BBQ -set: Grilltillbehörsset I Fodral, Tång Och Andra Verktyg I Resväskan, Grilltillbehör Från Forester

Innehållsförteckning:

Video: BBQ -set: Grilltillbehörsset I Fodral, Tång Och Andra Verktyg I Resväskan, Grilltillbehör Från Forester

Video: BBQ -set: Grilltillbehörsset I Fodral, Tång Och Andra Verktyg I Resväskan, Grilltillbehör Från Forester
Video: OlarHike 25PCS BBQ Grill Accessories Tools Set 2024, Maj
BBQ -set: Grilltillbehörsset I Fodral, Tång Och Andra Verktyg I Resväskan, Grilltillbehör Från Forester
BBQ -set: Grilltillbehörsset I Fodral, Tång Och Andra Verktyg I Resväskan, Grilltillbehör Från Forester
Anonim

Traditionen att steka kött på en eld går tillbaka till antiken. Nu har receptet på kebab förändrats mycket, liksom uppsättningen verktyg för att göra dem. Ignorera därför inte de nya sakerna som har dykt upp - köp användbara grilltillbehör, och processen att laga kött och grönsaker över en eld kommer att bli ett riktigt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Grillade grönsaker och kött är älskade av alla. För att förbereda båda måste du skapa rätt förutsättningar och välja de nödvändiga enheterna.

Det finns en mängd olika grillpaket avsedda för både ivriga countryälskare och de som sällan går ut på landsbygden och inte vill lägga för mycket pengar på specialtillbehör.

Bild
Bild

Alla verktyg kan grovt delas in i flera huvudkategorier . Det första är tillbehör som förenklar tillagningsprocessen, det andra är de saker du behöver för att göra upp en eld. Sådana verktyg blir helt onödiga om tillagning sker på en elektrisk grill. Den tredje kategorin är allt du behöver för att arbeta efter att maten är klar. Detta inkluderar allt som hjälper till att rengöra ytan på ditt kol- eller gasgrill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste rådet för att välja är mycket enkelt. Du behöver inte för många verktyg för att göra en utsökt kebab. Det är värt att köpa ett kit bara med sådana komponenter som verkligen behövs. Slösa inte bort dina pengar.

Bild
Bild

Format

Hur verktygslådan är förpackad är också viktigt. Oftast säljs grilltillbehör antingen i en resväska eller i en väska. Det är bekvämt eftersom det är lätt att vika och ta med sig. Dessutom finns det en speciell plats för varje verktyg i en sådan resväska. Det betyder att allt inte blandas längs vägen, och du behöver inte leta efter det rätta länge innan du börjar laga mat.

Det finns till och med ett fullfjädrat hopfällbart grillbord . Den ansluter en grill med lådor och förvaringsutrymme för tillbehör. Denna design är kompakt och lätt. Den monteras enkelt i en rörelse och kan flyttas till valfri plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ingår?

En uppsättning verktyg kan innehålla många saker. Det slutliga valet av kit beror på grillälskarnas behov. Här är de mest populära föremålen som finns i dessa uppsättningar:

Tång

Det är svårt att klara sig utan tång när man arbetar med en grill. De används för att hantera rå mat. För att inte bli smutsiga själva och inte fläcka mat med smutsiga händer tar de det med en tång. De används också för att vända varmt kött och för att ta bort redan tillagad mat från galler.

En eller flera tångar kan inkluderas. Som regel beror allt på hur stor uppsättningen är och hur stort företaget av semesterfirare är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bakplåt

Du ska inte vägra att köpa den, för det är på den som allt som är obekvämt att sätta på galler är beredd - finhackade grönsaker, små köttbitar eller tunna fiskfiléer.

Bild
Bild

Temperaturkontrollanordningar

Separat är det värt att prata om instrument avsedda för temperaturkontroll. För att köttet ska bli väl stekt, men samtidigt inte brinna, måste du noga övervaka temperaturen vid vilken det tillagas. Detta görs naturligtvis inte med en klassisk termometer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används en gaffel eller spatel för att kontrollera hur väl köttet är tillagat för att genomborra biffen. Men det är inte så effektivt. Det är mycket bättre att köpa specialtång eller en gaffel utrustad med temperaturgivare. Så i början kan du förstå om produkten förbereds på rätt sätt eller inte. Gadgeten visar den inre temperaturen på kött, fisk eller grönsaker på några sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också speciella sensorer som kommer separat . Till skillnad från gafflar och tångar, installeras och placeras de i grillen under hela tillagningsprocessen. Detta är bekvämt, för om elden blossar upp för mycket, eller tvärtom dör ut, kan detta noteras redan innan maten hinner försämras. Sensorer av denna typ installeras på varje köttbit.

Bild
Bild

Borsta

Av de användbara redskapen i det moderna grillsetet kan du också hitta en speciell pensel av trä eller plast. Borsten kan också vara naturliga eller syntetiska. Denna typ av pensel används för att fördela såsen eller marinaden jämnt över matens yta. Förresten, speciella penslar är särskilt populära nu, som bäst håller marinaden i sig själva.

Bild
Bild

Vantar

Denna artikel är avgörande för säker hantering av hett kol. Experter rekommenderar att du ägnar särskild uppmärksamhet åt den här saken, eftersom att köpa vantar av låg kvalitet kommer att leda till att de försämras om några månader, och du måste köpa nya.

Det bästa alternativet är silikonhandskar . De är både slitstarka och lätta att rengöra. Du kan till och med bara skölja dem under rinnande vatten, eller gå över ytan med en fuktig trasa. Textilhandskar måste tvättas efter varje användning.

Bild
Bild

skulderblad

Liksom tång används spatlar för att göra matlagningen enklare. Det är bekvämt att ta tag i stora köttbitar med en tång, men axelbladen kan användas för att vända finhackad fisk eller grönsaker. Det är lämpligt att köpa paddlar med långa handtag för att inte bränna handflatorna. Det är bra om handtaget är böjt och dess kant ligger under handledsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spett

För att skydda tunna träspett från eld måste du blötlägga spettarna i vatten i en halvtimme innan varje matlagning av kött eller grönsaker.

Om du inte vill utföra denna procedur kan du spendera pengar på metallspett. De är brandsäkra och hållbara. Och sådana spettar fäster ihop produkterna mycket mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter är det värt att prata om de enheter som används för att starta en brand . Det vill säga det är meningsfullt att köpa dem bara om gilen är gas eller kol.

Lägereldvätska. Lättare vätska produceras på en paraffinbas. Till skillnad från många andra ämnen skadar det inte hälsan och släpper inte ut skadliga ämnen i luften när de används. Dessutom ska du inte vara rädd för att köttet får någon form av obehaglig lukt eller specifik smak. Det är väldigt enkelt att använda det här verktyget - strö bara på kolen med vätskan för att antända, vänta några minuter tills produkten har absorberats och börja elda

Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du lagar kött i det fria kan du göra med vanliga tändstickor. Men det är bra att veta att det finns speciella alternativ som brinner längre. Ett annat plus av dem - med hjälp av sådana tändstickor kan en eld göras även i fuktigt väder. Tändstickorna är förpackade i en speciell väska med ett tätt fästelement. På grund av detta dämpar de inte över tiden, även om de används mycket sällan.
  • Kol är en bra sak för kolgrillägare. Naturligtvis kan du, som i matcher, göra med vanligt kol. Men kolen som köps specifikt för grill ger en jämnare värme, blossar upp snabbare och släcks inte ens med hög luftfuktighet. Det är också uppmuntrande att kol av hög kvalitet kan brinna flera timmar i rad. Det innebär att det blir möjligt att förbereda flera portioner mat till ett stort företag, utan att rusa och utan att elda igen. Man kan inte heller låta bli att i en separat kategori välja ut de verktyg som behövs för att ta hand om grillen efter tillagning. För att den ska hålla längre måste den tvättas och rengöras regelbundet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Borsta. En rengöringsborste av bra kvalitet är vanligtvis gjord av rostfritt stål. För att göra rengöringen enklare bör du köpa borstar med långa handtag.
  • En grillrengöring är också användbar. Med konventionella tvättmedel är det omöjligt att bli av med fett- och sotskiktet. Men en specialprodukt hjälper till med detta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant botemedel hjälper också till att bli av med obehagliga lukter. Den säljs som regel i små förpackningar på en halv liter. Men produkten förbrukas mycket snabbt, så du behöver inte oroa dig för att den kommer att hålla en kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Av beskrivningen av alla verktyg är det tydligt att de huvudsakligen är gjorda av fyra grundmaterial. De mest populära är aluminium-, trä-, silikon- och plastverktyg.

Enheter gjorda av trä anses inte vara av mycket hög kvalitet, eftersom de, om de används felaktigt, kan brinna eller förkolna. Aluminium, å andra sidan, anses vara mycket hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Nu är många tillverkare engagerade i tillverkningen av inte bara själva grillarna, utan också ytterligare verktyg för dem. Det finns ett antal märken som har visat sig vara av mycket hög kvalitet.

Till exempel märken som Forester, Primo och Monolith … Och företaget Biff station glädjer ständigt sina kunder med olika tekniska innovationer. Till exempel "smarta sensorer" som gör att du kan styra graden av stekning av varje köttbit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du inte vill spendera pengar på grillredskap är det fullt möjligt att klara sig med handgjorda enheter. Så, till exempel, kan knivarna skäras av trä, vilket ger dem önskad form och kompletterar handtagen med lämplig längd. Och av chipsen kan du göra små spett. Klassiska eller runda spett är också gjorda av tät aluminiumtråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För att göra din friluftsliv trevlig kan du köpa inte bara användbara, utan också intressanta och originella saker.

Bild
Bild

Skrivande stämpel

Det första exemplet är en ovanlig stämpel som fungerar som en tätning. Alla gäster och vänner kommer definitivt att uppskatta ett så ovanligt drag som inskriptioner eller initialer på varje biff eller kebabbit.

Med hjälp av flera av dessa verktyg med olika ord eller bokstäver kan du till och med skriva ett helt meddelande eller födelsedagshälsningar på köttet. En sådan original dekoration av skålen kommer att muntra upp alla deltagarna i picknicken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Peppar och shaker

Det verkar som om dessa två köksapparater inte kan förbättras på något sätt. Men för en picknick kan du köpa en original pepparskakare och en långhanterad saltskakare. Detta är det perfekta fyndet för att förbereda utsökt mat. Du behöver inte ta bort gallren eller spetten från elden för att salta eller peppra mat - du behöver bara använda detta originaltillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saltpanna

Ett annat sätt att överraska alla gäster är att använda en bar med Himalaya -salt istället för en stekpanna eller bakplåt. Den består av korn av rosa salt och har bildats under många årtusenden. På en tallrik med sådant salt visar sig köttet vara ovanligt gott och aromatiskt. Att laga mat på det är lika enkelt som att pärla päron - du behöver bara strö saltbotten med vegetabilisk olja och lägg grönsaker eller kött på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roaster för popcorn

Förutom doftande kött, fisk och grönsaker kan du laga något mer originellt på en picknick. Till exempel utsökt popcorn. För korrekt förberedelse av denna delikatess måste du köpa en speciell behållare för stekning av popcorn. I den kommer majsen definitivt inte att smulas och kommer att förbli mycket god.

Bild
Bild

Flexibla spett

Den sista intressanta prylen är den flexibla spetten. Denna unika vara är lämplig för stekning av kött på en brazier av vilken form som helst. Dessutom kan du placera dubbelt så många portioner kött på en grill genom att vika basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla beskrivna grilltillbehör underlättar tillagningen i naturen och gör resten mycket roligare och intressantare. Men du ska inte hänga på nya produkter - du behöver inte köpa fodral med prylar för att förbereda utsökt mat, det viktigaste är att lägga ner din själ i denna process och uppriktigt njuta av den.

Rekommenderad: