Gör-det-själv Gräsklippare (33 Bilder): Hemlagad Elektrisk Gräsklippare Från En Kvarn. Hur Man Gör En Gräsklippare Från En Tvättmaskin Och Trimmer?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gräsklippare (33 Bilder): Hemlagad Elektrisk Gräsklippare Från En Kvarn. Hur Man Gör En Gräsklippare Från En Tvättmaskin Och Trimmer?

Video: Gör-det-själv Gräsklippare (33 Bilder): Hemlagad Elektrisk Gräsklippare Från En Kvarn. Hur Man Gör En Gräsklippare Från En Tvättmaskin Och Trimmer?
Video: Uppstart stiga park å första klippningen 2021 2024, Maj
Gör-det-själv Gräsklippare (33 Bilder): Hemlagad Elektrisk Gräsklippare Från En Kvarn. Hur Man Gör En Gräsklippare Från En Tvättmaskin Och Trimmer?
Gör-det-själv Gräsklippare (33 Bilder): Hemlagad Elektrisk Gräsklippare Från En Kvarn. Hur Man Gör En Gräsklippare Från En Tvättmaskin Och Trimmer?
Anonim

Gräsklippning i ett förortsområde gör att du kan ge området ett välskött och trevligt utseende. Men att ständigt göra detta med en ljusspel är mycket obekvämt, för att inte tala om en allvarlig förlust av tid och ansträngning. Men det är inte alltid möjligt att köpa en gräsklippare. Då kan du göra det själv. Låt oss försöka förstå invecklingarna och funktionerna i denna process.

Bild
Bild

Enhet

För att göra en gräsklippare för ditt gräs måste du ha en specifik lista med delar till hands. Huvudmotorn kommer från alla enheter som av någon anledning inte används . Det är osannolikt att motorerna från små enheter tål de tunga laster som är oundvikliga vid gräsklippning. De överhettas och går sönder för snabbt. Och det är ingen idé att reparera dem. De försöker ofta använda motorer från dammsugare, men de kommer definitivt inte att klara ett sådant jobb.

Det är bäst att använda en motor med en effekt på 1 kW / h eller mer för gräsklipparen.

Bild
Bild

Nästa element som kommer att behövas är en kniv . Den måste vara tillverkad av starkt och tjockaste stål. Det kan finnas flera av dem. En självslipande skiva kan också fungera. Detta är det enklaste och mest hållbara alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett handtag för en gräsklippare kan det tas från en onödig skottkärra eller en gammal barnvagn. Förutom, vi behöver en metallram på vilken alla delar av enheten kommer att fästas … Det är viktigt att det inte finns några spår av korrosion på den och att alla delar är intakta och inte skadade.

Om det inte går att hitta en lämplig ram kan du göra den själv av metallrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en gräsklippare behöver du också en nätsladd, helst en längre . Men detta är om vi är intresserade av en elektrisk hemgjord gräsklippare. Du behöver också hjul med en liten diameter. För den obehindrade rörelsen hos den självgående gräsklipparen på platsen räcker det med hjul med en radie på minst 10 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också ett speciellt skyddshölje som är fixerat runt fräsarna. Det kan vara tillverkat av plåt eller så kan du välja en lämplig färdig lösning i storlek. Du behöver också ett skyddshölje för att säkerställa säkerheten för den som använder gräsklipparen. Dessutom kommer det att hålla skärarna från stenar. Andra delar kan läggas till gräsklipparen, beroende på de nödvändiga designfunktionerna. Till exempel kan en gräsuppsamlare låta dig inte lämna gräset på territoriet, utan att samla det i en speciell behållare. Han kan vara:

  • kombinerad;
  • vävnad;
  • plast.
Bild
Bild

Tyglösningar är mycket kompakta och lätta, men kräver tvätt ibland . När cellerna börjar täppa till vid nätet skapas ett slags luftsluss, vilket kan få motorn att överhettas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmotstycken tillverkas med högkvalitativa material . Om ett främmande föremål av misstag faller i dem kommer det inte att störa enhetens funktion på något sätt. Plastbehållaren är lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade lösningar kommer vanligtvis med dyra modeller av gräsklippare , därför har de fördelarna med båda kategorierna av behållare.

Enheten kan också utrustas med element från en bensintrimmer om vi är intresserade av en bensinklippare eller om den är tillverkad av en trimmer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Så, innan du börjar montera gräsklipparen behöver du ha följande saker till hands:

  • rammaterial;
  • hjul;
  • pennor;
  • skyddande hölje;
  • motor;
  • ramen där alla delar ska fästas;
  • knivar;
  • kontrollelement - jordfelsbrytare, omkopplare, kabel med kontakt för anslutning till ett uttag.
Bild
Bild

Förutom, ett viktigt förberedande steg blir skapandet av ritningar och diagram över den framtida designen … Detta kommer att bidra till att upprätthålla den korrekta placeringen av alla element i den framtida strukturen och skapa den korrekta ramen som tål vikten av alla element och kommer att se vacker ut ur en estetisk synvinkel.

Dessutom kan olika delar läggas till i den angivna listan, till exempel en kedja eller en adapter om den självgående gräsklipparen är tillverkad av en borr eller motorsåg.

Bild
Bild

Processen att skapa en gräsklippare

Låt oss nu prata om processen att skapa en gräsklippare från olika enheter och hur du monterar den själv. Först måste du bilda en metallram av ett ark med en tjocklek på 2-3 centimeter . Den skärs, varefter hål görs i den för motoraxeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är valet och installationen av motorn. Det är mycket viktigt att välja det baserat på längden på knivarna som ska installeras. När detta har gjorts är det nödvändigt att göra knivar och sedan fixa dem på enheten.

Nästa steg är att installera ett skyddslock på gräsklipparen, som är en metallremsa rullad i en ring och är en ram för knivarna . I nästa steg utförs valet och efterföljande installation av klipphjul. Sedan måste du välja och installera handtagen.

Bild
Bild

Det sista steget blir installationen av elementen i kraftsystemet för gräsklipparen.

Från tvättmaskinen

För att skapa en gräsklippare från en gammal tvättmaskin, kommer att krävas:

  • motor från henne;
  • knivar av stål;
  • hjul;
  • rör som kommer att bli grunden för handtaget;
  • elektrisk drivning;
  • gaffel;
  • växla.

Om gräsklipparen kommer att tillverkas av en motor från en maskin, är det bättre att ta en 170-190 W-modell utrustad med ett startrelä med en kondensator. Du måste också ta upp hjulen.

Bild
Bild

Knivarna ska vara av stål som är 2 eller 3 mm tjockt och en halv meter lång. Skärdelen böjer sig ner lite, vilket gör att du kan skydda axeln från olika föremål som faller ner i den. Handtaget är skapat av ett rör så att enheten är bekväm att hålla. Den fästs på ramen genom svetsning.

På chassit från vagnen är en plattform monterad, tidigare gjord av ett ark . Sedan görs ett hål för motoraxeln. En stålgrill är installerad på framsidan som skydd. Den övre och nedre delen av den är skruvad med bultar, till vilka tråden är fäst.

Bild
Bild

Enhetens grill gör att du kan skapa ett gap för kniven. Motorn är fäst med axeln genom hålet. En tidigare slipad kniv är monterad på den och ett hål görs i mitten.

Kniven ska vara balanserad och centrerad . Motorn är täckt med ett hölje för skydd. Med tanke på att den måste svalna när den är igång bör det också finnas hål i höljet. Den är ansluten till ledningarna, som är fixerade till kroppen. Metallhandtaget ska lindas med ett gummiöverdrag för att skydda mot eventuell elektrisk stöt.

Bild
Bild

Från kvarnen

Att göra en bra gräsklippare är enkelt om du använder en vanlig slipmaskin. Enhetens kaross är tillverkad av en bilfälg. Det ska skäras i ett par bitar. Skyddet är svetsat på en av dem. Ett hål görs på sidan, där klipparens framsida kommer att placeras. Ett handtag och hjul är fästa på kroppen. Hål är gjorda i höljet eller. Enheten är fastsatt på kroppen med hjälp av bultar. Dessutom bör en kniv vara gjord av stål. Kanterna ska vara väl vässade och sätta som en propeller.

Kniven är fäst vid det bulgariska skaftet, varefter muttern dras åt . I slutskedet skruvas den fast med en skruv monterad i en mutter. Brytaren på enheten fixeras med hjälp av en bar. Vi sätter en omkopplare och en kontakt på handtaget så att det är lätt att ansluta en förlängningssladd till den om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från en gammal dammsugare

Ett annat alternativ för att skapa en gräsklippare är omvandlingen av en dammsugare. Först måste du göra en skärare. Om möjligt bör en tråd av polymertyp användas. Den måste fästas på ett stålsegment, i mitten av vilket det finns ett hål. Nu är en kniv gjord av sågen. Förresten, om stålet är mycket hårt, ska det mjukas.

Nu ska arbetsstycket vara väldigt varmt och sedan låta det svalna. När kniven är gjord måste den värmas upp igen och kylas mycket snabbt. Facklan ska vara upp till en halv meter lång. Skärsektionen skärps vanligtvis i 60 graders vinkel. Kanterna är gjorda längs med knivkanterna. Bruttoöppningen måste vara så exakt som möjligt eftersom facklorna måste balanseras senare.

Alla delar av konstruktionen måste fixeras så effektivt som möjligt . Så att fräsaren inte av misstag deformeras efter att ha träffat stenarna måste den monteras. Stålknivar ska fästas i mitten i mitten från två sidor med bultar. Vid påkörning kommer kniven bara att vända och risken för skador blir minimal.

Bild
Bild

Ett hål görs i plattan så att det finns en möjlighet att sätta motorn. Den placeras i spåret och kläms fast med en stålremsa, sätts sedan över spåret och dras åt med skruvar. Den del där turbinen är placerad tas bort från motorn . Skärelementet är installerat där.

Bild
Bild

På baksidan demonteras turbinen och en plåtfläkt placeras på plats. För att skydda motorn är ett tennskydd fäst på plattan. Du kan använda locket från dammsugaren från vilken motorn togs bort . En kretskortplatta med motor är installerad på ett chassi med hjul. I det sista steget ska handtaget fästas på enheten med hjälp av de fästen som strömställaren sitter på. Nu är kablarna anslutna till motorn och knappen. I slutet måste de isoleras och systemets funktionsduglighet kontrolleras.

Bild
Bild

Från en borr

En elektrisk gräsklippare är också tillverkad av en konventionell borrmaskin. Dess huvudsakliga noder bör göras på en svarv- och fräsmaskin. Men först måste du göra ett stödelement av en stålplåt.

Basen kommer också att fixeras med en klämma . 6 längsgående snitt görs i skaftet. Avjämningen måste vara så tät som möjligt. Vid flänsens spets görs 8 hål för stödplattan. Den är tillverkad av en 3 mm stålplåt. Detta är handtaget på en gräsklippare.

8 hål görs i den för basen. Hälften av dem behövs för att ansluta till skenan. 3 - för fastsättning på frässkyddet. Du bör också göra en stål excentrisk med ett gap på 4 millimeter.

Det krävs att man gör ett hål för bussningen på en svarv. Stammen är tillverkad av stavar med en diameter på 10 mm . Stiftet och axeln är gjorda av stål, härdat och slipat. Axeln placeras i skaftet och tappen placeras i skaftet.

Bild
Bild

Nu skapas en skena 5 centimeter lång av stål . Andra hål är gjorda för fästelement. Därefter måste du förbereda skär- och kamritningarna. Efter det appliceras de på kartongen och skärs för att få en mall. Sedan överförs det till metall och bearbetas. Nu stansas hål för styrningar och fästelement, varefter metallen härdas. Det återstår att slipa ytan lite och samla allt.

Bild
Bild

Från en motorsåg

Kan göras om till en motorsågsklippare. Vi tar motorn som ska läggas på vagnen. Den är gjord som en ram från profilhörnen 2,5 med 2,5 centimeter. Dess dimensioner kommer att vara cirka 50 x 60 centimeter. Hjul monteras i hörnen. Du bör också installera ratten och däcket där.

Ett handtag är tillverkat av röret, vars höjd kan justeras . En ratt, slang och kabel är ansluten till den. Motorn är nu skruvad på ramen. Däcket är säkrat med ett hål i växellådan. Höljesfästena är placerade nedanför. Detta är gräsklipparens framtida grund. Nu återstår det att installera knivarna med svetsning. Detta görs på sågstjärnan på en förinstallerad rörlängd.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

När du använder denna utrustning i ditt hem måste vissa säkerhetsåtgärder följas. Det finns två huvudsakliga faror:

  • elchock;
  • skada med knivar.

Kontrollera därför endast gräsklipparen när den är avstängd, och innan du använder enheten, se till att alla elektriska anslutningar är väl isolerade. Dessutom kommer det inte vara överflödigt att samla på ett plant område där arbete planeras, allt skräp så att det inte orsakar en haveri av enheten och inte skadar personen som kommer att använda den. Dessutom bör du inte ignorera en löpande gräsklippare, skapad med dina egna händer.

Rekommenderad: