Brazier Med Egna Händer (107 Bilder): Ritningar Och Mått, Hur Man Gör Ett Hemlagat Alternativ För Att Laga Grill, Tillverkningsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Med Egna Händer (107 Bilder): Ritningar Och Mått, Hur Man Gör Ett Hemlagat Alternativ För Att Laga Grill, Tillverkningsfunktioner

Video: Brazier Med Egna Händer (107 Bilder): Ritningar Och Mått, Hur Man Gör Ett Hemlagat Alternativ För Att Laga Grill, Tillverkningsfunktioner
Video: Grill-tillbehör: Vad behövs, och vad kan man vara utan? 2024, April
Brazier Med Egna Händer (107 Bilder): Ritningar Och Mått, Hur Man Gör Ett Hemlagat Alternativ För Att Laga Grill, Tillverkningsfunktioner
Brazier Med Egna Händer (107 Bilder): Ritningar Och Mått, Hur Man Gör Ett Hemlagat Alternativ För Att Laga Grill, Tillverkningsfunktioner
Anonim

Vilken picknick är komplett utan lägereld med grill? Att laga doftande och saftigt kött på ångande kol ger en speciell värme och en känsla av fest för möten med familj och vänner.

Braziers är en oumbärlig egenskap hos privata hushålls territorium , och de kan vara både metall och sten. Du kan skapa en snygg design med dina egna händer. Hemhantverkare använder en mängd olika material för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Nyckeln till framgången för en god kebab är i färskt kött, rätt marinad, doftande kol och en god grill. Det är därför en självtillverkad brännare gör köttbitar till ett riktigt kulinariskt konstverk.

Vanligtvis motsvarar installationslängden spettens längd minus ca 10-15 cm . Bredden beräknas utifrån att minst 8 cm ledigt utrymme vanligtvis tilldelas för varje spett.

Till exempel, om ett spett (utan handtag) är 50 cm, blir grillens längd cirka 40 cm. Bredden beror direkt på hur många spett som konstruktionen är avsedd för. Om grillen är avsedd för 8 spett, kommer dess bredd att vara från 72 till 90 cm, det beror på om du kommer att placera dem i steg om 8 cm eller 10 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidhöjden förblir en relativt konstant parameter för alla modeller. Som regel ligger denna indikator i intervallet 13-18 cm. Om det är mindre, så kommer kolen helt enkelt att bränna köttet, och om spetten placeras högre, kommer det att behövas för mycket kol för att steka kött helt. Steketiden kommer därför att ta lite längre tid.

När det gäller tjockleken på väggarna, här, som man säger, "du kan inte förstöra gröten med smör. " Ju tjockare väggar desto godare blir grillen, under användning bildas sot på dem, vissa försöker rengöra den. Detta är inte värt att göra, eftersom det fungerar som en slags källa till infraröda strålar, utan dem får du bara bakat kött, säkert gott, men fortfarande inte en riktig grill. För att den tillagade maten inte bara ska vara aptitlig, utan också vara hälsosam, görs hål i botten, vilket bidrar till luftflödet.

Det är mycket viktigt att bara skära dessa slitsar i botten, eftersom syre brinner ut när luft passerar genom kolen. Detta sparar mat från skadlig oxidation av de enzymer de innehåller. Om hålen är placerade på sidan, kommer syre att förbli i den inkommande luftströmmen och kebaben i det här fallet kommer inte längre att vara så hälsosam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste alternativen för grillning är modeller av metall och tegel.

Metallkonstruktioner har många fördelar

  • Lågt pris . Detta är kanske den viktigaste faktorn som påverkar metallprodukternas popularitet. I butiker kan du hitta modeller från 500 rubel. Dessutom, om du gör en brazier själv med hjälp av en metallplåt, hörn och rör, blir kostnaden för produkten ännu lägre. Och om vi tar hänsyn till att du säkert kan använda metallskräp som ligger på grillen, kommer priset på den färdiga produkten att komma nära noll.
  • Enkel tillverkning . Även en icke-professionell som kan grunderna i ett svetsat hantverk kan utföra arbete på konstruktionen av en metallgrill.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metallgrillar är väldigt rörliga . Du kan placera dem var som helst, ändra plats och till och med ta dem med dig på en resa.
  • Varaktighet . Metallhärdare har en lång livslängd, vilket beror på plåtens tjocklek och metallens fysiska och tekniska parametrar.

Nackdelar finns inte i alla metall -braziers, men bara hos dem som inte har den nödvändiga väggtjockleken - de brinner ut och faller sönder ganska snabbt och rostar från regn och fuktig luft. Priserna för sådana produkter är dock också minimala, så att byta ut dem är inte ett särskilt problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelstenar installeras ofta i stugor och herrgårdar . De kan skilja sig åt i olika former - från en enkel okomplicerad design till en utsmyckad installation med en grundläggande bas och olika dekorativa element.

Det enklaste alternativet är 4 tegelväggar anslutna till varandra. Men för att vara rättvis, noterar vi att i praktiken finns en tegelsten i mer komplexa modifieringar - i dag produceras grillar i stor utsträckning, som faktiskt representerar ett riktigt minikök i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på tillämpningsområdet finns det trädgårds- och professionella mönster.

Trädgårdstekningsanordningar kan vara av en mängd olika typer - och små metallbehållare och enkla tegelkonstruktioner och modeller från improviserade medel monterade av hantverkare. Samtidigt kan braziers vara stora i storlek, byggda inuti ett slutet lusthus, som representerar ett visst komplex.

Sådana lusthus är prissatta ganska dyra, men de passar harmoniskt in i vilken trädgårdsdesign som helst, blir dess centrum och markerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell utrustning är endast tillverkad av hållbara material av hög kvalitet, de kännetecknas av en genomtänkt modell. Det är lätt att lägga 20 eller ännu fler spett på sådana grillar. Sådana installationer används i stor utsträckning på stora restauranger och cafeterior.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det särdrag hos professionell stekutrustning är att den ger nästan oavbruten drift . Som regel är de gjorda av brandbeständiga rostfria metaller, förstärkta med en dubbel ram gjord av metallprofiler. Från insidan är sådana modeller täckta med en värmeisolator, och eldstaden är gjord av eldstensstenar. Detta ger ett bra skydd för ytterväggarna mot överdriven värme.

Utanför är den professionella mangalen dekorerad med kakel, porslin stengods eller dekorativa plåster, tack vare vilka de förvärvar en elegant och estetisk design och installeras mitt i mitten som en del av interiörkonceptet.

Professionell utrustning kan mycket ofta utrustas med ett rökfilter, spottar, rivlyftare och andra enheter som inte tillhandahålls av enkla trädgårdsprodukter. De dyraste grillarna är utrustade med belysning och termiskt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också elektromagneter och gasmodifieringar

En elektrisk brazier kräver en strömkälla ansluten till ett AC -nät för drift. Produkten är utrustad med värmeelement, som är ansvariga för att generera värme. Denna modell fungerar endast på el. Du kan inte ta den med dig till skogen eller till floden, men den låter dig njuta av utsökt grill hemma i ditt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasmodeller liknar i princip gasgrillar. Det här är produkter som väger 30-60 kg, utrustade med inbyggda gasflaskor. Det här alternativet används endast på serveringsställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna marknaden erbjuder en mängd olika grillar i olika former, ändamål och material som används, så att du nu kan njuta av din favoritgrill var som helst: hemma, på en vandring, i bergen och på stranden av en pittoresk reservoar, i en skog eller även i en stad.

Bild
Bild

Typer av strukturer

De enklaste grillarna är vanligtvis rektangulära. Kol placeras längst ner i lådan, vilket skapar den nödvändiga värmen. Tillverkarna av trädgårdsredskap har dock kommit på många olika alternativ och modifieringar av grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Icke rörliga utomhusgrillar installeras traditionellt i förorts- och förortsområden. Denna design kan placeras i ett lusthus eller under ett litet tak. Detta gör att du kan laga mat även i regnigt och blåsigt väder.

Stationära grillar är massiva strukturer som installeras på fundamentet "för permanent uppehållstillstånd".

Materialen för tillverkning av stationära modeller är metall, sten och tegel i en mängd olika kombinationer . Sådana grillar är ofta dekorerade med dekorativa element så att de blir en verkligt liten arkitektonisk form och fungerar som en slags dekoration för en trädgårdstomt. Modellerna är optimala för installation där husets ägare bor permanent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Bärbara grillar, till skillnad från vikbara, är kompakta och lätta. De är vandringsanordningar och kan bäras för hand eller fritt flyttas runt i en bil. Bärbara mönster kan enkelt omvandlas och vikas till en liten resväska när det gäller volym och vikt.

Fördelarna med sådana modeller är deras rörlighet - grillen kan tas med dig på resor och vandringar och placeras var som helst - i en skog, på en äng, nära en damm eller i bergen.

Fördelarna med modellen är samtidigt dess nackdelar: För att lätta strukturen tas tunna stålplåtar som material för den, som inte skiljer sig åt i styrka och hållbarhet. Och dessutom tillåter den låga vikten dig inte att laga en stor mängd grill samtidigt. Produkten är optimal för små företag som älskar variation och ständigt byter mötesplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Kombinerade grillar används i privata hus och stugor. Det här är konstruktioner som gör att du kan laga mat på flera sätt. Den största efterfrågan är på grillar och rökhus.

På grillen med funktionerna i ett rökhus kan du inte bara laga en doftande shish kebab utan också röka till exempel kyckling eller fisk. Och på en grillpanna med en grill får du inte bara kött, utan också utmärkta grönsaker.

Kombinerade grillar är både stationära och mobila . Det mest primitiva alternativet är en metallfällbar brännare som levereras med en vanlig grill som grillen förbereds på. De kan vara gjorda inte bara av metall, utan också av tegel eller natursten - sådana strukturer är mer massiva. De står stilla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan man göra av?

I butikerna idag finns ett stort utbud av grillar för alla smaker och plånböcker. Du kan köpa dem både i stora byggmarknader och i butiker i dagligvarukedjor som är bekanta för många. Detta är dock inte tillräckligt för rastlösa - de uppfann "1000 och 1 sätt" för att göra originella och icke -standardiserade grillar av en mängd olika material. Allt används - ett gammalt badrum, en trasig systemenhet eller till och med skopor. Ofta används tomma gasflaskor eller använda fat. Många gör kombinerade grillar även från medicinska bixer!

Bild
Bild

Här är bara några intressanta idéer för en sommarstuggrill med egna händer.

Från spett

Detta är kanske det snabbaste och enklaste sättet att "organisera" en grill. För honom tas vanliga spett - modeller med ringar är lämpliga. 4 spett fastnar i marken så att utrymmet mellan dem liknar en kvadrat, sedan trådas 2 spett parallellt med varandra genom ringarna och de återstående spettarna med kött läggs redan på dem. Designen är ganska instabil, den tål 3-5 spett med små köttbitar, men grillen är redan för tung för det.

Det kommer att ta lite längre tid än vanligt att steka en kebab i en sådan grill, eftersom strukturen inte är skyddad på sidorna.

Tips: om alla tillgängliga spett användes för att förbereda grillen, använd bara starka raka grenar istället för horisontella stänger. Denna brännare är snarare en improvisation i fallet när tanken på att göra en grill plötsligt kom att tänka på, eller om en lämplig brännare lämnades hemma av avsaknad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I gropen

Om du har tid, ansträngning och en spade, kan grillen utrustas i en grop. Inrycket behöver inte vara stort för detta - 50 cm räcker. Kol hälls i botten och spetten placeras direkt på marken, men för större fixering av kanterna kan de pressas med stenar eller tegel. Till skillnad från den tidigare versionen skyddar denna modifiering elden, och värmen påverkar specifikt köttet, därför stekas kebaben snabbare och visar sig vara mer aromatisk.

Nackdelarna inkluderar oförmågan att använda strukturen under och efter regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från stockar

Om du bestämmer dig för att koppla av i skogen eller i en röjning, kan du bygga en brännare av enkla stockar. Trots att trä kommer att användas som råvara kommer starka och tjocka grenar inte att brinna ut på länge. Detta är tillräckligt för att steka köttet.

För denna design behöver du två stora stockar ., som läggs parallellt med varandra, för större skydd av lågan kan du omsluta en improviserad brännare på de återstående sidorna med ytterligare stockar eller stenar.

Förresten, den senare kan också användas som grill, det är bara svårare att hitta dem i skogen än grenar.

Bild
Bild

Från en gasflaska

På dacha eller i ett lanthus finns ibland använda propancylindrar kvar. De kan vara ett bra material för att göra en grill, men det är mycket viktigt att vidta åtgärder för att säkerställa säkerheten vid användning. Innan du börjar klippa är det nödvändigt att skölja cylindern upprepade gånger med rinnande vatten och tvål, sedan fylla på den med vätska, öppna ventilen och lämna den i denna form i 4-5 dagar, eller bättre i en vecka. Detta för att ta bort eventuella farliga kondensrester inuti behållaren. Först efter det kan du börja arbeta direkt.

Tillverkning av sådana grillar kräver tid och ansträngning ., men å andra sidan visar sig designen vara stark och hållbar. I goda händer kan en brazier från cylindrar bli ett riktigt konstverk, en höjdpunkt för trädgårdsinredning.

Tips: Om du har en trasig symaskin, ta dig tid att skicka den till papperskorgen - prova att använda botten som en snygg och ergonomisk bas för din hemlagade grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från tunnan

Detta är förmodligen en av de mest kända metoderna för att göra en grill för en personlig tomt. För att göra en onödig behållare till en enhet för stekning av kött behöver du bara klippa av fatets övre del med en kvarn, borra sedan hål från botten för att blåsa luft och fästa benen.

Om du inte har en svetsmaskin placeras strukturen på tegel eller stenar. Stäng bara inte hålet på botten av den nygjorda grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från systemenheten

För älskare av datorteknik är det också möjligt att göra en grill själv. Som ni vet står tekniken inte stilla och äldre generationer av persondatorer ersätts av mer kraftfulla och moderna. Men hur är det med den föråldrade och onödiga systemenheten? Du kan göra en behållare för att göra en grill av den! Proceduren här är enkel: den främre delen av systemenheten öppnas och det inre innehållet tas bort - endast kroppen behövs för grillen. Det är mycket viktigt att se till att absolut all plast tas bort och bara metall återstår.

Låt oss göra en reservation direkt att i detta fall inte alla block är lämpliga - det är bättre att spara alternativet från tunn aluminium för andra icke -triviala idéer, samt målade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från vårdlådan

Ett av de mest originella sätten att grilla är kanske användningen av en medicinsk låda - en behållare för förvaring, transport och sterilisering av medicinskt kirurgiskt linne och förband. Den säregna cylindriska formen och de individuella egenskaperna gör det möjligt att använda den som ett grillrökhus. Bix har ett lock och dess mått gör att den kan placeras inuti en hylla för mat och droppande fett.

Bixar kännetecknas av god värmebeständighet - de tål höga temperaturer, små grenar, löv och sågspån kan brännas i dem - det vill säga för att organisera ulmningen av trämaterial, där rök släpps ut. På detta sätt röks kött eller fisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från bilen

För tillverkning av en grill kan du använda den främre delen av en gammal bil. Ägaren till skräpet kan göra det på ett par timmar, förutsatt att han har en kvarn och en svetsmaskin. En steklåda är installerad i det "rensade" motorrummet och det är det - du kan börja använda den! Vissa hantverkare installerar en sådan struktur på hjul och monterar en mobil enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilfälgar kan också användas som brazier - de har en rundad form, det finns redan hål i dem, och densiteten gör att du kan tända en eld och hålla en hög temperatur under lång tid. Det enda som saknas är botten. Skivspåren bör också justeras - de kan vara för stora för små kolbitar. Så att spettarna enkelt kan placeras i en sådan enhet är det vettigt att svetsa på en metallhållare eller helt enkelt använda gallret - kebabens smak kommer inte att försämras alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många idéer för självgjord grill. Den kan tillverkas av skumblock, delar av en gasspis och en tvättmaskin, betong och till och med från en kastrull - du behöver bara visa lite fantasi och skicklighet!

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Personer som är bekanta med tekniken för metallarbete och plasmaskärning behöver inte rekommendationer för tillverkning av en grill - de kommer att montera strukturen bokstavligen med ögonen stängda. Men för dem vars konstruktionserfarenhet inte är bra kommer våra råd till nytta. Och den första av dem är att sakta komma igång. Försök inte att svänga på en komplex modifiering - för första gången är de enklaste plåt -brazerierna ganska lämpliga.

Senare, när du lär dig principen och tränar färdigheterna, kan du prova dig fram i mer snygga och invecklade mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så det första du ska göra är att skissa och ordna och sedan beräkna måtten. Som regel är en design för 8-9 spett optimal för ett medelstort företag. Kebaben är god varm, så den andra omgången kan stekas medan gästerna äter den första. För att göra köttet gott måste spettarna läggas ordentligt över kolen - du ska inte pressa ihop dem, men att skapa för stora luckor är också full av underkokning. Det optimala avståndet mellan spettarna är 8-10 cm. Beräkna utifrån detta grillens bredd och längd.

Den andra viktiga parametern är djup . Det bör närma sig de accepterade och verifierade standarderna i praktiken. Om köttet ligger för högt från kolen steker det inte, men om det tvärtom är lågt blir det torrt och smaklöst. Det optimala avståndet är cirka 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen är den sista punkten strukturens totala höjd, den "justeras" till den person som oftast ägnar sig åt tillverkning av grill. Bjud in chefskocken till workshopen. Ge honom spett och be honom att simulera aktivitet - det borde vara bekvämt för honom att vända dem, utan att böja sig starkt eller böja ryggen. Avståndet från marken till handen är den parameter som bör läggas till grund vid planeringen av grillens höjd. Som regel ligger denna siffra i intervallet från 80 till 120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas bör du köpa allt nödvändigt material:

  • metallplåt - 2-4 mm tjock;
  • hörn med en hylla på minst 40 mm;
  • vinkelslip;
  • mekanisk borr med en uppsättning borrar;
  • svetsmaskin;
  • linjal, specialmarkör och fyrkant.

Du behöver också rör eller rutor med ett tvärsnitt på 400 mm2. De används för att skära benen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet med att göra själva lådan är ganska enkelt - du behöver bara rita upp en ritning, överföra den till plåt och skära ut botten och sidodelarna med en slipmaskin och sedan löda alla element till varandra.

Tekniskt sett kan dessa steg sammanfattas i följande steg-för-steg-instruktioner:

  • en ritning ritas upp och överförs till en plåt;
  • arbetsstycken skärs ut med en kvarn;
  • små hål för luftkanaler borras i botten, medan en borr används - deras diameter bör vara cirka 10-14 mm, de ska placeras i steg om 5 cm (minst 2 cm från slutet);
  • spår för spett skärs ut i sidoväggarna, de är gjorda med överkanten i steg om 10 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, det är inte alls nödvändigt att göra svetsningen grundläggande och noggrann, punktfixering är tillräckligt. Ytterligare slitsar kommer bara att öka luftflödet och bidra till mer värmeavgivning.

Egentligen kan huvuddelen av arbetet betraktas som färdig. Därefter svetsas handtag, ben och dekorativa element. Du kan fästa ett lock eller fästen för en poker och spett.

I slutskedet målas grillen . Många försummar applicering av färg, men det är helt förgäves - beläggningen skyddar mot korrosion och förlänger produktens livslängd. Färgen kan dock användas med akryl- eller silikatlack - de är resistenta mot UV -strålar, höga temperaturer och luftfuktighet. Andra standardfärger kan släppa ut gifter vid uppvärmning. Detta kommer att leda till dålig hälsa och utveckling av allvarliga sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en hopfällbar brazier är lite svårare. Detta kommer att kräva samma material, men till verktygen är det värt att lägga till en sticksåg och en speciell sax för metall. Som i den tidigare beskrivningen måste du först bestämma dimensioner.

Experter rekommenderar att du tar följande scheman som bas:

  • bredd - 30 cm;
  • längd - 80 cm (baserat på 8 portioner);
  • djup - 15 cm + 20 cm för kol;
  • benens höjd är cirka 60 cm; det är optimalt om det är lika med längden, detta bidrar till en mer kompakt installation).
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bilda en ram från hörnen måste du göra en rektangel med önskad storlek, fästa rörsegment 5 cm och minst 1, 7 cm i diameter vid hörnen - senare kommer de att sättas in i de stabila stödbenen.

Rör med d 20 mm tas direkt för benen. För dem som kommer i kontakt med marken är det värt att installera pluggar.

Botten- och väggelementen skärs ur metallen, små hål borras i dem och urtag skärs. Botten är fäst på ramen med små bultar. Använd i stället för gallerstänger ett konventionellt galler av beslag med minsta diameter. Ben 1, 5-2 cm i storlek svetsas till gallret.

Bild
Bild

Bultarna är fästa på 4 ekrar. För detta ändamål görs en tråd i ändarna för speciella vingmuttrar och sedan svetsas stavarna till båda delarna av väggarna. Om det inte finns någon svetsmaskin, fäst helt enkelt ekrarna med speciella hästskoformade skruvar.

Råd: det är lämpligt att fixa all hårdvara från härdens sida, detta kommer att rädda deras trådar från sintring, vilket är farligt för strukturens styrka.

Monteringen i sig kräver inte mycket ansträngning - botten är monterad på benen , kikande fragment ska komma in i de smala hålen på sidoväggarna och dra åt dem med små muttrar. Det återstår bara att placera grillen inuti och grillen kan anses vara klar för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en mer solid struktur, ge företräde åt en tegelprodukt - det ser väldigt snyggt ut, kännetecknas av styrka, styrka och lång livslängd, och dess förtjockade väggar gör att du kan laga utsökta kebab utan risk att bränna färskt kött.

En brännare av sten och tegel används inte bara för att laga kött. Med inte mindre framgång kan du laga pilaf, fisksoppa eller shurpa på den, samt röka fisk eller baka grönsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla tegelbyggnader kräver konstruktion av en grill förberedelse av en grundgrop. Ett tejpalternativ med ett djup på 50-60 cm passar honom. Det hälls med cement, och en grund på 30 cm hög från mursten läggs ovanför ytan. För tillverkning av en sådan grill är det att föredra att använda en tegelsten eller natursten. Murverk anses vara en mycket tidskrävande process, som bara kan utföras av hantverkare med arbetslivserfarenhet och nödvändiga konstruktionskunskaper. Detta betyder inte att en icke -professionell inte kommer att kunna bygga en sådan enhet - någon hantverkare kan klara uppgiften, bara en person utan erfarenhet kommer att behöva lite mer tid och ansträngning.

En sådan brazier är lätt att bygga med egna händer . Viktigast av allt, arbete bör utföras utan brådska. Konstruktionerna representerar en speciell eldstuga med en grund skorsten, ett galler placeras inuti och en askkammare monteras direkt under den. Ett fack för rökmaterial är utrustat under det.

För konstruktionen av en sådan grill behöver du cirka 400-500 tegelstenar, samt lera, sand, en kopparlock och en ventil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Om din grill endast används för sällsynta möten med vänner av ett litet företag, kan du köpa eller göra den mest okomplicerade modellen. Men om kebab är ett slags mysterium för dig, bör du ta hand om dess attraktiva utseende så att brännaren inte bara blir en brazier på benen, utan också en intressant accent av trädgårdsdesign.

Beroende på om strukturen är installerad under ett tak eller utomhus kan en mängd olika finish användas.

Bild
Bild

Det tråkiga utseendet på en struktur som är svetsat på egen hand hotar inte, eftersom arbetet med att skapa en metallgrill kan hemkulibiner visa sina vildaste fantasier och komma bort från de föreskrivna standarderna, vilket gör grillen som du föreställer dig den. Naturligtvis bör du inte täcka grillen med lack och färger - värmen kommer helt enkelt att förstöra alla dina ansträngningar, men det är fullt möjligt att arbeta med benens form och dekorativa element.

Prova att fästa ett lock med en huva på det - ett sådant projekt kommer att se väldigt snyggt och noggrant ut . Om du gjorde strukturen från ett fat eller gasflaskor kan du göra brännaren till ett litet plan. På "vingarna" kommer det att vara möjligt att breda färdiga kebab eller stränga nya portioner mat. För att göra detta behöver du bara göra speciella sidostöd. Förresten, de behöver inte vara stationära - avtagbara alternativ är också praktiska och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smide anses vara det säkraste inredningsalternativet. Med en sådan inredning kommer även det mest banala järnstycket att glittra med nya färger och förvandlas till ett riktigt konstverk. Detta tillvägagångssätt kan hänföras till en stil som vintage, som är ganska populär idag. Och dessutom är smide relevant hela tiden - och för hundra år sedan, och nu, och århundraden senare, kommer aldrig att förlora sin estetik.

Vissa mästare föredrar att utgå från det vanliga tillvägagångssättet och grilla oregelbundet . För att göra detta är arken böjda och brännaren blir rundad. Det finns dock många alternativ här - du kan göra produkten sicksack eller oval.

Bra specialister kan förvandla en enkel grill till en levande fantasi. Om du läser böcker om pirater som barn, gör sedan din grill till ett riktigt bröst! Låt det ha korsade sablar eller svärd istället för ben, och locket dekoreras med typiska korsair -inredningselement. Förresten, en sådan grill kan mycket väl användas som ett rökhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många alternativ för efterbehandling vid tegel- eller stengrillar. Om så önskas kan det förvandlas till rekreationsområdets verkliga hjärta. Det kommer att vara effektivt om du utrustar en bänkskiva i närheten, samt installerar ett litet bord och bänkar.

Om en tegelbrännare ligger i ett lusthus eller under en baldakin, är en mängd olika designalternativ tillåtna, du kan använda kakel eller sten, men dekorativt gips anses vara det vanligaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipset bör endast appliceras när brännaren är helt torr . Till att börja med bör den rengöras från damm och smuts och torkas av sömmarna. Experter rekommenderar att du använder ett nät med celler på 10x10 mm - i detta fall kommer gipset att ligga mer fast på ytan. Det är bättre att köpa gipset som inte blir smutsigt. Som regel är detta ett alternativ baserat på kalk, släckt salt eller kalciumkarbid.

Vitkalkning kan appliceras på gipset för att uppnå önskad nyans. Använd aldrig lackbaserade färger, de kommer att blekna under påverkan av temperaturen och släppa ut syntetiska kemikalier i matlagning.

Bild
Bild

Det är bättre att välja en neutral färg - en sådan grill passar perfekt in i alla landskap. Ett intressant alternativ kan läggas in med fragment av keramiska rätter - det ser väldigt snyggt och originellt ut.

Det mest klassiska designalternativet för kaminen är sten- eller kakeldekoration . De första kan läggas ut på egen hand med ett minimum av murade färdigheter, men att arbeta med kakel kräver professionalism, så det är bättre att överlåta det till en professionell.

Det finns många fördelar med att använda dessa material. För det första har de inte direkt kontakt med ugnens sidor, utan är upphängda, så att de inte spricker och behåller sin styrka under påverkan av höga temperaturer. Och dessutom utstrålar de värme, tack vare vilka de kan värma vilket rum som helst.

Denna finish används främst för lusthus eller inomhusinstallationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenen fixeras direkt på ugnens väggar med hjälp av en lerkomposition. Om du använder natursten, placera först mönstret på marken för att se var och vilken sten som fungerar bäst. Konstgjorda stenar har ungefär samma dimensioner, så när du applicerar dem behöver du bara kontrollera att gränserna följs vertikalt och horisontellt.

Stilen i vilken brännaren är gjord kan vara absolut vilken som helst - högteknologisk, modern, gotisk eller klassisk. I hus där små barn bor, är grillar ofta stiliserade som kaminer från ryska folksagor.

Det är vettigt att lägga ut utrymmet runt grillen med beläggningsplattor och utrusta själva rekreationsområdet med en baldakin. Detta gör att du kan organisera fester utomhus även i regnigt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Brazier är en av de viktigaste sakerna. Designen kan vara mycket mångsidig, liksom råvarorna som den är tillverkad av. Under alla omständigheter, innan du bestämmer parametrarna för brännaren, bör du korrekt välja en plats för den.

Syftet med själva miniköket förutsätter att grillen ska placeras på ett avstånd från bostadshuset ., det är vanligtvis installerat så att det vetter mot husets baksida. Det är viktigt att röken från den inte tränger igenom fönstren och gnistor inte faller på brandfarliga föremål. Försök att hålla dig borta från träföremål, staplade brädor, trädgårdsträd inom en radie av 3 meter.

Dessa enkla men effektiva säkerhetsregler tillåter inte ett trevligt möte med familj och vänner att bli en tragedi och skada på egendom.

Bild
Bild

Tja, avslutningsvis vill jag notera att absolut alla kan göra en brazier. För att göra den av hög kvalitet och snygg behöver du inte vara en byggguru, du behöver bara ha de enklaste färdigheterna i att arbeta med verktyg och material av olika typer. Detta gör att du inte bara kan skapa den perfekta produkten, utan också avsevärt spara dina pengar.

I vilket fall som helst är en brazier tillverkad med egna händer billigare än en liknande från en butik . Även när du köper de dyraste materialen kommer självständigt arbete att kosta mindre än att använda inhyrda specialister. Dessutom kommer personlig kontroll över arbetet i varje steg att låta dig vara säker på att grillen görs, om inte i århundraden, sedan i flera år säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

Grill med smideelement anses vara den mest snygga

Bild
Bild
Bild
Bild

Mangalinstallation av tegel ser riktigt lyxig ut, betonar ägarens stil och status

Bild
Bild
Bild
Bild

Design i form av djur ser väldigt ovanligt ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers kan vara i kategorin "mini"

Bild
Bild
Bild
Bild

Finska braziers ser otrevliga ut

Rekommenderad: