Grillgaller (48 Bilder): Galler För Grill Och Grill, Rund Eller Fyrkantig Från Forester, Typer Och Storlekar, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Grillgaller (48 Bilder): Galler För Grill Och Grill, Rund Eller Fyrkantig Från Forester, Typer Och Storlekar, Hur Man Gör Det Själv

Video: Grillgaller (48 Bilder): Galler För Grill Och Grill, Rund Eller Fyrkantig Från Forester, Typer Och Storlekar, Hur Man Gör Det Själv
Video: Så här bakar du pizza på klotgrillen 2024, Maj
Grillgaller (48 Bilder): Galler För Grill Och Grill, Rund Eller Fyrkantig Från Forester, Typer Och Storlekar, Hur Man Gör Det Själv
Grillgaller (48 Bilder): Galler För Grill Och Grill, Rund Eller Fyrkantig Från Forester, Typer Och Storlekar, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

Majhelger, sommarhelgskvällar är förknippade med lukten av rök och grillat kött. På dachas, turistcentrum, på gårdarna i sina hus tänder man upp grillar för att njuta av en magfest. Fördelen med grillstället över traditionella spett är uppenbar. På den kan du enkelt steka köttbitar av valfri storlek, grönsaker, fisk.

Utsökt mat, trevligt sällskap - det här är huvudkomponenterna i en lyckad semester . Och för att inte bli bortskämd av en irriterande bagatell måste du veta vilken grill som är bäst för att laga mat till företaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att köpa ett enkelt grillställ, gå bara till en vanlig stormarknad. Det ger ägaren ett brett handlingsutrymme vid beredning av aromatiska rätter. Shish kebab är den enklaste av dem. Du kan steka bokstavligen vad som helst på elden och hitta på rätter på språng: korv, grönsaker, fisk.

Med grillgallret kan du steka med vilket bränsle som helst. Det kan vara naturgas, kol.

Bild
Bild

Beroende på vilket bränsle som valts får maten sin egen specifika smak . Detta används av kockar på kaféer och restauranger och skapar rätter med en kryddig smak. Den stora fördelen med sådan mat är frånvaron av olja eller fett, som "försvinner" under tillagningen direkt i grillen. Jämfört med hemgjorda kastruller ser gallret lättare att rengöra. Du behöver inte blötlägga den, bara skölj den under vatten. Ofta kallas gallret också ett rutnät.

Den finns i olika storlekar och former. De mest populära alternativen finns i rostfritt stål. De väljs av många på grund av det överkomliga priset. Rostfritt stål är lätt att använda på grund av sin låga vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och syfte

Gitterdesignen är av två typer: ett-plan och två-plan

  • Den första är avsedd för matlagning i ugnen, det här är det så kallade inbyggda grillgallret. Principen för matlagning på den liknar tekniken för matlagning i en stekpanna. För matlagning behöver du spatlar eller speciella gafflar.
  • Tvåplan består av två maskor som fästs ihop, fixerade med en ring. Tack vare detta kan skålen stekas jämnt på båda sidor genom att vända gallret över elden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk också på andra sorter

  • För stekning av kött behöver du ett plant galler som låter dig pressa bitarna hårt.
  • För matlagning av grönsaker finns det ett speciellt galler med en viss design som gör att du kan steka hela grönsaker. Du kan laga äggplanter, potatis, zucchini, majs, paprika. Samtidigt behåller produkten sitt utseende och förlorar inte sina värdefulla egenskaper efter rostning.
  • Det finns också ett långsträckt nät för fisk. Även en stor fisk kan placeras i den.
  • De stora gallren är för matlagning av fjäderfä. Detta gör att hela fjäderfä kan tillagas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För beredning av korv eller andra korv finns en speciell form som gör att du kan laga flera bitar samtidigt.
  • Det finns en universell grill där du kan laga vad som helst. Dess särdrag är det avtagbara handtaget. Denna kvalitet utökar sin kapacitet kraftigt. Modellen är perfekt för en picknick.
  • Med grillgallret på benen kan du laga mat på kol utan grill. För sådana kolstrukturer är grillristen gjord av gjutjärn. Vanligtvis används för att laga stora och saftiga köttstycken.
  • Det finns en mekanisk brazier med en elektrisk drivning, som gör allt nästan självständigt. Inklusive grillning av räkor eller korv på grund av grillen av en speciell design samtidigt med shish kebaben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Alla grillgaller har olika former.

De kan vara runda och avlånga, fyrkantiga och rektangulära

  • Det runda nätet anses vara mångsidigt. Nästan alla rätter kan tillagas på den.
  • De avlånga alternativen är bäst för att grilla kött.
  • Fyrkantiga är perfekta för fjäderfä och grönsaker.
  • Fisken har också sin egen specifika form, där den placeras helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att bestämma rätt storlek för din grill måste du veta hur många personer du behöver räkna med. För att mata till exempel 3-4 personer behöver du 1,5-2 kilo kött och ett galler som mäter 26 x 35 cm, 20 x 43 cm. För ett större företag kan du överväga galler som mäter 600 x 400 mm.

Produkterna kan varieras på djupet. Platt är till exempel avsett för kött och fisk. Deep är ett bra alternativ för tillagning av hela kycklingkroppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det platta gallret liknar ett bakplåt med sidohandtag. Det finns varianter av produkter med förångare. Fettet från köttet rinner inte in i elden utan avdunstar på de så kallade löparna. På det djupa gallret är den övre väggen en hållare, detta gör att du kan överföra mat när du steker från ena sidan till den andra.

Det finns ett omfattande grillgaller . Dess huvudsakliga syfte är kollagning av köttprodukter och grönsaker. Vanligtvis har dessa stora galler en non-stick-beläggning. De är perfekta för grillar och grillar. Produkterna har speciella "antenner", vilket gör att grillen kan placeras ordentligt på grillens yta och använda hela dess yta för matlagning.

Mellangitteret är avsett för små företag. Det låter dig också laga kött, fisk, grillade grönsaker eller grillade grönsaker.

Bild
Bild

Material (redigera)

Låt oss överväga de viktigaste alternativen.

  • De mest populära är galler i rostfritt stål . De är praktiska på grund av sin låga vikt, praktiska och överkomliga pris jämfört med andra analoger, till exempel gjutjärn. Men samtidigt är rostfritt stål sämre än dem i kvalitet. En sådan produkt kan inte användas under lång tid på grund av oxidation på ytan. Det är hälsofarligt.
  • Aluminium mesh perfekt för matlagning över en eld. Dess tjocklek är 10 mm. Det rengörs enkelt från resterna av bränd mat.
  • Smidesjärngitter görs endast på beställning, för vissa storlekar. Metallens tjocklek är 8 mm, detta är den optimala parametern för uppvärmning av mat. Rosten är värmebehandlad och säker att använda. För att göra det bekvämt att arbeta med och sätta på elden finns det dubbla handtag.
  • Den mest praktiska är gjutjärnsmodellen . Dess egenskaper är unika. Det kräver ingen uppvärmning, på grund av den här egenskapen är köttet väldigt saftigt. Men det finns också en baksida med myntet. Uppvärms snabbt, även om det blir en fin skorpa på biffen, kan köttet inuti bli fuktigt. Därför måste skålen mörkas lite i en stekpanna under locket eller i ugnen efter gjutjärnsgallret. Gjutjärnsgallret väger mycket, rengörs snabbt efter tillagning och är hållbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Non-stick grill väcker köparnas intresse. Men du måste känna till en pålitlig tillverkare som kommer att tillhandahålla en kvalitetsprodukt. På grund av inverkan av höga temperaturer kan non-stick-beläggningen förlora sina egenskaper och släppa ut skadliga ämnen.

Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Vid köp rekommenderar experter att föredra ett djupt galler. Detta är praktiska råd. Platta nät i detta avseende är endast avsedda för en typ av produkt, till exempel kött. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att laga grönsaker på det samtidigt. Det måste finnas ett trähandtag på grillen som skyddar mot grillens hetta när du arbetar med mat.

I Ryssland är flera märken kända som producerar denna produkt. Var och en har sin egen konsumentpublik.

Skogsföretag Jag valde skapandet av en kultur av grill och picknick som min huvudidé. Under sin existens har den uppnått ledarskap bland kamrater. Erbjuder endast produkter av högsta kvalitet. Har flera produktlinjer. Användarna noterar god kvalitet, användarvänlighet och, viktigast av allt, tillförlitlighet. I katalogen finns ett brett utbud av non-stick grillgaller för en mängd olika produkter, från korv till kött. Alla är tillverkade med säkerhetskrav, det vill säga att produkterna har ett långt handtag, "antenner" för fixering på grillen. Tillverkad av stål och gjutjärn. Kostnaden för produkterna är ganska överkomlig.

Bild
Bild
  • Ett annat märke som erbjuder picknickprodukter är Pojk Scout … Det finns också galler i en mängd olika former och storlekar för matlagning för alla företag. De har alla en non-stick och krom finish. Produkterna är utrustade med ett långt, bekvämt trähandtag.
  • Företaget har ett mycket intressant erbjudande " Spis-BBQ ", som producerar galler av rostfritt stål AISI 304. Detta innebär att produkterna uppfyller GOST och är säkra för människor. Tål temperaturer upp till 900 grader, en av de mest hållbara. Experter är redo att göra en grillgrill enligt din beställning, men valet här är redan stort. Produkter för stekning av en mängd olika produkter erbjuds. Lämplig för familjer, kaféer och restauranger.
Bild
Bild

Rysk företagsgrupp " Wanda " erbjuder sina kunder praktiska grillgaller av korrosionsskyddande stål med ett enkelt handtag. Produkterna är certifierade och säkra. Lakonisk, enkel och sund. Enligt experter börjar efterfrågan på picknickvaror ta fart. Genomsnittspriset för en sådan produkt når 600 rubel.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att bli ägare till nätet, gå bara till snabbköpet. Men många biffälskare föredrar att göra allt på egen hand. Typiska produkter från tillverkare är inte alltid lämpliga för hemlagad grill. Dessutom kan du spara pengar när det gäller ett gjutjärnsgaller. Dessa i butiken är alltid en storleksordning högre.

Beräkningen för storleken på det framtida gallret är följande:

  • 2 kg kött - ett företag på upp till 4 personer, du behöver ett rutnät som mäter 35x26x3 cm;
  • 3,5 kg kött - ett företag på upp till 7 personer, storleken på gallret är 70x45x4 cm.

Ett hemgjord galler är gjord för att passa perfekt för dig. Du kan svetsa bekväma handtag med dina egna händer och göra en produkt av den styvhet du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva tillverkningsprocessen kan delas in i flera steg

  • Bestämning av produktegenskaper. I detta skede tänker vi på storlek, form, typ av ram.
  • Utförande av ritningar.
  • Urval av material.
  • Förberedelse av stavar.
  • Raminstallation.
  • Val av storlek, form, typ av mask.
  • Montering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller rutnätet måste du omedelbart bestämma vad det kommer att vara: singel eller dubbel. När det gäller gitterets form anses rektangulär vara idealisk. När man bestämmer materialet för tillverkning av gallret bör man utgå från följande regler: det måste tåla höga temperaturer, inte rost, och vara säkert för hälsan.

När du gör ett nät bör du följa följande regler:

  • okända eller icke-järnmetallegeringar kan inte användas;
  • det bästa alternativet är en stålram och ett rostfritt stålnät;
  • ramen för det framtida gitteret måste vara stark, stavarna kommer att fästas på det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på ett tillverkningsalternativ

  • Du behöver två stålstavar med ett tvärsnitt på 10x8 mm. De kommer att användas för att skapa en horisontell bas. Klipp av delar som är 45 cm långa från stavarna.
  • Vi skär stänger av rostfritt stål med en diameter på 5 mm och en längd på 25 cm.
  • Vi rengör delarna av basen och varje 15 mm gör vi hack på dem för gallerens stänger.
  • Vi borrar hål.
  • Låt oss börja ansluta. Sätt in tunna stavar i en längsgående tjock stav. Vi gör samma sak med det andra arbetsstycket.
  • Vi justerar den resulterande strukturen med en hammare. Vi ansluter stavarna till basen genom svetsning. Vi rengör kanterna med sandpapper.
  • Om du inte har svetsarens färdigheter är det bättre att lita på en specialist. Du kan fästa stavarna på andra sätt, till exempel böja tråden med en frekvent orm, och vid ramens kanter, fäst den med klämmor av rostfritt stål eller klämmor.
  • Handtag kan svetsas på produkten, med hänsyn till grillens egenskaper.
  • Kontrollerar gallret. För att göra detta måste du smälta grillen och placera produkten över kolen. Efter 5-7 minuter blir gallret varmt, du måste vända det till andra sidan. Det vill säga, vi tänder på båda sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att maten fastnar är det nödvändigt att fukta gallret lite med olja.

Nu kan du börja laga mat. Tillagning av fläsk tar upp till 25 minuter, kyckling cirka 15 minuter, fisk upp till 10 minuter, grönsaker 5 till 7 minuter.

Erfarna experter rekommenderar inte att göra gjutjärnsgaller på egen hand. Vid svetsarbete måste du följa en viss temperatur och använda speciella elektroder. Om temperaturregimen bryts, börjar metallens struktur kollapsa. Sådant arbete utförs endast av erfarna specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det finns inga särskilda svårigheter att använda gallren. Det viktigaste är att veta hur man lagar mat korrekt för stekning på en eld.

Naturligtvis gillar grillen, precis som alla strykjärn, inte fukt, därför är det absolut nödvändigt att torka av den med en torr handduk efter rengöring och tvätt. Det rekommenderas att smörja gjutjärnsgallret med vegetabilisk olja för att skapa ett skyddande lager.

För att förhindra att mat fastnar på galler har vi några tips att följa

  • Trådhyllan måste vara ren innan den rostas. Därför är det mycket viktigt att tvätta det efter varje tillagning.
  • Oljning gör det lättare att ta bort mat.
  • Innan du steker, var noga med att värma upp grillen väl.
  • Försök inte vända bitarna snabbt, det är nödvändigt att det bildas en skorpa på dem.
Bild
Bild

Under drift är det nödvändigt att iaktta grundläggande säkerhetsregler vid arbete med het metall, olja, eld.

När du använder en ny rost av rostfritt stål finns det några saker att tänka på

  • Efter den första tillagningen ändrar den färg, men detta anses normalt. Således skyddar metallen sig mot korrosion.
  • De första försöken att använda den är kanske inte särskilt framgångsrika: maten fastnar på galler.
  • Efter den första rostningen måste produkten rengöras. Maten måste vara välgjord på ena sidan innan den vänds. Efter det kommer kött och fisk inte längre att fastna på galler.
  • Laga inte frysta livsmedel. På grund av temperaturskillnaden kommer maten att fastna och brinna.
Bild
Bild

När det gäller den första användningen av ett gjutjärnsgaller är reglerna följande:

  • skölj produkten i vatten med ett diskmedel, skölj väl och låt torka;
  • applicera sedan olja med en silikonborste på hela ytan;
  • förvara den på grillen i en halvtimme eller mer vid en temperatur av 180-200 ° C;
  • först då kan du laga mat.

För att maximera gallerens livslängd rekommenderas att den inte används mer än tre gånger i månaden.

Bild
Bild

När det gäller korrekt beredning av produkter ger kockarna flera rekommendationer

  • Tjockleken på varje bit bör inte vara mer än 5 cm.
  • En köttbit ska skäras på längden och inte helt. Sedan måste den byggas ut som en bok. Detsamma gäller fisk.
  • Det finns mat som grillen inte gillar. De tar mycket lång tid att laga mat och förkolnas under tillagningen. Dessa är fläsk revben, potatis, kyckling. Sådana produkter måste tillagas till hälften i förväg, till exempel i en multikokare. Och på grillen, ta det till ett segerrikt resultat.
  • För grönsaker måste äggplantor och paprika stekas hela tills skalet blir svart. Zucchinin skärs bäst på mitten.
Bild
Bild

Vård

Efter en rolig picknick lämnar utsikten över grillen mycket att önska, men det är enkelt att rengöra grillen. För att ta bort det uppvärmda fettet kan du köra en kniv flera gånger längs tvärstängerna. Det är lämpligt att göra detta medan gallern fortfarande är varm.

När det sedan svalnar kan du tvätta bort det med valfritt rengöringsmedel

  • Använd inte en hård borste för att rengöra non-stick-grillen. Detta kan skada beläggningen och vara hälsofarligt när du använder en sådan produkt.
  • Rostfritt stålgaller kan enkelt rengöras med valfritt rengöringsmedel.
  • För ett smidd stål- och gjutjärnsgaller krävs en grov borste som enkelt rengör produkten från kolavlagringar.

Då ska grillen torka ordentligt. Varje grillgaller kommer att ge många positiva känslor till ägaren. Det viktigaste är att förbereda maten korrekt och gå på picknick på gott humör.

Du kommer att lära dig hur du gör ett galler för en grill med egna händer i följande video.

Rekommenderad: