Bakom Traktorbältet: Hur Man Spänner Och Justerar Bältet Korrekt? Mått Och Justering Av Kuggremmen På Den Bakomliggande Traktorn

Innehållsförteckning:

Video: Bakom Traktorbältet: Hur Man Spänner Och Justerar Bältet Korrekt? Mått Och Justering Av Kuggremmen På Den Bakomliggande Traktorn

Video: Bakom Traktorbältet: Hur Man Spänner Och Justerar Bältet Korrekt? Mått Och Justering Av Kuggremmen På Den Bakomliggande Traktorn
Video: The Duck Song 2024, Maj
Bakom Traktorbältet: Hur Man Spänner Och Justerar Bältet Korrekt? Mått Och Justering Av Kuggremmen På Den Bakomliggande Traktorn
Bakom Traktorbältet: Hur Man Spänner Och Justerar Bältet Korrekt? Mått Och Justering Av Kuggremmen På Den Bakomliggande Traktorn
Anonim

Drivremmen (tillbehörsrem) av hög kvalitet för den bakomliggande traktorn garanterar en långsiktig användning av enheten för att odla de odlade områdena. Baserat på driftens intensitet och utrustningens resurs är det nödvändigt att välja rätt rem till enheten. Du kan inte köpa det första drivremmen för enheten, vilket rekommenderas i butiken. Enhetens ökade fysiska egenskaper kommer inte att få den att fungera bättre om enheten inte är konstruerad för detta.

Bild
Bild

Tekniska parametrar för olika ändringar

Motoblock från alla tillverkare, oavsett om de är motorfordon "Neva", "Ural" med UMZ-5V-motorn eller Hyundai T-500, "Euro-5" och många andra produceras nästan enligt samma schema. Endast i enskilda avsnitt talar vi om olika kraft och tillgängliga funktioner. Tillverkaren "Neva" gjorde en överliggande kamaxelplacering. Som ett resultat av luftkylningssystemet måste motorcykelbälten köpas mindre ofta.

I modelllinjen "Cascade" läggs tonvikten på användningen av en remdrivning . Ägaren till utrustningen måste i strikt överensstämmelse med tillverkarens tekniska specifikationer välja bälten för motorfordon. Den minsta avvikelsen från de föreskrivna kraven kommer att orsaka snabbt slitage av de mekaniska elementen. I huvudsak ställs liknande villkor för Zubr -enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bör också nämna Mole-enheten, som har en remdrivning av samma modell A-710, A-750, där längden är 710-750 mm, bredden är 13 mm och proceduren för att byta ut dem liknar " Kaskad".

Motoblock är utrustade med hög effekt, vilket innebär specifika begränsningar för de tillåtna typerna av bälten i enheterna . Det rekommenderas starkt att fokusera på produkter märkta A-1180. Vid ankomsten av en oplanerad eller planerad reparation köps ett flexibelt remdrivningselement med liknande parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock tillverkade i Kina kännetecknas av en mycket stor frihet när det gäller att välja bälte.

Bälten för enheter för motorfordon, liksom för tillbehör, till exempel en rempump, väljs med hänsyn till endast ett villkor: produktens längd och styrka kan inte skilja sig med +/- 1,5% från prototypen. I detta fall kommer användningen av analoger inte att prova upprepade misslyckanden.

Arbetar med högre hastigheter

Dyra modifieringar av motoblock är utrustade med flera hastigheter. Den angivna funktionen låter dig optimera proceduren för sådd, skörd eller odling av åkern. Men å andra sidan är motoblockens funktion i stor utsträckning direkt beroende av drivremens kvalitet. Det första du ska komma ihåg är att frekventa växlar inte är det bästa sättet att påverka enhetens funktion. Av denna anledning bör man överge användningen av billiga och ibland lågkvalitativa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bälte

För att välja rätt bälte för din motorcykel, du bör ha följande information:

  • den typ av drivrem som är lämplig specifikt för din modifiering av enheten;
  • dess längd;
  • spänningsnivå;
  • typ av kilremssändning (för specifika modeller).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enhetsbälten är:

  • kil;
  • tandad;
  • rörelse framåt;
  • omvänd.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa optimal spänning och en lång livslängd för inte bara hela remdrivningen utan även växellådan måste enhetens remmstorlek exakt anpassas till en specifik modifiering av den bakomliggande traktorn. Om du sätter extremt långa produkter, som mycket korta, kommer de att slits ut ganska snabbt och kommer att skapa onödig belastning på motorn eller växellådan. Till exempel är 750 mm "Mole" remdrivning installerad på enheter med en inhemsk motor.

Utöver ovanstående är det nödvändigt att kontrollera produkten utifrån innan du köper: bältet ska inte ha några skador, repor, utskjutande trådar, raster. En kvalitetsprodukt är en som har ett distinkt fabriksmönster och som inte kan töjas för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt storlek?

Storleken på bältet på din enhet finns i dokumentationen eller med numret på den gamla produkten (om sådan finns). Om du inte hittar måtten kan du använda ett måttband och ett vanligt rep (snöre). Och du kan också använda speciella bord.

Ersättning och anpassning

Det flexibla elementet i remdrivningen på den bakomliggande traktorn kan ersättas och justeras oberoende av varandra.

Kilremssändningen kommunicerar på ett tillförlitligt sätt kraften från motorn, men med tiden slits remmen, sprickor och vindbyar bildas på den.

Uppgiften att ändra den visas. Detta kan göras på dedikerade servicecentra. Detta är det mest korrekta valet, men det kommer att kosta mycket. Du kan själv byta ut, och om du har reparerat din bil minst en gång har du erfarenhet av att arbeta med utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

1. Ta bort det använda flexibla elementet

Ta först bort plastskyddet genom att skruva loss fästmuttrarna. Därefter avlägsnas enhetens rem genom att slappna av spänningen mellan remskivan (friktionshjulet) på växellådan och motorn.

Vid vissa ändringar finns det specialiserade anordningar för spänning och lossning av remmar. Men vanligtvis saknas denna mekanism i bakomliggande traktorer. För att lossa drivremsspänningen, lossa motorns fästmuttrar (4 delar) och flytta den åt höger. Sedan tar vi bort bältet. Glöm inte att flytta motorn till höger (vänster) för att dra åt (lossa) produkten bara inom 20 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

2. Sätta på nya produkter

Installationen av ett nytt enhetsbälte utförs i omvänd ordning. Då måste du dra den, med hänsyn till dess obligatoriska sagging med 10-12 millimeter. Var noga med att kontrollera inriktningen av växellådan och motorns friktionshjul. Vi lindar muttrarna på motorfästena diagonalt.

När det inte fungerar bör bältet rotera utan problem på ingångsaxeln, men inte hoppa av det. För att föra aggregatets bälte till arbetsstatus kläms kopplingshandtaget ut, kabeln lyfter tryckaxeln uppåt och drar bältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

3. Självspännande

När den nya produkten och slingformaren (dämparen) är monterade måste de spännas och justeras, eftersom bältet omedelbart böjer sig, vilket anses vara oacceptabelt. Detta kan förkorta användningen, hjulen börjar glida, motorn börjar röka i tomgång.

För att utföra spänning är det nödvändigt att rengöra friktionshjulet med en trasa, och också att lossa bultarna som fäster motorn till chassit, med en nyckel på 18 vrid justeringsbulten i klockans rörelseriktning och dra åt enhet. Samtidigt är det nödvändigt att prova drivremsspänningen med andra handen så att den fjädrar fritt. Om du drar åt det för hårt kommer det också att ha en negativ inverkan på tillförlitligheten hos lagret och remmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under installationen måste alla åtgärder utföras gradvis och noggrant för att utesluta skador på produkten. Detta kan orsaka bristning eller för tidigt fel på enheten.

Efter avslutad montering och spänning, kontrollera efter störningar. Den nya produkten måste vara jämn och fri från knäckar och snedvridningar.

Processer som visar installations- och spänningsfel:

  • kroppens vibrationer under rörelse;
  • överhettning av drivremmen vid tomgång, rök;
  • hjulglidning under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Körs i

Efter installation av en ny produkt är det nödvändigt att köra den bakomliggande traktorn utan att belasta den för att inte skada konstruktionselementen. När du använder enheten är det nödvändigt att dra åt växelmekanismerna efter var 25: e drifttimme. Detta förhindrar snabbt slitage av friktionshjulen och garanterar en smidig rörelse för den bakomliggande traktorn.

Rekommenderad: