantastisk manövrerbarhet.

Vid tidpunkten för användning av differentialen blockeras ett hjul, det vill säga att hjulen börjar verka oberoende av varandra, varigenom svängen blir lättare (sväng på plats).

Denna teknik är bra för dem som inte vill eller inte kan göra ytterligare ansträngningar för att ändra den bakvända traktorns rörelseriktning. Fäst utrustning, liksom dess frånvaro i designen, påverkar inte på något sätt den beskrivna förmågan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med en differential är att använda en fästbult och flytta den från ett hål i navet till en cylindrisk urtagning. I detta fall kan elementet spela rollen som en förlängningssladd, vilket gör att du kan öka fordonets hjulbas.

Differentialen är installerad på ingångsaxeln, som ska vara rund med en diameter på 30 millimeter

Bild
Bild
Bild
Bild

Mest populära modeller

Det finns många modeller på marknaden som har en differential. Några av dem är särskilt populära bland moderna trädgårdsmästare, bland dem sticker ut följande.

  • Crosser CR-M8E.
  • "Oka MB-1D2M9".
  • "Ugra NMB-1N9".
  • Fermer FM-1309MD.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första enheten har en imponerande kostnad . Enligt vissa användare är priset medvetet för dyrt, eftersom den bakomliggande traktorn för 80 tusen rubel inte motsvarar den funktionalitet den har. Priset på utrustningen är faktiskt motiverat om du fördjupar dig i dess funktioner mer detaljerat. Det är värt att börja med att tekniken i fråga tillhör yrkesklassen. Det betyder att det inte längre kan ha ett budgetvärde. Användningsområdet för sådana motoblock är stora bearbetningsområden som når tre hektar.

Konstruktionen har en fyrtaktsmotor på 5,2 kW med kraftuttag (PTO) . Tillbehör fästs på samma sätt som på slåttermaskiner. Detta möjliggörs av den främre kraftuttaget. Dieselenheten har en elektrisk startmotor. Den bakomliggande traktorn levereras demonterad, eftersom detta är det enda sättet att transportera den. Plöjningsbredden är 750 mm, greppet är en bältesstruktur.

Om vi pratar om kraften hos en sådan bakomliggande traktor i hästkrafter, då är det 8. Skärarens nedsänkningsdjup är 180 mm och modellens totala vikt är 225 kilo. Bränsletanken rymmer 5,5 liter bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användare kunde inte låta bli att notera de många fördelarna med tungvikten, inklusive:

  • enkel hantering;
  • ramtillförlitlighet;
  • utmärkt framkomlighet oavsett jordtyp;
  • hög effektivitet vid utförande av alla arbeten.

Tillverkaren var noga med att göra handtaget på den bakomliggande traktorn så bekvämt som möjligt för användaren. Det är lätt att arbeta även för en nybörjare på jungfrulig jord, eftersom dieselenheten har den kraft som krävs för högkvalitativ plöjning.

Särskild uppmärksamhet kan ägnas åt maskinens framkomlighet . Utmärkt prestanda uppnåddes på grund av användningen av hjul med stor diameter och deras aggressiva slitbanor. Användaren gör sitt val till förmån för denna bakomliggande traktor också på grund av närvaron av ett vattenkylsystem och en plog i hela setet. Under drift ger utrustningen inte ett starkt ljud, vilket också är viktigt. I genomsnitt är livslängden 3100 timmar. En enkel och snabb start från startmotorn möjliggörs av dekompressorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oka MB-1D2M9 har ett demokratiskt pris och säljs för 39 tusen rubel . Dess effekt är något lägre än den föregående walk -behind -traktorn, och det finns bara fyra hastigheter - två i varje riktning. Om det behövs kan operatören ändra plogbredden från 720 mm till 1130 mm, vilket är mycket bekvämt. Skärdelens nedsänkningsdjup är 300 mm.

En kedjetyp växellåda är installerad i konstruktionen, vilket gör den pålitlig. Oljemängden som krävs är upp till två liter. Utrustningen levereras komplett med pneumatiska hjul, fyra fräsar för lossning av marken och en skär.

Bild
Bild

Motoblock under varumärket Ugra är inte mindre populära .eftersom deras pris och byggkvalitet, tillsammans med deras förpackningar, är en perfekt matchning. Priset på enheten når cirka 55 tusen rubel. Markfrigången är 17 centimeter, därav den utmärkta längdåkningsförmågan. Det finns en reduktionsväxel och en bränsletank av metall.

Rörelsehastigheten är 3,6 km / h, vilket är ganska mycket för en liknande teknik, och detta är bara i första växeln. Vid den tredje hastigheten ökar indikatorn till en markering på 8,52 km / h. Motoreffekten är 6 hästar, och bränsletankens volym är standard - 3,6 liter. Som växellåda finns en manuell låda, en reduktionsväxel och ett universellt nav. Den totala vikten för hela modellen är 85 kilo.

Bild
Bild

Fermer FM-1309MD är en modern och multifunktionell bakomliggande traktor som kan användas på alla typer av jord . Alla spakar som ansvarar för att styra utrustningen sitter på ratten. Ett differentiellt "ben" är också installerat där, som tillverkaren har byggt in i växellådan.

Enheten går på bensin. Den totala vikten av konstruktionen är 175 kg. Det bör noteras att bränsletankens volym är mycket högre än den genomsnittliga volymen och uppgår till 6,5 liter. Bredden på banan som skapas är 1,3 meter, vilket är mycket imponerande för en sådan teknik. Differentialen gör det möjligt för operatören att snabbt och enkelt svänga maskinen vid ändring av plogriktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare fördelar, som särskilt lyfts fram av användarna själva, inkluderar följande:

  • hjul med stor diameter;
  • utmärkt längdskidförmåga;
  • universell koppling;
  • bra utrustning.

Den bakomliggande traktorn levereras med instruktioner, inbyggd fräs och pneumatiska hjul. Kraften hos kraftenheten inuti är 13 liter. med.

Bild
Bild

Hur man väljer

Innan du väljer en walk-behind-traktor från en viss tillverkare, det är nödvändigt att ta hänsyn till vissa funktioner i modellerna:

  • funktionalitet;
  • plöjningsparametrar (bandbredd, djup);
  • motoregenskaper (effekt i första hand);
  • vikt.

Om utrustningen är för vanligt bruk, där bearbetningsområdet är litet, är det ingen mening att betala för mycket för kraft och produktivitet, vilket i slutändan inte kommer att krävas. Det är bättre att fråga om redskapsfästet och funktionen hos den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att tung utrustning tillhör proffsen, dess kapacitet når ibland 16 liter. därav den höga kostnaden, attraktiva möjligheter, men också komplexiteten i förvaltningen. Det är bra när den bakomliggande traktorn är med låg växel, hjullåsning och upplåsning eller en differentialförlängning. Men priset på en sådan fullvärdig enhet kommer att bli mycket dyrare. Om du behöver den senaste kompakta enheten, bör du titta närmare på de enklare modellerna.

Rekommenderad: