Gjutjärnsbrännare: Gjutjärn Och Grillkonstruktion, Produkter För Balezinsky -fabrikens Sommarresidens, En Enhet Med Tak

Innehållsförteckning:

Video: Gjutjärnsbrännare: Gjutjärn Och Grillkonstruktion, Produkter För Balezinsky -fabrikens Sommarresidens, En Enhet Med Tak

Video: Gjutjärnsbrännare: Gjutjärn Och Grillkonstruktion, Produkter För Balezinsky -fabrikens Sommarresidens, En Enhet Med Tak
Video: Product Review Curtis Stone Double Burner Griddle 2024, Maj
Gjutjärnsbrännare: Gjutjärn Och Grillkonstruktion, Produkter För Balezinsky -fabrikens Sommarresidens, En Enhet Med Tak
Gjutjärnsbrännare: Gjutjärn Och Grillkonstruktion, Produkter För Balezinsky -fabrikens Sommarresidens, En Enhet Med Tak
Anonim

I ett privat hus eller på landet kan du inte klara dig utan en personlig grill. Detta är ett viktigt attribut för en trevlig tidsfördriv. Gjutjärnsmodeller är mycket efterfrågade. Sådana produkter har ett antal fördelar jämfört med andra material. En gjutjärnsgrill kommer att vara ett utmärkt köp för ett hus med en tomt. En vacker och original modell kommer inte bara att glädja dig med läckra rätter tillagade i frisk luft, utan också dekorera det lokala området.

Bild
Bild

Materialegenskaper

Gjutjärn har en lista med funktioner, tack vare vilket materialet aktivt används för tillverkning av grillar och braziers. Det första som bör noteras är non-stick-egenskapen som visas under drift. Om du använder braziern på rätt sätt och på ett kompetent sätt närmar dig frågan om matlagning kan du inte oroa dig för att maten kommer att fastna i strukturens nät (när du använder olja).

Bild
Bild

Nästa förmåga är konvektion. Detta är processen för jämn fördelning av varm luft inuti, vilket är särskilt viktigt för beredning av specifika rätter. Under sådana förhållanden blir köttet saftigt och rostat, och tillagningsprocessen tar minst tid.

Den täta konsistensen håller värmen inne

Gjutjärn försämras inte alls vid långvarig exponering för höga temperaturer. Den här egenskapen gör ovanstående material idealiskt för grillar och grillugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktfunktioner

Gjutjärn braziers har ett antal fördelar, på grund av vilka de har blivit mycket populära bland moderna köpare.

  • Varaktighet . Strukturerna kan tjäna i flera decennier utan att förlora sitt utseende och tekniska kvaliteter. Detta är ett långsiktigt köp, även om du använder det från säsong till säsong.
  • Rostskydds . Metall är inte rädd för rost. Du kan lämna grillen ute i regnigt väder.
  • Form . Designen behåller sin form under hela livslängden. Frekvent exponering för öppna lågor och varm luft kommer inte att ändra form.
  • Mångsidighet . Braziers kan användas med träkol och trä. Braziers används för att laga kött-, fisk- och grönsaksrätter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stabilitet . Vädret, som regn, snö, solstrålar, vind och mycket mer, kommer inte att förstöra metallens skönhet och styrka. Oavsett klimatet i en viss region kommer grillen att bevara strukturens integritet.
  • Bränsleekonomi . På grund av bevarande av värme och utmärkt värmeledningsförmåga sparas förbrukningen av ved eller kol avsevärt. Frityrgrytan värms upp snabbare, vilket påskyndar tillagningsprocessen.
  • Konvektion . Brännaren av hållbart gjutjärn har en ugnseffekt som kallas konvektion. Denna aspekt höjer kvaliteten på tillagning av kött och fiskrätter.
  • Skönheten . Den estetiska aspekten är mycket viktig. Strukturen, dekorerad med volymetriska element, kommer att locka uppmärksamheten hos alla som kommer för att besöka dig. Hantverkare gör fantastiska mönster för att beställa den glädjen med unikhet, sofistikering och originalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots ett antal fördelar har gjutjärnsgrillar ett antal nackdelar. Experter påpekar två betydande nackdelar: hög vikt (massivitet) och höga kostnader. Vissa mönster, särskilt om de är handgjorda produkter, kan kosta tiotusentals rubel.

På grund av sin tunga vikt tappar brännaren sin rörlighet. Problem kan uppstå om du vill flytta den från plats till plats.

Med tanke på materialets slitstyrka kan produkten installeras på ett ställe: i ett slutet eller öppet område. Vikten av en vanlig grill är cirka 100 kilo.

Bild
Bild

Sorter och mönster

Gjutjärnstrukturen kan vara antingen stationär eller bärbar (hopfällbar brännare). Den andra typen är mer praktisk, bekväm och därför mobil. Detta är det bästa alternativet för en sommar- eller lantgård.

Utformningen av gjutjärnsgrillen är utrustad med en blåst dubbelbotten och alltid ett galler . Detta element är nödvändigt så att luft strömmar över hela bränslets yta (kol eller trä) för enhetlig uppvärmning.

Bild
Bild

Till salu hittar du inbyggda modeller för ugnar som monteras i grillugnar (tegelugnar). För att köparen ska ha möjlighet att laga inte bara kebab, utan även andra rätter och produkter, är strukturen utrustad med ett gjutjärnsgaller.

Den stationära och multifunktionella modellen är idealisk för ett lanthus med ett hopfällbart lusthus. Detta är en praktisk kulinarisk pryl. Utvalda modeller av elitklassen kompletterar taket. Kostnaden för sådana produkter är långt ifrån överkomlig för alla. I ett täckt lusthus eller under en baldakin kan du installera en brasugn med huva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takmodeller

Stora modeller utrustade med tak är det bästa valet för dem som tänker använda strukturen ofta. Ett extra element kommer att ge mer bekväm och bekväm användning. Det ser ut som en massiv och stor struktur. Oftast kompletteras det med uttrycksfulla element som ger produkten dekorativitet, uttrycksfullhet och estetik.

Taket kompletteras med gatumodeller avsedda för utomhusinstallation . Tidigare har en särskild plattform utrustats för grillen. Denna typ av konstruktion är inte avsedd för vidare transport eller demontering. Förutom standardpannfästet är en krok för en gryta, en spett och ett grillgaller fäst vid brännaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takets huvuduppgift är att skydda mat under tillagning från regn, stark vind och annan nederbörd.

Experter noterar att locket ger utmärkt rökkontroll, och denna faktor har en positiv effekt på matberedningen. Vissa produkter kan ha ett rör eller en ventil.

Bild
Bild

Vi definierar en kvalitetsprodukt

Bland det stora utbudet av modeller måste du kunna göra rätt val. När du väljer en grill är det nödvändigt att bestämma uppmärksamheten på vissa egenskaper. Med deras hjälp kan du enkelt bestämma kvaliteten på materialet och själva produkten.

  • Material . Vissa tillverkare använder råvaror av dålig kvalitet för att spara pengar. Gjutjärn ersätts med billigare legeringar. På grund av detta lider hållbarheten och kvaliteten på den färdiga produkten. Om produktionstekniken har kränkts kommer det slutliga resultatet inte att uppfylla höga kvalitetskrav.
  • Tjocklek . Nästa kriterium är tjockleken på metallplåten. Den optimala siffran varierar från 6 till 8 millimeter. I detta fall kommer produkten att kunna tjäna i flera decennier. Tunna väggar kan inte på ett tillförlitligt sätt behålla värmen inuti, men kommer att förlora sin form under drift.
Bild
Bild
  • Förening . Bedöm principen för att fästa enskilda element. Svetssömmarna måste vara täta och starka utan sprickor eller andra defekter. Annars kan anslutningen sprängas under konstanta och intensiva belastningar. Galler av gjutjärn är det bästa valet. Det är ett pålitligt och hållbart element. Andra element kan göras med samma metod: både dekorativa och funktionella. Kombinerade leder används vanligtvis vid tillverkning av vikmodeller. I det här fallet kan du hitta bultar på grillen.
  • Ben . Benens längd är också viktigt när man väljer design. De måste vara perfekta i storlek och längd. Om sidorna är olika stora kommer det att leda till problem under installationen på en plan yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Med hänvisning till parametrarna ovan bör det lämpligaste alternativet väljas. Mått, konstruktionstyp, funktionalitet, utseende - allt detta kan skilja sig åt, det viktigaste som bör förbli oförändrat är den höga kvaliteten på produkter och metall.

Trots det faktum att gjutjärnsgrillar inte kan skryta med rörlighet, har vissa modeller fortfarande denna funktion. Dessa är konstruktioner på hjul. En sådan produkt får inte placeras på marken. För att brännaren inte ska röra sig under användning är hjulen utrustade med speciella klämmor.

Bild
Bild

Multifunktionella modeller är ofta utrustade med ett litet arbetsområde. Professionella kockar som kan mycket om matlagning på grillen väljer modeller med termostat.

Med dess hjälp kan du enkelt styra temperaturen inuti strukturen under tillagningsprocessen.

Produkterna från Balezinsky -anläggningen är mycket populära på den ryska marknaden .… Företaget erbjuder färdiga modeller av utmärkt kvalitet i olika prisklasser. Braziers från tillverkaren kommer att vara ett utmärkt köp för ett sommarboende eller hem från stadens liv och rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfria tillbehör

För att använda grillen fullt ut behöver du definitivt verktyg som spett, tång och mycket mer. Att använda och lagra sådana produkter var bekvämt, strukturen är utrustad med hyllor och krokar. Hantverkare installerar också ofta ett vedfack.

Rekommenderad: