Professionellt Golv НС35 (26 Bilder): Mått På Professionella Ark Och Tekniska Egenskaper, Svarvsteg. Vikt På 1 M2 Galvaniserad Profilplåt, Val Av Tätningsmedel

Innehållsförteckning:

Video: Professionellt Golv НС35 (26 Bilder): Mått På Professionella Ark Och Tekniska Egenskaper, Svarvsteg. Vikt På 1 M2 Galvaniserad Profilplåt, Val Av Tätningsmedel

Video: Professionellt Golv НС35 (26 Bilder): Mått På Professionella Ark Och Tekniska Egenskaper, Svarvsteg. Vikt På 1 M2 Galvaniserad Profilplåt, Val Av Tätningsmedel
Video: How to install Supa-IBR roof covering 2024, Maj
Professionellt Golv НС35 (26 Bilder): Mått På Professionella Ark Och Tekniska Egenskaper, Svarvsteg. Vikt På 1 M2 Galvaniserad Profilplåt, Val Av Tätningsmedel
Professionellt Golv НС35 (26 Bilder): Mått På Professionella Ark Och Tekniska Egenskaper, Svarvsteg. Vikt På 1 M2 Galvaniserad Profilplåt, Val Av Tätningsmedel
Anonim

Artikeln beskriver kortfattat allt om HC35 professionella golv. De profilerade arkens dimensioner och deras tekniska egenskaper beskrivs. Labbsteget anges, vikten på 1 m2 galvaniserat profilerat ark ges också, rekommendationer ges också om valet av en tätning i ett visst fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Populariteten hos professionella golv НС35 beror till stor del på exakt vad det är gjort av . Grunden för detta material är stål med ett yttre zinkskikt. Polymerer av olika typer appliceras nödvändigtvis ovanpå basen. För din information: när de pratar om en professionell plåt eller en metallprofil, menar de faktiskt samma produkt. Som med metallplattor är det möjligt att uppnå en fullständig täckning.

Det finns inga skillnader mellan wellpapp och metallplattor när det gäller kemisk sammansättning . Men det är skillnad på hur vågen dras. Dess placering på arkens yta är också annorlunda. Det är också värt att överväga att metallplattor är mer som traditionella keramiska plattor. Men wellpappet ligger närmare det klassiska skifferarket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Ett modernt galvaniserat profilerat ark är tillverkat enligt standarderna i GOST 1994 eller 2004 . Därför kan det inte råda någon tvekan om dess höga bärighet, såväl som ytans långa livslängd. Normativa handlingar föreskriver användning av stålkvalitet 220. Men i vissa fall är det också tillåtet att använda stål 01. Våghöjden, som namnet på den färdiga produktkvaliteten antyder, är 35 mm; de är alla exakt samma och liknar en trapets.

Ytterligare förstärkning med förstyvningar tillhandahålls alltid . De placeras längs hela konstruktionens längd. Det är underförstått att sådana "kanter" placeras både på vågorna och i intervallen som delar dem.

Korrekt utvalda legeringar garanterar hög hållfasthet och lång livslängd. I allmänhet orsakar denna produkt inga klagomål.

Bild
Bild

Mått och vikt på ark

Typisk arbetsbredd för en metallprofil för HC35 -gruppen är 1000 mm. Viktigt: förväxla det inte med den maximala totalbredden, som är 1120 mm . Det bör också beaktas att arbetsbredden i vissa källor är 1080 mm. Uppenbarligen beror detta på nyanser av olika företags produkter. Den tillåtna arbetslängden (i längd) är 14 m, vilket är ganska acceptabelt även när man täcker stora tak. Tjockleken på det profilerade arket varierar från 0,5 till 0,8 mm . En ökning av det leder förutsägbart till en ökning av belastningen på basen. Detta ökar dock också styrkan, vilket tvingar oss att söka en optimal balans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ibland svårt att göra rätt val utan att konsultera specialister . Det bör noteras att endast ark som inte är längre än 6 m finns i serieförsäljning; produkter som mäter 6, 1-14 m görs endast för enskilda beställningar. Beroende på tjockleken på det färdiga arket kan massan på 1 m2 vara 4,5 kg och den kan nå 8,5 kg. Detta gör att du kan välja en produkt med goda viktegenskaper. Som standard används en trapetsprofil. Avståndet mellan förstärkningsribborna är 215 mm.

Andra tekniska egenskaper är av intresse främst för proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Det professionella bladet för HC35 -gruppen är universellt . Det är inte bara ett takmaterial; det används också för att dekorera staket och göra skiljeväggar inuti rum. Vissa experter väljer en sådan lösning för golv i huvudstäder. Oftast placeras metallprofilen på taket med en liten lutning. För brant avfasning gör att du överger en sådan idé.

I vissa fall används HC35 för att täcka kapitalgarage . Motiveringen är ganska transparent: materialet är billigt och samtidigt ganska pålitligt när det gäller belastningar. Det är värt att notera att en sådan metallprofil, förutom arbete för taket, kan användas som ett staket för byggarbetsplatser. I vissa fall tas det också som en grund för formning. Slutligen är det också möjligt att använda det som ett fasadmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stylingtips

Normalt ska bladlåset se "ner". Det är mycket viktigt att ordna ramen, som plåtmaterialet på taket är fäst till . Oftast är sådana ramar gjorda av trä. För att få dem används en balk på 4x4 eller 5x5 cm. I vissa fall föredrar de att ta kantade brädor med en tjocklek av 3, 2 och en bredd på 10 cm.

Fyllning utförs strikt i en vinkel på 90 grader i förhållande till spärren . Arrangemanget av motgitteret är också nödvändigt. Detta element möjliggör ett ventilationsgap. En välgjord motgrill gör det möjligt att utesluta uppkomsten av kondens. Med en liten lutningsvinkel bör en solid ram användas, men detta är inte särskilt lämpligt för HC35.

Bild
Bild

Vinkeln för svarven av standardtypen (inte fast) för profilen varierar från 20 till 50 cm . Men i vissa fall kan du använda en gles låda, avståndet mellan noder är 60-100 cm. Endast proffs kan beräkna dessa parametrar exakt. De kan ta hänsyn till vindens styrka och huvudriktning, viktiga tekniska parametrar. Ju högre snölast, desto brantare ska taket vara. Installationsinstruktionerna förutsätter att läktarna måste behandlas med ett antiseptiskt medel. Tack vare honom är ruttning av trädet uteslutet, driftstiden förlängs. Ibland är det möjligt att fästa wellpappet i en metallkista.

Metallskiktet bör inte överstiga 0,2 cm. Annars kommer spärren att överbelastas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniskt är det möjligt att foga ark till tjocka balkar. Detta blir dock ofta till överdriven arbetsintensitet i arbetet. Det kanske viktigaste steget är direkt sammanfogning av golv och underlag . Den säkras genom att fästas med självgängande skruvar. Utan att förstå denna procedur finns det inget att ta till jobbet. Att använda enkla självgängande skruvar är knappast rimligt. Hårdvara med en speciell design krävs. Deras tvärsnitt sträcker sig från 0, 48 till 0, 63 cm, och längden varierar från 2 till 25 cm. En obligatorisk egenskap hos sådana fästelement är en speciell tätning, erhållen på basis av neoprengummi. Det säkerställer att det inte finns några läckor vid anslutningspunkterna.

Vid användning av enkla platta skruvar placeras tätningselementen dessutom under huvudet . Du kan inte använda fästelement utan tillverkarens märken - det kommer nästan säkert att svika dig. Oftast är 1 kvm. m använder 6, 7 eller 8 hårdvara. Profilerna måste fixeras strikt i de lägre vågorna för att garantera en tät passform och minska risken för läckage. Överlappningen inom remsan är 1-2 vågor, i gångarna rekommenderas en löpning på 10-20 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överst och i takets lägsta segment måste ark fästas på varje våg . Ömsesidig sammanfogning görs med standardnitar. De kan köras in med en vanlig handpistol. Viktigt: när du arbetar med självgängande skruvar bör du se till att de går strikt vid 90 grader till plåtplanet. Den minsta avvikelsen innebär utseende av läckor, och efter dem - och allvarliga läckor i vått väder.

Installationsnoggrannhet är särskilt kritisk vid fixering till en körning; skruven tas sedan längst, och den böjer sig extremt lätt . Problem kan också uppstå när du fäster åsen på lådan. Det kan bara göras genom de övre vågorna. Alla andra alternativ innebär förlust av densitet. På ett icke brant tak, under de böljande områdena nedanför, placeras en tätning som garanterar skydd även i kraftigt snedregn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Problem kan dock också uppstå när arket klipps fel. Raka snitt utförs snyggt med sax för metall. För att skära arbetsstyckena korrekt med bildandet av sneda snitt används elektrifierade sticksågar. Men det rekommenderas inte att använda ett skärverktyg med kraftfulla varv. Oavsett hur bra bulgarien är i sig, men med ett sådant jobb klarar hon sig inte bra.

Det glöms ofta bort att efter en tid efter installationen av ett korrugerat tak kommer det att behöva revideras . När 8-12 veckor har gått är det bra att sträcka ut skruvarna igen. Denna teknik eliminerar lossningen av fästelementen.

Möjliga skift framkallas ofta av justeringar under installationsprocessen, men dyker upp senare. De kan också orsakas av termiska deformationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett finesser och nyanser som uppstår under arbetet måste det komma ihåg att det profilerade arket normalt läggs i ett plan parallellt med gesimsen. Självtakten trimmas i förväg, och vid läggning tas arken ut bakom den på ett sätt som ett överhäng. Innan du skruvar i någon ytterligare självgängande skruv måste du noga fundera över om detta kommer att kränka beläggningens integritet. Viktiga rekommendationer:

  • använd, när det är möjligt, självgängande skruvar från utländska tillverkare med tråkiga hakar;
  • använd ett membran som behåller ånga och flytande vatten (det monteras från takfoten till åsen, och inte tvärtom);
  • spika detta membran på naglar med ett stort huvud (gap - 0,2 m);
  • lägg vattentätning med en överlappning av 0, 1-0, 15 m (dessutom är en hängande sektion på 0, 02-0, 03 m kvar mellan spärren);
  • ge öppningar för ventilation närmare åsen;
  • montera arken så att det blir fördjupningar i kanterna (det ska inte finnas toppar där!);
  • utesluta att spika wellpappet med spikar (ofta river vinden av dem);
  • förmarkera arken och välj deras individuella positioner för dem.

Rekommenderad: