Gjutjärnsgaller: Rund Eller Fyrkantig För Grill, Gjutjärn Grillnät Med Förångare, Forester Och Weber, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Gjutjärnsgaller: Rund Eller Fyrkantig För Grill, Gjutjärn Grillnät Med Förångare, Forester Och Weber, Hur Man Väljer

Video: Gjutjärnsgaller: Rund Eller Fyrkantig För Grill, Gjutjärn Grillnät Med Förångare, Forester Och Weber, Hur Man Väljer
Video: Varning! Köp inte denna borste 2024, Maj
Gjutjärnsgaller: Rund Eller Fyrkantig För Grill, Gjutjärn Grillnät Med Förångare, Forester Och Weber, Hur Man Väljer
Gjutjärnsgaller: Rund Eller Fyrkantig För Grill, Gjutjärn Grillnät Med Förångare, Forester Och Weber, Hur Man Väljer
Anonim

En utsökt grillad rätt kan göra en vanlig vardag till en riktig semester. Man tror att det är gjutjärn som är det idealiska materialet för att göra grillgaller, på vilket processen att laga det mest aromatiska köttet, fisken och grönsakerna äger rum. För att få en klar uppfattning om vad gjutjärnsgaller är och hur man väljer dem, måste du bekanta dig detaljerat med alla funktioner i dessa produkter.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ett material som gjutjärn är en legering av järn och kol med element av mangan och svavel. Produkter från denna komposition tål perfekt maximal temperatur utan deformation alls. Det är därför ett gjutjärnsgaller anses vara ett idealiskt alternativ för grillning och grillning. Det kan tillverkas genom gjutning av gjutjärn eller skapat av gjutjärnsstavar. Liknande föremål för grillen kan användas både inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Gjutjärn har egenskapen långsam uppvärmning och god värmehållning , sedan rätter tillagade på trådställ gjorda av detta material kännetecknas alltid av enhetlig rostning och aptitretande utseende.

Det bör noteras att gjutjärnsgaller är ganska bekväma och praktiska, vilket gör processen för deras användning så bekväm som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av materialets porösa struktur är maten alltid skyddad från brännande. Allt detta skapar de mest gynnsamma förutsättningarna för framställning av riktiga kulinariska mästerverk med minimal ansträngning.

Bild
Bild

Modeller

På den moderna marknaden finns det olika modeller av gjutjärnsgaller, som alla är utformade för att tillaga kött- och grönsaksrätter i en mycket annorlunda presentation. De två huvudtyperna är platta och djupa exemplar.

Bild
Bild

Platta modeller ser ut som en bakplåt med speciella utskärningar och handtag. De faller i två kategorier.

  • Med förångare . Sådana produkter kännetecknas av höga väggar med en ribbad yta. Deras design skapades så eftertänksamt att fettet inte faller på elden vid tömning, utan avdunstar direkt på löparna, vilket gör smaken av rätterna mer uttalad och rik.
  • Utan förångare . Dessa galler är gjorda i form av en solid bas, kompletterad med handtag och en speciell arbetsyta i form av ett galler. Rätterna som lagats på dem visar sig vara mycket saftiga och med en aptitretande skorpa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Djupa modeller anses vara mer bekväma och mobila.

De är bra för att förbereda stora bitar mat. Den övre delen gör dem så funktionella som möjligt, vilket fungerar som ett lås i processen att vända från ena sidan till den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

I processen att välja ett gjutjärnsgaller ägnas särskild uppmärksamhet åt dess form och dimensioner. Denna design kan vara rund, fyrkantig, oval eller rektangulär.

Dessa produkter är indelade i två typer:

  • med ett plan - de fixeras ovanför elden med hjälp av metallben;
  • med två plan - den övre delen är ett lock med metallringar, och fixeringsprocessen utförs också med hjälp av ben.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda handtagen är tillverkade av högkvalitativt trä eller belagda med högtemperaturlatex för att förhindra brännskador. Trähandtag anses vara de mest praktiska och funktionella och kompletterar den övergripande designen harmoniskt. Stora galler är ofta utrustade med två handtag, vilket gör deras användning så bekväm och bekväm som möjligt.

De mest populära är de runda och rektangulära modellerna av dessa strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på hur många centimeter bredden på grillen är beror det på hur bra den passar in i vissa produkter. Standardstorlekarna på grillar anses vara produkter med en diameter på 23 cm, 33 cm, 38 cm och 46 cm. Men modern teknik gör att dessa strukturer kan produceras i olika storlekar, baserat på individuella önskemål och behov kunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En högkvalitativ gjutjärnsgrill bidrar till skapandet av eleganta kulinariska mästerverk.

Produkter tillverkade av detta material kännetecknas av följande fördelar:

  • enhetlig uppvärmning och hög värmekapacitet;
  • styrka;
  • varaktighet;
  • säkerhet;
  • Nuvarande förmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar tung vikt.

Bild
Bild

Om tillagning tar lång tid kan produktens tunga vikt orsaka olägenhet vid användning.

Det är värt att notera det faktum att ju oftare gjutjärnsgallret ska användas, desto bättre blir beläggningen. Det är maximalt motståndskraftigt mot deformation, på grund av att dess ursprungliga egenskaper är perfekt bevarade i många år. Tack vare gjutjärnsgallrenas oklanderliga kvalitet kännetecknas alla rätter som lagats på dem av en unik smak och oöverträffad doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med analog från "rostfritt stål"

Rostfria grillgaller har sina egna särdrag i förhållande till gjutjärnsprodukter. Materialet i sig är en järn-kollegering som innehåller minst 12% krom. Sådana strukturer är resistenta mot korrosion, eftersom de har en galvanisk, krom-, nickel- eller non-stick-beläggning. Deras vikt, jämfört med modeller av gjutjärn, är ganska lätt, men stålgaller används främst för små produkter som är svåra att vända under tillagning med en spatel eller tång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla grillgaller tenderar att blekna och förlora sitt ursprungliga utseende efter en viss tid . Dessutom brinner deras non-stick-beläggning ut med tiden och frigör ämnen som är skadliga för människokroppen, vilket kan påverka hälsan negativt. Därför är det bättre att välja det första alternativet om man jämför gjutjärnsgaller med rostfritt stålprover. Gjutjärnskonstruktioner är absolut hälsosäkra och behåller perfekt sina ursprungliga egenskaper, oavsett intensiteten i deras användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Det finns ett brett utbud av gjutjärnsgaller från en mängd olika märken på världsmarknaden. Alla kännetecknas av individuella egenskaper som varje älskare av grillade rätter kommer att uppskatta. Flera tillverkare av dessa produkter intar höga positioner i popularitetsbetyget.

Skogvaktare

Pålitliga och praktiska gjutjärnsgaller, som är idealiska för att förbereda läckra rätter, inte bara från kött utan också från grönsaker. Bland dem finns modeller med olika storlekar och volymer. Närvaron av en speciell beläggning skyddar maten från att brinna, och säkerställer också bevarandet av deras rika smak och arom. Kostnaden för dessa produkter är ganska överkomlig för alla.

Bild
Bild

Weber

Originella gjutjärnsgaller, skapade för beredning av olika rätter från kött, fisk och grönsaker, med hänsyn till individuella önskemål och fantasi. De utmärks av sin användarvänlighet, vilket är en viktig fördel med produkterna från detta märke. Alla är gjorda av högkvalitativa material som säkerställer styrkan och hållbarheten hos dessa strukturer.

Bild
Bild

Snurra-snurra

Släta gjutjärnsgaller med en slät non-stick beläggning. De är så rostbeständiga som möjligt och behåller perfekt sina ursprungliga egenskaper under många års drift.

Bild
Bild

Wellberg

Funktionella gjutjärnsgaller, tillverkade med den senaste tekniken. Modeller från denna tillverkare är hållbara och bekväma. Deras sortiment låter dig välja den mest lämpliga kopian, beroende på köparens individuella önskemål och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maestro

Praktiska och extremt lättanvända gjutjärnsgaller, som är perfekta för nästan alla modeller av grill och grill. Det är lika lätt att ta hand om dem som att förbereda läckra kulinariska rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många kundrecensioner tyder på att gjutjärnsgallren från dessa tillverkare uppfyller de normer och kvalitetsstandarder som krävs.

Bild
Bild

Deras design är så genomtänkt att driftsprocessen ger ett extremt positivt intryck av användningen av dessa produkter.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Trots att det finns ett brett utbud av färdiga gjutjärnsgaller till salu kan du göra dem själv. Således är det möjligt att skapa vilken modell som helst med hänsyn till vissa parametrar. Dessutom är detta alternativ mer ekonomiskt, eftersom det inte kräver stora finansiella investeringar, vilket anses vara en viktig fördel. Tekniken för egenproduktion av sådana strukturer är mycket populär, eftersom den låter dig skapa exakt sådana modeller av galler som bäst uppfyller individuella behov.

Bild
Bild

Hela processen med att göra ett gjutjärnsgaller består av flera steg

  • Valet av design . Dess framtida storlek, form och typ bestäms. Till exempel, för 2 kg kött räcker det med en behållare med en längd av 35 cm, en bredd på 26 cm och en höjd på 2 cm. Denna yta är tillräckligt för att laga mat för 4 personer.
  • Urval av material . Det viktigaste är att materialet är så brandsäkert och motståndskraftigt mot fukt som möjligt. Gjutjärn uppfyller alla dessa krav, så det kommer att vara den perfekta lösningen. Galler av gjutjärn är mycket hållbara och enkla att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkning av beståndsdelar . Stavarna av önskad storlek skärs och kopplas ihop i form av ett galler med hjälp av argonsvetsning. Kanterna rengörs noggrant med en skiva eller sandpapper.
  • Fästhandtag . Beroende på kvantitet är handtagen fixerade på en eller två sidosidor. Samtidigt är det viktigt att dessa strukturelement är så praktiska som möjligt under drift. Metall eller klassiska trähandtag anses vara det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att göra ett gjutjärnsgaller själv kräver viss ansträngning och skicklighet.

Men en korrekt planerad process kan ge både många positiva känslor och ett underbart resultat i form av högkvalitativa och hållbara grillelement.

Bild
Bild

Användbara tips

När du startar processen med att köpa ett gjutjärnsgaller bör du bekanta dig med professionella råd, som är följande:

  • det rekommenderas att göra ett val till förmån för djupa och omfattande produkter, eftersom de är bäst lämpade för att förbereda en mängd olika rätter;
  • det är bra om handtagen är gjorda av trä, så att de inte värms upp under påverkan av eld;
  • närvaron av speciella klämmor gör gallret så enkelt att använda som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande regler kommer att bidra till att undvika obehagliga incidenter under resten:

  • grill eller grill bör placeras i ett öppet utrymme eller i ett välventilerat område;
  • du behöver bara sätta eld på högkvalitativa och specialdesignade vätskor för dessa ändamål för att förhindra matförgiftning;
  • platsen där grillen är placerad måste vara platt, vilket gör strukturen så stabil som möjligt;
  • gjutjärnskonstruktioner bör installeras bort från torrt gräs och överhängande grenar för att skapa en säker miljö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder gjutjärnsgaller för matlagning är det mycket viktigt att följa alla dessa tips, vilket skapar de mest bekväma och säkra förutsättningarna för en god vila.

I allmänhet är sådana mönster det bästa alternativet för att presentera utsökta kulinariska mästerverk och fylla den omgivande atmosfären med trevliga stunder.

Rekommenderad: