Ljudförstärkare För Hemakustik: Hi-Fi-musikförstärkare För Hemmahögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Moderna Förstärkarna För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Ljudförstärkare För Hemakustik: Hi-Fi-musikförstärkare För Hemmahögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Moderna Förstärkarna För Hemmet

Video: Ljudförstärkare För Hemakustik: Hi-Fi-musikförstärkare För Hemmahögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Moderna Förstärkarna För Hemmet
Video: BEST AMPLIFIER 2021 | TOP 10 BEST AMPLIFIERS AMP 2021 | HOME THEATER | AUDIO | Hi-Fi 2024, Maj
Ljudförstärkare För Hemakustik: Hi-Fi-musikförstärkare För Hemmahögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Moderna Förstärkarna För Hemmet
Ljudförstärkare För Hemakustik: Hi-Fi-musikförstärkare För Hemmahögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Moderna Förstärkarna För Hemmet
Anonim

Förstärkaren är en integrerad del av hemmaljudåtergivande utrustning. De används för att förstärka enheter med låg effekt för att reproducera och uppnå egenskaperna hos en ljudsignal. Det finns också ljudåtergivande enheter med integrerade effektförstärkare, men ofta uppfyller deras tekniska egenskaper och funktionalitet inte alla krav.

Därför använder de flesta kännare av högkvalitativt ljud ofta för att köpa en extern förstärkare som bäst passar deras behov . I denna publikation kommer vi att försöka ta reda på vilken enhet du ska välja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Huvudförstärkarens uppgift är att generera en signal om den erforderliga effekten och överföra den till lastkretsen, som kan innehålla en mängd olika tillbehör, utför funktionen för ljudåtergivning:

  • Akustiska system,
  • hörlurar,
  • trådsändningsnät,
  • modulator system och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hushållsförstärkare för sina huvudsakliga syften antar en låg ljudförstärkning med minst distorsion.

Sådana enheter används vanligtvis för hemmaljudåtergivningssystem, vars huvudsakliga villkor är ljudkvaliteten, inte dess volym.

Bild
Bild

Översikt över arter

Akustiska system har olika parametrar och användningsområden, i detta avseende har förstärkningsanordningen ett antal typer. Med makt finns det:

  • preliminära, som är en övergångslänk;
  • terminal, direkt ökad effekt;
  • integrerad, ansluta båda tidigare modifieringar till en enda enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt den grundläggande grunden är de indelade i:

  • lampa;
  • transistor;
  • integrerade plattformar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet anslutna kanaler är enheterna indelade i:

  • enkelkanalsanordningar;
  • tvåkanals enhet;
  • fyra kanaler;
  • förstärkningsenheter med flera kanaler.
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig aspekt av klassificeringen är enhetens omfattning:

  1. bilförstärkare;
  2. hemmaljudsystem;
  3. konsertutrustning;
  4. studioutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Låt oss överväga vissa modeller, låt oss prata om egenskaperna hos enheter, deras fördelar och nackdelar. Att välja en förstärkare är inte en lätt uppgift med tanke på antalet märken och modifieringar . Vår topp innehåller både dyra prover och budgetalternativ.

Yamaha A-S201

Yamaha anses vara ett av de bästa märkena inom multimediautrustningsindustrin. Som pionjär inom ljudteknik har företaget vuxit till en global jätte och blivit en favorit inom tillverkning av inspelningsutrustning . Samtidigt slutar företaget aldrig att förvåna, utvecklar ständigt och producerar innovativa nya artiklar, varav en är Yamaha A-S201 förstärkare. Om du har bestämt dig för att köpa en förstärkare, bör du komma ihåg att Yamaha A-S201 är en av de bästa i sitt slag. Den har en solid konstruktion, har ett underbart ljud, en bra vinylljudomvandlare (phono -scen).

Bland fördelarna: enhetens effekt är 100 watt per kanal . Tillsammans med detta bör bland de positiva egenskaperna noteras ljudvolymen, även med en komplicerad design av musikaliska verk, tillgängligheten av en praktisk guide, en fjärrkontroll och batterier vid köp av enheten.

Nackdelarna inkluderar bristen på optiska, koaxiala ljudutgångar.

Bild
Bild
Bild
Bild

SMSL SA-36A Plus

På den positiva sidan: ljudförstärkaren stöder Bluetooth med möjlighet att ansluta andra ljudenheter via trådlös dataöverföring, närvaron av en klass D -förstärkare för högtalarsystem, detaljerat ljud, aluminiumhus, mångsidighet och kompakthet. Räckvidden är upp till 10 meter.

Nackdelar: få ingångar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

TPA3116 LM1036 (2.0)

Positivt: Pålitlig, billig förstärkningsenhet. Enheten tillhör kvalitetsenheter … Den har en hög effektivitet (upp till 90%). Tillsammans med detta finns det inget behov av ytterligare kylsystem. Tillverkaren har utrustat enheten med skydd mot överhettning, överskott av elektrisk ström och kortslutning. Enhetskortet uppfyller alla krav för förstärkningsenheter i klass D.

Nackdelar: Strömmen varierar från 10 till 15 watt. Installationen är lämplig för hemmabruk. Om du har en begränsad budget kan du köpa en förstärkare av denna klass.

Bild
Bild

Pioneer A-10-K

Fördelar: originaldesign, symmetrisk struktur, raffinerad teknisk konsistens. Denna enhet kommer som en slags hifi-enhet som kombinerar elegans och enkelhet . Med ett oklanderligt 10 kHz ljud- och uppspelningsintervall kan du lyssna på valfritt format - från musik till ljudeffekter i filmer. Tillverkad av aluminium. Strömförbrukningen är 135 watt.

Nackdelar: otillräckligt bra ljud med störningar, volymen ökar med programvara. Enheten är lämplig för anslutning till ett hemmabiosystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dynavox CS-PA1

Om du har bestämt dig för att köpa en enhet för att förstärka detta märke, då du behöver lära dig om hennes enastående egenskaper: enheten är inte särskilt stor i storlek, utrustad med en funktion med 3D -ljudeffekt, vilket gör det möjligt att komplettera stereobasen och ljudförstärkningen. Ljudamplituden för denna enhet är på en utmärkt nivå, trots enhetens överkomliga pris. Effekt för rum på 20 kvadratmeter når 10-20 watt per kanal.

Nackdelar: högt pris. Lämplig för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en lämplig förstärkare för en lägenhet på egen hand, som uppfyller dagens krav och uppfyller individuella önskemål, är en svår uppgift. Till viss del är detta till och med en teknisk och teknisk uppgift. Det är nödvändigt att ta hänsyn till parametrarna för spelare och högtalarsystem som kommer att användas tillsammans med förstärkaren. Och beräkna dessutom storleken och akustiken i rummet där musikutrustningen kommer att placeras och fungera. Och för att avsluta allt måste du bestämma kostnaderna, efter att ha övervägt kvalitetsstapeln som är acceptabel för dig själv.

Bild
Bild

Det finns flera viktiga punkter att tänka på

  1. Först och främst är det nödvändigt att bedöma nivån på övergående (linjära) och intermodulation (olinjära) snedvridningar . Tillverkare anger inte dessa värden särskilt ofta, och deras närvaro i passet indikerar en grundlig strategi för affärer. För de bästa proverna är det andra värdet inte högre än 1%. Heminstallationer har en tillfredsställande indikator på högst 3%.
  2. När du spelar musik vibrerar högtalarmembranen oregelbundet . De kallas också parasiter. Förstärkningsanordningen kan motverka dem. Framgången för detta bedöms genom utjämning - en annan numerisk parameter, som för hushållsbruk bör vara minst 100.
  3. Signal / brusförhållande . Detta är när du ställer in enhetens volymkontroll till dess gräns och jämför storleken på störningen med skillnaden i gränserna för utsignalen för den önskade signalen. Ju högre siffra desto tydligare blir ljudet.
  4. Frekvensomfång … Ju mer omfattande det är, desto bättre. Det är särskilt bra när denna räckvidd går in i den zon som inte tas upp av det mänskliga örat - detta säkerställer arbete utan störningar i ljudet. Naturligtvis, allt annat lika.
  5. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till impedansen och känsligheten hos högtalarna som förstärkaren måste fungera med . Högtalare med låg känslighet kräver en kraftfullare enhet. Mindre akustikimpedans än den som beräknats för förstärkaren kan framkalla kortslutning och sammanbrott i hela ljudsystemet. Mer, även om det inte är farligt, med en betydande skillnad kan sänka volymen på musiken som spelas.
  6. När det gäller antalet uppspelningskanaler, överväg hur många högtalare du vill ansluta till förstärkaren och på vilket sätt . De flesta förstärkare är 2-kanals, det är möjligt att ansluta två högtalare i mono- eller stereoläge till dem. Det finns 4 -kanals samplingar, och i vissa - antalet kanaler kan vara upp till 8. Flerkanalsmodeller låter dig ansluta ytterligare högtalare till en förstärkare. Till exempel är en subwoofer ansluten till en 4-kanalig. Sådana förstärkare är dock dyrare än vanliga 2-kanals förstärkare med samma effekt på grund av deras mer komplexa design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och några ytterligare rekommendationer

  1. Valet av en förstärkarmodifiering beror inte alltid på pris och märke .… Men att köpa ett alltför billigt varumärke är också irrationellt - du behöver inte lita på ett mirakel.
  2. Köp enheten i butiker där den inte kan testas , det är bara möjligt genom att först besluta om valet av dess modifiering.
  3. Det är nödvändigt att välja en enhet för förstärkning med en effektreserv , för att inte "pressa alla juicer" med en resurs nära gränsen, eftersom detta omedelbart minskar dess tillförlitlighet. Till exempel garanterar en enhet med en maximal resurs på 100 W långsiktig och pålitlig drift endast med cirka 2 gånger mindre effekt.
  4. Dessutom bör du fokusera på storleken på det område där den ljudproducerande utrustningen kommer att användas .… Den ungefärliga effekten för var och en av kanalerna är 3-5 W / m2. När utrymmet inte är mer än 15 m2 är det nödvändigt att styras av det första numret, och om utrymmet är mer än 20 m2 - det andra.
  5. Det är nödvändigt att välja en anordning för förstärkning, där högtalaranslutningen utförs inte med hjälp av fjäderlås, utan med gängade terminaler . Detta är den starkaste fixeringen av sladdarna, dessutom är detta en slags indikator på enhetens kvalitet och engagemang i kategorin Hi-Fi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis. Det är inte nödvändigt att köpa den mest moderna modifieringen. Ibland blir en enhet som har legat på en hylla eller ett lager länge mycket billigare utan att försämra dess prestanda.

Rekommenderad: