Renomadrasser (20 Bilder): Val För Förstärkning Av Sluttningarna Och Andra Ytor På Gabionmadrassen, GOST Och Vikt, Tekniska Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Renomadrasser (20 Bilder): Val För Förstärkning Av Sluttningarna Och Andra Ytor På Gabionmadrassen, GOST Och Vikt, Tekniska Egenskaper

Video: Renomadrasser (20 Bilder): Val För Förstärkning Av Sluttningarna Och Andra Ytor På Gabionmadrassen, GOST Och Vikt, Tekniska Egenskaper
Video: A.T.T 2024, Maj
Renomadrasser (20 Bilder): Val För Förstärkning Av Sluttningarna Och Andra Ytor På Gabionmadrassen, GOST Och Vikt, Tekniska Egenskaper
Renomadrasser (20 Bilder): Val För Förstärkning Av Sluttningarna Och Andra Ytor På Gabionmadrassen, GOST Och Vikt, Tekniska Egenskaper
Anonim

Reno madrasser är en typ av gabion, som används i stor utsträckning i modern konstruktion av kustbefästningar, broar, motorvägar, för att skydda rörledningar, liksom i landskapsdesign . Den här artikeln ger en översikt över de tekniska egenskaperna hos sådana strukturer, ger råd om val av Reno -madrasser för att stärka sluttningar och andra ytor som är benägna att skred och erosionsförstöring.

Bild
Bild

Särdrag

Reno madrasser (madrass-madrass typ av gabioner) utgör ett fast ämne nätkonstruktion tillverkad av dubbelvridet ståltråd, fylld med trasig sten, krossad sten, småsten eller annat liknande material.

Historien om användningen av gabionmadrasser går tillbaka århundraden: det finns bevis för att de första korgbehållarna fyllda med stenar uppfanns av den stora italienska konstnären och arkitekten Leonardo da Vinci, som först använde dessa strukturer för att stärka kyrkans grunder. Senare användes gabioner aktivt av militären som försvarsmedel, räddade soldater från skal, och ännu senare kom dessa strukturer tillbaka till ett fredligt liv, vilket hjälpte till att förhindra erosion av bankerna och rädda människor från översvämningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På 1800 -talet använde det italienska företaget Maccaferri gabionmadrasser för att stärka stranden av den översvämmade floden Reno, som ligger nära Bologna, varefter det patenterade denna typ av design.

Sedan dess har sådana strukturer fått namnet Reno . Sedan dess är det denna typ av gabion som har använts i stor utsträckning för att vända mot flod- och havskuster, samt för att skydda havet och flodbotten från erosion. Industriella gabioner som produceras i moderna fabriker är lådformade strukturer i form av en parallellpiped. De har en stel metallram gjord av höghållfast tråd eller stålstänger svetsade i ett gallerform . Stora stenar, kullerstenar, flodstenar eller krossad sten läggs inuti ramen precis vid byggarbetsplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos Reno -madrasser är deras stora basyta jämfört med rektangulära gabioner och en liten höjd - cirka 17-30 cm.

Fördelarna med gabionstrukturer är enkel installation, lång livslängd, relativt låga byggkostnader, korrosionsbeständighet och aggressiv kemisk attack. Reno madrasser är utmärkt dräneringsmaterial , samtidigt som de inte kollapsar och behåller sina ursprungliga egenskaper under en obegränsad period.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Låt oss uppehålla oss mer i detalj vid utformningen av gabioner av madrass-typ. Dessa platta behållare med ett stort stödområde och grunt djup består av ett galvaniserat nät med en cellstruktur.

Metallgaller tillverkad av dubbelvridet tråd, som har en speciell GALMAR-beläggning, eller galvaniserad, på grund av vilken madrasserna Renault har utmärkt korrosionsbeständighet . Om madrassgabioner ska användas i en aggressiv miljö, efter galvanisering eller applicering av en speciell beläggning, appliceras ett extra lager polyvinylklorid på ståltråden i ramen.

Detta hölje skyddar tråden från kemiska och mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sexkantigt nät av stål liknar en bikakeform i form. Kanterna på sådana gabionstrukturer är förbundna med en tråd med ett större tvärsnitt än tråden i själva nätet. Inuti gabionbehållaren är uppdelad speciella membran , det vill säga med skiljeväggar belägna på ett avstånd av 1 m från varandra. Med hjälp av sådana skiljeväggar uppnås den bästa styrkan och styvheten i strukturen hos Renault madrassgabioner. I de regleringsdokument som byggmästare använder för att stärka vägbanan, liksom bankerna och sluttningarna, kallas sådana strukturer gabion-mesh-produkter av typen madrass-madrass och har standardstorlekar som motsvarar GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana n blanka gabioner har en standardbredd, som för alla Reno -madrasser är 2 meter - bredden på en dubbelmadrass. Minsta tjocklek på sådana produkter är 0,17 m, det finns också madrassgabioner med en tjocklek på 0,23 och 0,3 m.

En sådan strikt enhetlighet av dessa parametrar dikteras av storleken på de sexkantiga nätcellerna.

Bild
Bild

Det finns en variation madrassgabioner med ökad tjocklek berättigad gabions jumbo , deras höjd är 0,5 m. Längd gabions Renault kan variera inom 3-6 m.

Vikten av madrassgabioner beror bara på två indikatorer: längd och tjocklek, eftersom bredden på produkterna alltid är densamma. Dessutom påverkar antalet lager av anti-korrosionsbeläggning vikten av sådana strukturer. Renaults galvaniserade stålnät är således 2 m långt och 0,17 m tjockt och har en vikt på 19 300 kg. Samma galvaniserade ståltråd, men med ytterligare beläggning, väger 24 700 kg. Renault madrass 6 m lång, vars höjd är 0,3 m, väger 49 respektive 53 kg.

Bild
Bild

Var används de?

Som redan sagts, användning av madrasser och madrasser för att stärka sluttningar och kottar av broar, vid konstruktion av vägar och rörledningar, samt baser för back-ups från större boxgabioner. Även om Renault -gabioner har ett stort ytplan, är sådana strukturer dock inte lämpliga för konstruktion av höga väggar som ett oberoende element, eftersom sådana anordningar på grund av deras lilla tjocklek inte har tillräcklig styvhet.

Bild
Bild

Sådana platta produkter lätt att lägga på flodbotten, även på ojämna ytor , eftersom de är mycket plastiska och lätt tar formen av en relief. Renomadrasser används flitigt för att stärka botten av reservoarer och strandskydd kantas jordskred sluttningar med dem.

Med tiden ökar strukturens hållfasthet bara, eftersom jord appliceras inuti sådana behållare, gror växter där och stärker hela strukturen med sina rötter.

Gradvis dessa gabioner bli en del av landskapet , samtidigt skydda den från vatten- och vinderosion.

Bild
Bild

Instruktioner

Allt arbete med installation av madrassgabioner utförs strikt i enlighet med med tekniken för att utföra förstärkningsarbeten . Innan du börjar förstärka kottarna och sluttningarna är det nödvändigt att ta bort lös jord och jämna ut och komprimera platsen med hjälp av specialanordningar: vibrerande slagare eller vibrerande plattformar. Ta även bort stillastående vatten på ytan vid behov. Vänd mot sluttningar med nätmadrassgabioner utförs i etapper.

  1. Maskstrukturen läggs ut på marken och jämnar ut alla veck.
  2. De vertikala planen lyfts och förbinds med en tråd, vilket håller kanterna vinkelräta.
  3. Den resulterande Reno -madrassen installeras på den avsedda platsen och är ansluten med en tråd till de intilliggande blocken.
  4. Ett fyllmedel placeras inuti nätlådan, som vanligtvis är stora fragment av hårda stenar, såsom granit, med en tredjedel av volymen. Se till att stenarnas storlek är 40-200 mm.
  5. De motsatta sidorna av gabionen är anslutna med speciella häftklamrar med hjälp av vridningsmetoden.
  6. Fortsätt fylla behållaren med ett överskott av 3-5 cm.
  7. Stäng nätbehållaren med samma lock och knyt fast den med tråd mot sidoytorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under operationen, regelbundna kontroller sådana konstruktioner, förstörda block repareras (fyll på fyllmaterialet, byt hela moduler, vattna de gröna backarna i avsaknad av regn, särskilt under de första åren efter installationen). Renomadrasser väljs när det krävs för att stärka stora ytor. Beroende på vilken uppgift som finns, väljs madrassgabioner av en eller annan längd . Fyllmaterialet är också mycket viktigt och beror på det specifika syftet.

Se till att storleken på dess element överstiger nätnätets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer information om Reno -madrasser, se videon nedan.

Rekommenderad: