Gör-det-själv-bänk (42 Bilder): Hur Man Gör En Rund Modellmästarklass, Steg-för-steg-instruktioner För Uppdatering, Hur Man Täcker Den Med Läder

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-bänk (42 Bilder): Hur Man Gör En Rund Modellmästarklass, Steg-för-steg-instruktioner För Uppdatering, Hur Man Täcker Den Med Läder

Video: Gör-det-själv-bänk (42 Bilder): Hur Man Gör En Rund Modellmästarklass, Steg-för-steg-instruktioner För Uppdatering, Hur Man Täcker Den Med Läder
Video: DIY Decoupage of a country house bench tutorial 2024, Mars
Gör-det-själv-bänk (42 Bilder): Hur Man Gör En Rund Modellmästarklass, Steg-för-steg-instruktioner För Uppdatering, Hur Man Täcker Den Med Läder
Gör-det-själv-bänk (42 Bilder): Hur Man Gör En Rund Modellmästarklass, Steg-för-steg-instruktioner För Uppdatering, Hur Man Täcker Den Med Läder
Anonim

Bänk är en bänk med en mjuk sits, som placeras i korridoren, vardagsrummet eller sovrummet. Den utförs i en klassisk eller futuristisk stil, den har olika dimensioner och former. Bänken kan göras för hand, i det här fallet kommer möblerna helt att motsvara designidén för lägenhetens ägare.

Bild
Bild

Hur gör man en rund puff med en slips?

Ett icke-standardiserat sätt att dekorera möbler är en vagnskopplare. Det låter dig skapa tredimensionella ytor med olika mönster. Modeller som är inredda på detta sätt är lämpliga för nyklassicistisk inredning eller modern design.

Bild
Bild

Att göra en puffbankett är lätt nog, en nybörjare kommer inte att ha några problem. För reparationsarbete krävs ett standardpaket:

  • bågfil;
  • borra;
  • en hammare;
  • sticksåg (elektrisk är bäst);
  • fick syn på;
  • naglar och andra fästelement;
  • lim;
  • konstruktion häftapparat;
  • färg, lack, penslar.
Bild
Bild
Bild
Bild

En penna, linjal och måttband kommer att vara användbart, med hjälp av vilka de nödvändiga detaljerna och deras placering i förhållande till varandra kommer att markeras. Plywood och kartongrör används som material. För klädseln på bänken behöver du tyg samt fyllning för sätet - till exempel skumgummi.

Gör en gör-det-själv puff-bankett:

Rören skärs i flera delar så att de är lika långa . Sedan skärs plywoodcirklar ut ur vilka basen kommer att göras. För dessa ändamål, använd en sticksåg eller (om möjligt) en bandsåg.

Bild
Bild

Rören är fästa vid basen . Först placeras delarna runt omkretsen, sedan fylls de i den inre delen. När alla rören är limmade lindas de med ett lager skumgummi.

Bild
Bild

Basen är upplagd i rutor . Vid hörnen som genomgående hål borras (du behöver en 10 mm borr).

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädselväv trädes genom hålen, dekorativa knappar sys på framsidan . Kilens kropp måste vara helt insvept på utsidan. I botten viks tyget och fästs på plywood - med hjälp av en häftapparat eller spik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av lockiga ben krävs redan specialutrustning - till exempel en numeriskt styrd maskin . Om den inte finns där kan du beställa delen i en butik eller köpa den i en järnaffär. Benen är målade och lackerade - för dekoration och skydd mot förfall.

Benen fixeras med en borr och hål som skärs ut från undersidan av basen.

Bild
Bild

I slutskedet utförs efterbehandlingen. Puffen är dekorerad med dekorativa nitar, kristaller, som är fästa med dekorativa naglar med liten diameter. Fästelement används också för ytterligare fixering av tyget: de drivs in längs bankettens omkrets var 15 mm.

Workshop om att göra en modell av mjukt trä

Sådana möbler är baserade på en träram, som är täckt med tyg och kompletteras med ett säte med fyllning. Frågan om hur man monterar en bänk eller andra produkter oroar många. Detta är inte så svårt att göra, och arbetsstadierna på olika möbler kommer att vara liknande. Först ritas en ritning av de framtida möblerna.

Du kan ta ett redan befintligt schema som grund eller göra ett helt originellt, men det första alternativet är endast lämpligt för dem som redan har erfarenhet.

Bild
Bild

Det är bäst att skapa ett projekt i specialprogram på en dator . Detta gör att du kan se den volymetriska modellen och förstå hur den kommer att se ut i verkligheten.

SketchUp -appen är lämplig för detta ändamål.

Bild
Bild

För att utföra beräkningar bestäms bankettens verkliga dimensioner (baserat på rummets storlek och platsen där möbeln kommer att placeras). Ritningen krävs för att tydligt definiera antalet balkar, förbrukningsmaterial och tyger som ska användas för att skapa möblerna.

Efter det förberedande skedet utförs reparationsarbete direkt. Hemmagjorda banketter är konventionellt uppdelade i två typer:

  • Först kan de göras från grunden.
  • För det andra är det möjligt att göra dem av onödiga möbler.
Bild
Bild

För det senare alternativet kommer ett gammalt soffbord att göra. En låg modell med vridbara ben är bäst.

Innan arbetet bör du kontrollera om det tål människans vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förfarandet är följande:

En fyrkant eller rektangel av samma storlek som bordsskivan skärs ut av skumgummit . Längs materialets kanter finns 2,5 cm kvar. För att skära skumgummit är en vanlig sax eller en konstruktionskniv lämplig.

Om du använder två lager av material blir bänken mjukare. Sidorna med avlastning är placerade inåt och limmade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benen skruvas loss från bordet och skumgummi limmas på basen . Delarnas dimensioner måste matcha helt, annars blir bänkens botten ojämn. Tryck ner fyllmedlet så hårt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nästa steg blir att klippa ut det andra fodret (lavsan, fiberduk eller tunt skumgummi används för det) . I storlek bör det vara större än fyllmedlet. Därefter limmas delarna ihop.
  • När du avslutar banketterna, använd en bit tyg utskuret med utsläpp på cirka 2,5 cm . Klädseln fästs med en konstruktionshäftapparat eller dekorativa naglar. Tyget sträcker sig längs kanterna, diagonalt och mot hörnen: det ska fästa vid basen så tätt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanterna fixeras sist. Materialet slätas ut så mycket som möjligt med en syl eller skruvmejslar; som ett resultat bör det inte finnas några veck. För botten är ett antistoft-slitstarkt tyg lämpligt, som också fästs med häftklamrar på basen. Innan fästningen viks materialets kanter.

Hur man uppdaterar och hudar en modell med rygg: steg för steg -instruktioner

Soffbordet är inte den enda möbel som kan få nytt liv. Du kan också göra om den gamla uppsättningen, eller snarare, en del av den - en bänk med rygg. Den uppdaterade bänken passar in i den nya interiören efter renovering eller kommer att bli dess grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först väljs en konstläder för klädseln, liksom ett vanligt tyg för fodret. Storleken beräknas beroende på möbelns yta (med hänsyn till att det ska finnas utrymme för bidrag). Uppsättningen av verktyg kommer att likna den som används för tillverkning av andra typer av möbler.

Skapa en bänk med rygg:

Gamla möbler tas isär, klädsel och fyllning tas bort . Du kan använda en platt skruvmejsel för att ta bort häftklamrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delar till sits och rygg är skurna av skumgummit . Om det finns en låda inuti görs den nedre delen mindre med en halv centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret är lagt på golvet . Ett fyllmedel och en trästol placeras på den. Materialen fästs på basen med en häftapparat.

Det är mycket viktigt att tyget sträcks så tätt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träramen kan målas eller färgas . Först appliceras ett lager, efter 12 timmar - ett annat. När du arbetar med en fläck placeras en oljeduk på golvet, handskar läggs på dina händer, eftersom det inte är lätt att tvätta. I det sista steget sätts konstläder in i bänkens sida och framsida, varefter delarna fästs på basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imiterat läder spikas över tyget längs omkretsen av trädelarna. Klädselns kanter är vikta och snyggt fixerade från insidan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas dekoreras produkten med kuddar . du kan också sy dem själv genom att välja material av lämplig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar kan utformas i klassisk stil, eller de kan göras i form av djur eller föremål.

Rekommenderad: